Cryptocurrency, metaverse

Alpha Finance wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over ALPHA

DeFi is populair, maar heeft tegelijkertijd ook veel verschillende toepassingen. Het kan dan best wel moeilijk zijn om al deze verschillende financiële services, producten en tools met elkaar te verbinden. Het wordt er dan niet makkelijker op als deze producten dan ook nog eens op verschillende blockchains draaien. Alpha Finance Lab wil deze en andere problemen die er in DeFi zijn verhelpen.

In deze blog ga ik het over Alpha Finance hebben en het bijbehorende ALPHA-token. Ik ga je uitleggen wat Alpha Finance precies is en hoe het werkt. We gaan ook het team achter dit project onderzoeken en de koers bekijken. Als je wilt weten waar je ALPHA kunt kopen, zit je hier ook goed.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Alpha Finance (ALPHA)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe Alpha Homora V2 werkt. Dit is een van de Alpha Finance producten dat op de Ethereum en de Avalanche blockchain draait. Deze video legt uit hoe het op Avalanche werkt.

Wat is Alpha Finance?

Alpha Finance Lab is een DeFi lab en heeft als missie om het Alpha Universe te bouwen. In dit Alpha Universe is ook het hele Alpha ecosysteem te vinden. Het ecosysteem bestaat op zijn beurt uit verschillende Alpha producten die samenwerken om het rendement te maximaliseren met minimale risico’s voor de gebruikers. Hierbij zijn ook andere ecosystemen die zijn geïncubeerd door het Alpha Launchpad incubatie programma mee inbegrepen. Op een innovatieve en gebruiksvriendelijke manier willen ze gaten in de markt en problemen in de DeFi sector oplossen.

Het eerste Alpha product was Alpha Lending met yield farming en perpetual swaps die er later aan zijn toegevoegd. Ze spelen compleet in op de markt door te voldoen aan de vraag naar onvervulde behoeftes in de wereld van DeFi. Het voldoen aan deze onvervulde behoeftes, daar ligt de sterkte van Alpha Finance. Hier wordt ook het hele Alpha ecosysteem op gebouwd, om in de DeFi wereld financiële vrijheid te vinden en ‘Alpha’-winsten te maken.

Wat zijn de onvervulde behoeftes waar Alpha Finance naar verwijst?

Met de onvervulde behoeftes bedoelen ze dat de vraag en het gebruik van DeFi in combinatie met het aanleveren van activa naar de DeFi wereld een plafond of grens heeft. Volgens Alpha Finance is er maar een beperkte vraag voor DeFi producten. Er zijn best wel veel DeFi producten die op de Ethereum blockchain draaien. Denk aan leningen, derivaten, synthetische activa en meer. In het Ethereum ecosysteem kunnen deze producten interoperabel functioneren. De onvervulde behoefte is echter te zien bij andere blockchains zoals Polkadot, Cosmos en de BSC en groeit daar snel.

De huidige vraag naar DeFi producten op Ethereum wordt beperkt door de schaalbaarheid. Het aantal dApps en gebruikers op Ethereum groeit, maar de gas kosten worden hoger en de transactie snelheid gaat omlaag. Met andere woorden, als het gebruik en de vraag naar DeFi op Ethereum groeit tot een bepaalde hoogte, vormen de hoge gas kosten en langzame transacties duidelijke obstakels voor gebruikers en deze verdwijnen daardoor.

Het aanbod voor activa (cryptomunten) op DeFi is ook gelimiteerd volgens Alpha Finance. Er is een groter handelsvolume op een CEX dan op een DEX. Zaken zoals impermanent loss in DeFi spelen daarbij een rol. Impermanent loss of tijdelijk verlies vindt plaats wanneer de prijs van tokens verandert in vergelijking met wanneer ze in de pool gestort zijn. Hoe groter de verandering, hoe groter het verlies bij het opnemen van de tokens.

De sleutel om deze problemen op te lossen en aan de behoeftes tegemoet te komen liggen volgens Alpha Finance bij cross-chain DeFi en liquiditeit. Het eerste Alpha product, Alpha lending draaide op de BSC. Hun laatste product, Homora, Homora V1 en V2 draaien op BSC, Ethereum en Avalanche.

Alpha Finance en Thailand

Het is een Thais project met een vrouw aan het stuur, Tascha Punyaneramitdee, die nu het platform leid met Nipun Pitimanaaree. Band Protocol is bijvoorbeeld ook een Thais project, waar Tascha voor heeft gewerkt, voordat ze Alpha Finance oprichtte. Ik kom later nog terug op het team.

In Thailand is Alpha Finance een samenwerkingsverband aangegaan met de Siam Commercial Bank (SCB), de paarse bank voor Thailand kenners. Met de SCB 10X afdeling van de bank wordt een brug geslagen tussen het traditionele bankieren en het aanbod van DeFi producten door Alpha Finance. Dit is een interessante ontwikkeling, want de huidige Thaise koning, Rama X, heeft een meerderheid in de aandelen van de SCB.  Deze bank heeft in oktober 2021 een meerderheid in de Bitkub crypto beurs genomen. Dit is de grootste crypto beurs in Thailand. Het kan een belangrijke stap zijn voor crypto in het algemeen in Thailand.

Het hele Alpha Finance protocol wordt aangedreven door het multifunctionele ALPHA-token. Ook op het ALPHA-token kom ik later nog uitgebreid terug.

Op de volgende afbeelding is een deel van het team te zien bij de samenwerking met SCB.

Alpha Finance en SCB in Thailand

https://www.scb.co.th/en/about-us/news/nov-2020/scb10x-alpha.html

Een leuk feit is dat Alpha (α) in de financiële wereld van investeren een investering strategie is die de markt kan verslaan. Het betekent ook wel “buitensporig rendement” of “abnormaal rendement”.

Hoe werkt Alpha Finance?

De manier waarop Alpha Finance werkt is om beter met risico’s te kunnen omgaan en ze te verminderen in de DeFi wereld. Maar wel met in het achterhoofd de gedachte om de kans op financiële winst te verhogen. Dit doen ze door de interoperabiliteit van het protocol via cross-chain structuren mogelijk te maken. Op deze manier kan het protocolgebruikers in verbinding brengen met de Ethereum, de BSC of de Avalanche blockchain. Hierdoor krijg je een naadloze interactie tussen meerdere ecosystemen en Alpha Finance.

Het is de bedoeling dat alle Alpha producten op verschillende netwerken kunnen draaien en samenwerken. Er zijn op dit moment 9 producten die Alpha Finance aanbieden. Hoogste tijd om die eens onder de loep te nemen. Bij yield farming krijg je zelfs nog een hogere APY omdat je een hefboompositie kan innemen.

Wat is Alpha Homora?

Van Alpha Homora bestaan vier versies. Alpha Homora V1 op Ethereum en er is ook een V1 versie op BSC. Homora V2 draait op BSC en er is ook een V2 op Avalanche. Geldschieters kunnen op alle twee de V1 versies een hoge rente krijgen op hun tokens.

Bij de twee V2 versies kun je een hefboomwerking positie van 10x innemen bij yield farm op Ethereum of Avalanche. De Ethereum chain integreert met Curve, SushiSwap, UniSwap V2 en Balancer. Dat zijn allemaal gedecentraliseerde beurzen of DEX’en.

Wat is de Alpha Launchpad?

De Alpha Launchpad is een DeFi incubator die zich toelegt op het ontwikkelen van DeFi producten vanaf het prille begin. De bedoeling is om een grote groei te stimuleren na de lancering van het product. Een paar producten hebben ze sinds het begin van 2021 al uitgebracht. De permissieloze geldmarkt Beta Finance, een oracle aggregator, een nieuw tokenomics model met cross-chain staking en de Homora V2 versie op BSC en Avalanche.

De Alpha Launchpad

launchpad.alphafinance.io

Wat is AlphaX?

AlphaX stelt alle DeFi-gebruikers in staat om op een kapitaal efficiënte manier gemakkelijk derivaten on-chain te verhandelen. Het combineert de voordelen van perpetual swaps en hefboom tokens, maar leert tegelijkertijd van de nadelen. Dit heeft tot een nieuw ontwerp geleid, de Strike tokens, een geheel nieuwe kijk op de on-chain derivatenhandel. AlphaX draait op het moment van schrijven, midden november 2021, op een testnet.

AlphaX is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor elke DeFi-gebruikers. Ontwikkelaars kunnen het samenstellen voor alle on-chain DeFi-protocollen.

Als je de volgende twee vragen kunt beantwoorden, heb je de basis gelegd om AlphaX op een makkelijke manier te gebruiken.

  1. Ben je bullish of bearish op een crypto munt?
  2. Wat denk je dat de bodemprijs is (bullish) of het Plafond (bearish) voor deze munt? Deze bodem of plafond prijs heet in het Engels de ‘strike price’ dus daarom de Strike tokens.

AlphaX op het testnet wordt goed uitgelegd in de volgende video inclusief de Strike tokens.

Wat is de Alpha Buy Wall?

Alpha Buy Wall is een smart contract dat je in staat stelt om op elke NFT van een collectie een prijs uit te brengen en zo een bodemprijs voor deze collectie te zetten. Door de buy wall hebben verkopers direct toegang tot liquiditeit zonder slippage. Het is een vrij nieuw product in de Alpha Finance catalogus.

Er worden op het moment zes NFT-collecties ondersteund, met een paar bekende namen erbij.  LootBlootPudgy Penguin0N1 ForceCool Cats, and Mutant Ape Yacht Club.

Wat zijn Provably Rare Gems?

Provably Rare Gems zijn ERC1155 tokens of NFTs voor gemstones (edelstenen) die in de metaverse gebruikt kunnen worden. Afgekort worden ze ook gewoon GEMS genoemd.

Het project is nog in de broedkamer en is nog niet helemaal live. Alpha Finance probeert nieuwe manieren te ontdekken voor het gebruik van NFTs in de metaverse, en wie weet wat daarbij nog eruit komt rollen. Het is ook een ideale ingang naar de metaverse voor het Alpha protocol. De Loot en Bloot GEMS zijn bij het lanceren beschikbaar gemaakt.

Bij MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) zijn wapens, pantsers, laarzen en andere in-game voorwerpen belangrijk. Met GEMS kun je in veel games je in-game voorwerpen een booster geven waardoor ze uniek en krachtiger worden. Ze krijgen zo ook een hogere zeldzaamheid. Bij het traditionele gaming wordt er een percentage zeldzame voorwerpen gedropt in de game. Om een voorwerp zeldzaam te maken is niet zo eenvoudig, dus bij het delven via POW (Proof of Work) hebben de GEMS een baanbrekend kenmerk; aantoonbare zeldzaamheid (provable rarity).

Dit is een notendop hoe de GEMS werken. In deze blog van Alpha Finance kun je nog veel meer details hierover vinden.

Wat is Summoner’s Market Place?

De Summoner’s Market Place is een marktplaats voor NFTs die Alpha Finance opgezet heeft voor NFTs die nog nergens verhandeld worden op de blockchain ruimte.

De creator van Yearn Finance, Andre Cronje, heeft een RPG (Role Playing Game) ontwikkeld, RarityManifested. Het bleek dat er geen marktplaats te vinden was waar de NFTs voor deze game op verhandeld konden worden. Alpha Finance zag dit gat in de markt, en voilà, nu hebben ze ook een NFT-marktplaats die op de Fantom blockchain draait.

Wie zit er in het team van Alpha Finance?

Het team van Alpha Finance zit in Bangkok en beheert op dit moment nog het project. Uiteindelijk is de bedoeling dat het een DAO (Decentralized Autonomous Organization) wordt.

De twee belangrijkste mensen in het team zijn:

  • Tascha Punyaneramitdee — Oprichter en project lead. Zij heeft economie in de Verenigde Staten gestudeerd op de UC Berkeley universiteit. Ze heeft onder andere bij het investeringsinstituut Jefferies gewerkt, in San Francisco en Londen. In Thailand heeft ze daarna bij Tencent gewerkt als Product Manager. Daarna is ze bij Band Protocol, een ander Thais blockchain project, Head of Strategy geweest. Ze is ook Member of the Board of Advisors van UC Berkeley.
  •  Nipun Pitimanaaree — Lead Blockchain Engineer. Hij heeft een masters degree in Electrical Engineering en Computer Science. In de Mathematical Olympiad (IMO) heeft hij 4 gouden en een zilver medaille behaald. Hij heeft onder andere diverse voorspelling algoritmes ontwikkeld.

Wat is het ALPHA-token?

Het ALPHA-token is een ERC20 voor het Ethereum netwerk en een BEP20 token voor het BSC netwerk. Het token kan gebruikt worden voor beheer, staken en liquidity mining.

Bij de privéverkoop van het token werd $1.67 miljoen opgehaald en bij de Binance Launchpad Sale werd nog eens $2 miljoen opgehaald.

Er zijn 1 miljard ALPHA-tokens en daarvan zijn er 446,330,126.00 ALPHA in de omloop, of 45% De marketcap midden november 2021 is $450,916,051.

De distributie van het token ziet er als volgt uit.

Binance Launchpad Sale 10.00% of the total token supply
Binance Launchpool 5.00% of the total token supply
Private Sale 13.33% of the total token supply
Liquidity Mining 20.00% of the total token supply
Team & Advisors 15.00% of the total token supply
Ecosystem 36.67% of the total token supply
Distributie van het ALPHA token

https://research.binance.com/en/projects/alpha-finance-lab

Dat het team 15% krijgt dat bovendien tot 2026 is uitgesmeerd ziet er goed uit. Er hoeft geen rug pull verwacht te worden van dit team, of dat ze er met het opgehaalde geld ervandoor gaan.

De manier hoe de tokens uitgebracht worden kun je op de volgende afbeelding goed zien.

Uitgave van het ALPHA-token

https://research.binance.com/en/projects/alpha-finance-lab

Wat is de koers van het ALPHA-token?

Als je in het ALPHA-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het ALPHA-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 1o oktober 2020 met een koers van $0.5172. en heeft vrijwel meteen zijn voorlopige ATH al bereikt op 5 februari 2021 met een koers van $2.6191. Daarna is de koers blijven schommelen tot 23 mei 2021. Toen daalde de koers en was in juni weer terug op $0.31. In september was de koers weer een stuk hoger en het moment van schrijven, midden november 2021 is de koers precies $1.00.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 100 op plek 155. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, het is een goed project met veel mogelijkheden en een sterk team erachter. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het ALPHA-token kopen?

Het ALPHA-token is helaas niet op Bitvavo te koop maar wel op Binance. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals FTX, Gate.io en KuCoin. Uiteraard staat dit token op de diverse beurzen genoteerd, zoals Bitkub, Bitazza en Zipmex. Er is ook een liquidity pools op de SushiSwap DEX waar je een ALPHA-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het ALPHA-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je ALPHA-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie is het dan beter om een online wallet zoals MetaMask of een vergelijkbare wallet te hebben. Nu ben jij in het bezit van de private keys en is het al een stuk moeilijker voor een hacker om bij je munten te komen. Als je het echter voor elkaar krijgt om je private keys kwijt te raken, heb je geen toegang meer tot je eigen munten. Je kunt dan niet meer bij je wallet komen. Bijvoorbeeld als je computer vastloopt. Deze private keys zijn dus belangrijk en die moet je goed bewaren, het beste op verschillende, veilige plekken.

Conclusie

Alpha Finance is een uniek project dat goed in elkaar steekt. De focus ligt op DeFi en hoe dit op een makkelijke en eenvoudige aan een grotere afzetmarkt gebracht kan worden, met goede winstkansen voor je investeringen. Wat wil je nog meer? Uiteraard is dit helaas geen voorwaarde dat het project ook goed gaat lopen, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Er zijn al diverse producten uitgebracht en het Alpha ecosysteem groeit gestaag. Het Alpha universum is nog maar een klein stukje. Nou, figuurlijk dan, zo snel gaat dat ook niet, maar de vooruitzichten voor dit project zijn goed. Goede ideeën worden snel omgezet in de praktijk en de gaten in de markt worden inderdaad opgemerkt en gevuld. Zie de NFT-marktplaats. Ik vind dit een goed en sterk project en kan alleen maar hopen dat het goed blijft gaan met Alpha Finance. Hoe beter het gaat met dit project, hoe beter het ook zal gaan met het ALPHA-token. Als je dit ook een goed project vindt, en ALPHA-tokens wilt gaan kopen, doe dan eerst goed je eigen onderzoek.

Heb je nog vragen over Alpha Finance, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Please follow and like us:
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *