Home » Blog » Wat is Crypto trading? Alles wat je moet weten over traden met Crypto

Wat is Crypto trading? Alles wat je moet weten over traden met Crypto

cryptotrading

Crypto trading wordt steeds populairder. Je hoort dan ook vaker en vaker succesverhalen van mensen die aan crypto trading doen. Echter kan het ook verkeerd lopen. Om je wat meer informatie te geven leggen we je graag uit wat crypto trading is en hoe je hier zelf mee zou kunnen beginnen.

Wat is Crypto trading?

Waarschijnlijk ken je de aandelenmarkt wel. Dit is de markt waar mensen aandelen kopen en verkopen. Wanneer je een aandeel koopt, koop je in feite een klein deel van het bedrijf. Crypto trading kun je een beetje vergelijken met deze markt. Echter koop je niet een deel van een bedrijf.

Bij crypto trading koop en verkoop je namelijk cryptocurrencies, ook wel cryptomunten genoemd. Deze cryptomunten zijn dus een valuta van de cryptocurrency. De bekendste cryptocurrency van dit moment is Bitcoin.

Door aan crypto trading te doen kun je veel geld verdienen. Maar ook kun je veel geld kwijtraken. Het draait er om om een cryptomunt voor een hoger bedrag te verkopen dan waar je het zelf voor hebt gekocht. Op deze manier maak je namelijk winst.

Er is ook een andere manier om geld te verdienen aan cryptotrading. Je kunt ook long en short gaan. Je bent dan in feite aan het gokken op wat de koers zal doen. Wanneer je het juist hebt, krijg je een beloning.

Bij long gaan verwacht je dat de koers zal stijgen. Stijgt de koers? Dan krijg jij geld. Wanneer je denkt dat de koers zal dalen, kun je short gaan. Je verdient dan geld wanneer de koers ook daadwerkelijk daalt. Je hebt dus zo altijd aan beide kanten winnaars en verliezen.

Vaak kun je er ook nog voor kiezen om een hefboom te gebruiken. Met een hefboom kun je jouw ingezette bedrag verhogen zonder hier daadwerkelijk extra geld voor in te zetten. Wanneer je het onjuist hebt, verlies je dit bedrag echter wel. In feite leen je bij de hefboom dus het geld van de broker.

Cryptocurrencies

Er zijn tal van cryptocurrencies. Zoals gezegd zijn cryptocurrencies een valuta. In dit geval is het een digitale valuta, want er bestaat geen fysiek geld van de cryptocurrencies. Deze cryptocurrencies draaien op een blockchain. Op deze blockchain worden alle transacties die worden gemaakt opgeslagen.

Transacties uit het verleden kunnen niet worden aangepast. Ook zorgt de blockchain ervoor dat fraude bijna onmogelijk is. Daarom worden cryptocurrencies als een erg veilig betaalmiddel gezien.

Wanneer je bijvoorbeeld een Bitcoin koopt, wordt deze transactie door de blockchain gevalideerd, waarna de transactie wordt opgeslagen in de blockchain. Wanneer dit is gebeurd, zal de transactie officieel zijn. 

Een cryptocurrency heeft dus geen fysiek geld. Wat dan? Het is een digitale code. Wanneer je een cryptomunt koopt, koop je in feite een stukje code van deze munt. Vervolgens sla je dit op in jouw persoonlijke wallet. Een wallet is een opslagplek voor cryptomunten.

De koers van crypto

Om te zien of de waarde van crypto stijgt of daalt, kun je gebruik maken van een applicatie die voor jou de koers laat zien. De meest gebruikte applicatie is Coinmarketcap. Hier kun je precies zien wat de koers van de verschillende cryptocurrencies is. In feite staat bijna iedere currency op deze website. Denk aan Ethereum, Bitcoin, NEO en Dash, maar ook aan CyberVein, ICON en Terra.

De koers van een cryptomunt wordt bepaald door vraag en aanbod. Wanneer er veel vraag is naar een bepaalde cryptomunt, zal de waarde van de munt stijgen. Hierdoor kun je de munt voor een hoger bedrag verkopen. Echter kan het ook andersom werken. Op het moment dat niemand de cryptomunt wil, zal de waarde dalen en kun je de munt voor een lager bedrag kopen.

Is crypto trading winstgevend?

Crypto trading kan erg winstgevend zijn. Waarschijnlijk heb je zelf al veel verhalen gehoord over mensen die erg rijk zijn geworden door crypto trading. Dit komt doordat de waarde van cryptocurrencies kan stijgen en dalen. Zo kon je ooit Bitcoin voor 100 dollar per stuk kopen. Nu (december 2020) kost een Bitcoin zeker 24.500 dollar. 

Wanneer je dus 100 Bitcoins had gekocht voor 100 dollar per stuk, en je deze nu zou verkopen, had je een winst van 2.44 miljoen dollar gemaakt. Echter is het niet zo dat iedereen die begint met crypto trading rijk wordt. Dit zijn vaak maar een paar verhalen, en soms zijn ze niet eens realistisch.

Er zijn namelijk ook veel verhalen van mensen die veel geld zijn verloren met crypto trading. Deze mensen hebben veel geld geïnvesteerd in crypto, waarna hun verwachtingen niet uitkwamen. Vervolgens verkochten ze hun cryptomunten met verlies, en zijn ze dus hun geld kwijtgeraakt. Ook dit zijn de realistische verhalen die crypto trading kent. Het is echter wel belangrijk om te weten dat je ook veel geld kunt verliezen wanneer je begint met crypto trading.

Wil je beginnen met crypto trading?

Misschien wil je wel beginnen met crypto trading. Het is gelukkig niet moeilijk om hier mee te beginnen. Ook zijn er weinig tot geen instapkosten.

Het is echter wel verstandig om altijd eerst genoeg kennis op te doen, voordat je begint met investeren in crypto. Kennis is namelijk erg belangrijk om goede keuzes te kunnen maken. Zo kun je een analyse doen over een cryptocurrency om te kunnen bepalen of je verwacht dat de koers zal stijgen of dalen. Op deze manier verlaag je het risico dat je verlies maakt op je investering. Ook in de aandelenwereld is het altijd belangrijk om eerst analyses te maken. Bij crypto geldt dat dus niet anders.

Crypto exchanges

Er zijn verschillende crypto exchanges waar jij crypto kunt verkopen en kopen. Een crypto exchange is kortgezegd een website die jou de mogelijkheid biedt om te kunnen handelen in crypto. Dit noemen we ook wel een broker.

Het is niet moeilijk om hiermee te beginnen. Je zult eerst een account moeten aanmaken op de exchange die jij wilt gebruiken. Dit zijn de populairste crypto exchanges:

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven