Home » Blog » BTCdirect review – Alles wat je moet weten over deze crypto broker

BTCdirect review – Alles wat je moet weten over deze crypto broker

Steeds meer en meer mensen raken geïnteresseerd in crypto en iedereen heeft het erover. Tegelijkertijd merken veel beginners dat de wereld van crypto veelomvattender is dan puur het muntje Bitcoin ergens kopen. In de wereld van cryptocurrency’s is het aanbod overweldigend. Niet alleen qua het aantal verschillende coins en tokens, maar ook het aantal platforms waarop je je favoriete muntjes kunt verhandelen. Voor een nieuwkomer kan het al gauw zijn dat het aanbod zo overweldigend is, dat je door de bomen het bos niet meer ziet en geen idee hebt waar je moet beginnen.

Update 2023: BTC Direct bestaat niet meer en is volledig overgestapt naar BLOX. Ze bieden echter nog wel diensten aan als betaalprovider en broker. Zo kan je bijvoorbeeld via BTC Direct met iDEAL euro storten via KuCoin.

Speciaal daarom zetten we vanuit Cryptokopen.nl een aantal interessante Nederlandse brokers voor je op een rij, zodat we je alvast wat werk uit handen nemen. Want een betrouwbaar en eerlijk platform is natuurlijk een ongelofelijk belangrijk fundament voor je crypto trading activiteiten. En betrouwbaarheid is belangrijk, want niet elke partij is even betrouwbaar en er worden binnen de crypto industrie nog steeds dagelijks een aantal mensen opgelicht.

Dit kan natuurlijk ervoor zorgen dat je vroegtijdig afhaakt, wat ontzettend zonde zou zijn. Maar vervelender kan het worden wanneer je besluit gewoon een wilde sprong te wagen en helaas bij een louche of malafide partij terecht komt die je voor je volledige inleg oplicht en je je zuurverdiende centen nooit meer terugziet.

Zeker als beginner wordt je al gauw doodgegooid met advies, mailtjes, fantastische aanbiedingen, reclame, krijg je van allemaal mensen te horen wat je moet doen, op welk platform je je moet begeven en welke crypto je op welk moment moet kopen.

Omdat iedereen ongetwijfeld het beste met je voor heeft, maar wellicht over wat minder expertise beschikt dan wij van Cryptokopen.nl, trakteren wij je vandaag op een uitgebreide review voor beginners van een van Nederlands meest bekende crypto brokers: BTCdirect.

Ga er dus maar eens even lekker voor zitten, dan vertellen wij je alles wat je moet weten over BTCdirect in onze BTCdirect review. We vertellen hierin iets over de historie van BTCdirect, iets over klantervaringen, maar voornamelijk vertellen wij je alles over het platform zelf. Zo weet je precies wat je kunt en mag verwachten van de van oorsprong Nederlandse broker BTCdirect, die inmiddels in Europa flink aan de weg heeft getimmerd.

Het is tijd om te beginnen! Zet je telefoon op stil, sluit je op in een kamer en ga er maar eens lekker voor zitten! Het is tijd voor de BTCdirect review vanuit Cryptokopen.nl!

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande toelichting over BTCdirect als Nederlandse crypto broker evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

De geschiedenis van BTCDirect

BTCdirect draait al een aantal jaren mee in de Nederlandse crypto-scene. Niet verrassend dat het platform vandaag de dag nog steeds een populaire keuze is van de beginnende crypto-traders, want het platform is overzichtelijk, relatief simpel en intuïtief.

Het platform is in 2013 opgericht en is daarmee direct een van de oudste crypto brokers van Nederland. Geen enkele partij was er in zo’n vroeg stadium bij als BTCdirect. Dat gezegd hebbende, BTCdirect heeft zich na oprichting lekker kunnen doorontwikkelen en is niet veel na de oprichtingsdatum ook naar het buitenland vertrokken qua uitbreiding.

Vanaf 2014 is BTCdirect ook te vinden in Belgie, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Ierland. Het hoofdkantoor van BTCdirect is nog altijd te vinden in Nijmegen, waarbij de oprichters Stevens, Bakker en Hutting ooit zijn begonnen met BTCdirect. Er werken inmiddels zo’n 80 mensen voor BTCdirect.

Sinds 2018 krijgen deze medewerkers trouwens een deel van hun salaris in BTC uitbetaald. Daramee is BTCdirect het eerste bedrijf in Europa wat zijn of haar medewerkers in ieder geval voor een gedeelte uitbetaalt in crypto.

Ondanks de uitbreiding in 2015 van de coins Ethereum en Litecoin en later in 2018 de toevoeging van Bitcoin Cash en XRP, is het aanbod wat je aan crypto kunt verhandelen op BTCdirect nog altijd vrij beperkt. Er zitten een aantal positieve en negatieve punten aan het platform, maar desondanks wist BTCdirect in mei 2016 de honderdduizendste klant te verwelkomen!

Toch heeft het bedrijf een behoorlijk stevige concurrentie en springt het niet op elk vlak als beste uit de verf, maar daarover lees je uiteraard meer in onze inhoudelijke review van BTCdirect!

Het Platform van BTCDirect

De eenvoud van een platform draagt vaak – zeker voor beginners – enorm bij aan het gebruiksgemak en de gebruikservaring. Hoe simpeler iets aan het begin is, hoe groter de kans dat je ermee aan de slag gaat. Dat heeft BTCdirect goed begrepen en het hele platform zit dan ook ongelofelijk intuïtief in elkaar. Mocht je er nou niet uitkomen, staat er altijd iemand van BTCdirect voor je klaar om vanuit de klantenservice van het bedrijf je bij te staan.

Om Bitcoin of een van de andere coins te kunnen kopen, zul je je uiteraard wel eerst even moeten registreren bij BTCdirect. Dit is overigens geen proces waarbij je je zorgen hoeft te maken. Elk zichzelf respecterend platform is namelijk verplicht om een identificatieplicht te doorlopen en op deze manier persoonsgegevens op te vragen bij zijn of haar klanten. BTCdirect is daar dus ook geen uitzondering op.

Het hele registratieproces bestaat uit:

 • · Het opgeven van je e-mailadres
 • · Het bevestigen van je mailadres middels een activatielink
 • · Het invullen van je nationaliteit, voornaam, achternaam en een wachtwoord.
 • · Het invullen van je telefoonnummer
 • · Het bevestigen van je telefoonnummer middels een verificatiecode
 • · Het uploaden van je ID-kaart, rijbewijs of paspoort
 • · Het doorgeven van je inkomen
 • · Klaar!

Nadat je geregistreerd bent, kun je beginnen met het verhandelen van cryptocurrency’s op BTCdirect! Het is zó simpel, een kind kan de was doen.

Voor welke crypto tokens of coins kun je terecht bij BTCdirect?

Wanneer je aan de slag wilt met Bitcoin dan kun je letterlijk overal terecht. Elk crypto-platform ter wereld zal namelijk op zijn minst Bitcoin aanbieden en dat vervolgens gaan uitbreiden met andere coins.

Waar je bij verschillende partijen tot wel honderden of soms duizenden coins kunt verhandelen, houdt BTCdirect het aanbod toch relatief sober. Of dat puur vanuit een ‘never change a winning formula’ is, of dat ze te weinig heil zien in andere crypto, zullen we je helaas schuldig moeten blijven.

Feit blijft dat je bij BTCdirect prima terecht kunt voor een aantal crypto, maar ook niet meer dan dat. Bij BTCdirect kun je op het moment van schrijven terecht voor 5 verschillende cryptocurrency’s. Uiteraard zetten we ze alle 27 even voor je onder elkaar!

Je kunt bij BTCdirect terecht voor deze crypto tokens:

 • · Bitcoin (BTC)
 • · Ethereum (ETH)
 • · Ripple (XRP)
 • · Liteocin (LTC)
 • · Bitcoin Cash (BCH)

Zoals je ziet kun je bij BTCdirect terecht voor de meest gangbare coins uit de top 10. Er zijn een paar uitzonderingen op de regel, zoals IPC of BNB, maar over het algemeen kun je voor de meest besproken crypto’s van de afgelopen jaren prima terecht bij BTCdirect.

Het aanbod van BTCdirect is weliswaar beperkt, maar sinds ze hun handen ineen hebben geslagen met de app BLOX, kun je voor nog veel meer crypto terecht via BTCdirect. Via BLOX kun je, bovenop de 5 crypto die je hierboven ziet staan, ook terecht voor de volgende crypto:

Betrouwbaarheid BTCDirect

De wereld van crypto staat bol met waanzinnige verhalen, mensen die schatrijk zijn geworden, of straatarm. Mensen die nooit meer hoeven te werken of volledig opgelicht zijn. De vraag is dan ook steevast: hoe betrouwbaar is mijn platform?

BTCdirect draait inmiddels al bijna tien jaren mee en is een van de grootste en meest bekende Bitcoin brokers van Europa. In de jaren die volgden hebben zij hun emperium steeds verder uitgebreid en handelen ze enorm veel transacties per dag af via hun platform.

Daarnaast is BTCdirect ook keurig geregistreerd bij zowel de Kamer van Koophandel als de DNB. Deze registratie is belangrijk, want de DNB houdt toezicht en garandeert met de registratie een veilig en gereguleerd platform, waarop de financiële processen netjes zijn gecontroleerd en vastgelegd.

Je kunt BTCdirect benaderen via de telefoon, via e-mail en via de live-chat op hun website.

Klantentevredenheid en recensies BTCdirect

Zoals altijd op internet gaat men al gauw op zoek naar recensies van andere klanten of gebruikers van crypto platformen. Op die manier kun je namelijk snel achterhalen of het platform een beetje betrouwbaar is en in welke mate de bestaande klanten het platform op waarde weten te schatten.

Een onafhankelijk platform wat zich bezig houdt met recensies is het alom bekende Trustpilot. Op een schaal van 1 tot 5 kunnen gebruikers hun ervaringen delen met de rest van de wereld, door een score en een toelichting te geven aan een partij.

Er zijn inmiddels maar liefst meer dan negen duizend reviews geschreven, wat in vergelijking met andere platforms een duizelingwekkend aantal is. Dat gezegd hebbende, scoort BTCdirect met een score van 4,3 op een schaal van 5 volgens de reviewgigant Trustpilot een uitstekende score!

Toch komen er vanuit zo’n 8% van de respondenten feedback waarop het bedrijf geen voldoende scoort, namelijk 2% slecht en 6% zeer slecht. De redenen lopen uiteen van een complexe registratie, technische problematiek, onvrede over de fee-constructie en overige problematiek.

Desondanks zal BTCdirect met een percentage van 92% van de klanten die gemiddeld tot bovengemiddeld tevreden zijn met het platform, best enthousiast zijn over de klanttevredenheid en de recensies tot zover.

Voor en Nadelen van BTCdirect

Als het goed is heb je inmiddels een aardig beeld gekregen van wat BTCdirect voor een platform is, voor welke tokens je bij BTCdirect kunt aankloppen en wat je van BTCdirect kunt verwachten.

We zetten de belangrijkste voor- en nadelen van BTCdirect even voor je op een rij!

De voordelen van BTCdirect

 • · Een van de meest bekende crypto brokers van Europa
 • · Volledige Nederlandse roots en klantenservice
 • · Een uitstekende score op Trustpilot
 • · De website werkt vlot en intuïtief
 • · Je kunt eenvoudig overschakelen naar BLOX om het aantal beschikbare crypto stevig te vergroten.

De nadelen van BTCdirect

 • · Heeft geen eigen wallet, dus zorg voor je eigen software wallet
 • · Beschikt niet over CFD’s of hefbomen
 • · Het registratieproces is wat veelomvattender dan bijvoorbeeld het registratieproces van Anycoin Direct.
 • · Het aanbod van crypto is relatief schaars, in vergelijking tot andere platform
 • · De transactiekosten liggen relatief hoog in vergelijking tot andere platforms.

Conclusie

Nu je alle voor- en nadelen van BTC Direct in je hebt kunnen opnemen, is het tijd om de balans eens even op te maken bij deze BTCdirect review. Ben je op zoek naar een betrouwbare partij waarbij je op een eenvoudige, snelle en doeltreffende manier je eerste stappen kunt zetten binnen de cryptocurrency wereld? Dat is BTCdirect absoluut een partij waarmee je gauw stappen kunt zetten en binnen de spreekwoordelijke no-time in het bezit kunt zijn van een stukje (of een hele) Bitcoin.

Ben je een gevorderde(re) handelaar binnen de crypto industrie? Dan zal BTC Direct niet direct jouw primaire keuze worden, vermoeden wij binnen Cryptokopen.nl. Dit heeft er dan alles mee te maken dat het beschikbare aanbod wel echt aan de lage kant ligt, om wat actiever met crypto trading bezig te zijn. Hier komen ook de aanzienlijke transactiekosten om de hoek.

Voor een eenmalige aankoop (of een paar losse op zichzelf staande aankopen) is BTCdirect absoluut geschikt en zijn de kosten ook wel te overzien voor die paar transacties. Ben je daarentegen een juist wat actievere handelaar? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goedkoper platform.

Daarnaast zijn de technische faciliteiten van het platform redelijk beperkt. Toegegeven, je kunt je crypto aankopen en verkopen, maar dat is het zo’n beetje wel. Toch is BTCdirect een razend populair platform en dat is niet zonder reden. Het platform valt enorm in de smaak bij de wat minder actieve handelaars en HODL-ers binnen crypto Nederland.

Honderdduizenden dolenthousiaste gebruikers maken dagelijks gebruik van het platform, wat simpelweg laat zien dat BTCdirect een razend populaire broker is onder de Nederlandse crypto enthousiastelingen. Ben je dus op zoek naar een veilige, betrouwbare en eenvoudige Nederlandse crypto broker om je eerste stappen te kunnen zetten? Dan is BTCdirect absoluut de moeite van het overwegen waard.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven