Home » Blog » GuildFi, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over GF

GuildFi, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over GF

guildFi-banner

De middeleeuwen zijn bezig aan een opmars in de blockchain gaming wereld. Gildes waren zeer groot in Europa vanaf de middeleeuwen tot de 18e eeuw. Hun taak was om kennis en ervaring te delen en over te dragen aan nieuwkomers in de gilde. Als we dit verplaatsen naar de blockchain gaming industrie, gebeurt er inderdaad iets vergelijkbaars. Met gildes (guilds) worden gamers geholpen om de hoge instapkosten te overkomen en om zo aan games deel te kunnen nemen. Er zijn al diverse van deze gildes in de blockchain gaming wereld actief. GuildFi is er daar eentje van.

Je hebt het vast al door, in deze blog ga ik GuildFi onder de loep nemen en het GF-token. Ik ga je uitleggen wat GuildFi precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de GF-koers bespreken. Verder vertel ik je ook waar je het GF-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘GuildFi (GF)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een uitgebreide video bekijken die laat zien hoe GuildFi werkt.

Wat is GuildFi?

GuildFi is een gilde die gamers helpt om de hoge instapkosten te omzeilen die vaak nodig zijn om aan diverse blockchain games deel te kunnen nemen. Het is een Thais project en ze zijn klein begonnen. In korte tijd hebben ze echter hun stempel op de Thaise gaming commune weten te drukken. De roots van GuildFi komen voort uit de Thaise Axie Infinity commune. Axie ligt aan de bron van het succes van niet alleen de blockchain gaming industrie, maar staat ook aan de wieg van de diverse gildes die overal opduiken. Yield Guild Games is bijvoorbeeld in de Filipijnen begonnen.

Het is dan ook niet zo vreemd dat veel van deze gildes in zuidoost Aziatische landen beginnen. De hoge instapkosten van Axie, rond de $1.000, kunnen niet opgebracht worden door de gemiddelde gamer in deze landen. Deze games zijn ook zo populair in dit deel van de wereld, omdat door Covid-19 veel mensen hun baan verloren. Met gaming, en dan vooral met Axie, wisten ze een beter inkomen te verdienen, dan in hun voorgaande baan. Veel mensen konden toen maandelijks tussen de $1.000 en $1.500 verdienen. In dat deel van de wereld, is dat een behoorlijk inkomen.

GuildFi helpt nu beginnende gamers in Thailand en over de hele wereld, om gratis te kunnen beginnen met het spelen van deze games. In december 2021 zijn er al 100.000 GuildFi leden, met 25.000 dagelijkse actieve gamers. Binnen de eerste drie maanden van hun oprichting waren er ook al 1.500 scholars. Scholars zijn beginnende gamers die NFT’s van in-game voorwerpen van GuildFi lenen, om aan games te kunnen deelnemen.

GuildFi werkt aan een samensmelting van NFT’s, de metaverse en blockchain gaming. De eerste succesvolle stappen hebben ze al gezet.

Hoe werkt GuildFi?

GuildFi is een Web3 infrastructuur die games, NFT’s, gemeenschappen, de metaverse en gildes met elkaar verbindt. Het GuildFi ecosysteem heeft twee belangrijke componenten, die ik ga bespreken.

Eerst kun je op deze afbeelding een overzicht zien van het GuildFi ecosysteem.

Ecosysteem van GuildFi
https://whitepaper.guildfi.com/

Gaming center

Dit is de basis voor het onboarden van nieuwe gamers en waar ze hun reis in P2E en in de metaverse kunnen beginnen. In het gaming center kun je het volgende vinden.

 • GuildFi ID — Vergelijk dit met een metaverse paspoort. Al je activiteiten door de hele metaverse worden hierin opgetekend. Hierdoor kun je dan toegang krijgen tot alle producten van GuildFi.
 • Game Discovery — Hier worden gamers en game creators samengebracht, zodat voor beiden óf het goede spel óf de juiste gamer basis gevonden kan worden.
 • Guild Discovery — Hier krijgen scholars hun in-game voorwerpen zodat ze aan de diverse P2E games deel kunnen nemen. Dit zorgt voor een lage instapdrempel voor gamers uit de hele wereld.
 • Proof-of-Play rewards — Je activiteiten van al je P2E gaming worden bijgehouden. Je krijgt dan ervaringspunten (GXP) en staat in een rangschikking, waarmee de hoogte van je beloning wordt beoordeeld. Dit kan zijn dat je aan een NFT-campagne mag deelnemen of extra rente op je tokens krijgt.

Via het gaming center krijg je ook exclusieve toegang tot de zones die op de gaming center aangesloten zijn.

 • Metadrop Launchpad (NFT Zone) — Je krijgt een speciale NFT en token deal aangeboden van de partners van GuildFi, die afhankelijk is van je rangschikking.
 • GameFi Tools (Tools Zone) — Gamers worden geholpen om hun vaardigheden te verbeteren. In de Axie toolkit zit bijvoorbeeld een scholarship beheer, dagelijkse SLP-tokens, PvP simulatie of de status van je team.

Zo kun je het gaming center voorstellen.

Gaming center
https://whitepaper.guildfi.com/

Zones

Er zijn op dit moment drie zones. Deze zones moeten door activiteiten te stimuleren er toe bijdragen dat er waarde wordt toegevoegd aan het hele ecosysteem.

 • Guild zone — Het platform van GuildFi bestaat uit P2E gerelateerde producten. Om te beginnen hun eigen gilde, maar ook producten met toegevoegde waarde van andere gildes. Zo zijn er de GuildFi guild of de scholarships, 1500+ in Axie, 1000+ in CyBalls en 500+ in Thetan Arena. Er is ook Guild as a service (Gaas) waar je bijvoorbeeld een gilde kunt beginnen. Het Guild netwerk is waar alle gildes bij elkaar gebracht worden en je van deze services gebruik kunt maken.
 • NFT zone — Het eerste product hier is de Metaverse Launchpad. Hier worden onder andere gelimiteerde NFT’s en IGOs (Initial Game Offerings) aangeboden. Er wordt aan andere producten gewerkt, zoals een marktplaats, een uitleen app, enz.
 • Tools zone — Hier is een geavanceerd Axie tool te vinden. Zo is er een scholarship management of beheer, de game status,  leaderbord of een card explorer terug te vinden. In de toekomst zullen er vergelijkbare tools voor andere games binnen het GuildFi ecosysteem aangeboden worden.

Games

Op dit moment biedt GuildFi vier games aan, Axie Infinity, the Sandbox, Star Atlas en CyBall. In de toekomst komen daar nog meer games bij. Zo zijn er al gamers ondergebracht in Thetan Arena en Pegaxy.

Wie zit er in het team achter GuildFi?

Jarindr Thitadilaka
https://www.bangkokpost.com/business/2230203/guildfi-is-playing-a-serious-game

Het team achter GuildFi is al vijf jaar in de Thaise gaming scene aan de weg aan het timmeren. Jarindr Thitadilaka is de oprichter en heeft aan de prestigieuze Thaise Chulalongkorn universiteit een bachelor in engineering en informatie communicatie engineering behaald. Hij heeft daarna als softwareontwikkelaar gewerkt en vanaf 2018 was hij 2 1/2 jaar senior software engineer bij OMG. Bij de Thaise Bitfinex crypto beurs is hij nog team lead geweest voordat hij GuildFi opgericht heeft in augustus 2021.

Omdat GuildFi in een DAO zal veranderen, neem ik aan dat er verder geen informatie over de rest van het team te vinden is.

GuildFi heeft wel diverse prominente partners en backers achter zich gekregen. Onder andere Animoca Brands, Pantera Capital, Coin 98 en Dapper maken deel uit van deze club van investeerders in dit project.

Wat is het GF-token?

Het GF-token is een ERC20 token. De maximale voorraad is 1 miljard tokens en er zijn op dit moment 4% daarvan in omloop, of 42,185,071.63 GF. De marketcap is $110,434,492.

Met het GF-token wordt het hele ecosysteem aangedreven. Het is onder andere een beheer token, het kan gebruikt worden voor staking en leden van GuildFi kunnen voordelen krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld toegang tot gelimiteerde NFT’s, token airdrops van games, toegang tot exclusieve in-game voorwerpen of tot games in hun testfase.

Het team is heel open over de verdeling van de tokens, wat meestal een goed teken is. Het team heeft zichzelf ook ‘maar’ 15% toebedeeld, wat ook weer een goed teken is. Deze 15% worden over 60 maanden ontgrendeld, dus er geen echt gevaar dat er een rug pull zal plaatsvinden.

Op deze afbeelding is de verdeling van het GF-token goed te zien.

GF-token distributie
https://whitepaper.guildfi.com/

De ontgrendeling van het token vindt volgens dit schema plaats, verdeeld over 60 maanden.

GF token ontgrendeling
https://whitepaper.guildfi.com/

Wat is de koers van het GF-token?

Als je in het GF-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het GF-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 5 december 2021 met een koers van $3.40. Vrijwel meteen hierna is de koers gezakt en dit was zijn voorlopige ATH. Op het moment van schrijven, eind december 2021 is de koers $2.62.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 400 op plek 420. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker als Bitcoin nog gaat stijgen in 2021. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het GF-token kopen?

Het GF-token is nog niet te koop op Bitvavo en Binance. Er zijn twee toonaangevende CEXen die deze munt wel aanbied, en dat zijn Gate.io en OKex. Het token is uiteraard wel op een paar Thaise crypto beurzen te koop, zoals Bitkub en Bitazza. Er zijn ook twee liquidity pools op de Uniswap DEX waar je een GF-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het GF-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. Wanneer je voor de veiligste opslagmogelijkheid wilt gaan, kies je het beste voor een hardware wallet. Dit is, zoals de naam al zegt, een wallet in de vorm van een USB-stick. Deze wallet kun je dus compleet loskoppelen van het internet. Op het moment dat je de wallet niet aan een computer hebt gekoppeld, is het onmogelijk voor hackers om in de wallet te komen. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren. De populairste hardware wallets zijn van Ledger, de X of S versie of van Trezor.

Een andere optie is om een online wallet zoals MetaMask of een vergelijkbare wallet te hebben. Nu ben jij in het bezit van de private keys en is het al een stuk moeilijker voor een hacker om bij je munten te komen. Als je het echter voor elkaar krijgt om je private keys kwijt te raken, heb je geen toegang meer tot je eigen munten. Je kunt dan niet meer bij je wallet komen. Bijvoorbeeld als je computer vastloopt. Deze private keys zijn dus belangrijk en die moet je goed bewaren, het beste op verschillende, veilige plekken.

Je kunt natuurlijk je GF-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

GuildFi
https://whitepaper.guildfi.com/

Roadmap van GuildFi

De GuildFi roadmap bestaat uit vier fases en duurt precies een jaar, als alles vlekkeloos verloopt. 2022 wordt nog een druk jaar voor dit project.

 • Fase 1 was een MVP of minimal viable product. Het uitgebrachte platform en tool is zonder twijfel het grootste GuildFi gilde in Thailand met honderden andere gildes in Zuidoost-Azië die het ook al gebruiken.
 • Fase 2 gaat de basis leggen voor het opschalen naar een wereldwijd platform. De infrastructuur is gedeeltelijk al aanwezig, zoals de GuildFi ID, de eerste fase van het Guild netwerk of de Metadrop Launchpad.
 • Fase 3 zal alle gefragmenteerde delen van het ecosysteem gaan samenbrengen. Het Guild netwerk zal dan gegroeid zijn over de hele wereld en er komt een scholarship portal.
 • Fase 4 zal dan de overgang naar de DAO inluiden.
Roadmap
https://whitepaper.guildfi.com/

Conclusie

GuildFi is in een gat in de markt gesprongen op het gebied van blockchain gaming. Ze verbinden de verschillende gildes over de hele wereld met elkaar en beiden zelf ook scholarships aan aan beginnende gamers. De instapkosten voor games kunnen duur zijn, en buiten het bereik van veel potentiële gamers liggen. GuildFi wil dit oplossen door een uitgebreid ecosysteem aan te bieden van NFT’s, GameFi, DeFi en digitaal land.

Het is een nieuw project, maar met de opkomst van de metaverse zie ik een goede toekomst voor dit project in het verschiet liggen. Ze hebben een goed plan en denken niet alleen aan zichzelf, maar willen de hele guild scene met elkaar verbinden. Dit heeft alleen maar voordelen voor de gebruikers en gamers. Als het team het voor elkaar krijgt om de roadmap te volgen, zie ik goede ontwikkelings- en groeimogelijkheden voor GuildFi. Dit zal dan ook zijn weerslag op het GF-token hebben en een potentiële prijsstijging is dan zeker een mogelijkheid. Als je in het GF-token wilt investeren, doe dan eerst goed je eigen onderzoek, want ik ben geen financieel adviseur.

Heb je nog vragen over GuildFi, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven