Wat is Ravencoin?Â
Het is weer eens tijd voor wat nieuws! Ravencoin! Niet dat Ravencoin nieuw is, maar het is wel een coin die weer eens wat anders doet dan de andere coins. Allereerst heeft de Ravencoin zijn naam te danken aan de raven uit de serie Games of Thrones.Â
Daarin staan de raven symbool voor de communicatie van de een naar de ander, die allemaal via de raven gaan. Dit stukje historie ten spijt, we gaan het natuurlijk uitgebreid over de Ravencoin hebben.Â
Ravencoin is een fork van Bitcoin. Ook al is Bitcoin nog steeds de meest favoriete en gebruikte cryptocurrency ter wereld, aan de zijlijn wordt hard gewerkt aan tokens met nieuwe features, waaronder dus ook Ravencoin.
Ravencoin richt zich primair op het doel van het uitwisselen van assets over de blockchain. Dit kunnen online games zijn, goud, andere edelmetalen, eigenaarschap van grond of bedrijven, noem maar op.Â
Ravencoin video
Benieuwd naar wat Ravencoin allemaal te bieden heeft? Bekijk dan voordat je verder leest eerst eens even deze korte informatieve video. In slechts een paar minuten krijg je al een veel beter beeld van wat Ravencoin is en wat ze met het project willen bereiken.
Ravencoin koers en verwachting
Uitleg Ravencoin
Zoals gezegd is Ravencoin dus een hard fork van Bitcoin. Oftewel, een token die zijn basis dankt aan eenzelfde soort basis als Bitcoin. Hierdoor is de historie van Bitcoin op een bepaald moment gekopieerd en is de code vanaf dat moment een andere richting op gegaan.
Vanaf dat moment is Ravencoin dus ook zijn eigen project geworden. Sterker nog, er zit inmiddels behoorlijk wat verschil tussen Ravencoin en Bitcoin. Het projectteam heeft sinds het moment waarop de whitepaper verscheen (3 april 2018) absoluut niet stil gezeten.
Waar Bitcoin een duidelijke limiet heeft van 21 miljoen Bitcoin in de omloop, kunnen we van Ravencoin maar liefst duizend keer zoveel verwachten. Oftewel 21 miljard Ravencoins. Ook is de blocktijd korter gemaakt, in vergelijking met Bitcoin.
Juist omdat de blocktijd verlaagd is naar slechts 1 minuut, kunnen transacties door de nodes en het netwerk veel sneller gecontroleerd worden, wat weer een gunstige bijwerking is van Ravencoin ten opzichte van Bitcoin.Â
Ook de vergoeding voor het minen is met 5000 RVN aanzienlijk groter dan de vergoeding van 50 BTC waarmee Bitcoin ooit is begonnen.
Belangrijke feiten over Ravencoin
Nu je al wat inzicht hebt gekregen in Ravencoin, is het belangrijk om nog een paar feiten onder de loep te nemen. We zetten dan ook even een paar belangrijke feiten voor je op een rij:
- De launch van Ravencoin is verlopen op een manier die sterk doet denken aan hoe Bitcoin aan zijn legende is begonnen. Er heeft geen ICO plaatsgevonden, de bedenkers van Ravencoin pastten geen pre-mine toe en er is geen Founders pool opengezet. Wat dat betreft is Ravencoin sterk te vergelijken met Bitcoin, die dit ook allemaal niet had.
- Een van de belangrijkste geldschieters van het project is Crypto-veteraan Patrick Byrne, de CEO van Overstock. Overstock was een van de eerste bedrijven ter wereld die betalingen in Bitcoin accepteerde. Hij heeft in zijn eentje alleen al meerdere miljoenen in het project van Ravencoin geïnvesteerd.
- In tegenstelling tot heel veel andere coins, kan het minen van RVN niet gedaan worden door ASIC’s. Met andere woorden: je kunt geen professionele mining-apparatuur inzetten om efficiënter te minen. Hierdoor is het minen van Ravencoin op een vrij unieke manier voor nu en voor de toekomst heel erg eerlijk geregeld.Â
- In de periode van 11 tot 22 oktober 2018 wist de Ravencoin maar liefst 370% in waarde de stijgen in slechts 10 dagen tijd!
De belangrijkste overeenkomsten tussen Bitcoin en Ravencoin
Juist omdat Ravencoin een hard fork is van Bitcoin, zijn er wel degelijk meerdere overeenkomsten tussen beide munten. De allerbelangrijkste overeenkomst is dus dat er voor de release van RVN er geen pre-mine heeft plaatsgevonden.
Een pre-mine is eigenlijk het voor de release van een token minen door de oprichters, waardoor er in beginsel al veel van de tokens voor eigen winst gemined hadden kunnen worden. Dit gebeurde bij Bitcoin niet en ook bij Ravencoin is dit niet gebeurd.Â
Dit is behoorlijk uniek, in de crypto-industrie.
Welk probleem lost Ravencoin op?
De vraag is natuurlijk wat de toegevoegde waarde van Ravencoin nou is, terwijl we Bitcoin al jaren hebben. Een aantal jaar na de lancering van Bitcoin werd duidelijk dat het mogelijk was om bepaalde activa op de blockchain van Bitcoin te kunnen verwerken.
Het is dus mogelijk om nieuwe activa toe te kunnen voegen door met behulp van veilige transacties op de blockchain. De werking hiervan is sterk vergelijkbaar met de toevoeging van activa op het Bitcoin protocol.
Wat wel een probleem is, is dat de huidige nodes van Bitcoin niet in staat zijn om deze activa te herkennen. Bitcoin is als project dan ook ontworpen om digitale transacties uit te voeren, niet om het als een Crypto asset handelsplatform te gebruiken.
Dat probleem is overigens breder dan louter het Bitcoin protocol. Ook het meerendeel van de Bitcoin wallets zijn niet in staat om activa te herkennen. Dit zijn allemaal problemen die door Ravencoin en de RVN-token worden aangepakt en opgelost.
De specialisatie van Ravencoin is dan ook het digitaal activaplatform. Hierin is het in het bijzonder gericht op het aanmaken van token securities, wat ingebouwd is in de code van het protocol.
Wat dat betreft is Ravencoin sterk te vergelijken met Ethereum, wat ook in principe uitstekend kan fungeren als activaplatform. Het verschil is echter wel dat Ethereum daarvoor uitsluitend met smart contracts werkt. De volgende voordelen zijn dan ook relevant voor Ravencoin, ten aanzien van Ethereum:
- Het platform van Ravencoin maakt dividend-betalingen mogelijk.
- Het is erg makkelijk en veilig om digitale bezittingen te versturen.
- Het platform is uitermate geschikt om Security tokens te creëren.
Ravencoin wallet
Wil je je Ravencoin niet gebruiken om te verhandelen, of sla je ze liever veilig op? Dan kun je het beste een Ravencoin wallet gebruiken. Je kunt qua Ravencoin wallet doorgaans twee verschillende kRVNen op. Of je kiest voor een externe software of je kiest voor een hardware wallet. Een hardware wallet is altijd de veiligste Ravencoin wallet om je Ravencoin tokens in op te slaan. Een populaire hardware wallet is de Ledger Nano.
De minst veilige optie is om je Ravencoin tokens op de exchange te laten staan. Zodra je IOS tokens op een exchange staan, loop je het risico dat de exchange gehackt wordt of dat er door een DDOS-aanval over bevriezing vanuit een federaal onderzoek, je tijdelijk of definitief niet meer bij je Ravencoin coins kunt. Mocht je je Ravencoin tokens toch koste wat kost op een betrouwbare exchange willen parkeren? Kies dan voor de cryptocurrency-exchange Binance.
Ravencoin kopen
Wil je Ravencoin kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. Ravencoin kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klRVNen is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten.Â
Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je Ravencoin coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je Ravencoin token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening.Â
Ravencoin kopen? Koop ze direct hierbeneden op Bitvavo!