Home » Blog » Thetan Arena, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over THG

Thetan Arena, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over THG

Thetan Arena

Play to earn (P2E) games hebben een geweldige groei doorgemaakt in 2021 en zijn behoorlijk populair geworden. Het mooie is dat er ook al een flink aantal van deze op blockchain technologie gebaseerde games daadwerkelijk te spelen zijn. Diverse veelbelovende projecten worden namelijk pas in 2022 uitgebracht. Van de games die wel nu al te spelen zijn, zijn er vooral veel kaart games en waar je op je beurt moet wachten. Er was echter nog niet een multi-player online battle arena (MOBA) game. Deze is er nu wel, en de eerste in dit genre is Thetan Arena.

In deze blog ga ik het over Thetan Arena hebben en het THG-token. Ik ga je uitleggen wat Thetan Arena precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de THG-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het THG-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Thetan Arena (THG)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken van de beginners gids voor Thetan Arena. Deze gids neemt je aan de hand mee van het moment van inloggen in de game tot aan het spelen van de eerste game.

Wat is Thetan Arena?

Thetan Arena is een e-sport game in de vorm van een MOBA of multi-player online battle arena en battle-royale P2E game dat op de Kardiachain draait. Op deze blockchain draait ook de populaire My Defi Pet game. Thetan Arena is ontwikkeld door de Kardiachain blockchain en de bekende Vietnamese game studio Wolffun. Deze zijn onder andere bekend door de Tank Raid Online en Heroes’ Strike die gezamenlijk maar liefst 10 miljoen unieke downloads hebben. Ze hebben het zelfs tot de “Google Play Editors’ choice” geschopt. Thetan Arena is opgebouwd met Heroes’ Strike als basisidee.

Het spel is ontwikkeld in 2D modus en spelers hebben een top-down view. De karakters in de game zijn relatief minimalistisch en hebben een beetje een retro look. Uniek aan Thetan Arena is dat ze het eerste MOBA-game zijn dat op een blockchain draait. De game is gratis om mee te beginnen en door de opbouw is een grote kans dat de meeste niet crypto spelers waarschijnlijk overstappen en crypto spelers worden.

De game is uitermate geschikt voor streamers en content makers (creators). Dit kan ervoor zorgen dat er niet alleen maar spelers zijn, maar ook kijkers. Op zijn tijd is het dan weer goed mogelijk dat de kijkers uiteindelijk ook spelers worden.

De Thetan Arena gemeenschap

Een interessant aspect is hoe Thetan Arena de gemeenschap wil betrekken bij de game. Dit gaat uiteraard in de vorm van een DAO (decentralized autonomous organization). Wat ze echter ook gebruiken is een zogenaamde ‘Custom Map’, waarbij spelers modificaties en wijzigen kunnen aanbrengen in de originele versie van de game. De game wordt door Wolffun voor de volgende tien jaar opgezet, maar de gemeenschap mag dan hun eigen veranderingen aanbrengen en uitvoeren. Zo kunnen er aangepaste modi, landkaarten of cosmetica als in-game voorwerpen toegevoegd worden waar ook aan verdiend kan worden. Deze in-game voorwerpen kunnen bijvoorbeeld verkocht worden. De mogelijkheden zijn op deze manier haast eindeloos. Deze transformatie naar een DAO zal geleidelijk verlopen.

De volgende video geeft een impressie van de game, dit is DeathMatch.

Hoe werkt Thetan Heroes?

Thetan Arena werkt als een multi-player game, waarbij je alleen of met een team kunt deelnemen. Er wordt onder elkaar gevochten en met je vaardigheden kun je ook geld verdienen. Als je nieuw bent in deze game, krijg je één level 1 held (hero) gratis, ‘Raidon’. Deze gratis helden kunnen niet op de marktplaats verkocht worden. Helden met andere, hogere vaardigheden die niet gratis zijn kun je in de Thetan Box vinden. Er zijn drie verschillende groepen van helden in de game, Tank, Assassin en Marksman.

Als je met de game begint heb je de beschikking over een held van level 1, maar deze kan opgewaardeerd worden tot level 10 met in-game voorwerpen.

Er zijn drie verschillende zeldzaamheden niveaus. Common Hero, Epic Hero en Legendary Hero. Er zijn twee manieren hoe de zeldzaamheid vastgesteld wordt, de basis zeldzaamheid en de zeldzaamheid van zijn skin. Er zijn ook drie niveaus voor skins, Default Skin, Rare Skin en Mythical Skin. Hoe zeldzamer de skin, hoe meer visuele effecten en bonussen in gevechten ermee te verdienen zijn.

Errant Ghost
Errant Ghost

Thetan Arena Tank helden

Deze helden staan in de voorste rijen tijdens gevechten en zorgen ervoor dat andere teamleden geen verwondingen oplopen. Als basisvaardigheden hebben ze een hoge ‘Health Point’, een normale ‘Attack Damage’ en een langzame ‘Speed’.

Er zijn verschillende soorten Tank helden. Veinka, Errant Ghost, Breaker, Lucy Muffy, Meiko of Kong Key. Elk heeft andere eigenschappen en een andere achtergrond.

 

Raidon
Raidon

 

Assasin

De assasins zijn de dodelijke en stille moordenaars die de strijd aangaan en hun doel uitschakelen in single combat. Daarna verdwijnen ze weer onopgemerkt. Hun basisvaardigheden zijn een laag ‘Health Point’, hoge ‘Attack Damage’ en een hoge ‘Speed’.

De verschillende soorten assasins zijn Raidon, Serp, Rei, Mortal, El Dragon, Velvet, Mary en Taekwon. Ook hier heeft elke assasin weer andere eigenschappen en een andere achtergrond.

 

Marksman

Marksman zijn diegene die de meeste schade kunnen aanrichten tijdens gevechten en zorgen ervoor dat de DPS (damage per second) hoog blijft. Hun basisvaardigheden zijn een normale ‘Health Point, een hoge ‘Attack Danage’ en een normale ‘Speed’.

De Marksman helden zijn Morrod, Cluster, Steelshot, Destroid, Benjamin, Shanna, Phoenix, Big Pappa, Durass, Culien en Bathos. Ook nu weer heeft elke marksman weer andere eigenschappen en een andere achtergrond.

Marksman
Thetan Arena whitepaper

Beloningen voor gevechten

Tijdens de gevechten kunnen drie verschillende soorten tokens als beloning gewonnen worden.

 • PP (paars) — Dit token verdien je door games te spelen en kunnen gebruikt worden om helden op te waarderen.
 • THC/gTHC (oranje) — Kun je ook verdienen door de game te spelen en kan gebruikt worden om een ‘common’ of de Epic Thetan Box te kopen. Een bedrag van minimaal 750 gTHC kun je omzetten in THG en deze tokens kun je dan weer omwisselen naar fiat.
 • THG/gTHG (groen) — Deze gTHG kan gebruikt worden om je held op te waarderen of een Legendary Box te kopen. THG is het officiële beheer token van Thetan Arena.

Battle opties in Thetan Arena

Er zijn verschillende soorten battle opties in Thetan Arena.

 • Battle Royale (Solo / Duo) — Tussen 12 spelers gaat het erom wie de ‘last man standing’ is. Na een korte tijd verschijnt er een cirkel, en iedereen die buiten de cirkel komt is uitgeschakeld. Maximale speeltijd is 4 minuten.
 • Tower Siege — Hier zijn er twee teams wiens opdracht het is om de toren van de tegenstander te vernietigen. Er moeten ‘Battery’ voorwerpen verzameld worden, die uiteindelijk de Siege Robot oproepen, en alleen deze robot kan een toeren vernietigen. Maximaal 8 spelers en 5 minuten.
 • Super Star — De ‘moeder’ Superstar maakt matchpoints die verzameld moeten worden. Diegene met de meeste matchpoints wint. Als je 50 matchpoints voorsprong krijgt, win je ook.  Maximaal 8 spelers en 4 minuten.
 • Deathmatch — Hier is het de taak om zo veel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. Diegene met de meeste punten wint. Als je 25 punten hebt, ben je ook winnaar. Maximaal 8 spelers en 3 minuten.
 • Custom Battle— Bij deze optie kun je elke combinatie van game en landkaarten gebruiken, zelf vaststellen hoeveel spelers kunnen deelnemen en hoe lang het duurt.

Na elk gevecht worden gTHC verdeeld aan de winnaars, maar de verliezers krijgen ook een kleine vergoeding. Bij een gelijk aantal punten krijgen beide teams gTHC. Dan zijn er naast de game bonussen ook nog bonussen te verdienen die afhankelijk zijn van vaardigheden en skins.

Special events in Thetan Arena

Er zijn ook special events, zoals Campaign (PvE), Collection (PvE) (PvP), een Leaderboard Competitie en War (PvP). Verder is er een uitvoerige rangschikking met 11 niveaus en een leaderboard. Er zijn seizoenen die drie maanden duren, tijdens zo een seizoen kun je één van de 60 verschillende niveaus bereiken en je kunt stijgen in de rankings. Aan het begin van elk nieuw seizoen, begint iedereen weer op nul. Spelers kunnen ook een gilde opzetten die tegen elkaar kunnen vechten.

Thetan Arena biedt drie verschillende manieren aan om deel te nemen, ‘Free to Play’, ‘Play to Earn’ en Free to Earn’. Er kunnen dan Thetan Boxes en THC verdiend worden. De boxen zijn er in verschillende zeldzaamheid en worden tijdens het spel gedropt of kunnen gekocht worden.

Thetan boxes
Thetan Arena whitepaper

Wie zit er in het team van Thetan Arena?

Het huidige team van Thetan Arena is al in 2014 begonnen onder de Wolffun naam. De basis van het team is gebaseerd in Vietnam. Hier zijn de belangrijkste leden dit team.

 • Khanh Nguyen Dinh — Oprichter, CEO en head of game design. Is sinds 2010 actief in gaming. In 2014 met Wolffun begonnen en in 2021 met Thetan Arena.
 • Tri Pham — Medeoprichter en CEO van de Kardiachain blockchain. Heeft een masters degree in marketing, branding en E-bussines.
 • Dung Phan — CVBO bij Kardiachain en voormalig partner manager bij Facebook.
 • Yoko Meo — medeoprichter van Wolffun en head of game design.

Wat is het THG-token?

Het Thetan Gem of THG-token is een ERC20 token. Maximaal zijn er 420 miljoen tokens en daarvan zijn er 69,352,500.00 THG in omloop. De marketcap is $356,796,112, wat laag is!

THG is een utility token dat op dit moment twee toepassingen heeft. Behalve dat het een token is dat het ecosysteem aandrijft en waarmee gehandeld kan worden is het een beheer token en je kunt het voor staking gebruiken.

De distributie van het token ziet er goed uit, het team krijgt 21% dat naar de hoge kant neigt, maar nog net acceptabel is om geen rug pull te vermoeden. Er is ook een ontgrendelingsschema dat tot 2024 loopt.

Sinds de ICO is het THG-token 64x in waarde gestegen, na een ICO-koers van $0.08. Een van de investeerders in Thetan Arena is Animoca Brands, het team achter Axie Infinity!

De distributie van het token is op de volgende afbeelding goed te zien.

THG-token distributie
Whitepaper Thetan Arena

De ontgrendeling vindt op deze manier plaats.

THG token ontgrendelingschema
Thetan Arena whitepaper

Wat is de koers van het THG-token?

Als je in het THG-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het THG-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 17 september 2021 met een koers van $1.3553. Daarna is dit token heel geleidelijk gestegen met een korte parabolische stijging naar zijn voorlopige ATH op 26 november 2021 met een koers van $20.40. Daarna is de koers ook weer geleidelijk gezakt en op het moment van schrijven, begin januari 2022 is de koers $5.10.

Bij CoinMarketCap staat hij net binnen de top 3000 op plek 2841. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, het is een veelbesproken game met veel spelers. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen, maar enk er wel aan dat ik geen financieel adviseur ben.

Waar kun je het THG-token kopen?

Het THG-token is nog niet op Bitvavo en Binance te koop. Een paar toonaangevende CEX’en hebben deze munt wel al in de aanbieding, zoals OKex en de zeer actieve en interessant Gate.io beurs. Op Gate.io zijn bijna alle tokens te vinden en wekelijks worden er nieuwe tokens toegevoegd. Een zeer goed alternatief voor Bitvavo als een token daar niet wordt aangeboden. Er is ook een liquidity pool op de PancakeSwap DEX waar je een THG-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het THG-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je THG-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Thetan Arena is een leuke game dat populair is en nog groeimogelijkheden heeft. Het is echter nog afwachten welke games het gaan redden. Er is een groot aanbod aan games, maar lang niet elke game zal succesvol blijken. Thetan Arena heeft echter diverse voordelen, waaronder dat deze game het eerste op blockchain gebaseerde MOBA-game is. Omdat het een multi-player game is, zal het succes gedeeltelijk afhangen van de hoeveelheid spelers die gaan deelnemen aan deze game.

Op het moment zien de vooruitzichten er veelbelovend uit en ik kan aanraden om deze game in de gaten te houden. Het heeft een lage instapdrempel en kan gratis gespeeld worden, met de mogelijkheid om toch crypto te verdienen. De Play to earn markt is ook een hard groeiende markt, dus wat dat betreft, zit het ook goed voor deze game.

De koers van het THG-token zal afhangen van het succes van deze game. Er is een lage marketcap, dus dat is zeker interessant. Als je in dit token wilt investeren, doe dan ook goed je eigen onderzoek, want ik ben geen financieel adviseur.

Heb je nog vragen over Thetan Arena, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven