Home » Blog » Wat is Bitcoin Cash? Uitleg BCH, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Bitcoin Cash/ BCH

Wat is Bitcoin Cash? Uitleg BCH, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Bitcoin Cash/ BCH

bitcoincash

Bitcoin Cash, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Bitcoin Cash

bitcoin-cash

Bitcoin Cash is een fork die is ontstaan uit de originele blockchain van de Bitcoin (BTC) dat plaatsvond op 1 augustus 2017.

Bitcoin Cash is eigenlijk indentiek aan de Bitcoin (BTC), alleen maakt Bitcoin Cash gebruik van grotere blokken zodat er meerdere transacties per seconden verwerkt kunnen worden.

Zo maakt Bitcoin Cash gebruik van een blok van 8MB terwijl Bitcoin (BTC) dat slechts met 1MB doet.

Bitcoin Cash maakt net als de Bitcoin gebruik van een gedecentraliseerde netwerk om onderling transacties te kunnen versturen zonder tussenkomst van een derde partij.

Om specefieker in detail te gaan is Bitcoin Cash(BCH) een fork van de Bitcoin: tot en met blok 478558. Iedereen die op het moment van de afsplitsing dus Bitcoins bezat, kreeg automatisch hetzelfde hoeveelheid BCH gratis op zijn wallet bijgeschreven.

Eén van de belangrijkste reden voor deze afsplitsing was onder andere de onenigheid onder verschillende Miners en Bitcoin pools over de schaalbaarheid van de Bitcoin (BTC).

Door de populariteit van de Bitcoin is de aantallen transacties enorm gegroeid waardoor het netwerk van de Bitcoin soms niet meer even soepel functioneerde, er was bijvoorbeeld sprake van een lange rij van onbevestigde transacties (vertraging)en de stijgende hoge fees.

Ook stond de blok van de Bitcoin (BTC) ter discussie, omdat deze gebruik maakte van een blok van slechts 1 MB (ook wel gelijk als (1.000.000 bytes). Het grootte van een gemiddelde transactie kostte ongeveer 500 bytes, waardoor maar slechts 2000 transacties per 10 minuten kon worden verwerkt.

Doordat er slechts 2000 transacties per 10 minuten konden worden verwerkt, begon het netwerk van de Bitcoin traag en sloom te worden, en werden transacties bevestigd tegen hoge transactiekosten. Dit probleem is inmiddels opgelost door middel van het inplenteren van de BIP-141 en SegWit2x: Als gevolg daarvan is de blok van de Bitcoin vergroot naar 2MB.

Een grotendeels van de community had geen vertrouwen in de toevoeging van Segregated Witness oftewel Segwit en besloot daarom af te splitsen van de Bitcoin (BTC) om een andere manier te vinden om de schaalbaarheid van de Bitcoin te vergroten.Als gevolg hiervan was Bitcoin Cash geboren en was Bitcoin Cash realiteit.

Bitcoin Cash is dus een onafhankelijke cryptocurrency geworden. Één leuk feitje om te weten is dat de Bitcoin Cash blockchain tot en met 1 augustus 2017 precies dezelfde geschiedenis heeft als de Bitcoin Blockchain.

Bitcoin Cash Koers en voorspelling

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Bitcoin Cash koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Bitcoin Cash voor eind 2020 schommelt rond de $231 en de $301

De Bitcoin Cash voorspelling voor 2022 varieert rond de $302 en de $500 De koers voorspelling voor de Bitcoin Cash koers voor 2025 worden boven de $2000 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Bitcoin Cash wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Bitcoin Cash zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Bitcoin Cash Wallet

Als je Bitcoin Cash hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Bitcoin Cash hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Bitcoin Cash kopen

Ben jij ook van plan om Bitcoin Cash te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de Bitvavo exchange van Bitcoin Cash hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Bitcoin Cash je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Bitcoin Cash! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven