Educatie

Seedify.fund? En wat is een IGO?

Steeds vaker zien we games die op een blockchain draaien. Deze games zijn onderdeel van de GameFi-revolutie. GameFi staat voor Game en Finance, en maakt gebruik van het play-to-earn principe. Dit betekent dat gebruikers geld kunnen verdienen door een spel te spelen. Hoe dat precies gaat, verschilt per spel.

Seedify.fund speelt in op deze trend met hun eigen gaming-platform. In dit artikel leggen we je uit wat Seedify.fund is, hoe het werkt en hoe je mee kunt doen aan de IGO.

Wat is Seedify?

Seedify is een platform waarop IGOs worden aangeboden. IGO staat voor Initial Game Offerings, en is erg vergelijkbaar met een ICO, wat staat voor Initial Coin Offering. Zie hieronder een afbeelding over de aankomende IGO’s op het platform van Seedify.

Op het moment dat er een nieuw cryptoproject gelanceerd gaat worden, is hier geld voor nodig. Het team achter een project verzint het idee, maar moet nog wel aan de middelen komen om dit idee te realiseren. Daar zijn materialen en mensen voor nodig die betaal dienen te worden.

Zulke teams kunnen hun idee voorstellen aan de crypto community om zo geld in te zamelen. Wanneer er mensen zijn die in het idee geloven en in het team vertrouwen, kunnen ze ervoor kiezen om te investeren in het project voordat het daadwerkelijk bestaat. Met deze investeringen kan het team het project gaat realiseren.

Je kunt jezelf misschien voorstellen dat dit risicovol is, want je weet als investeerder niet of een project gaat slagen. In ruil voor je investering krijg je later vaak tokens voor een erg gunstige prijs. Er valt dus veel geld te verdienen wanneer je meedoet aan een ICO.

Omdat games steeds vaker op blockchains worden ontwikkeld, zijn er ook steeds vaker teams die geld nodig hebben om hun game te kunnen ontwikkelen. Dit geld moet ergens vandaan komen, en daarom kunnen ze een IGO beginnen om zo geld op te halen. Er is echter wel nog een probleem: hoe zorgen ze ervoor dat mensen van de IGO afweten?

Dit is waar Seedify te hulp schiet. Zij bieden een platform waarop softwareteams hun project kunnen plaatsen om zo geld op te halen. Met dit geld kan het team hun game realiseren. Wanneer je dus mee wilt doen aane en IGO, kun je op Seedify snel en makkelijk projecten vinden waarin je kunt investeren.

Natuurlijk moeten we je wel vertellen dat dit niet geheel zonder risico gaat. Ook wanneer een platform garantie tot succes geeft, is er altijd een risico dat je geld verliest. Doe daarom altijd goed onderzoek naar een project voordat je hier geld in investeert. Zie hieronder een afbeelding van welke IGO’s al geld is ingezameld.

Valt er veel geld te verdienen met een IGO?

Hoeveel geld je kunt verdienen met een IGO is vooraf nooit te zeggen. Er zijn genoeg IGOs die een garantie zullen doen voor een bepaald rendement. Je weet echter alleen pas achteraf hoe hoog dit rendement daadwerkelijk zal zijn.

Het staat wel vast dat er in 2020 meer dan 159,3 miljard dollar in games is omgegaan. Wereldwijd zijn er meer dan 2,7 miljard gamers, die allemaal geld uitgeven aan gaming. Dit geeft dus aan hoe groot deze markt is, en hoeveel geld er te verdienen valt.

Op hetzelfde moment zijn er steeds meer grote bedrijven die besluiten om een game op de blockchain uit te brengen. GameFi staat pas in zijn kinderschoenen, en er is dus nog een veel groei mogelijk. Het kan daarom erg aantrekkelijk zijn om mee te doen aan een IGO. De rendementen die je kunt behalen zijn vaak veel groter bij een IGO dan bij de publieke verkoop van tokens. Er staat wel tegenover dat het risico ook vele malen groter is. In deze tweet komt Seedify uit als het meeste rendabel ten opzichte van andere platforms.

Hoe werkt een videogame op de blockchain?

Misschien dat je nog niet wist dat het mogelijk is ome en game op de blockchain te spelen. Het is namelijk nog een vrij nieuwe techniek die voor videogames gebruikt kan worden, al wordt deze manier van gaming steeds populairder. Voordat je uitgebreid verder ga lezen bekijk deze video hieronder.

Wanneer je normaliter via een website of applicatie meedoet aan een online game, worden alle gegevens opgeslagen in de server van de applicatie. Denk bijvoorbeeld aan de items die jij als speler in bezit hebt, maar ook aan je level, naam, outfit, etc. Zoals altijd het geval is bij een blockchain, worden gegevens hier nog op een centrale plek, maar op een decentrale plek opgeslagen. Deze decentrale plek is het netwerk van de blockchain.

Dit netwerk bestaat uit duizenden nodig die allemaal een kopie van de blockchain bevatten. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om gegevens op een blockchain aan te passen. Dit zou immers opgemerkt worden door het gehele netwerk. Het netwerk van de blockchain zorgt ook voor verwerking van transacties. Dit hoeven niet altijd betalingen te zijn. Zo verwerken deze nodes ook smart contracts.

Games op de blockchain maken gebruik van deze smart contracts. Hierin kan verschillende data worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan de items die je in bezit hebt, alsook aan het level waar jij je in bevindt.

Veel van dit soort games maken gebruik van non-fungible tokens (NFTs). Een NFT is een token dat uniek is en gescheiden kan worden van alle andere tokens. Zo kan er bijvoorbeeld een speciaal item in zo’n token worden opgeslagen. Denk aan een speciale outfit of gevechtsitem. 

Wanneer je zo’n item in bezit hebt, kan de waarde hiervan ontzettend hard stijgen. Dit is het geval wanneer een item heel uniek is, of in bezit is geweest van een bekend persoon. Deze gegevens worden namelijk altijd opgeslagen in de NFT. Omdat de blockchain volledig transparant is, kan iedereen dit soort gegevens inzien.

Het play-to-earn principe betekent dat je geld kunt verdienen door een spel te spelen. Je kunt namelijk bepaalde items verzamelen die je later voor veel geld zou kunnen doorverkopen. Er zijn al veel spellen geweest die spelers miljonair hebben gemaakt, puur en alleen omdat ze tijdens het spelen van de videogame waardevolle items in bezit kregen.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel videogames die tot deze categorie behoren. Denk bijvoorbeeld aan Axie Infinity, CryptoKitties en Gods Unchained. Dit zijn spellen die ontzettend populair zijn en op de blockchain draaien. Ook is Decentraland een populair GameFi-spel. 

Spelers hebben in Decentraland een eigen stuk grond, dat is opgeslagen als NFT. Het spel lijkt vrij veel op Minecraft. Spelers kunnen dus ook bouwwerken plaatsen op hun eigen stuk grond. Het is ook mogelijk om een stuk grond, inclusief de creatie die hierop staat, te verkopen aan anderen. In het verleden zijn er al stukken grond voor duizenden dollars verkocht. Dit geeft dus aan hoeveel geld er omgaat in dit soort videogames.

Hoe werkt Seedify?

De werking van Seedify is eigenlijk helemaal niet zo lastig te begrijpen. Ook wanneer je weinig verstand hebt van blockchain en crypto kun je begrijpen hoe Seedify werkt. Het is belangrijk om te weten dat Seedify een gedecentraliseerd platform is en dus draait op een blockchain.

Seedify maakt gebruik van een speciaal tier-systeem om mee te kunnen doen aan een IGO. Niet lang geleden waren er nog maar 3 tiers, terwijl het sinds kort gebruik maakt van een systeem met 9 tiers. Dit systeem is een stuk eerlijker dan het systeem met 3 tiers.

Iedere gebruiker wordt ingedeeld in een bepaalde tier, beginnend bij 1 en oplopend tot 9. In welke tier je wordt gedeeld, ligt aan de hoeveelheid SFUND-tokens die je bereid bent te investeren. Hoe hoger de tier, des te hoger de kans dat je mee kunt doen aan de IGO, en des te hoger het mogelijk rendement dat je zou kunnen behalen.

Voor de laagste tiers wordt meestal gebruik gemaakt van een loterij. Je bent dan dus allesbehalve zeker over de deelname aan de IGO. Er zijn namelijk veel gebruikers die in deze tier belanden, waardoor het zomaar kan voorkomen dat je niet geloot wordt.

Door meer SFUND-tokens te hebben, zul je hoger ingedeeld worden. Dit is het aantal tokens dat je moet hebben per tier:

 • Tier 1: 250 SFUND-tokens (1.2 pool weight)
 • Tier 2: 1000 SFUND-tokens (2 pool weight)
 • Tier 3: 2500 SFUND-tokens (5.5 pool weight)
 • Tier 4: 5000 SFUND-tokens (12 pool weight)
 • Tier 5: 7500 SFUND-tokens (19 pool weight)
 • Tier 6: 10000 SFUND-tokens (26 pool weight)
 • Tier 7: 25000 SFUND-tokens (70 pool weight)
 • Tier 8: 50000 SFUND-tokens (150 pool weight)
 • Tier 9: 100000 SFUND-tokens (325 pool weight)

Met dit nieuwe systeem zijn er nog steeds voordelen voor mensen die meer in willen zetten, maar het verschil is minder groot dan bij het oude systeem waar 3 tiers waren. Wanneer er minder tiers zijn, dan is het verschil tussen alle tiers veel groter, waardoor je ook meer verdeeldheid hebt.

Doordat er binnen dit systeem 9 tiers zijn, kan alles veel beter verdeeld en gespreid worden, waardoor de verschillen tussen de tiers minder groot zijn. De mensen die meer investeren, krijgen dus nog steeds voordelen zoals private investeringsronden en toegang tot de Seed Club (voor personen die in tier 9 zitten).

Om ingedeeld te worden in een tier, heb je dus eerst SFUND-tokens nodig. Deze kun je kopen bij een crypto exchange. Hoe je dat precies kunt doen, leggen we verder in dit artikel uit.

De voor- en nadelen van Seedify

Gebruik maken van Seedify kan verschillende voor- en nadelen hebben. Voordat je besluit om gebruik te maken van het platform, is het verstandig om door voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. We helpen je gelukkig een eindje op weg.

Voordelen

 • De gaming-industrie groeit ontzettend hard, waardoor er veel geld te verdienen is in deze sector. Dit geldt helemaal voor GameFi, dat nog in zijn kinderschoenen staat.
 • Met Seedify hoef je niet meer talloze websites of te gaan om IGOs te vinden. Deze staan allemaal op het platform van Seedify.
 • Je kunt makkelijk en snel zoeken tussen alle IGOs die op het platform staat weergegeven. Het is ook mogelijk om te filteren tussen de IGOs.
 • De rendementen die je kunt verdienen met staking en farming liggen erg hoog, vergeleken met andere platformen die ook deze optie aanbieden.
 • Door het tier-systeem worden mensen die meer inzetten ook beter beloond dan de mensen die minder inzetten.
 • Meedoen aan een ICO helpt ontwikkelaars om nieuwe games te ontwikkelen. Dit betekent dat je dus een steentje bijdraagt aan de creatie van nieuwe videogames, die anders misschien niet ontwikkeld zouden zijn.

Nadelen

 • Er kleven altijd risico’s aan IGOs. Er bestaat altijd een kans dat je jouw inzet verliest. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar een IGO en de mensen die erachter zitten, voordat je besluit om te investeren.
 • Je hebt kennis nodig over crypto, gaming en blockchain voordat je succesvol mee kunt doen aan een IGO. Zo verklein je het risico.
 • Op dit moment zijn er nog maar weinig exchanges waar je SFUND-tokens kunt kopen. Dit komt doordat het platform nog niet bekend is. Het kan dus nog enige tijd duren voordat deze tokens ook bij een platform als Bitvavo of Binance te koop is.

Hoe koop ik SFUND-token?

Om deel te nemen aan een IGO heb je SFUND-tokens nodig. Je kunt natuurlijk ook SFUND-tokens verkopen om hier winst mee te maken. De waarde van deze tokens zou in de toekomst namelijk best kunnen toenemen.

Deze tokens kun je op dit moment nog niet op iedere crypto exchange kopen. Ze zijn namelijk alleen nog beschikbaar op Pancakeswap en Kucoin. Zoals je misschien weet, is Kucoin een gecentraliseerde exchange. Het is dus vrij makkelijk om hier SFUND-tokens te kopen. Je zult wel een account moeten hebben of aanmaken om de tokens te kunnen kopen.

Pancakeswap is een gedecentraliseerde exchange (DEX). Dit betekent dat het vaak iets lastiger is om tokens te kopen. Je moet bijvoorbeeld een externe wallet koppelen aan de exchange. Het is belangrijk dat je een wallet hebt die BEP-20 ondersteunt. Heb je nog nooit een DEX gebruikt? Zorg er dan voor dat je jezelf goed informeert, zodat het niet fout zal gaan. Anders kun je beter gebruik maken van een gecentraliseerde exchange, zoals Kucoin.

Hoe bewaar ik SFUND-tokens?

SFUND-tokens kun je bewaren in een wallet die BEP-20 tokens ondersteunt. Dit zijn tokens die op de Binance Smart Chain (BSC) draaien. Dit zou dus de web wallet van Binance kunnen zijn, al is het ook mogelijk om ze op te slaan in een Metamask wallet. Zorg er dan wel voor dat je het BSC-netwerk toevoegt aan je wallet.

Wanneer je jouw tokens bij Kucoin koopt, kun je ze zonder problemen in de wallet van deze exchange bewaren. Dit is overigens niet de veiligste optie. De veiligste manier om SFUND-tokens op te slaan is in een hardware wallet, ook wel cold wallet genoemd. Deze wallet is los te koppelen van een machine, waardoor het voor hackers onmogelijk is om tokens van deze wallet te halen op het moment dat deze niet is gekoppeld aan een machine. Je moet de wallet dan natuurlijk wel op een veilige plek bewaren, zoals een kluis.

Hoe kan ik meedoen aan een IGO?

Het is niet moeilijk om mee te doen aan een IGO wanneer je gebruik maakt van Seedify. Je kunt jezelf makkelijk en snel registeren op het platform. Je zult echter wel een aantal stappen moeten doorlopen voordat je dit kunt doen.

Voorbereiding

Je zult ten eerste een KYC moeten doorlopen met de Blockpass-app. Hier moet je jouw gegevens en identiteit verifiëren, zodat men weet wie er meedoet aan de IGO. Het voordeel aan Blockpass is dat deze app door meerdere blockchain-projecten wordt gebruikt. Wanneer je jezelf hier registreert, kun je dus waarschijnlijk vaker meedoen aan een project door simpelweg de app te verbinden met het project.

Ook belangrijk om even te vermelden is dat ieder land zijn eigen regels heeft voor het KYC-proces dat je moet doorlopen. Het kan daarom zijn dat, wanneer je in een ander land dan Nederland of Belgie meedoet, je extra stappen moet doorlopen.

Zoals eerder aangegeven heeft Seedify een tier-systeem. Des te meer SFUND-tokens je hebt, des te meer tokens je krijgt uit de IGO. Sommige tiers geven je ook het recht om mee te doen aan speciale private investeringsronden. In deze rondes kun je vaak extra tokens verdienen.

Het is dus belangrijk dat je SFUND-token in je bezit hebt. Hoe je deze koopt, staat eerder in dit artikel beschreven. Het is belangrijk dat je voor de IGO dezelfde wallet gebruikt als die je hebt geregistreerd in het KYC-proces. Je kunt alleen meedoen met een externe wallet zoals Metamask of Trustwallet. Mocht je jouw tokens op Kucoin hebben gekocht, dien je ze eerst te versturen naar de externe wallet.

Wanneer je dit hebt gedaan, zul je jouw tokens moeten staken. Dit is verplicht sinds de Staking en Farming Pools beschikbaar zijn. Seedify staking maakt gebruik van 4 locking-periodes:

 • 7 dagen staken: 5% APY
 • 14 dagen staken: 11% APY
 • 30 dagen staken: 25% APY
 • 60 dagen staken: 55% APY

Er valt dus een mooi rendement te verdienen met het staken van SFUND-tokens. Daarbij kun je ook nog eens geld verdienen met een koersstijging van SFUND-tokens, als ook met de IGO zelf. Dit maakt het erg gunstig om gebruik te maken van Seedify, al moet je natuurlijk wel altijd de risico’s in je achterhoofd houden.

Liquidity providers kunnen hun tokens staken in het ‘Farm’-gedeelte van het platform. Om een beter idee te krijgen over het rendement dat je kunt behalen, is het ook mogelijk om van de speciale rekenmachine binnen het dashboard gebruik te maken. Dit geeft een beter overzicht van de rendementen die iedere periode te behalen vallen. Dit kan namelijk altijd veranderen, en daarom kun je niet met zekerheid van bovenstaande cijfers uitgaan.

Meedoen aan de IGO

Op de dag dat de IGO begint, moet je een aantal handelingen uitvoeren om er succesvol aan mee te kunnen doen. Ten eerste is het belangrijk dat je alle voorgaande stappen hebt uitgevoerd, omdat je anders niet mee kunt doen aan de IGO.

 1. Ga naar https://launchpad.sedify.fund/. Dit is het platform.
 2. Verbindt je wallet met het platform van Seedify. Dit kan met Metamask of WalletConnect. Test het van tevoren al even uit, zodat dit op de dag van de IGO vlekkeloos gaat.
 3. Kies de pool van het project waarbij je graag aan de IGO wilt meedoen. Dit project vind je dus op het platform van Seedify.
 4. Wanneer je het project hebt geselecteerd, klik je op ‘Buy Tokens’.
 5. Geef aan hoeveel tokens je wilt swappen. Vervolgens zorg je ervoor dat de swap bevestigd worden.
 6. Je hebt vervolgens succesvol meegedaan aan de IGO. Vervolgens worden je tokens automatisch toegevoegd aan je externe wallet. Zorg er wel voor dat je het contract adres toevoegt aan de wallet, zodat je de tokens in de wallet kunt zien.

Je merkt nu al dat het ontzettend eenvoudig is om mee te doen aan een IGO op Seedify. Het is vooral belangrijk dat je van tevoren al voorbereidend werk uitvoert, zodat je de IGO zonder al te veel tijd kunt uitvoeren. Voor een IGO geldt namelijk altijd een tijdsduur, en het is daarom belangrijk dat je de IGO op tijd uitvoert. Wanneer je dan nog voorbereidingen moet treffen, kan dit ervoor zorgen dat je uiteindelijk te laat bent voor de IGO.

Is het slim om in Seedify te investeren?

Dit is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Dat zal enerzijds afhangen van het geld dat je wilt en kunt investeren, en anderzijds van je zin om in deze sector te beleggen. Het is namelijk een sector waar je kennis over nodig hebt.

Als je gelooft in de uitbreiding van videogames op blockchains, kun je investeren in deze platforms of ze gewoon gebruiken als adverteerders. Je kunt namelijk IGOs ontdekken, maar ook games die je wilt spelen. Veel games zijn nieuw, en daarom kun je een van de eerste spelers van het spel zijn, wat in je voordeel kan werken. Deze games maken namelijk vrijwel altijd gebruik van het play-to-earn principe, waardoor je geld kunt verdienen wanneer je goed bent in het spel dat je wilt spelen.

Naast investeren in play-to-earn games, moet je weten dat investeerders zich sterk richten op launchpads voor games. Dit is momenteel een grote trend, aangezien zij belangrijk blijken te zijn voor de videospelletjesindustrie zelf. Zoals je hebt gezien, zijn zij immers meer dan alleen maar investeringsplatforms. Er zijn extra functies om de spelervaring nog interessanter te maken.

Naast Seedify zou je ook nog op zoek kunnen gaan naar andere platformen en launchpads die deze diensten aanbieden. Zo kun je namelijk voor jezelf bepalen in welk platform je het beste kunt investeren, en in welke platformen je dat beter niet kunt doen.

Conclusie

De gaming-sector groeit iedere dag. Er gaat ontzettend veel geld in om, wat betekent dat er ook veel geld mee te verdienen valt. Voordat een game gelanceerd kan worden, is er vaak eerst geld nodig zodat het idee gerealiseerd kan worden. Voor ontwikkelaars van blockchain-games (GameFi) is dat erg lastig, omdat ze vaak pas net zijn begonnen. Zij kunnen ervoor kiezen om een IGO te lanceren. Dit staat voor Initial Game Offering.

Het platform van Seedify biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om een IGO te beginnen op dit platform. Gebruikers kunnen vervolgens met SFUND-tokens meedoen aan een IGO. Dit heeft voordelen voor zowel het team achter de IGO als de mensen die aan de IGO mee willen doen.

Het team kan bijvoorbeeld genoeg geld inzamelen om hun idee ook daadwerkelijk tot realisatie te brengen. Vervolgens krijgen de deelnemers speciale tokens die ze voor een gunstige prijs kunnen inkopen. Mocht het project slagen, vallen er mooie winsten te behalen. Het is zoals gezegd wel nodig dat het project zal slagen. Dit zal niet altijd het geval zijn, en daarom is het belangrijk om jezelf altijd bewust te zijn over het risico dat je loopt.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *