Home » Blog » Wat is Axie Infinity? Uitleg AXS koers en verwachting en alles wat je moet weten over AXS

Wat is Axie Infinity? Uitleg AXS koers en verwachting en alles wat je moet weten over AXS

Axie-Infinity

De gaming industrie heeft al langere tijd een plekje in onze samenleving veroverd. Vooral jongeren kunnen uren achterelkaar een game spelen. De blockchain techniek heeft echter een verandering in de gaming industrie teweeggebracht. Als je nu een game speelt die op de blockchain draait, kun je eigenaar worden van delen van games. Sommige games geven op termijn ook het bestuur over de game aan de deelnemers van een game. Maar een van de allerbelangrijkste veranderingen is dat je nu ook het play-to-earn (P2E) concept hebt. Niet de eigenaren van een game, maar de spelers zelf kunnen nu geld verdienen door aan een game deel te nemen. Axie Infinity is daarbij het toonaangevende game, en verbreekt in 2021 zo een beetje alle records.

In deze blog ga ik je uitleggen wat Axie Infinity is, hoe je het kunt spelen, en wat hun AXS-token is. Axie heeft ook een native token, Small Love Potion (SLP), waar ik ook aandacht aan zal besteden. Kom mee en ontdek waarom Axie Infinity een hot item is in 2021.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over Axie Infinity (AXS) evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hieronder kun je alvast een video bekijken met uitleg over deze game van het Axie Infinity YouTube kanaal.

Wat is Axie Infinity?

Axie Infinity is een online game waar je tokens kunt verdienen door bekwaam te spelen en bijdrages te leveren aan het ecosysteem. Deze game is geïnspireerd door de Pokémon wereld. Het spel heeft diertjes waarbij je tactisch moet spelen door te strijden, verzamelen, opvoeden en op land te bouwen in een koninkrijk, voor je Axie diertjes. Deze game is ook gebaseerd op land bezit, en alle diertjes en land zijn NFTs.

Behalve dat het een leuk spel is, is het ook uitgegroeid tot een sociaal network en plek waar je werk kunt vinden. De sterke gemeenschap van spelers en de play-to-earn (P2E) optie hebben hiervoor gezorgd. Dit is op zijn beurt weer te danken aan het vroege succes van de game.

Play-to-earn is hier het trefwoord en betekent dat je geld kunt verdienen in een game, door taken en/of opdrachten uit te voeren in een game. In 2021 is het P2E model letterlijk geëxplodeerd in de crypto gemeenschap. De Axie Infinity token heeft vanaf juni 2021 een ongekende koersstijging gezien.

Waar kan je Axie Infinity kopen?

Zowel Axie Infinity kopen en de SLP token zijn beschikbaar bij alle toonaangevende exchanges. Hieronder vind je een widget van Bitvavo, maar beide tokens zijn ook beschikbaar bij Bybit, Bitget en KuCoin. Er zijn ook veel liquidity pools op DEX’en waar je een AXS-paartje of SLP-paartje kunt vinden. Het AXS-token is op meer beurzen te vinden dan het SLP-token.

Het is aan te raden om deze tokens op een CEX zoals Bitvavo of Bybit te kopen, in plaats van een DEX zoals Uniswap. Zeker als je net begint met het traden. Op een DEX moet je meerdere stappen doorlopen om een munt te kunnen kopen. Hierdoor stijgt het risico dat iets verkeerd gaat, en je je geld verliest.

Hoe werkt Axie Infinity?

Axie Infinity werkt vrij eenvoudig. In de game kun je gevechten voeren met andere spelers en daar verdien je mee als je wint. Je kunt ook Axies fokken, tot 7 keer toe per Axie. Dit voorkomt hyperinflatie van Axies in de game. Hiervoor moet je betalen, en elke keer als je een nieuwe Axie fokt, betaal je meer. Alle Axies hebben dan weer verschillende eigenschappen. 50% van deze eigenschappen komt van de ouders.

Er zijn meer dan 500 verschillende lichaamsdelen voor Axies, met nog meer nieuwe eigenschappen die op stapel staan. Axies worden dan ook nog eens onderverdeeld in de volgende soorten; Beast, Plant, Bug, Bird, Reptile en Aquatic. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog eens vier verschillende niveaus van zeldzaamheid; Common, Rare, Ultra Rare en Legendary. Voeg daar nog een Mystic Axie aan toe, en het is haast onmogelijk om twee precies dezelfde Axies te vinden. Deze opbouw van de Axies laat een beetje denken aan de CryptoPunks van Larva Labs, al zijn er daar ‘maar’ 10.000 van gemaakt. De aantallen van Axies zijn haast niet meer bij te houden.
Op deze manier kun je het fokken zo plannen dat je Axies krijgt die waarde op de Axie marktplaats hebben en gewild zijn.

Op de volgende afbeelding kun je het verschil zien tussen een normale en een Mystic Axie.

Het verschil tussen een nrmale Axie en een mystic Axie
businessinsider.in

De Axies die je fokt kun je dan weer op de marktplaats van de game verkopen. Elke dag worden 50.000 Axie NFTs verkocht sinds begin mei 2021. Een dagelijkse omzet van $25 miljoen is geen uitzondering. Zo dadelijk meer hierover.

Een zeldzame Mystic Axie kost bijvoorbeeld 30 ETH of  een slordige $90.000. Sommige stukken land gaan voor 270 ETH over de virtuele toonbank.

Deelname aan Axie Infinity

Om aan de game deel te kunnen nemen, heb je minimaal 3 Axies nodig. Een nadeel van de populariteit van de Axie game is dat je beging 2021 een Axie kon kopen voor $5-$10. Dat feest is nu voorbij, voor een Axie betaal je nu al snel $350. Dat betekent dat je om te kunnen beginnen met het spel, je minimaal $1.050 nodig hebt.

Het is een strategisch en tijdrovend spel, want bij het fokken van Axies moet je nauwkeurig te werk gaan. Het is belangrijk om de juiste eigenschappen te kweken in een Axie. Bovendien moet je opdrachten uitvoeren waarvoor je weer ‘energie’ krijgt, waardoor je verder kunt blijven spelen.

Hieronder kun je diverse Axies zien. De combinaties die je kunt fokken is haast eindeloos.Verschillende Axieshttps://medium.com/axie-infinity

Wat is het verdienmodel van Axie Infinity?

Het verdienmodel van Axie Infinity bestaat uit opbrengsten van in-game sales, zoals land. Verder neemt Axie een 4.25% tarief voor het kopen en verkopen van Axie NFTs. Er zijn ook kosten voor het grootbrengen van Axies. Iedere game-eigenaar zou ontzettend blij zijn met zulke opbrengsten. Het Axie Infity team heeft hier echter een licht andere visie over, en laat 95% van de winst weer terugvloeien naar de game.

Ondanks dat het nog een vrij nieuwe game is, heeft het toch al veel omzet gedraaid. In 2018 werd het door Sky Mavis op de markt gezet. Intussen voert deze game overal de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse lijsten aan voor de meeste spelers. Volgens de Axie whitepaper hebben ze alleen al tot december 2020 13.000 ETH gegenereerd. Dat was toen al meer dan een niet al te zuinige $16 miljoen US-dollars. Dit jaar ging het helemaal los. Alleen al in juli 2021 werd $90 miljoen US-dollars verdient. De andere top tien genoteerde play-to-earn games brachten gezamenlijk $41 miljoen op. Andere P2E games zijn bijvoorbeeld the Sandbox, Decentraland, My Neighbor Alice en Polka City.

Hoe kun je als speler geld verdienen in Axie Infinity?

Als speler in de Axie Infinity, verdien je trouwens geen AXS-tokens, maar Small Love Potion (SLP), de native token van deze game. Met deze token wordt je uitbetaald als je wint in de game, en je betaald ermee voor het fokken en grootbrengen van Axies.

Dit is op zijn beurt een van de redenen waarom deze game zo populair is, en we zien dat in diverse ontwikkelingslanden mensen deze game gaan spelen. Een doorsnee speler kan al snel 4.500 SLP per maand verdienen. Bij de huidige koers is dat $1.500, en dat is veel geld in zulke landen. Het SLP-token kun je dan weer tegen fiat geld inwisselen.

Vooral in Cuba, de Filipijnen en Vietnam zijn er sinds eind april 2021 een grote toename aan spelers te zien. Ook in Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten groeit het aantal spelers. In deze landen spelen vooral arbeiders uit ontwikkelingslanden die daar voor lage lonen werken.

De Ronin side-chain

Deze game draait op de Ethereum blockchain. Het ontwikkelingsteam heeft echter een high-speed side-chain ontwikkeld. Deze side-chain heet Ronin! Met deze Ronin side-chain wordt de snelheid van de game verbeterd terwijl de gas fees min of meer nihil zijn. De side-chain heeft echter wel alle veiligheid die de Ethereum blockchain biedt.

Deze video geeft een goed idee wat deze side-chain allemaal doet.

Wie zijn het team achter Axie Infinity?

Het team achter Axie Infinity zijn deel van Sky Mavis uit Singapore die in 2018 het spel op de markt brachten. Eind augustus 2021 werken er 65 mensen voltijds aan deze game. Het hoofdkwartier voor Axie Infinity is in Ho Chi Minh City in Vietnam.

  • Trung Thanh Nguyen – CEO. Hij is sinds zijn 19e al aan de slag als entrepreneur. In 2014 vertegenwoordigde hij Vietnam in het International Collegiate Programming Contest (ICPC), een jaarlijkse competitie tussen universiteiten uit de hele wereld.
  • Aleksander Leonard Larsen – COO. Co-founder van Sky Mavis en Axie Infinity. Hij is voor alle financiën verantwoordelijk bij deze twee bedrijven. Was een van de top 200 players in Europa voor DOTA 2 en zat in het team uit Noorwegen van Warcraft 3.
  • Tu Doan – Art Director and Game Designer. Ontwerper van de originele Axies en nu teammanager van het art team. Co-founder van Lozi.vn, een bedrijf dat hij samen met Trung heeft opgezet.
  • Andy Ho – CTO. Verantwoordelijk voor het engineeringteam en de technische strategie.

Wat is het AXS-token?

Axie Infinity Shards (AXS) is een ERC20 token en is bovendien ook het native governance token. Dit betekent dat als je AXS bezit, je de toekomst van deze game mee kunt bepalen door mee te besturen.
Je kunt AXS ook staken en een passief inkomen ermee verdienen.

De volgende afbeelding laat de verschillende toepassingen van het AXS-token.

Axie Infinity toepassingen
https://whitepaper.axieinfinity.com/axs

Er zijn maximaal 270 miljoen AXS-tokens en daarvan zijn er 61 miljoen of 23% in omloop. De market cap op het moment van schrijven is $4,172,892,297.

Tijdens de ICO was de koers van een token $0.1. Er werd tijdens de ICO $2.97 miljoen US-dollar opgehaald.

Op de afbeelding hieronder kun je het releaseschema van het AXS-token goed zien dat over 65 maanden is uitgesmeerd.

AXS-token release schedule
https://whitepaper.axieinfinity.com/axs/allocations-and-unlock

Wat is het SLP-token?

Het Small Love Potion (SLP) is ook een ERC20-token, en je kunt dit token verdienen door de game te spelen. Het is een belangrijke token, want met SLP kun je Axies fokken.

Er zijn in totaal 1.2 miljard SLP-tokens gemaakt én in omloop. Het is vrij uniek dat een in-game token op een crypto beurs genoteerd staat.

Wat is de koers van het AXS-token?

Als je in het AXS-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Op CoinMarketCap kun je de koers van AXS makkelijk volgen en je ziet dat deze binnen een maand, juli 2021, van $4.5 naar $68 is gegaan. Op het moment van schrijven, augustus 2021, lijkt het een goede investering. Zolang de populariteit van deze game blijft aanhouden, gaat de koers waarschijnlijk ook niet zakken. Voordat je echter gaat investeren, doe vooral je eigen onderzoek.

Wat is de koers van het SLP-token?

Ook het SLP-token heeft een interessante en heftige koersontwikkeling doorgemaakt. Tot mei 2021 lag de koers rond $0.08, maar in mei werd de voorlopige ATH (all time high) gehaald met $0.3642. In augustus is de koers dan weer gehalveerd naar $0.18. Ook hier geldt dat het belangrijk is om je eigen onderzoek te doen.

Hoe kun je deze tokens opslaan?

Je hebt verschillende opties om deze tokens op te slaan. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internethacks.

Je kunt ook de tokens op een CEX zoals Bybit of Bitvavo laten staan. Hiermee ben je echter niet beveiligd tegen een hack van de beurs. Deze wallets worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internethack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

De roadmap van Axie Infinity

Sinds 2018 heeft Axie Infinity al flink wat voor elkaar gekregen. Toch blijven ze verder gaan met nieuwe doelen voor hun project. Dat is goed om te zien en bevestigd dat ze niet zomaar op hun lauweren rusten.

Voor 2021 staan er onder andere een staking dashboard gepland en zien we onder andere releases van een ‘card battle game’ en een ‘land game play’.

Axie Infinity roadmap
https://www.notion.so/axie/Infographic

Conclusie

Na een rustig begin voor Axie Infinity op de blockchain gaming markt, is deze game in 2021 volledig geëxplodeerd. Het aantal gebruikers is ontzettend toegenomen en de omzet en winst zijn helemaal over de top gegaan. Het gevolg was dat de koers van zowel het AXS-token en het SLP-token ook flink gestegen zijn, en een behoorlijk aantal keren over de kop zijn gegaan.

Blockchain gaming heeft de gaming wereld op zijn kop gezet, en dit lijkt pas het begin. Het concept van P2E is nieuw en slaat goed aan. Ook dat je zelf eigenaar bent van de NFTs in het spel, is vernieuwend. Je bent zelf veel meer in controle dan traditionele games. Het is een kwestie van tijd voordat blockchain gaming bij het grote publiek zal aanslaan. Wat er dan met de koersen van deze games, en vooral Axie Infinity zal gaan gebeuren, is spannend.

Heb je Axie Infity game-ervaring of heb je vragen over deze game? Laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep, we horen graag van je. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven