Home » Blog » Wat is Yield Guild Games ? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over YGG

Wat is Yield Guild Games ? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over YGG

yield

GameFi stijgt exponentieel en wint aan populariteit. Yield Guild Cames combineert DeFi en NFTs met blockchaingames. Alle gebruikers in het network kunnen via het ecosysteem van Yield Guild Games deelnemen aan verschillende blockchaingames en hierbij inkomsten genereren dankzij het gebruik NFTs die ze vervolgens ook op het platform kunnen verhandelen. Ontdek hier het begin van de metaverse.

Wat is Yield Guild Games?

Yield Guild Games is DAO die investeert in NFTs in een virtuele wereld om op deze manier ‘s werelds grootste virtuele economie te creëren. Het is een overkoepeling van verschillende games waarbij de community en spelers geld kunnen verdienen door te investeren en te handelen in NFTs. Deze worden gebruikt in de verschillende blockchaingames.  Yield Guild Games combineert op deze manier NFTs en de wereld van decentralized finance (DeFi).

Dankzij interoperabiliteit en de snelle ontwikkeling van crypto, kunnen we verschillende NFTs gebruiken als in-game toepassingen die overgedragen en verhandeld kunnen worden in verschillende games. Op deze manier evolueren we naar een metaverse waarbij ze ‘s werelds grootste virtuele economie trachten te creëren.

YGG is opgericht om liquiditeit en expertise te brengen in de wereld van NFTs binnen blockchaingames. Op deze manier is het een uniek protocol omdat het gaming combineert met NFTs en DeFi.

Axie Infinity

Begin 2021 was GameFi, beter bekend als de gamingindustrie op de blockchain nog niet zo populair als nu. Als we terugkijken, zien we dat begin 2021 Axie Infinity werd verhandeld voor 0,5 dollar, terwijl de actuele prijs midden oktober 125 dollar is. Deze explosieve groei is niet een alleenstaand succes, maar kenmerkt het succes van gaming industrie.

Het probleem bij Axie Infinity is dat spelers bij de start meteen moeten investeren in voor ongeveer 1.000 dollar, alvorens ze kunnen spelen. Dit vormt een grote barrière voor potentiële spelers, zeker als we kijken naar landen als Filipijnen en Indonesië waarbij gaming heel erg populair is. Vanuit deze ideologie is Yield Guild Games ontstaan met een ander businessmodel waarbij iedereen toegang heeft tot deze blockchaingames.

yield guild games invested games

Play-to-earn

We zien steeds nieuwe hypes en ontwikkelingen bij crypto. Zo hadden we de trend van de Initial Coin Offering (ICO) waarna we al snel toenemende interesse zagen in DeFi, gevolgd door NFT’s en momenteel situeren we ons heel erg in de metaverse en de play-to-earn. Dit laatste is ook beter bekend als GameFi.

GameFi of play-to-earn combineert het succes van NFT’s in de laatste nieuwe ontwikkelingen van de game-industrie op de blockchaintechnologie. Het stelt spelers in staat om deel te nemen aan een decentraal spel en simpelweg geld te verdienen door het spel te spelen. Het creëert een nieuwe economie die eigendom is van de speler. Zo kunnen ze NFTs verhandelen om zo extra inkomsten te genereren of kunnen ze ervoor kiezen om hun waardevolle assets te gaan staken.

Conventionele businessmodellen in game-businessmodellen zijn zo ontworpen dat alle inkomsten naar de makers van het spel gaan. Crypto- en blockchaingames daarentegen geven je via de unieke DAO-structuur een decentraal universum die eigendom is van de speler. Hierdoor hebben spelers de vrijheid om zowel te gamen, alsook geld te verdienen.

DAO

Yield Guild Games is een Decentralized Autonomous Organization (DAO). Alle deelnemers aan het netwerk en dus tokenholders zijn dus allemaal mede-eigenaar van het ecosystem van het Yield Guild Games-netwerk. De besluitvorming zal naar rato verdeeld worden op basis van het eigendom op basis van het aantal tokens en eigendomswaarde. Deze tokens vertegenwoordigen ook een stemrecht in de DAO.

SUBDAO

Omdat Yield Guild Dames een overkoepelende DAO is voor verschillende games, maakt het ecosysteem gebruik van verschillende subDAO’s. Zo heb je individueel per game nog een aparte DAO, bijvoorbeeld een subDAO voor Axie Infinity, of een DAO voor League of Kingdoms.

structuur subdao yield guild games

Elke subDAO heeft zijn eigen governance-functies en zijn eigen stemsysteem. Ze maken bewust gebruik van subDAO’s om het besluitvormingsproces voor elke game te stroomlijnen. Omdat er verschillende games vallen onder Yield Guild Games is het haast onmogelijk om dit allemaal te reguleren onder één DAO. Stel je hebt 50 voorstellen die allemaal over verschillende games gaan, waarbij gebruikers mee kunnen stemmen die zelf niet deelnemen aan dit spel. Yield Guild Games DAO kan hier gezien worden als de kern. Het bezit aanzienlijke belangen in al deze verschillende dochterondernemingen.

Businessmodel

Conventionele games zijn enkel lucratief voor de makers van het spel. Als gebruiker koop je het spel of betaal je een toegangskost, waarna deze integraal naar het team gaan. Bij GameFi en blockchaingames is dit een geheel ander businessmodel. De primaire inkomsten zullen afkomstig zijn van het gebruik van NFT-assets die eigendom zijn van Yield Guild Games die gebruikers kunnen lenen tegen vergoeding of zelfs kopen. Deze worden gebruikt als scholarship programma in de community. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een virtueel stuk grond. Uiteraard profiteert iedereen ook mee van de stijging van de economische waarde van deze in-game asset.

We zagen eerder dat iedereen toegang heeft tot het ecosysteem. Je speelt het spel gratis, maar het ecosysteem neemt een klein percentage van je gemaakte winsten. Dit is een win-winsituatie wat het systeem gezond houdt en verder laat groeien. Als we Axie Inifity als voorbeeld nemen, zien we dat 70% van de rewards gaan naar de spelers. 20% gaat naar de community manager en de resterende 10% gaat terug naar het Yield Guild Games protocol.

Staking

Het verdienen van passieve inkomsten is iets wat steeds meer centraal staat in de ontwikkelign van crypto en zeker in de wereld van DeFi. Je kan kiezen om je Yield Guild Games Tokens onder te brengen in één van deze vaults. Dit zijn kluizen die toegankelijk zijn voor alle gebruikers van het netwerk. Hierbij kan je bijvoorbeeld kiezen om je tokens onder te brengen bij Axie Infinity, waarbij je alleen inkomsten en beloningen ontvangt die afkomst zijn van het Axie Inifity-spel. Elke kluis heeft een ander distributie- en verdienmodel. Zo kan het dat deze verschillende vaults ook andere lock-in-periodes hebben of andere beloningspercentages.

Kan je niet kiezen en wil je graag je risico spreiden? Dan kan je ook kiezen voor de superindex. Dit is een combinatie van alle rewards.

Yield Guild Games Vaults

Tokenomics

$YGG is het native token van het Yield Guild Game ecosysteem. Het is een ERC20-token dat wordt gebacked door de assets van Yield Guild. Het fungeert als governance-token waarbij je mee kan stemmen op vraagstukken die de toekomst bepalen van het ecosysteem. Naarmate er meer games worden toegevoegd aan het platform, zullen gebruikers veel meer functionaliteiten krijgen met hun native tokens. Naarmate GameFi verder evolueert en play-to-earn verder wint aan populariteit, zal Yield Guild Games de populairste games toevoegen aan hun vaults.

Token verdeling

Yield Guild Games heeft een totale voorraad van 1 miljard tokens, waarvan er midden oktober 2021, 90 miljoen in omloop zijn. Deze tokens worden als volgt verdeeld:

 • Treasury – 13,3%: de rol van YGG-treasury is om toezicht te houden op het beheer van de activa om de waarde, die in de loop van de tijd wordt teruggegeven aan de DAO, te maximaliseren.
 • Adviseurs – 1,85%: Zij hebben een lock-up periode van 1 jaar. Tijdens het 2de jaar worden deze tokens lineair vrijgegeven.
 • Investors – 24,9%: Slechts 20% van dit aandeel, wordt vrij uitgegeven. De resterende 80% krijgt tevens een lock-up periode van één jaar. Het jaar erop, worden ook zij lineair vrijgegeven.
 • Founders – 15%: Deze tokens worden gelocked gedurende een periode van 2 jaar. Daarna worden de tokens lineair uitgegeven over een periode van 3 jaar.
 • Community – 45%Tokenomics yield guild games

Community programma’s

Het ecosysteem van Yield Guild Games staat helemaal in teken van de community. Dit is ook duidelijk bij hun DAO- en tokendistributie. Tot 45% van alle native tokens worden toegewezen aan community-programma’s. Denk hierbij aan airdrops, archievement awards en speciale bonussen voor overwinningen die behaald worden in de games.

Ze hebben ook een scholarship programma, soort van beurs. Zo kunnen spelers die nog niet beschikken over de financiële middelen, NFTs lenen. Zo kan het zijn dat de speler een stuk grond nodig heeft om hierop iets te bouwen. De speler kan deze NFT, het stuk grond, dan lenen. In ruil daarvoor delen zij deze inkomsten met de community.

yield guild games community program

Top 10 games

We kunnen wel stellen dat GameFi explosief is gestegen in populariteit en succesverhalen. Yield Guild Games investeerde daarom eerder in 2021 om 10 nieuwe games toe te voegen aan hun eigen platform. Dit zijn allemaal games die zich focussen op NFTs waarbij spelers hun eigen in-game assets hebben en deze kunnen verhandelen op het platform. Daarnaast hebben ze allemaal de kans om hiermee inkomsten te genereren. Bekijk hier de nieuwste games op Yield Guild Games:

 • League of Kingdoms
 • F1 Delta Time
 • The Sandbox
 • Star Atlas
 • Illivium
 • ZED RUN
 • Guild of Guardians
 • Ember Sword
 • Splinterlands
 • Axie Infinity

Roadmap

Yield Guild Games wil op zeer korte termijn realiseren dat gebruikers NFT-assets (volledig decentraal) kunnen huren. Echter, is dit momenteel nog gecentraliseerd omdat NFT’s een ERC-721 token is op de Ethereum blockchain. Deze ondersteunt dergelijke functies nog niet. Wel kunnen ze aan de hand van smart contracts eigendomstoken uitgeven om gehuurde activa intern op te volgen. Dit is ook een goedkopere manier omdat hierbij geen gasfees betaald moeten worden. Ze streven dan ook naar een nieuwe NFT-standaard waarbij ze op een eenvoudige manier NFT’s kunnen verhuren en uitlenen.

yield guild games roadmap

Native YGG-tokens zullen verdeeld worden in het netwerk door het gebruik en het huren van NFT-assets, die eigendom zijn van Yield Guild Games. Een speler kan bijvoorbeeld SLP-tokens gaan farmen in Axie Infinity met geleende Axies uit Yield Guild Games. De SLP-tokens die weer voortkomen uit het spel, worden terug verdeeld naar de DAO. De native YGG-tokens zullen ook gebruikt worden om te communiceren in functie van onder andere de governance.

Team

Yield Guild Games is opgericht door Gabby Dizon en Beryl Li die samen gaming naar een hoger niveau willen tillen door dit te combineren met NFTs en de wereld van DeFi.

Gabby doet al aan gaming sinds 2004 en kwam in 2018 in aanraking met de wereld van  blockchain. In 2014 heeft hij een game studio opgericht die Battla Racers heeft uitgebracht in 2019, een van de eerste blockhain games. Daarnaast is hij ook nog actief betrokken bij Axie Infinity en Yearn finance community’s én een board member van de Blockchain Game Alliance. Hij weet als geen ander wat de laatste trends zijn binnenin de gaming industrie en hoe deze te implementeren in deze snel veranderde wereld.

Beryl Li is afgestudeerd aan Cambridge University en zit al sinds 2014 in blockchain. Daarnaast is ze ook nog oprichter van CapchainX, een tokenplatform. En daar stopt het niet bij. Ze heeft ook nog Coins.ph opgericht, een toonaangevende start-up voor crypto-uitwisseling en blockchain betalingen in Azië. Deze is onlangs overgenomen door GoJEk.

Wat is de koers van het YGG token?

Als je in het YGG-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het YGG-token werd op 28 July 2021 bij CMC opgenomen met een koers van $1.8025.  Binnen een half jaar heeft dit token zijn voorlopige ATH al bereikt op 28 Augustus 2021 met een koers van $10.83. Daarna is de koers ook weer vrij snel gezakt en tussen September 2021 en oktober 2021 was de koers laag met vooral rode cijfers. Op het moment van schrijven, begin oktober 2021 is de koers $6,60.

Bij CoinMarketCap staat hij net nog binnen de top 250 op plek 229. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker als Bitcoin nog gaat stijgen in 2021. Ik denk dat hij dan nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het Yield Guild Games-token kopen?

Het YGG-token is op Bitvavo te koop. Bitvavo heeft deze munt begin september 2021 in zijn aanbod opgenomen. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals Binance of Gate.io. Er zijn ook veel liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap waar je een YGG-paartje kunt vinden. Woon je in Nederland of België, dan is Bitvavo een zeer handige optie. Je kunt op de widget hieronder klikken, dan kun je meteen het YGG-token kopen.

Conclusie

Er gaan jaarlijks miljarden dollars in omloop in de game-industrie. Er komen steeds meer games bij van allerlei verschillende soorten en met de komst van de blockchaintechnologie en de NFT is deze markt helemaal geëxplodeerd. We zien dan ook dat het jaar 2021 in teken staat van GameFi, de snelle ontwikkeling van de game-industrie op de blockchain die de wereld van DeFi en NFTs met elkaar verbindt.

Via CoinGecko zien we dat, op het moment van schrijven, de hele game-industrie in crypto een markkapitalisatie heeft van 16 miljard dollar. En dit lijkt nog maar steeds het begin te zijn. Dankzij interoperabiliteit tussen verschillende blockchains is het sinds kort mogelijk om NFTs te handelen via verschillende portalen. Dit gecombineerd met gaming en DeFi brengt de hele cryptosfeer naar een ander niveau.

Dankzij de triologie van gaming, DeFi én NFTs kunnen deze unieke tokens gebruikt en verhandeld worden als in-game toepassingen waarbij gebruikers van het ecosysteem er ook nog eens voor kunnen kiezen om dankzij deze tokens een passief inkomen te genereren. Het is deze combinatie dat zowel huidige gamers naar de blockchain brengt, maar ook nieuwe gamers hebben voldoende interesse. Een spel spelen en terwijl geld verdienen? Bij Yield Guild Games is het mogelijk!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven