Educatie

Welke crypto trading bot gebruiken? De beste 5!

Crypto trading is ontzettend populair, en je kunt natuurlijk besluiten om zelf te gaan handelen in cryptocurrency. Een andere manier om te profiteren van de mooie winsten is door te traden door middel van een crypto trading bot. Dit is een stuk software die voor jou in cryptocurrency handelt. Je hoeft dan dus niks zelf te doen.

Voordat je hiermee kunt beginnen, zul je natuurlijk eerst een juiste trading bot moeten vinden. Wanneer je nieuw bent in de cryptowereld, is dat niet altijd even gemakkelijk. Daarom gaan wij je hier mee helpen. We zullen je in dit artikel meer informatie geven over crypto trading bots, en vertellen ook wat volgens ons de 5 beste crypto trading bots zijn.

Wat is een trading bot?

De komst van trading bots heeft een revolutie teweeggebracht in de trading wereld. Een trading bot, ook wel bekend als EA (Expert Advisor), is een geautomatiseerde software die assets koopt en verkoopt.

Technisch gezien is het verantwoordelijk voor het openen en sluiten van handelsposities elke dag van de week volgens een programmeercode. Deze computersoftware baseert zich op trend signalen van de financiële markt om investeringen te doen op basis van de prijs van de activa.

Het gebruik ervan wordt vereenvoudigd door de aanwezigheid van algoritmen die opeenvolgende koop- en verkoopoperaties uitvoeren. Zo is een handelsrobot in staat om gemiddeld 7.000 orders in een periode te verwerken.

Welke soorten trading bots zijn er?

Sommige trading bots zijn specifiek voor bepaalde sectoren. De meest voorkomende zijn Forex, aandelen en cryptocurrency. In het laatste geval kunnen ze ook Bitcoin-bots of crypto bots worden genoemd. Je zult dus moeten kijken in welke markt je actief bent, om vervolgens op zoek te kunnen gaan naar een trading bot. We zullen het in dit artikel hebben over crypto trading bots.

Wie kan het beste een crypto trading bot gebruiken?

Degenen die het beste uit deze software kunnen halen zijn voornamelijk beginnende crypto traders. Beginners kunnen op een eenvoudige manier geld beleggen. Je hoeft geen geavanceerde computervaardigheden te hebben om ze te gebruiken. Zorg er gewoon voor dat je de instructies volgt om het traden te starten.

Er zijn echter veel oplichters actief, dus pas hiervoor op. Zelfs bots die als betrouwbaar worden beschouwd, kunnen nooit automatische winsten garanderen, gezien de aard van de financiële markten. Er kleeft dus altijd een risico aan het gebruik van een crypto trading bot.

Hoe werkt een crypto trading bot?

De trading bot is gebaseerd op wiskundige algoritmen van professionals op de crypto markt. Deze complexe speculaties voorspellen dan markttendensen en -bewegingen om een rationele beslissing te nemen. Als een beleggingsstrategie riskant is, zal de AI (Artificial Intelligence) van de robot op de proef worden gesteld om mogelijke winsten te herkennen en vervolgens te maken.

1. Satoshi Trading Bot

Minimale inzet: €50 

Onze beoordeling: 5.0

We beginnen deze lijst met een crypto trading bot die is uitgebracht door een Nederlander. KJK Consultancy, gevestigd in Rotterdam, is de organisatie die achter de Satoshi Trading Bot zit. Deze crypto trading bot is nog vrij nieuw.

Op de website staat een duidelijke handleiding over deze trading bot. Je kunt vervolgens makkelijk en snel jouw eigen crypto bot instellen. Wanneer je vragen hebt, kun je deze stellen via WhatsApp of Telegram.

Wanneer je een account hebt aangemaakt, moet je nog een crypto exchange aan de bot koppelen. Je kunt kiezen tussen Bitvavo en Binance. Dit zijn gelukkig de meest gebruikte crypto exchanges, dus de kans is groot dat je al een account bij een van deze platformen hebt.

Het is mogelijk om zelf een cryptocurrency in te stellen. Je hebt keuze uit 11 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano, Ripple en Binance coin.

Wat is het rendement van Satoshi Trading Bot?

Om van deze bot gebruik te kunnen maken, moet je minimaal 50 euro inzetten. Je kunt zelf jouw rendementsniveau instellen. Des te hoger dit niveau, des te hoger het risico dat je geld verliest. De bot gaat dan namelijk meer risico nemen, om dit hoge rendement te kunnen behalen.

Je kunt daarom beter een wat lager rendement instellen, zodat je minder risico loopt. De trading bot rekent 20% van de winst die er wordt gemaakt.

Wat zijn de voordelen van Satoshi Trading Bot?

 • Veel cryptocurrencies
 • Nederlandse maker
 • Goede klantenservice die bereikbaar is via Telegram en WhatsApp
 • Eerlijk over het te behalen rendement

Wat zijn de nadelen van Satoshi Trading Bot?

  • Geen bewijzen dat mensen rendement hebben behaald
  • Onbekende trading bot

2. 3Commas

Minimale inzet: €50 

Onze beoordeling: 4.9

De kans is groot dat je bekend met 3Commas. Het is namelijk een veelgebruikt platform onder crypto traders, om voornamelijk analyses mee uit te kunnen voeren. Het platform biedt namelijk verschillende tools aan waarmee onderzoek gedaan kan worden naar cryptocurrencies. Echter, 3Commas biedt nog veel meer dan dat.

Het platform van 3Commas beschikt namelijk ook over een geautomatiseerde crypto bot, waardoor jij je geld automatisch kunt laten beleggen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid, want 3Commas is een bekend platform dat door duizenden gebruikers wordt gebruikt. Op het internet zijn er dan ook vrijwel alleen maar goede verhalen over dit platform te lezen.

Voordat je kunt beginnen, zul je eerst een account bij 3Commas aan moeten maken. Dit heb je vrij snel gedaan. Het enige dat je hoeft te doen is je persoonsgegevens invullen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je een type bot kiezen. Er zijn vier verschillende bots waar je uit kunt kiezen.

Nadat je een bot hebt gekozen, is het tijd om 3Commas te verbinden met de crypto exchange die je gebruikt. Tot nu toe is het alleen mogelijk om een Binance-account te koppelen aan 3Commas, zoals we bij meerdere bots in deze lijst zullen zien. Zodra je de bot succesvol hebt gekoppeld aan je exchange, is het tijd om handelsparen te kiezen, om vervolgens een doel in te stellen.

Dit doel werkt hetzelfde als bij Satoshi Trading Bit. Je kunt een hoog percentage instellen, maar de bot zal dan meer risico gaan lopen. De kans dat je geld verliest wordt dan dus groter. Je kunt daarom beter een lager percentage instellen, zodat je een grotere kans hebt op een gegarandeerde winst.

Wat is het rendement van 3Commas?

Je kunt zelf bepalen hoe hoog het rendementsdoel is. Zoals gezegd, betekent een hoger doel een groter risico op verlies. Daarom is het belangrijk dat je een balans vindt tussen de verschillende mogelijkheden, zodat je de kans op verlies zo klein mogelijk houdt.

Om gebruik te kunnen maken van deze trading bot dien je wel een abonnement af te sluiten bij 3Commas. De prijzen van de verschillende abonnementsvormen zie je hieronder.

Wat zijn de voordelen van 3Commas?

   • 3Commas is een bekend platform en heeft veel gebruikers
   • Naast de trading bot kun je ook gebruik maken van alle andere tools die 3Commas biedt
   • Het is makkelijk om een account te maken en je exchange te verbinden met de bot
   • Je kunt zelf een rendement instellen, en dus ook het risico bepalen dat je wilt lopen

Wat zijn de nadelen van 3Commas?

 • Tot nu toe kun je alleen nog Binance koppelen aan de trading bot
 • Je moet een abonnement afsluiten om de trading bot te kunnen gebruiken
 • Het is een buitenlands bedrijf, en er is dus geen Nederlandse klantenservice

3. Shrimpy

Minimale inzet: €50

Onze beoordeling: 4.8

Shrimpy is een crypto trading bot die werkt met abonnementen. Zie bieden in totaal drie verschillende abonnementen aan die vrij betaalbaar zijn. Eén daarvan is de gratis versie, welke al erg goed werkt. Helemaal wanneer we deze vergelijken met de gratis versies van andere crypto trading bots. Mocht je er toch serieus voor willen gaan, dan raden wij de betaalde variant aan.

Het aanmaken van een account gaat vrij snel. Je zult hierna een crypto exchange moeten koppelen aan de trading bot, zodat deze bot genoeg cryptocurrencies tot zijn beschikking heeft om mee te handelen. Je kunt Shrimpy aan maar liefst 16 crypto exchanges koppelen, waaronder Binance, KuCoin en Coinbase. We raden je aan om de website van Shrimpy te bekijken voor de actuele lijst van ondersteunde crypto exchanges.

Nadat je een succesvolle verbinding hebt gemaakt tussen de exchange en Shrimpy, is het tijd om een doel in te stellen. Dit werkt net zoals bij de andere exchanges.

Qua veiligheid zit het erg goed bij Shrimpy. Het maakt namelijk gebruik van geavanceerde technieken om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen. Het is ook mogelijk om 2FA in te stellen, zodat alleen jij toegang hebt tot je account.

Het is ook mogelijk om social trading te gebruiken. Dit is waarschijnlijk de meest unieke eigenschap van Shrimpy. Met social trading kun je de handelsstrategie van de meest succesvolste crypto trarders volgen. Jouw crypto bot zal vervolgens automatisch deze strategie toepassen.

Wat is het rendement van Shrimpy?

Je bepaalt zelf wat het rendement is, omdat gebruikers zelf een doel in kunnen stellen. Shrimpy doet daarom ook geen beloftes op hun website. Houdt er rekening mee dat je altijd geld kunt verliezen bij het gebruik van een crypto trading bot.

Wat zijn de voordelen van Shrimpy?

   • Makkelijk te gebruiken
   • De abonnementen zijn betaalbaar
   • Social trading is mogelijk
   • Gebruiksvriendelijke interface

Wat zijn de nadelen van Shrimpy?

   • Er zijn geen crypto signalen
   • Het kost geld om van deze bot gebruik te maken
   • Het is geen Nederlands bedrijf en biedt dus ook geen Nederlandse ondersteuning bij vragen of problemen

4. Coinrule

Minimale inzet: €50

Onze beoordeling: 4.7

Al sinds 2017 kunnen gebruikers Coinrule gebruiken als crypto trading bot. In dit jaar werd Coinrule namelijk opgericht door een groep fanatieke crypto traders. Deze mensen hebben in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de wereld van cryptocurrencies en blockchain, en weten daarom ook waar ze mee bezig zijn. Je kunt er dus vanuit gaan dat Coinrule een professionele trading bot is.

Het platform is voornamelijk gericht op gevorderde crypto traders. Het biedt namelijk verschillende mogelijkheden aan waarvoor je enige kennis over cryptocurrencies voor nodig hebt. Zonder deze kennis wordt het erg lastig om succesvol gebruik te maken van Coinrule.

Nu vraag je jezelf misschien af waarom je gebruik zou maken van een trading bot wanneer je zelf al succesvol crypto kunt verhandelen. Het is echter belangrijk om eventueel risico zo veel mogelijk te spreiden. Door ook gebruik te maken van een crypto trading bot, zorg je ervoor dat je niet alleen je winsten behaalt door handmatige trading.

Het aanmaken van een account gaat vrij eenvoudig. Je zult vervolgens een exchange moeten koppelen door middel van een API. Het is mogelijk om Coinbase Pro, Binance en Kraken te gebruiken voor Coinrule. Dit zijn gelukkig veelgebruikte crypto exchanges, al maak je zelf misschien alleen gebruik van een Nederlandse exchange zoals Bitvavo. In dat geval zul je dus nog een account moeten aanmaken bij de drie eerdergenoemde exchanges.

Wat is het rendement van Coinrule?

In het verleden zijn er al hoge rendementen gehaald met de crypto trading bot van Coinrule. Op de website staat een rekenmachine waarmee je de fictionele rendementen van het afgelopen jaar kunt inzien. We zien dat er in het afgelopen jaar een rendement van 200% behaald had kunnen worden. Dit biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Je kunt namelijk altijd geld verliezen met een crypto trading bot, zelfs wanneer er hoge winsten worden beloofd.

Voordat je gebruik kunt maken van Coinrule, zul je eerst een abonnement moeten nemen. De standaardversie is gratis, alleen biedt deze niet veel mogelijkheden. Je kunt in dat geval bijvoorbeeld tot maar 3000 dollar meedoen. Daarna zul je moeten overgaan op een abonnement dat 29 dollar per maand kost.

Wat zijn de voordelen van Coinrule?

   • Coinrule is makkelijk te gebruiken en ideaal voor mensen die al verstand hebben van cryptocurrencies
   • Je kunt de gratis versie gebruiken wanneer je maar tot 3000 dollar wilt inleggen
   • Het is mogelijk om Coinrule te koppelen aan Binance, Coinbase Pro en Kraken

Wat zijn de nadelen van Coinrule?

   • Wanneer je weinig verstand hebt van crypto trading, kun je beter geen gebruik maken van Coinrule
   • Mensen die veel geld willen beleggen zullen een betaald abonnement moeten aanschaffen
   • Het is niet mogelijk om een Nederlandse crypto exchange aan de crypto trading bot van Coinrule te koppelen
   • De klantenservice biedt geen Nederlandse ondersteuning

BitRobby

Minimale inzet: €50

Onze beoordeling: 4.7

BitRobby is een vrij onbekende crypto trading bot, maar mag zeker niet in deze lijst ontbreken. Het is volgens ons namelijk een van de betere crypto trading bots die je op dit moment kunt vinden.

Je zult eerst zelf een account aan moeten maken op de website van BitRobby, waarna je zelf door middel van een API jouw exchange moet koppelen. BitRobby werkt samen met exchanges Binance, Huobi en KuCoin. Hierin is de bot dus nog vrij beperkt, want er is nog geen koppeling mogelijk met een Nederlandse exchange als Bitvavo of Coinmerce.

Gelukkig is het niet lastig om een verbinding te maken tussen de bot en de exchange naar keuze. Deze bot focust zich dan ook op beginnende crypto traders, maar kan ook voor ervaren crypto traders erg interessant zijn. Het is namelijk een ideale manier voor gevorderde crypto traders om hun beleggingen te verspreiden. Dat kan dus met BitRobby.

Wat is het rendement van BitRobby?

BitRobby raadt beleggers aan om met minimaal 2000 euro mee te doen, om zo een optimaal resultaat te kunnen behalen. Dit is natuurlijk een ontzettend groot bedrag dat niet iedereen beschikbaar kan stellen voor deze bot. De resultaten liegen er echter niet om. In 2020 heeft BitRobby een rendement van 209% gehaald. Dat is uitermate hoog voor een crypto trading bot. Ze leveren het resultaat hiervoor op hun website.

Wat zijn de voordelen van BitRobby?

   • Gebruikers kunnen grote rendementen behalen
   • Makkelijk een account registeren
   • Voor zowel beginnende als gevorderde crypto traders
   • Goede klantenservice die snel reageert

Wat zijn de nadelen van BitRobby?

   • Hoog inlegbedrag nodig voor optimaal resultaat
   • Koppeling met Nederlandse exchange niet mogelijk

Welke crypto trading bot raden wij aan?

Je hebt nu een lijst van verschillende crypto trading bots gezien. Maar welke zouden wij aan jou aanraden? Laten we daar wat dieper op ingaan.

Wanneer je een beginner bent met crypto, raden wij de Satoshi Trading Bot aan. Deze is namelijk erg makkelijk op te zetten, en wanneer je problemen hebt kun je via WhatsApp of Telegram contact opnemen met de Nederlandse klantenservice. Zij zullen je vervolgens snel verder helpen met het opzetten van de trading bot.

Ook is de Satoshi Trading Bot eerlijk over het rendement. Ze beloven geen grote bedragen, en geven gebruikers zelf de mogelijkheid om een rendement in te stellen. Ze geven aan dat wanneer je een hoog rendement instelt, ook het risico op verlies groter wordt. Daarom kun je beter een wat lager rendement instellen, zodat je winst blijft maken.

Op de tweede plaats is BitRobby volgens ons een echte aanrader. De klantenservice is goed, het maken van een account is simpel en ze richten zich op zowel de beginnende als gevorderde crypto trader. Je kunt dus, ondanks hoe gevorderd je bent, altijd terecht bij BitRobby. Een nadeel van deze crypto trading bot is echter wel dat ze aanraden een groot bedrag in te leggen om optimaal resultaat te kunnen behalen. Dit zou je misschien kunnen afschrikken, omdat niet iedereen zo’n geldbedrag beschikbaar heeft.

De voordelen van een crypto trading bot

Het gebruik van crypto trading bots kent verschillende voordelen, al zijn de bijkomende nadelen ook niet mis. Het is daarom goed om van zowel de voor- als nadelen op de hoogte te zijn. Laten we eerst eens naar de voordelen kijken.

Besparen van tijd

Het belangrijkste voordeel van een crypto trading bot is dat het tijd bespaart omdat het handelen voor jou wordt gedaan. Je hoeft zelf dus niks te doen.

Geoptimaliseerd traden

In feite is het geautomatiseerde handelsplatform 24 uur per dag, 7 dagen per week (dag en nacht) actief. Daarom zijn de beslissingen van de bot logisch en algoritmisch gedreven. Hierdoor kunnen onmiddellijk en snel beslissingen worden genomen met alle informatie van de financiële markt, zonder de emotionele factoren van een mens.

Snelle en autonome trading

De handelsrobot maakt snel handelen mogelijk. Het is een automatisch programma dat een specifieke taak uitvoert. Het kan trading in milliseconden terwijl het de marktgegevens scant.

Verhoogde liquiditeit op de financiële markt

Door een trading bot te gebruiken, profiteren bedrijven en particulieren van een drastische vermindering van de handelskosten. Als gevolg daarvan krijgt de markt een steeds hogere liquiditeit, en dat komt de prijzen alleen maar ten goede.

De nadelen van een crypto trading bot

Toch zijn trading bots niet zonder nadelen. We willen je daarom ook graag op de hoogte brengen van de mogelijke nadelen.

Bots dragen het risico van oplichting in zich

Frauduleuze sites hebben geprofiteerd van de opkomst van de automatische handel om te verschijnen. Virussen, malware en phishing-tactieken zijn tegenwoordig wijdverbreid en handelszwendel kan een belegger veel geld kosten als hij of zij niet goed geïnformeerd is over goede handelspraktijken.

Je kunt al je geld verliezen

Zoals bij alle investeringen bestaat ook bij bot trading het risico van verlies en zelfs van volledig verlies van het geïnvesteerde kapitaal. Hou dit in gedachten voor je begint.

Bots kunnen de volatiliteit verhogen

Hoe meer spelers en transacties er tegelijkertijd op de markt zijn, des te moeilijker is het voor een markt om stabiliteit te vinden. De toegenomen aanwezigheid van bots maakt de markt dus volatieler en minder evenwichtig.

Beweerde winsten zijn niet bevestigd

Vertrouw niet zomaar op de winsten die bovenaan de site worden aangeprezen. Wanneer een succespercentage te mooi klinkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Houdt hier dus te allen tijde rekening mee.

Hoe kies je de juiste crypto trading robot?

Er zijn veel goede en slechte bots op de markt, dus het is belangrijk om goed te weten hoe je er een kiest om oplichting te voorkomen. Hier onthullen wij de relevante criteria die je in overweging moet nemen alvorens een betrouwbare handelsrobot te kiezen.

   • Bekijk verschillende bots

Ten eerste moet je aandacht besteden aan de meerdere bot reviews die je op het internet kunt vinden, evenals aan de diensten die het handelsplatform in kwestie aanbiedt. Doe dit altijd voor meerdere bots, en niet voor maar een enkele.

   • Controleer wie de makelaar is

Ten tweede is het belangrijk na te gaan of de bot trader verbonden is met een bekende en gereguleerde makelaar. Dit zal het risico op oplichting of identiteitsdiefstal beperken.

   • Pas op voor de succespercentages die een bedrijf belooft

Sommige trading robots beweren een succesratio van ongeveer 98% te garanderen, in de praktijk is dit onmogelijk. Wij kunnen niet bevestigen dat een bepaalde bot deze vermeende voordelen aan de gebruiker zal opleveren.

   • Doe meer kennis op over crypto trading

Tenslotte is het noodzakelijk over enige basiskennis van crypto trading te beschikken, zelfs wanneer de trading bot automatisch voor de transacties zorgt.

Oplichterij met bots

Helaas verliezen veel handelaren het geld dat zij geïnvesteerd hebben door de oneerlijkheid van de aanbieders van crypto trading bots. Pas op voor de beloften van snelle en gemakkelijke winsten die door elke geautomatiseerde handelsrobot worden beweerd, evenals voor de reclame-effecten die verbijsterend lijken. Beginnende handelaars zijn een prooi voor malafide oplichters.

De vraag is hoe je online robot trading scams kunt herkennen. Eerst en vooral moet je eens kijken naar de enorme aanbiedingen die de sites je bieden. Wanneer de handelsrobot bijvoorbeeld beweert dat zijn winstratio 100% is, klinkt dat te mooi om waar te zijn en bovendien is het onmogelijk. Het is in dat geval zeker oplichterij.

 

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *