Cryptocurrency, Nieuws

Wat is Digibyte? Uitleg DGB, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over DGB

Yes! Het is weekend, en dat gaan we vieren met dit artikel over Digibyte 😉 dus wat is Digibyte ? Digibyte is in 2014 opgericht door Jared Tate, een computergeek geboren en getogen uit een kleine dorp in Dihao, op zeer jonge leefdtijd is die gaan programmeren. Toen Satoshi Nakamoto back in 2008 een 8 tellende pagina whitepaper van de Bitcoin via zijn email de wereld instuurde werd Jared Tate geinspireerd door de Bitcoin, algauw zag hij de beperkingen van het netwerk op lange termijn. Zo besloot hij zijn eigen netwerk te beginnen omdat hij vondt dat het beter kon. Hij gebruikte de code van Bitcoin met een eigen genesis blok en Digibyte was geboren.

Wat is Digibyte

DigiByte is een decentraal blockchain platform en is open-source , dat betekent dat iedereen gratis gebruik kan maken van het platform van Digibyte, iedereen kan dus meedoen en helpen met de ontwikkeling. Het leuke van Digibyte is dat er geen ICO heeft plaats gevonden, maar dat de coins in bepaalde periodes worden gemined . De laatste Digibytes zullen dan ook rond de 2035 worden gemined. Het feit dat er geen bedrijf achter zit, en er geen pre-mined coins bij zitten, maakt het project zeer uniek. Zie hieronder een korte introductie wat Digibyte inhoudt.

Mining algoritmes

Toen Digibyte werd opgericht in 2014 maakte Digibyte slechts gebruik van één Proof-of-Work (PoW) algoritme. Niet veel later voerde Digibyte een hard fork uit om in totaal 5 verschillende PoW algoritmen te introduceren. Deze algoritmes zijn het volgende:

 • SHA-256
 • Groestl
 • Scrypt
 • Skein
 • Qubitdigibyte-5-algorimeDoordat het algoritme werd opgesplits in 5 verschillende algoritmes zorgde het ervoor dat het decentrale netwerk meer werdt gestimuleerd waardoor de veiligheid van het netwerk verhoogde. Elk van de vijf algoritmen heeft 1 minuut nodig om een blok toe te voegen. Iedere 13-15 seconden wordt door één van deze algoritmen een nieuw blok gedolven.

  SegWit

  DigiByte was de eerste blockchainproject die Segwit wist te implementeren, waardoor de blockchain klein en schaalbaar bleef. Door de snelle bloktijd in combinatie met een 7 jarig bestaan, heeft DigiByte de langste blockchain ter wereld.

  Hoe ziet de infrastructuur van Digibyte eruit?

  De DigiByte software infrastructuur bestaat uit drie lagen die boven elkaar werken:

  • Core protocol layer – Dit zorgt ervoor dat alle knooppunten (nodes) op het netwerk met elkaar zijn verbonden. Het ondersteunt een zeer gemakkelijk gegevensoverdracht tussen knooppunten.
  • Digital Asset layer – Hier worden de gegevens van het netwerk opgeslagen. Het heeft ook veiligheidsmaatregelen om manipulatie van gegevens te voorkomen.
  • Applications layer – Hier bevindt zich de gebruikersdeel van de blockchain. Het gaat bijvoorbeeld hier om de interface, overdrachten, API en alle andere toepassingen die op het netwerk zijn gebouwd.

  Digibyte-Blockchain-Layers

  Voordelen van DigiByte

  Één van de grootste aandachtspunten van Digibyte is dat zij beweren veiliger te zijn dan andere digitale valuta’s. Dit moest worden gerealiseerd door het platform zo decentraal mogelijk te maken. Zij hebben dit als volgt uitgevoerd:

  Voordelen-van-DigiByte

  • De community doet het meeste werk – Het team van DigiByte is relatief klein gebleven. Het grote deel van de promotie en  de ontwikkeling van DigiByte hebben ze overgelaten aan de gemeenschap.
  • Gedecentraliseerde mining – DigiByte is één van de eerste blockchain die erin geslaagd zijn mining operatie te decentraliseren. Dit hebben ze gedaan door gebruik te maken van de vijf algoritmes.
  • MultiShield technologie – DigiByte herverdeelt de belasting tussen de vijf mining algoritmen door de moeilijkheidsgraad van elk algoritme zodanig aan te passen dat het niet dominant wordt. Deze technologie wordt MultiShield genoemd.

  Snellere transacties

  In tegenstelling tot Bitcoin die maar slechts 8 transacties per seconde kan verwerken kan Digibyte op het moment van schrijven ruim 300 transacties per seconde verwerken. Dat is ruim 37x zo sneller dan de huidige 8 transactie per seconden model van bitcoin.
   
  Digibyte heeft een bloktijd van 12-15 seconden. Doordat er veel transacties moeten worden verwerkt binnen een seconde komen er wel problemen bij kijken, namelijk de schaalbaarheid van het netwerk, doordat er zoveel transacties in een seconde moeten worden verwerkt komt het netwerk vol te staan, dat komt omdat het netwerk de volledige geschiedenis mee moet nemen om nieuwe transacties te kunnen bevestigen.
   
  Segregated Witness, ook wel bekend als SegWit moet de schaalbaarheidsproblemen kunnen oplossen. Deze technologie scheidt transactiebevestigingen van de transactie informatie in het blok, wat het grootboek compacter maakt. Daarnaast biedt SegWit innovaties zoals transacties tussen verschillende blockchains en transacties die maar één bevestiging nodig hebben.

  Digibyte Koers en Verwachtingen


  In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Digibyte koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Digibyte voor 2020 schommelt rond de $0,018 en de $0,025
   
  De DGB voorspelling voor 2021 varieert rond de $0,08 en de $0,10. De koers voorspelling voor de Digibyte koers voor 2025 voorspellen wij boven de $0,30. Het is altijd goed te onthouden in je achterhoofd dat dit slechts onze voorspelling is, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.
   
  Als je dan in Digibyte wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven. Het investeren van Cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is DGB zeker een interessante investering voor in je portofolio.

  Digibyte Wallet

  Als je DGB hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je DGB hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn ! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

  Paper Wallet
  – Software Wallet
  Exchange Wallet
  – Hardware Wallet

  Digibyte Kopen

  Ben jij ook van plan om Digibyte te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van Digibyte hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Digibytes je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Digibyte!

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *