Home » Blog » DoopieCash, wat is het? Complete Review

DoopieCash, wat is het? Complete Review

In het Nederlandse en Belgische crypto landschap zijn er genoeg crypto cursussen te krijgen. Er zijn ook genoeg Nederlandse en Belgische crypto YouTubers op internet te vinden. Maar waar vind je een combinatie van alle twee? Daar wordt de spoeling opeens een stuk dunner en komen deze twee vrolijke heren bovendrijven. Berry Vrolijk (what’s in a name!) en Chris Janssens zijn met crypto en trading al sinds 2012 aan de gang. Intussen hebben ze 1400 video’s op YouTube staan met 62.000 volgers. Voor Nederlandse begrippen is dat zeker niet verkeerd. Ze bieden bovendien drie verschillende crypto trading cursussen aan. En alles wat ze doen, gebeurt in het Nederlands, dus is het heel makkelijk te volgen.

In deze blog gaan we uitgebreid bekijken wat DoopieCash is en wat ze aanbieden. We zullen hun cursussen bekijken en hier kun je een kijkje nemen bij hun YouTubekanaal. Kom met me mee bij deze ontdekkingstocht, waarbij we elke steen gaan omdraaien en eronder kijken om te zien wat er verstopt zit.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘DoopieCash, wat is het?’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier is een van hun video’s, waar ze de toekomst van Bitcoin bespreken.

Wat is DoopieCash?

DoopieCash is een Nederlandse crypto onderneming van Berry Vrolijk en Chris Janssens. Ze zijn al geruime tijd in de crypto wereld bezig, namelijk al sinds 2012. Op de crypto kalender kun je dat vergelijken met de prehistorie. Ze zijn druk bezig met hun website en hun YouTubekanaal.

Op hun website hebben ze drie verschillende crypto cursussen in de aanbieding plus een 1-op-1 coaching cursus. Bovendien bieden ze ook een gratis cursus aan. Op deze cursussen komen we nog uitgebreid terug. Hun YouTube kanaal is er sinds 16 mei 2016. Intussen hebben ze hier ruim 60.000 volgers, en dat is knap! Volgens hunzelf hebben ze in deze tijd al 1400 video’s op YouTube gezet. Dat laat ook zien dat ze niet bepaald op hun lauweren rusten, maar wel degelijk zeer actief zijn. Dat is bijna elke dag wel een video. Soms twee video’s per dag en af en toe ook eens een dag zonder video.

 

DoopieCash, Chris en Berry
https://www.facebook.com/doopiecash/

De DoopieCash cursussen

Laten we dan kijken wat DoopieCash in zijn mars heeft. Volgens hun website kun je leren hoe je kan swingtraden, daytraden en als een pro kan scalpen! Dus hoe doe je dat op de juiste manier en waarom is DoopieCash hier uniek in? DoopieCash heeft een uniek systeem ontwikkeld waarin je in elke programma kan zien welke modules je kunt gebruiken en hoe je dat kan toepassen in je tijdframes. Hun cursussen zijn gebaseerd op pure prijsactie! Je kunt zelfs bij DoopieCash een tool gebruiken zodat je met behulp van een Excel bestand je trades kunt bijhouden. Op deze manier kan je ook je complete set-up strategie meten. Zo weet je waar je eventuele fouten hebt gemaakt en je leert om deze te finetunen. Het enige wat je nodig hebt is de basiskennis en tijd.

Wat je niet krijgt, is een algemene crypto cursus met in hun ogen overbodige thema’s. Wat je echter wel krijgt, is dan ook hoogst interessant. In hun cursussen wijden ze je in, in de geheimen van de door hun zelfontworpen trading systemen die gebaseerd zijn op pure prijsactie. Onder andere door hun jarenlange ervaring, hebben ze methodes ontwikkeld die door de jaren heen steeds geavanceerder zijn geworden. Hierdoor krijg jij als deelnemer aan deze cursussen, een basis om duurzame en consistente trades te maken waarvan de succesratio erg hoog ligt.

Zie hieronder de volgende cursussen die DoopieCash je aanbiedt.

Gratis cursus crypto traden

Deze gratis cursus crypto trading is een gedegen opstap naar de cursussen waar je voor moet betalen. Op een leuke, vlotte en interessante manier, brengen Berry en Chris je op de hoogte van de basisbegrippen en principes van crypto. In 9 modules wordt er aandacht besteed aan veel aspecten van het handelen in crypto. Zeker als je nog geen ervaring in de crypto wereld hebt, is dit een uitstekende gelegenheid om algemene kennis op te doen. Je leert niet alleen iets over de basisprincipes uit de crypto wereld, maar er wordt ook al een sluier opgelicht over het traden.

Om je een idee te geven over de inhoud van deze gratis cursus, kunnen we deze het beste even laten zien.

Gratis cursus crypto traden modules

 • 1Dit is de basismodule voor de startende traders met een crypto/Bitcoin intro en de basis van het traden.
 • 2Verschillen in trades en candles met uitleg over de verschillen in soorten traden. Wat candles zijn, voor- en nadelen en welke soorten candles er zijn.
 • 3 – Tradingview – tools en indicatoren de verschillende trading platformen en tools worden uitgelegd.
 • 4 – Soorten exchanges met uitleg wat een exchange of beurs is.
 • 5 – Margin trading – leverage trading het gebruik van een hefboom wordt uitgelegd.
 • 6 – Trading strategieën de inhoud en toepassing hiervan.
 • 7 – De TA of Technische Analyse het anticiperen van prijsacties.
 • 8 – Trading psychologie je emoties onder controle houden.
 • 9 – Een transactie van A tot Z hoe je crypto kunt kopen, verkopen en versturen.

Zoals je kunt zien, een goede basis voor als je nieuw bent in de crypto wereld. De 9 video’s steken goed in elkaar, met goed onderbouwde feiten en verhalen. De langste video duurt 22 minuten, dus dat is ook goed te overzien.

Dit is zeker een aanrader, en als Nederlander al extra fijn, want het is gratis. Maar na het zien van deze gratis cursus, zul je zeer waarschijnlijk meer willen. Ook als je al enige ervaring hebt in het traden met crypto, geven de volgende, betaalde cursussen je toch een heleboel extra mee.

DoopieCash logo
Facebook/doopiecash

Leer Daytraden en Scalpen met DoopieCash

Daytraden is als je zo goed als fulltime bezig bent om de hele dag te handelen in cryptocurrency. De bedoeling is dat je winst maakt, en er geld mee kunt verdienen. Een daytrader sluit normaal gesproken aan het eind van de dag al zijn posities, zodat hij of zij geen risico loopt met een open positie.

Scalpen betekent dat je de hele tijd kleine trades maakt, als er een (kleine) prijsbeweging is, met meestal ook kleine winsten. Omdat je dit constant doet, deze kleine trades, met kleine winsten, is het idee dat je aan het eind van de dag toch een leuke winst hebt gemaakt.

Zo, nu hebben we basis waar deze cursus over gaat, en kunnen we naar de details gaan kijken. Zoals al eerder gezegd, hebben ze een eigen leerprogramma ontwikkeld, dat ze het APA-trading systeem noemen. Met deze methode die ze ontwikkeld hebben, handelen ze op lagere tijdframes. Zij wijden je ook in, in hoe je dit APA-trading systeem in jouw voordeel kunt gebruiken. Als extra bonus krijg je ook een door hun ontwikkelde tool ter beschikking gesteld, in de vorm van een Excel bestand. Hiermee kun je niet alleen al je trades bijhouden, maar ook je complete set-up strategie meten. Dit laat je zien waar je eventueel fouten maakt, en je leert om deze fouten te verbeteren. Je bent nu aangeland bij het traden of handelen in de puurste vorm en je krijgt 4 uur aan uniek beeldmateriaal bij deze cursus.

Deze cursus bestaat uit 5 modules.

Daytraden en Scalpen modules

 • 1 – Prijsactie leer de prijsacties begrijpen, wat zijn de fases binnen de prijsactie en hoe kun je dit lezen.
 • 2 – Backtest leer backtest traden met hun eigen ontwikkelde APA-trading systeem.
 • 3 – Scalpen APA een introductie tot het scalpen, volgens hun eigen APA-scalp systeem.
 • 4 – Trial & error ontwikkel een trading strategie aan de hand van de 4 pilaren van hun systeem en hoe je dit kunt finetunen.
 • 5 – Mindset welke mindset je nodig hebt als trader.

Als bonus krijg je het orderdagboek, dat je kunt downloaden als een Excel bestand. Het is een uniek item dat door hun zelf is ontwikkeld. Hier kun je al je trades en trial & errors bijhouden.

Deze cursus kost 349 Euro, dat een éénmalige prijs is met onbeperkte toegang.

Leer daytraden met en scalpen met DoopieCash
Doopiecash.nl

Leer Swingtraden met DoopieCash

Bij swingtraden probeer je het moment van een swing, tijdens een stijgende of dalende koers, vast te pakken. Het is niet hetzelfde als het daytraden, wat je in de andere DoopieCash cursus kunt leren. Het is eigenlijk een beetje een agressievere manier van handelen. Je leert onder andere wanneer het beste instapmoment is. Zij zijn van plan om je tijdens deze cursus een ‘no-nonsense’ oplossing te geven. Ook bij deze cursus krijg je 4 uur aan uniek beeldmateriaal.

Wat heeft deze cursus voor jou in petto? Bij deze cursus werken Berry en Chris ook weer met modules, 6 welgeteld deze keer.

Swingtraden modules

 • 1 – Beginnen met traden leer de basis van het traden.
 • 2 – Prijsactie leer de markt kennen, door prijsacties te voorspellen.
 • 3 – Levels via de DoopieCash methode leer de juiste levels te herkennen om in en uit te stappen.
 • 4 – Risk management leer om je winsten op tijd te pakken, hoe je het kunt vastleggen en hoe je een eventueel verlies kunt beperken.
 • 5 – Managen van posities hoe je een positie kunt managen op de juiste manier.
 • 6 – BOS – Break of Structure hoe je flexibel leert te denken, buiten de ranges.

Ook bij deze module krijg je een orderdagboek, om je trades bij te houden. Met dit orderdagboek heb je alle trades overzichtelijk bij elkaar.

De prijs voor de Swingtrade cursus is 299 Euro. Ook dit is een éénmalige prijs met onbeperkte toegang.

Leer swingtraden met DoopieCash
Doopiecash.nl

1-op-1 coaching

Bij het 1-op-1 coaching worden twee opties aangeboden door DoopieCash. Een optie is één sessie van een uur, met een van de twee coaches. De andere optie is een pakket van 6 sessies, voor óf de swingtraden cursus, óf de daytrading en scalping cursus.

Je hebt hierbij de mogelijkheid om te kiezen met welke van de twee coaches je aan de slag wilt gaan. Beide coaches zijn opgeleid door Berry en Chris, en zijn volledig thuis in het DoopieCash systeem. De sessies vinden plaats via een Zoom meeting. Je hebt bij elke sessie een uur lang de tijd om een strategie te vinden die bij jou past, je kunt verbeterpunten bespreken en vragen stellen.

De meerwaarde van het 1-op-1 coaching ligt in het feit dat je nu de tijd hebt om rustig te werken aan je capaciteiten en deze kunt verbeteren. Je hoeft ook niet alles alleen uit te zoeken, wat je weer tijdwinst kan opleveren.

Beide coaches zijn ook elke dag op het DoopieCash Discord kanaal te vinden, en kunnen op deze manier je verder helpen om een blijvende en duurzame basis in het handelen aan te leren. Dit is een unieke ervaring die helemaal afgestemd wordt op jou.

De prijzen voor het 1-op-1 coaching programma zijn 99 Euro voor een sessie van één uur, of 599 Euro voor 6 sessies of 6 uur persoonlijke begeleiding voor óf coaching bij het swingtraden óf coaching bij het daytraden en scalpen.

De Platinum club

Dit is een prachtige aanvulling op je trading skills en het is in de vorm van een abonnement.

In de Discord groep van DoopieCash zitten op het moment van schrijven maar liefst 12.000 + leden. Dat is dus een vrij uitgebreide groep. Je krijgt updates van niet alleen de cryptomarkt, maar ook van de reguliere markt. Er is ook een interactieve chat, hier heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en feedback te krijgen over je technische analyse of andere onderwerpen.

De Platinum club is een afgesloten sectie binnen de DoopieCash Discord groep, waar je toegang tot krijgt. Je hebt dan ook toegang tot alle chatkanalen in deze Discord groep. Als extra bonus krijg je een stukje persoonlijke aandacht en begeleiding.

Wat biedt het DoopieCash Platinum pakket je

 • 1 –  Toegang tot het Doopiecash Platinum pakket in Discord
 • 2 – Persoonlijk intakegesprek, wat is je ervaringsniveau
 • 3 – Platinum Live + Recap, elke tweede zaterdag is er een live sessie of op de volgende woensdag een recap
 • 4 – Start van de week, met elke maandag een korte video
 • 5 – Weekupdate BTC/ETH, elke week krijg je een update over Bitcoin en Ethereum in de vorm van een video
 • 6 – Technische analyse, laat elke week een TA maken, of krijg feedback op je eigen TA
 • 7 – Portfolio check, elke maand wordt je portfolio gecheckt met feedback
 • 8 – Price in action, hoe ontwikkelt de prijsactie zich, en hoe je daar op kunt inspelen
 • 9 – De denktank, aandacht voor emotie en psychologie
 • 10 – Maandelijkse Q&A, vraag en antwoord, jouw vragen worden maandelijks in een video besproken
 • 11 – Backtests, insider informatie over interessante prijsgebieden
 • 12 – The weekly close, elke week wordt afgesloten met een video terugblik op de week

Zoals je kunt zien, worden er vele extra’s geboden, als je lid wordt van deze Platinum club. Dit ziet er zeker als een goede toegevoegde waarde uit.

Er is een Platinum Silver optie voor 99 Euro, en een Gold versie voor 990 Euro. Bij Gold krijg je twee maanden korting, als je voor het hele jaar in een keer betaald.

It's time for plan B, DoopieCash
Facebook/doopiecash

Conclusie

DoopieCash zijn vrij uniek in de Nederlandse cryptowereld. Ze hebben een lange ervaring in traden, en hebben dit nu een vorm gegeven in hun YouTube kanaal en met diverse cursussen die ze aanbieden op het gebied van crypto traden.

In deze blog zijn we uitgebreid ingegaan op de diverse cursussen, en wat ze te bieden hebben, maar vooral, wat jij ervan kunt leren. Bij Cryptokopen.nl zijn we zeker onder de indruk, en we kunnen alleen maar de DoopieCash cursussen aanbevelen. Op een prettige, relaxte en makkelijk te begrijpen manier, word je de mogelijkheid geboden om veel te leren over het swingtraden, daytraden en scalpen met het door hunzelf ontwikkelde APA-trading systeem. Dit alles ook voor een schappelijke prijs.

Als dit nog niet genoeg voor je is, kun je ook hun 1-op-1 coaching opties bekijken of het Platinum lidmaatschap op Discord overwegen.

Op Google hebben hun cursussen op het moment van schrijven maar liefst 169 beoordelingen gekregen. Het gemiddelde cijfer dat ze krijgen is een ruime 4.7 punten, met een hoogst mogelijke score van 5 punten. Op zo veel beoordelingen, is dit een zeer goed resultaat.

 

Dus ben je geintresseerd in deze DoopieCash Cursus dan Meld je hier beneden dan aan door op “Meld je aan” te klikken

 

Mocht je nog vragen hebben over DoopieCash, bezoek onze Cryptokopen.nl Facebookgroep, en we helpen je graag verder. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven