Home » Blog » Wat is LTO Network? Uitleg koers, verwachting en alles wat je moet weten over LTO

Wat is LTO Network? Uitleg koers, verwachting en alles wat je moet weten over LTO

LTO Network

Eco is een term die we ons allemaal ter harte zouden moeten nemen. Het gaat al langer niet al te best met het wereldwijde milieu, en het lijkt wel of het ene doemscenario nog erger is dan het volgende. Ik ben in elk geval ervan overtuigd dat het broeikaseffect en de opwarming van de aarde serieuze problemen in onze samenleving zijn. Om beleid, wetgeving, investeringen en belasting te kunnen uitvoeren in de sociale domeinen is er informatie hierover nodig. Met deze informatie kun je samenhangen vinden, trends identificeren en patronen laten zien. Laat nu net een Nederlands project daar mee bezig, en er ook nog goed in zijn. LTO Network zit in Amsterdam, is Nederlands en draagt oplossingen aan in de vorm van blockchain technologie.

Met genoegen kan ik aankondigen dat ik het in deze blog ga hebben over het LTO Network en het LTO-token. Ik ga je uitleggen wat het LTO Network precies is en hoe het werkt. We gaan ook een kijkje nemen achter de schermen bij het overwegend Nederlandse team van dit project en de LTO-koers onder de loep nemen. Ik vertel je ook waar je het LTO-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘het LTO Network (LTO)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe het LTO Network werkt.

Wat is LTO Network?

Het LTO Network is een hybride blockchain die is ontworpen voor een betrouwbare B2B (business-to-business) samenwerking. Ze hebben een publiekelijk deel dat dienst doet als een onveranderlijke digitale notaris. Er is echter ook een privédeel dat zich bezighoudt met procesautomatisering en het delen van gegevens. Bij het privédeel kun je elk proces dan terugvinden op een miniatuur en ad hoc, toestemming loze privéblockchain. Door deze hybride aanpak voldoet het LTO Network gewoon aan de GDPR (General Data Protection Regulation) en data beveiligingswetten. De GDPR is een EU wet over databeveiliging en privacy. Wat ook niet onbelangrijk is, is het feit dat het LTO Network daardoor ook schaalbaar en klaar voor gebruik is.

Het project is al sinds 2014 aan de slag, toen nog onder de naam LegalThings. Een keerpunt was het deelnemen en winnen van een hackathon georganiseerd door het Ministerie van Justitie in Nederland. Tijdens deze hackathon toonden ze aan dat een complete legale werkwijze gedigitaliseerd kan worden als een FSM (Finite State Machine) en op de blockchain opgeslagen kan worden. Dit leidde tot de opdracht om de eerste gedigitaliseerde juridische werkwijzes voor het Nederlandse wetgevingssysteem op de blockchain te ontwerpen. Dat deden ze, en tegenwoordig bespaart het Ministerie van Infrastructuur 7 miljoen euro per jaar. Dit konden ze doen omdat ze hun data en bedrijfslogica met concurrenten en overheden gedeeld hebben. Er wordt bijvoorbeeld 14 euro per uitgespaard per proces. Dit komt voor het grootste deel van afvaltransporten tussen Nederland en België. Hieronder is daar een interessante video over te zien.

Hoe werkt LTO Network?

De belangrijkste gebruikers voor het LTO Network zijn zakelijke klanten. Voor deze klanten is het dan belangrijk om LTO-tokens te staken. Dit zorgt voor betere stabiliteit en functionaliteit van het netwerk. Deze verbeterde stabiliteit zorgt op zijn beurt weer voor meer klanten voor LTO. Verder is het natuurlijk ook zo, dat hoe meer tokens men staked, hoe moeilijker het wordt om een aanval op het netwerk uit te voeren, en de veiligheid van het netwerk gaat omhoog.

Dit heeft LTO ook in het netwerk ontwerp ingebouwd. Ze hebben een zogenaamde ’troll bridge’, of trollenbrug, die een soort belasting heft als je tokens van het mainnet (die je staked) omzet naar ERC20 liquiditeitstokens, die voor het handelen gebruikt worden. Intussen is het netwerk zo groot geworden dat deze trollenbrug eigenlijk overbodig is geworden. Deze kosten of ‘belasting’ werd volledig verbrand. In juni 2020 werden maar liefst 50 miljoen tokens verbrand en 81 miljoen tokens werden vergrendeld voor fusies en overnames in 2021 of later. Zoals LTO zelf ook zegt

We do not rely on sales proceeds to continue the operations and network growthso we have committed to a long-term lockup, to strengthen the community trust in the project.

Om op het netwerk te betalen heb je het LTO-token nodig. Er is een LTO-token voor het mainnet gebruik, maar er zijn ook drie andere tokens. Deze zijn inwisselbare tokentypes die 1:1 kunnen worden ingewisseld met het LTO-token: BEP2, ERC20 en BEP20. De mainnet tokens zijn niet verhandelbaar, maar de andere tokens wel.

Producten die LTO aanbiedt

Er zijn drie producten die het LTO Network aanbiedt aan gebruikers.

  • FillTheDoc — contract automatisering op professioneel vlak. Informatie kan uit meerdere systemen gehaald worden en in één of meerdere documenten verwerkt worden.
  • Proofi — Proofi voorziet in unieke digitale handtekeningen voor onlinecommunicatie. Hiermee kan fraude voorkomen worden.
  • LetsFlow — een API voor het maken en uitvoeren gedecentraliseerde en gecentraliseerde workflows.

Hieronder kun je de drie producten zien.

Drie dproducten die het LTO Network aanbiedt
https://research.binance.com/en/projects/lto-network

We zien dus eigenlijk vrij gewone taken die uitgevoerd kunnen worden, maar dan op een blockchain. Twee verschillende hybrides vallen daarbij op. Eerder heb ik het al gehad over de twee verschillende delen van de blockchain die het LTO Network gebruikt, een privédeel en een openbaar deel.

Wat het echter speciaal en uniek maakt is de hybride tussen voorwaarden van gewone zakelijke mogelijkheden ondersteund door cryptocurrency-transacties. Hierbij vallen twee dingen op.

  • Het gebruik van een “permissionless” manier van vertrouwen. Hierbij is de identiteit van een persoon of firma het public key adres op de blockchain dat gelinkt is aan de private keys. Het vertrouwen zit hem in de wetenschap dat de eigenaar van een sleutel is wie hij zegt dat hij is. Dit vertrouwen wordt bereikt door het netwerk, en niet via een vermeende vertrouwde bron zoals een regering of een bank.
  • Het inkomstenmodel van het netwerk. Het LTO Network krijgt inkomsten omdat ontwikkelaars het LTO-token moeten kopen om de volledige functionaliteit van het netwerk te kunnen gebruiken. Tegelijkertijd worden partners aangemoedigd om apps op het netwerk te bouwen en op deze manier LTO-tokens te minen. Hoe meer deelnemers aan het project, hoe beter het project draait. Dit op zijn beurt zal weer meer nieuwe deelnemers aantrekken.

Wie zit er in het team bij LTO Network?

Het team van het LTO Network heeft veel Nederlanders in zijn gelederen. Er zit veel kennis in het team, op allerlei gebied, wat natuurlijk handig is.

  • Rick Schmitz — medeoprichter en CEO. Hij heeft een belastingtechnische achtergrond, en was betrokken bij het oprichten van diverse andere firma’s, waaronder LegalThings en Firm24.
  • Arnold Daniels — medeoprichter en Lead Architect. Hij heeft al 18 jaar ervaring in web ontwikkeling en is nu in blockchain technologie geïnteresseerd.
  • Sven Stam — CTO met een master in AI (artificial intelligence) van de VU Amsterdam.
  • Martijn Migchelsen  — Chief Financial Officer. Medeoprichter van Firm24.

Op hun website staan er nog elf andere mensen bij hun team vermeld, met uiteenlopende rollen. Marketing, blockchain ontwikkelaars en back- en front-end ontwikkelaars. Een ervaren team dat al een paar jaar lang het project draaiende houdt.

Wat is het LTO-token?

Het LTO-token is een ERC20 token, maar kan ook een BEP20 of zelfs een BEP2 token zijn. Deze drie tokens kunnen verhandeld worden. Er is ook nog een LTO-mainnet token dat niet verhandeld kan worden. Ik heb al eerder uitgelegd hoe deze steel in de vork zit.

De totale én maximale voorraad is 403,247,855 LTO en er zijn al 293,170,118.62 LTO in omloop, dit is 73%. De hoeveelheid tokens in omloop heeft niet voor de devaluatie gezorgd waar gedeeltelijk op gerekend werd, dus dat is een goed teken.

Bij de eerste seed sale en privéverkoopronde werden meer dan $3 miljoen opgehaald. Er was ook nog een openbare verkoop waar $1 miljoen werd opgehaald en alle niet verkochte tokens werden verbrand.

De afbeelding hieronder laat de verdeling van het token zien. Wat goed is om te zien, is dat het team minder dan 20% krijgt, wat het gevaar vermindert dat ze er met het opgehaalde geld vandoor gaan.

LTO-token release schema
https://research.binance.com/en/projects/lto-network

Het releaseschema van het token, op de afbeelding hieronder, zorgt ook ervoor dat het team niet alle geld in een keer in handen krijgt. Dit zijn belangrijke details en wekken vertrouwen in een team en het project.

Release schema LTO token
https://research.binance.com/en/projects/lto-network

Er is echter één potentieel nadeel dat aan het token kleeft. In de Amerikaanse crypto markt zou het SEC (Securities and Exchange Commission) er een probleem mee kunnen hebben dat het token een ‘security’ kan zijn. Dit omdat ze een token hebben dat verhandeld kan worden, en een apart token dat je kunt staken. Dit zou eventueel nadelig kunnen uitpakken om te kunnen verhandelen op Amerikaanse crypto beurzen.

Wat is de koers van het LTO-token?

Als je in het LTO-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het LTO-token begon met een koers van $0.056 in februari 2019. Daarna was er tot januari 2021 een zijwaartse beweging, die vooral in het groen stond, maar niet echt omhoogging. In korte tijd ging het toen vrij steil omhoog met de koers, met een voorlopige ATH op 6 april 2021, met een koers van $0.8952. Daarna is de koers ook weer gezakt met een korte piek einde april 2021. Hierna ging het weer vrij hard naar beneden met de koers en op het moment van schrijven, september 2021 is de koers $0.2948.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 400 op plek 425. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker als Bitcoin nog gaat stijgen in 2021. In 2021 heeft dit token een goede ontwikkeling doorgemaakt en is bezig om uit een dalletje te klimmen. Er is best wel kans volgens mij dat dit token deze positieve tendens voortzet. Als je in deze munt wilt investeren is het echter wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het LTO-token kopen?

Het LTO-token is op Bitvavo te koop. Bitvavo heeft deze munt eind augustus 2021 in zijn aanbod opgenomen. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals Binance en Gate.io. Er zijn ook veel liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap, PancakeSwap en Binance DEX waar je een LTO-paartje kunt vinden. In Nederland en België is het toch wel het makkelijkst om het LTO-token op Bitvavo te kopen, dus klik hieronder op de widget.

Hoe kun je het LTO-token het beste opslaan?

Je hebt verschillende opties om dit token op te slaan. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je LTO-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Wat is de roadmap van het LTO Network?

Het LTO Network timmert sinds 2014 (toen nog onder de naam LegalThings) aan de weg. Er is dus al behoorlijk wat werk verzet. Wat goed is om te zien, is dat de roadmap al tot in 2022 doorloopt. Het team zit niet op hun lauweren te rusten, maar werkt hard door. Ik denk ook dat er nog meer toepassingen voor dit project gevonden kunnen worden.

Hieronder kun je de roadmap voor Q3 $ 2021 en voor 2022 zien.

De roadmap
https://ltonetwork.com/about/

Conclusie

Ten eerste is het natuurlijk leuk om een Nederlands project te zien dat het ook goed doet. Het team heeft een goede oplossing gevonden om voor B2B een vereenvoudigde workflow op te zetten. Dit heeft al geleid tot een jaarlijkse besparing van 7 miljoen euro voor het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur. Je zou haast denken dat zulk een succes navolging moet vinden.

Het enige nadeel is de opbouw van hun token, met drie verschillende verhandelbare tokens en een mainnet token. Toch ziet de toekomst er volgens mij goed uit voor dit project. Ze hebben makkelijk te begrijpen producten die goede toepassingen hebben. Het project is ook zeer transparant opgezet, wat wel eens ontbreekt als je naar andere projecten kijkt. Het team is innovatief en werkt hard door om een nog beter product op de markt te zetten. Chapeau aan de jongens in Amsterdam. Blijf hard verder werken om meer klanten te binden en wie weet waar dit project uiteindelijk op uitkomt!

Als het project inderdaad aan populariteit gaat winnen, zal dat ook positieve invloed op het LTO-token hebben. Dat is echter geen garantie, de beste projecten op papier, werken soms om wat voor reden dan niet in de praktijk. Bij het LTO Network lijkt echter alles goed te zitten. Mocht je in het LTO-token willen investeren, doe dan vooral eerst je eigen onderzoek.

Heb je nog vragen over het LTO Network, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebook groep. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven