Home » Blog » Wat is Kucoin Token? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over KCS

Wat is Kucoin Token? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over KCS

KuCoin is één van ’s werelds toonaangevende crypto exchanges gebaseerd op het aantal gebruikers en het gemiddeld handelsvolume. De exchange is geopend in september 2017 en accepteert gebruikers uit meer dan 100 landen. KuCoin heeft een eenvoudig te gebruiken interface waardoor deze exchange elke dag opnieuw aan populariteit wint. Via hun native KuCoin Token $KCS krijgen gebruikers tal van voordelen op de exchange. Ontdek in deze blog waarom handelen op KuCoin zeker de moeite waard is!

Wat is KuCoin?

KuCoin is een internationale exchange die gevestigd is in Seychellen, met kantoren in Zuidoost-Azië en China. Sinds de lancering van de exchange in 2017 is KuCoin uitgegroeid tot een zeer populair exchangeplatform met een groot aantal cryptocurrencies.

KuCoin staat bekend als de nummer één concurrent van Binance omdat ze gelijkaardige diensten aanbieden. Waarin KuCoin zich onderscheidt is dat ze maar liefst 90% van alle handelskosten teruggeven aan de community. Dit gebeurt allemaal door hun native token KuCoin Shares (KCS).

Via CoinGecko staat KuCoin op de 14de plaats van grootste exchanges wereldwijd met een trustscore van 9 en een 24uurs handelsvolume van 1.8 miljard dollar. Handel met maar liefst 418 verschillende munten op basis van 814 tradingpairs.

Let op: KuCoin staat het toe om via BTC Direct euro te storten met iDEAL, creditcard en Bancontact. BTC Direct is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Het is onbekend hoelang DNB dit toelaat en of dit de bedoeling is.

Achtergrond

Hoewel KuCoin is gelanceerd in 2017, was het team al veel eerder bezig met blockchain-technologie. Het platform zou reeds gecreëerd zijn in 2013, maar het kostte het team jaren om de exchange te finetunen en te optimaliseren alvorens het live kon in 2017.

Er werd een ICO gehouden voor de ontwikkeling van KuCoin in 2017. Tijdens die tijd heeft KuCoin zijn eigen KuCoin Shares ($KCS) ontwikkeld en vrijgegeven. KuCoin haalde daarmee maar liefst voor 20 miljoen dollar aan funds op. Ondanks dat het hoofdkantoor zich bevindt in de Seychellen, zou KuCoin meer dan 350 werknemers in dienst hebben, elk met hun eigen specialisatie.

Het jaar 2019 was erg belangrijk voor KuCoin omdat ze een aantal upgrades hebben toegepast die de verdere ontwikkeling mogelijk hebben gemaakt. Ze hebben het Platform 2.0 gelanceerd met een nieuwe gebruiksvriendelijke interface. Naast de interface werden er steeds meer vormen van handel mogelijk waaronder futures en leverage tot 10x.

Het ecosysteem kreeg een boost in 2020 met de aankondiging van de Pool-X-functionaliteit waarbij staking mogelijk werd op de exchange. Kenmerkend aan KuCoin vandaag de dag is het uitgebreide aanbod aan fiat-valuta’s waarmee je kan handelen. Sinds 2020 kan je zelfs crypto kopen en verkopen via je eigen PayPal account.

KuCoin Login

Gratis aanmelden voor KuCoin

Meld je hier gratis aan en ontdek mee hoe jij kan genieten van handelskortingen en hoe jij een passief inkomen kan verdienen door middel van KuCoin Share-tokens ($KSC)! Werkt de link niet? Gebruik dan de volgende KuCoin referralcode: QBSSSP6M

Met deze referralcode ontvang je 20% korting op alle handelskosten.

Wat is KuCoin Share $KCS?

KuCoin Shares zijn de native token van de exchange. Het zijn ERC20-tokens op de blockchain van Ethereum. Ze zijn de native token van de exchange waarmee handelaren op het platform beloond wordt met kortingen, waaronder:

  • Krijg korting op handelskosten
  • Krijg het privilege om te handelen in extra handelsparen waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin
  • Krijg een fast-pass voor klantenondersteuning

KuCoin Earn

Door gebruik te maken van de native coin van een exchange, krijg je altijd voordelen. Deze zijn doorgaans kortingen op handelskosten. KuCoin-gebruikers verdienen ook een deel van de globale handelskosten van de exchange door hun KCS-tokens te gaan staken. Dit aandeel bedraagt 10% van het dagelijks handelsvolume. Hoe meer transacties er worden gedaan, des te groter het aandeel van deze winsten. Het bedrag dat wordt uitgekeerd, is evenredig met het aantal KCS-tokens die jij hebt gestaked.

Voorbeeld: je hebt 10.000 KCS-tokens in je bezit en het platform van KuCoin heeft handelskosten ter waarde van 20 Bitcoins, wat 10% is van het dagelijks handelsvolume. Hier ontvang je 0.001 Bitcoin, dat wordt omgezet naar KCS-tokens per dag. De rewards worden op dagelijkse basis uitgekeerd, waardoor jij elke dag opnieuw extra KCS-tokens ontvangt.

Niet alle gebruikers van KuCoin krijgen automatisch deze bonus. De vereisten hiervoor zijn:

  • Je bent in het bezit van minimaal 6 KCS-tokens gedurende een periode van 24 uur
  • Je account is extra beveiligd aan de hand van een tweestapsverificatie (2FA)

Affiliate programma

Een gemakkelijke manier om gratis KCS-token te krijgen is door middel van het affiliate programma. Door de exchange aan te bevelen aan vrienden en familie, ontvang jij een deel van de handelskosten die zij maken op KuCoin, tot wel 20%!

Het affiliate programma heeft 3 verschillende niveaus:

  • Niveau A – 20%. Dit zijn nieuwe gebruikers die zich rechtstreeks hebben aangemeld via jouw unieke link.
  • Niveau B – 12%. Dit zijn gebruikers die zich indirect hebben aangemeld via jouw unieke link.
  • Niveau C – 8%. Dit zijn mensen die zich aanmelden via de link van jouw affiliate.
KuCoin Affiliate

Concreet betekent dit dat je met het affiliateprogramma tot 40% van de handelskosten ontvangt van je affiliates. Deze worden elke twee uur uitbetaald in KCS-tokens. Via deze manier ontvang jij gratis tokens én krijg je ook nog eens alle extra voordelen.

Pool -X

Pool X is een Proof-of-Stake (PoS) mining pool die is ontworpen om liquiditeit te voorzien voor de betrokken cryptoprojecten. Hiermee kan je dus extra interesten verdienen op je crypto die gebruikmaken van PoS en zich beschikbaar stellen in deze Pool-X. Denk hierbij aan Zilliqa, TRX en vele anderen.

Liquiditeitspools zijn een populaire manier om extra interesten te genereren over je huidige assets. Het is daarom ook dat verschillende exchanges de strijd aangaan met een zo aantrekkelijk mogelijk interestpercentage om het grote publiek naar hun exchange te krijgen.

Korting handelskosten $KCS

Door te gaan handelen op KuCoin met je native tokens $KCS, krijg je ook korting op de handelskosten. Hierbij moet je minimaal 1000 KCS in je wallet hebben om recht te krijgen op 1% korting. Met een actuele prijs van 14 dollar, betekent dit dat je als gebruiker voor 14.000 dollar KCS-tokens in je wallet moet hebben voor deze 1% korting. De maximale korting hierbij is 30% op basis van 30.000 tokens.

$KCS Tokenomics

Met de lancering van de exchange, werden er 200 miljoen KCS uitgegeven via een crowdsale. Elk kwartaal gebruikt KuCoin 10% van zijn winst om deze KCS-tokens terug te kopen en te verbranden volgens een buyback and burn principe. Dit tot er nog maar 100 miljoen van over zijn.

Buyback and burn

Deze distributie van KCS-tokens zal zorgen voor een tokeninflatie. Elk kwartaal wordt minimaal 10% van de nettowinst van de exchange gebruikt om KCS-tokens terug te kopen. Deze tokens worden meteen naar een burn-adres gestuurd en dus onmiddellijk vernietigd. Het terugkopen en verbranden van KCS-tokens gaat door tot er nog maar 100 miljoen native tokens over zijn. Hieronder vind je een overzicht van de eerste vijf verbrandingsrondes:

Token Burn
Date
KCS Burned
Remaining Supply
Initial burn
?
18,956,924 KCS
181,043,076 KCS
1
Q4, 2017
0 KCS
181,043,076 KCS
2
Q1, 2018
312,500 KCS
180,730,576 KCS
3
Q2, 2018
396,211 KCS
180,334,365 KCS
4
Q3, 2018
196,211 KCS
180,138,154 KCS
5
Q4, 2018
198,238 KCS
179,939,916 KCS

Ondanks deze grote bedragen, gaat slechts 10% van de handelskosten terug naar de exchange. De resterende 90% gaat rechtstreeks terug naar de gemeenschap. Dit gebeurt via de native token KCS wat goed is voor 50%. De resterende 40% gaat via het affiliate programma.

KuCoin tokenomics

KuCoin fees

KuCoin is een exchange die zijn populariteit dankt aan de lage handelskosten. Het platform maakt gebruik van verschillende tiers die elk een bijkomende korting geven op het handelen. We bespreken hierbij enkel de spothandelskosten, waarbij zowel de makersfee als takersfee is vastgesteld op een maximum van 0,1%.

Hoe meer KCS je bezit, des te minder handelskosten jij betaalt:

Tier
Min. KCS in bezit
30 dagen trading volume in BTC
Maker-/Takerfee
0
0
<50

 

 

0.1%/0.1%

 

 

1
1000
≥50

 

 

0.09%/0.1%

 

 

2
10 000
≥200
0.07%/0.09%
3
20 000
≥500
0.05%/0.08%

 

 

4
30 000
≥1000
0.03%/0.07%

 

 

Waarom KuCoin?

Als investeerder wil je natuurlijk niet gebruikmaken van onnodig veel verschillende exchanges. Liefst wil je je favoriete crypto verhandelen op één exchange. Maar toch, kan het zo nu en dan verstandig zijn om je aan te melden bij een extra exchange.

Vaak moeten we wachten tot een nieuwe crypto wordt gelist op een exchange. De slogan van KuCoin is echter “Find the next crypto gem in KuCoin”. We zien vaker dat nieuwe, beloftevolle protocollen relatief snel worden gelist op KuCoin. Je wilt dan uiteraard ook vroeg investeren om je winst te maximaliseren. In de praktijk worden deze pas later gelist op andere exchanges.

KuCoin heeft net dezelfde problemen die Binance laatste jaren had, namelijk het vraagstuk rond decentralisatie. KuCoin is, net zoals vele andere, een exchange die centraal bestuurd wordt door één team. Naarmate het crypto ecosysteem verder evolueert, is er steeds meer vraag naar een decentrale variant van de exchange.

$KCC

KCC is een decentrale publieke chain die een afspiegeling is van de huidige KuCoin exchange. Het heeft als doel om handel mogelijk te maken in een decentrale omgeving waarbij gebruikers nog steeds de voordelen hebben van het gebruik van de KCS-token. De token is de brandstof en de native token voor KCC en kan gebruikt worden om onder andere gasfees te betalen.

KCC Bridge

KCC heeft een eigen bridge die verbinding met het main netwerk mogelijk maakt. Hiermee wilt het, net zoals Binance, een decentrale variant maken om het handelen mogelijk te maken. Om dit proces eenvoudiger te maken, hebben ze deze KCC-bridge ontwikkeld. Deze is nog maar recentelijk in werking, sinds juli 2021.

Dit zijn zeer mooie ontwikkelingen die KuCoin op zeer korte tijd succesvol weet door te voeren. KuCoin wordt dan ook gezien als één van de beste exchanges waar je momenteel gebruik van kan maken. Het enige wat ervaren trades momenteel nog tegenhoudt, is het lagere volume op deze exchange. Desondanks, neemt het volume toe en stijgt de populariteit van KuCoin.

KuCoin Roadmap

KuCoin Spotlight

KuCoin beschikt over een lanceringsplatform waarbij ze nieuwe beloftevolle protocollen voorstellen aan het grote publiek. Via deze manier hopen ze hun slagzin waar te maken zodat jij als vroege investeerder je winst maximaliseert door deze ‘hidden gems’. Let op: om deel te nemen aan deze Spotlight, moet je je verificatieproces volledig hebben voltooid. Dit is overigens niet noodzakelijk om gewoon te handelen op de exchange.

KuCoin gebruikt de native token $KCS als standaardvaluta waarmee je kan investeren in deze crowdsale. Hiermee wil KuCoin het belang van de native token benadrukken.

Momenteel heeft KuCoin al 7 projecten gelanceerd via hun Spotlight platform, waaronder:

De toekomst van KuCoin

Afgelopen jaar in 2020 steeg het handelsvolume van KuCoin met maar liefst 217% en heeft het 33 tokens en bijkomend 54 handelsparen ondersteund. Bij het handelen in Futures daarentegen zag KuCoin een toename in handelsvolume met 420% en een groei van 670% in gebruikersaantallen. Dit zijn beloftevolle cijfers die staven dat KuCoin een mooie toekomst tegemoet gaat.

Met bijkomende functionaliteiten zoals de Pool-X-staking heeft het al ongeveer 7 miljoen dollar aan passief inkomsten weten te generen voor de gebruikers van KuCoin. Het blijft de community dan ook centraal stellen in de verdere ontwikkeling van de exchange.

Hun toekomstige strategie is tweeledig. Ze willen zich nog meer focussen op het vinden en faciliteren van de ‘hidden gem’ door beloftevolle protocollen vroeg te listen op de exchange. Daarnaast willen ze nog meer gebruik maken van hun native token $KCS om gebruikers zoveel mogelijk korting te bieden zodat investeren op KuCoin Exchange te allen tijde de beste optie is.

Conclusie

We zien dat elke exchange gebruikmaakt van een eigen native token om gebruikers zoveel mogelijk voordelen te bieden. Bij Binance kennen we dit als de BNB-token, waarbij dit bij KuCoin de KuCoin Share ($KCS) token is. We hebben gezien dat KuCoin zich focust op hidden gems terwijl ze nog meer inzetten op het gebruik van hun eigen native token.

KuCoin wil deze stimuleren door het gebruik van andere valuta te minimaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld bij SpotLight alleen deelnemen aan de hand van KCS-tokens. Door deze marketingstrategie, het burn and token-beleid én de verdere ontwikkelingen van KCC zal deze native token alleen maar belangrijker worden in de toekomst. Het is een belangrijke schakel die handelen op KuCoin aantrekkelijk maakt.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven