Home » Blog » Wat is Smooth Love Potion? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over SLP

Wat is Smooth Love Potion? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over SLP

Smooth Love Potion

De huidige op blockchain gebaseerde gaming industrie zet de traditionele gaming industrie volledig op zijn kop. In tegenstelling tot de traditionele gaming industrie, waar de laatste dollar of euro uit je gezogen wordt door de game eigenaren, kun je in blockchain gaming geld verdienen. Dit gebeurd door het zogenaamde Play-2-Earn (P2E) systeem. Als extra kers op de taart, kun je ook in-game voorwerpen in je bezit hebben. Dit kan virtueel land zijn, maar ook auto’s, beestjes, huizen, noem maar op. Geef je fantasie maar eens de vrije loop. Dit allemaal in de vorm van NFTs. Van deze blockchain games, is Axie Infinity op dit moment de meest populaire game. Met diverse straatlengtes voorsprong zelfs. In Axie Infinity wordt het Smooth Love Potion token gebruikt om de Axies te fokken.

In deze blog gaan we het over het Smooth Love Potion token hebben. Ik ga je uitleggen wat Smooth Love Potion precies is en hoe het werkt. We gaan ook het team achter dit project onderzoeken en de koers bekijken. Als je wilt weten waar je SLP kunt kopen, zit je hier ook goed.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Smooth Love Potion (SLP)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een uitgebreide video bekijken die laat zien hoe Axie Infinity werkt. Er wordt ook uitleg gegeven over Smooth Love Potion.

Wat is Smooth Love Potion?

Smooth Love Potion is de in-game cryptocurrency van de Axie Infinity game. Het is een ERC20 token en SLP is nodig om nieuwe Axies te fokken. Je kunt de SLP-tokens verdienen door Axie Infinity in de PvE Adventure mode te spelen of in de PvP Arena. Dit zijn verschillende manieren om in Axie Infinity te gamen en SLP te winnen. Je kunt SLP echter ook op een crypto beurs kopen en verkopen en dat is een deel van je winst uit deze game. Bovendien is er de mogelijkheid om SLP te verdienen door aan toernooien of promoties deel te nemen.

De makkelijkste manier om SLP te verdienen is om aan games deel te nemen en deze games dan te winnen. Dit kan echter een tijdrovende bezigheid zijn, want het kan wel 15 games duren voordat je voor het eerst een Axie kan gaan fokken. SLP-tokens op een cryptobeurs kopen is dan de meest voor de hand liggende manier om snel aan  deze tokens te komen. Door de grote populariteit van Axie Infinity kun je het SLP-token nu op veel verschillende crypto beurzen kopen, inclusief Bitvavo. We komen hier later nog op terug.

Wat interessant is, is dat Smooth Love Potion gemint is door de Axie Infity spelers. Dit maakt het technisch gezien een ‘fair launch cryptocurrency‘. Dit betekent dat het token decentraal is, en het wordt verdiend, is in bezit van en wordt bestuurd door de gemeenschap. Iedereen doet op gelijke voet mee en voordat ze publiekelijk verkocht worden, is er geen mogelijkheid om het token in een privé sale te kopen. Het is een vrij ongebruikelijke en zeldzame manier om een token op de markt te zetten, maar Bitcoin, Dogecoin en YFI zijn goede voorbeelden. Dit betekent ook dat 100% van de hoeveelheid SLP in omloop is.

Wat zijn de toepassingen van het SLP-token?

Het SLP-token heeft drie duidelijke toepassingen. Deze toepassingen maken het gamen met Axie Infinity makkelijker en toegankelijker.

  • Je kunt tot zeven keer met een Axie nieuwe Axie’s fokken.
  • Het wordt als beloning aan gamers gegeven die bepaalde niveaus bereiken.
  • Op diverse CEX’en en DEX’en kun je het kopen of verkopen. Je beloning in winst omzetten.
Axies fokken
https://axie.substack.com/p/axie-breeding-guide

Hoe werkt Smooth Love Potion (SLP)?

Om Axies te fokken heb je het Smooth Love Potion nodig. Om inflatie van de Axies tegen te gaan, kun je maar 7 keer fokken met een Axie. Het wordt ook steeds duurder elke keer als je een Axie wilt fokken. Alle SLP-tokens die gebruikt worden om Axies te fokken, worden verbrand. Dit helpt gedeeltelijk om inflatie tegen te gaan van het token. Er worden echter ook weer steeds nieuwe SLP-tokens gemint, om aan nieuwe gamers te verkopen of zodat de nieuwe en actieve gamers de tokens kunnen verdienen in de game. Er is dus geen cap op de hoeveelheid van SLP-tokens.

De Axie populatie wordt echter door deze fokbeperking onder controle gehouden. Elke keer dat je opnieuw wilt fokken in die reeks van zeven, wordt het duurder. Behalve SLP-tokens moet je ook steeds vier AXS-tokens betalen om te kunnen fokken. Deze AXS-tokens worden niet verbrand, maar gaan in een schatkist voor de community, samen met 4.25% van alle marktplaats opbrengsten. Op deze manier vloeit 95% van alle winst weer terug naar de game. Dit is uiteraard een grote aantrekkingskracht dat deze game uitoefent.

In de volgende grafiek kun je zien hoeveel SLP je moet betalen bij elke volgende ronde in het fokproces van een Axie.

SLP kosten voor het fokken van Axies
https://axie.substack.com/p/axie-breeding-guide

Met Axie Infinity een inkomen verdienen

In sommige landen waar het gemiddelde inkomen laag ligt, is Axie Infinity een uitkomst gebleken om ondanks verminderde inkomsten door Covid-19, toch inkomsten te krijgen. In de Filipijnen en Vietnam hebben mensen letterlijk hun baan opgegeven om aan deze game deel te nemen. Inkomsten van $1,500 per maand voor het spelen van Axie Infinity zijn geen uitzondering. Dat is in deze landen een behoorlijk goed inkomen. In Cuba, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten sloeg de game ook goed aan.

Er is een interessante reportage gemaakt over hoe Axie Infinity in een Filipijns dorp veel mensen van inkomsten voorzag tijdens de Covid-19-pandemie. De volgende video laat je deze 18 minuten durende reportage zien.

Eind augustus probeerde de Filipijnse regering het inkomen dat met Axie Infity verdient werd, te belasten. Een andere, indirecte manier die laat zien hoe populair deze game in korte tijd geworden is. Het opent echter ook een blik met problemen waar steeds meer blockchain en crypto projecten tegen aan lopen, namelijk regulering door de overheid. In augustus 2021 lijkt Binance de enige te zijn die daar op diverse plekken in de wereld tegenaan loopt. Dit kan zomaar het topje van de ijsberg zijn. De crypto wereld kan best een beetje meer regulering gebruiken, maar dat is eigenlijk een onderwerp voor een geheel andere blog.

Wie zit in het Smooth Love Potion team?

Het team van Smooth Love Potion is hetzelfde team dat achter Axie Infinity zit. Axie Infinity is op zijn beurt deel van Sky Mavis uit Singapore die in 2018 het spel op de markt brachten. Eind augustus 2021 werken er 65 mensen voltijds aan deze game. Axie Infinity’s hoofdkwartier is gehuisvest in Ho Chi Minh City in Vietnam.

  • Trung Thanh Nguyen – CEO. Hij is sinds zijn 19e al aan de slag als entrepreneur. In 2014 vertegenwoordigde hij Vietnam in het International Collegiate Programming Contest (ICPC), een jaarlijkse competitie tussen universiteiten uit de hele wereld.
  • Aleksander Leonard Larsen – COO. Co-founder van Sky Mavis en Axie Infinity. Hij is voor alle financiën verantwoordelijk bij deze twee bedrijven. Was een van de top 200 players in Europa voor DOTA 2 en zat in het Noorweegse team van Warcraft 3.
  • Tu Doan – Art Director and Game Designer. Ontwerper van de originele Axies en nu teammanager van het art team. Co-founder van Lozi.vn, een bedrijf dat hij samen met Trung heeft opgezet.
  • Andy Ho – CTO. Verantwoordelijk voor het engineeringteam en de technische planning en uitvoering.

Wat is de koers van het SLP-token?

Als je in het SLP-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het SLP-token heeft vrijwel meteen nadat het bij CoinMarketCap op de radar verscheen op 9 juli 2020 een koersdaling gekend. De openingskoers van $0.09126 werd tot 29 april 2021 maar een keer kort gehaald in maart 2021. Kort daarna werd in maar liefst drie dagen een parabolische koersstijging van jewelste genoteerd tot $0.3642. Dat is ook meteen de huidige ATH.

Deze piek was vrij kort en in juni 2021 schommelde de koers rond $0.13 om in juli weer uit te breken naar $0.3462. Eind juli begon de koers weer te dalen en op het moment van schrijven, eind augustus 2021 is de koers $0.1234

Wat is de verwachting van het SLP-token?

De verwachting van het SLP-token zal afhangen hoe innovatief de Axie Infinity ontwerpers zullen omgaan met hoe makkelijk of moeilijk je dit token kunt krijgen.

Bij CoinMarketCap staat hij in de top 100 op plek 180. Als je de koersontwikkeling bekijkt zie je dat dit token volatiel is en de koersontwikkeling zal afhangen van de populariteit en toegankelijkheid van de Axie Infinity game. Om deel te nemen aan Axie Infinity heb je minimaal drie Axies nodig. Dat kostte je in januari 2021 ongeveer $10 per Axie. Intussen, eind augustus 2021, is de prijs voor één Axie al opgelopen tot ruim boven de $250-$300.

De instapkosten zijn dus al tegen de $1,000 aan, als ook de gasfees meetelt. Het zijn alleen nieuwe spelers die SLP kopen omdat die nodig zijn om Axies te fokken. Als er geen nieuwe spelers bijkomen is het goed mogelijk dat de prijs van SLP blijft kelderen. Een manier om dit probleem op te vangen is om een ‘moeilijkheidsgraad’ in te bouwen om SLP te verdienen. Dat werkt ongeveer hetzelfde als bij Bitcoin, als de miners niet de puzzel voor elke nieuwe block moeten oplossen, zou de waarde van BTC ook niet hoog zijn.

Op dit moment zou het me niets verbazen als de koers blijft dalen. Het Axie Infinity team maakt voorlopig geen aanstalten om een ‘moeilijkheidsgraad’ in te bouwen om het token te verdienen.  Er zijn echter ook voorspellingen die Smooth Love Potion naar $0.5 zien gaan eind dit jaar of volgend jaar in 2022. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om ook goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het SLP-token kopen?

Het SLP-token is op Bitvavo en Binance (in de innovation zone) te koop. Bitvavo heeft deze munt eind augustus 2021 in zijn aanbod opgenomen. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals FTX, Gate.io en KuCoin. Klik hieronder om op Bitvavo te kopen. Er zijn ook veel liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap waar je een SLP-paartje kunt vinden.

 

Hoe kun je het SLP-token het beste opslaan?

Je hebt verschillende opties om dit token op te slaan. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je SLP-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Er bestaat altijd een gevaar dat een beurs gehackt wordt en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals de Ronin, MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

We hebben het Smooth Love Potion token eens goed aan de tand gevoeld in deze blog. Op meerdere manieren is het een interessant token, ten eerste door het feit dat het een fair launch crypto token is. Verder heeft het token een paar toepassingen die alleen voor gamers in Axie Infinity interessant zijn. Toch is het token op veel crypto beurzen genoteerd, onder andere door de populariteit van Axie Infinity. Als je aan de Axie Infinity game deelneemt, is Smooth Love Potion onontbeerlijk.

Daar zit echter ook meteen het potentiële probleem van deze game. Om deel te nemen aan Axie Infinity heb je een grote investering nodig, van rond de $1,000. Dat is best wel een behoorlijk bedrag, en zonder nieuwe spelers, zal de vraag naar SLP-tokens ook zakken.

Axie Infinity breekt op dit moment alle mogelijke denkbare game records en het is maar de vraag of ze dat vol kunnen houden. Zeker met zulke hoge onboarding kosten. Als je in het SLP-token wilt investeren, doe dan vooral eerst goed je eigen onderzoek.

Heb je Axie Infity game-ervaring of heb je vragen over deze game of het SLP-token? Laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep, we horen graag van je. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven