Blockchain Games, Cryptocurrency, NFT

Star Atlas, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over ATLAS

Blockchain gaming en de metaverse staan met regelmaat in het nieuws. Het feit dat Facebook de naam van de moederfirma veranderd heeft naar ‘Meta’ was een katalysator. Meta en Mark Zuckerberg hebben het nu als hun missie verheven om mee te helpen om de metaverse te bouwen. In deze metaverse zijn al verschillende nieuwe technologieën of ontwerpen voorgesteld. Het wordt een interactieve omgeving waar AR (Augmented Reality) en VR(Virtual Reality) in elkaar zullen overlopen. Axie Infinity heeft een ware rage in 2021 veroorzaakt voor blockchain gaming. Een van de games waar de verwachtingen het hoogst voor gespannen staan is Star Atlas. De visuele effecten van deze game zijn in elk geval al bijna buitenaards!

In deze blog ga ik je meenemen in de wereld van Star Atlas en het ATLAS-token en POLIS-token. Ik ga je uitleggen wat Star Atlas precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de ATLAS en POLIS koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het ATLAS-token en het POLIS-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Star Atlas (ATLAS)(POLIS)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een hele mooie visuele video bekijken die een tipje van de sluier over Star Atlas oplicht. In plaats van de teaser trailer geef ik jullie de langere versie van net onder de twee minuten. Bijna een minuut langer genieten van deze geweldige visuele ervaring. Ik kan nauwelijks wachten om deze game live te zien als er ook zulke visuals aan te pas komen.

Wat is Star Atlas?

Star Atlas is een open wereld en strategisch MMORPG game (massively multiplayer online role-playing game) waarbij je de ruimte gaat ontdekken. Het speelt zich allemaal af in een galactisch universum in 2620. Star Atlas lijkt daarbij alle stoppen uit de kast te trekken op het visuele gebied. Het is dan ook een AAA (triple A) game. Dit betekent zoveel als een informele classificatie van een middelgrote of grote uitgeverij in de gaming industrie. Deze hebben dan een groter budget te besteden voor de ontwikkeling en marketing van een game.

Behalve dat het een MMORPG is, is het ook een RPG (Role Playing Game). Om deel te kunnen nemen zul je een keuze moeten maken uit een van de drie verschillende groepen die er in de game rondlopen. Je hebt verder ook een ruimteschip of een spacestation nodig. Deze kun je kopen op de marktplaats van de game en komen in allerlei soorten, maten en prijzen.

Hieronder is een afbeelding te zien van een Titan Class Spaceship. Misschien niet meteen het goedkoopste model in de aanbieding. Het ziet er wel spectaculair uit.

Titan class spaceship in Star Atlas

https://medium.com/star-atlas

Deze voertuigen kun je dan handmatig besturen en er mee aan gevechten deelnemen. Als je de cockpit-view gebruikt kun je handmatig de bediening van gashendels, flight sticks en complexe bedieningspanelen overnemen. En dit alles dan met geweldige visuele aspecten. Als kers op de taart kun je dan ook nog een VR-headset gebruiken. Star Atlas heeft dan ook de volgende generatie NFTs in huis. Behalve de fantastische visuele aspecten van het spel, is het ook een genot om hun website te bekijken. Hier worden ook weer prachtige visuele effecten gebruikt.

Hieronder is een kleiner schip te zien, een Opal Jet, XX Small en een ‘Racer’ die als zeldzaamheid factor ‘Vaak’ heeft.

Opal Jet in Star Atlas

https://medium.com/star-atlas

Beroepen

Je kunt ook nog allerlei beroepen uitoefenen. Het is dan belangrijk om het juiste schip, met de juiste crew te bemannen. Hierdoor kun je meer in-game items verdienen die je weer verder helpen in de game. Beroepen om uit te kiezen zijn onder andere piloot, mijnwerker, CEO, piraat, smokkelaar, commandant, generaal, huurling of wetenschapper. Er is nog een flinke lijst met andere beroepen die waarschijnlijk nog uitgebreid wordt. Dit geeft weer de mogelijkheid om voor iedereen wel ergens een plekje te vinden in de Star Atlas economie.

Hierbij komen dan ook veel elementen van het RPG-gedeelte van de game bij kijken. Deze beroepen zijn ook wel de drijvende kracht achter de game. Door het delven van grondstoffen in de game en deze te verwerken tot in-game voorwerpen kun je een heuse carrière opbouwen. Je kunt weer verschillende manieren om geld te verdienen vinden in het spel, maar die zijn wel afhankelijk van welk beroep je kiest.

Hoe werkt Star Atlas?

Star Atlas werkt op een interessante manier, die ik hier aan je ga uitleggen. Ik heb al besproken dat je een ruimteschip moet bezitten en dat je verschillende beroepen kunt uitoefenen. Tijd om een beetje dieper onder de motorkap van deze game te gaan kijken.

Onboarding

Voordat je deze game kunt gaan spelen moet je wel eerst de onboarding doorlopen. Koop op een crypto beurs de SPL-tokens van Solana. Dat zijn dus niet de gebruikelijke SOL-tokens maar de zogenaamde Solana Program Library (SPL) tokens. Deze kun je naar Solana wallets sturen. Voor Star Atlas worden de Phantom of Math wallets aanbevolen. Ze zijn een soort MetaMask, maar dan voor de Solana blockchain. Als je de SPL-tokens op je wallet hebt staan, kun je deze wallet aan de game koppelen. Nu kun je een ruimteschip kopen of andere in-game NFTs en wachten tot de game live gaat!

Een factie uitzoeken in Star Atlas

Als eerste stap zul je een groep of factie moeten uitzoeken bij wie je je vervolgens aansluit. Door aan de game deel te nemen en bijdrages te leveren voor je groep verdien je beloningen. Hierdoor wordt de gameplay weer verbeterd. De drie verschillende groepen zijn:

  • Het MUD Territorium – bezet en onder controle van mensen.
  • De ONI regio – bezet door een “consortium van buitenaardse rassen”.
  • De USTER sector – onder de controle van “bewuste androïden”.

Met elementen uit het grand strategy (Strategie op niveau van complete legers) en RPG-game gedeelte kun je nu beginnen met het verkennen van de ruimte en je gebieden controleren. Je hebt meestal verschillende opties in wat je kunt doen, en nu kun je ook kiezen om voertuigen en vloten van verschillende ruimteschepen te beheren. Weer een ander onderdeel van de game zijn mijnbouwactiviteiten waar je aan kunt deelnemen. Als speler kun je ook player vs. environment missies (PVE) spelen, aan een speler-tegen-speler (player vs. player =PVP) gevecht deelnemen of via VR gaan meedoen. Dan is er nog speciale uitrusting die je kunt gebruiken om deel te nemen aan een “dynamic career system”.

Je zult als deelnemer ook heel zorgvuldig om moeten gaan met native ATLAS-tokens (later meer over dit token). Tijdens de game heb je verschillende lopende kosten. Denk aan kosten zoals delven, benzine/kerosine of wat er ook maar gebruikt wordt in je ruimteschepen, loon voor je bemanning en reparaties voor je ruimteschepen. Heel realistisch allemaal.

Deep-space ontdekken in Star Atlas

Een onderdeel van deze game is om de deep-space ruimte te gaan ontdekken. Je kunt op zoek gaan naar hemelse en aardse voorwerpen. Dit zullen verschillende zeldzame NFTs zijn, die je dan weer kunt staken of er mee kunt mijnen. Je kunt deze voorwerpen ook weer op de marktplaats verkopen.

In deze ontdekking modus is het zicht op de ruimteschepen van bovenaf. Je ziet dus de buitenkant van zo een schip. Er is echter ook een x-ray view. Deze laat een dwarsdoorsnede van het ruimteschip zien en de binnenkant. Je ziet dan bijvoorbeeld ook de bemanning van het schip en je kunt de uitvoering van hun taken bewaken en controleren. Met de cockpit of brug modus kun je het schip ook manueel besturen. De volgende stap is dan om dit in VR te doen.

Met de real time grafische mogelijkheden van deze game krijg je een first-person ervaring voorgeschoteld. Je zit midden in de game of het ruimteschip als het door de diepe ruimte vliegt.

Hieronder kun je dan helaas niet een dwarsdoorsnede zien van een ruimteschip, maar je krijgt wel een idee wat er allemaal mogelijk in deze game.

Ruimteschip ontwerp

https://medium.com/star-atlas

Het verbranden van voorwerpen en deflatie in Star Atlas

Deze game heeft verschillende niveaus van risico die je bereid bent om te nemen, ‘zogenaamde multi-tiered engagement zones’. Met deze verschillende scenario’s krijg je als je een hoger risico neemt, ook hogere beloningen. Je kunt bijvoorbeeld aan gevechten deelnemen waarbij je het risico loopt dat bij verlies je ruimteschip wordt verbrand (dus vernietigd). Er is een token verbranding systeem dat dit met in-game voorwerpen kan doen. De winnaar van zo een gevecht heeft dan ook de mogelijkheid om voorwerpen die de verliezer heeft achtergelaten te redden en zelf weer te gebruiken. Dit is weer een realistisch idee dat in de game ingebouwd is.

Sommige ruimteschepen kosten al $30,000, maar er zijn ook schepen te koop voor $30. De beloningen kunnen hoog zijn, maar er zijn ook risico’s verbonden aan deze missies of scenario’s.

Als je het gevecht in de onderstaande afbeelding zou verliezen, kun je een flink aantal van je in-game bezittingen kwijtraken.

Gevecht in Star Atlas

https://staratlasgame.medium.com/

De roadmap van Star Atlas

De roadmap van Star Atlas is belangrijk, want de complete game wordt in vijf stappen uitgebracht.

Fase 1 – Galactic Asset Offering (GAO)

In deze fase kun je in-game voorwerpen kopen op de marktplaats in voorbereiding op fase 2. De in-game voorwerpen kunnen wel al verhandeld worden op de marktplaats., die al open is. Voorwerpen kun je op de Ethereum en de Solana blockchain kopen. Via de Ethereum – Solana brug, de Wormhole, kun je voorwerpen van de Ethereum blockchain verplaatsen.

Fase 2 – Browser Minigame

Daar is de game in november 2021 aanbeland. Het is een ‘minimum viable product’ (MVP) voor een browser. Je krijgt hierbij een voorproefje van de echte game. Je kunt hier dan ook in-game voorwerpen kopen en gebruiken op dezelfde manier als in de latere, volledige versie.

Hieronder is de marktplaats te zien, zoals die op de website te vinden is.

Marktplaats op Star Atlas

https://play.staratlas.com/

Fase 3 – Shipyard Module Sale

Nadat de tweede fase volledig functioneert, wordt aan de uitvoering van de hele game gebouwd. Dit wordt ontwikkeld in de Unreal Engine 5, die voor de geweldige visuele vormgeving zorgt. Op filmkwaliteit niveau! Wat als eerste uitkomt, is dan een functionele ‘Shipyard Module’. In deze modus moet je de keuze maken bij welke factie je je wilt aansluiten voor de rest van het spel. Dat betekent ook je de wapens die bij deze factie moet gaan uitzoeken, de voertuigen, de bemanning en andere voorwerpen die je nodig denkt te hebben. Daar hoort ook materiaal om mee te kunnen delven bij, want zo kun je inkomsten krijgen.

Fase 4 – Laatste voorverkoop bij bèta

Als deze fase live gaat, kun je alle in-game voorwerpen die nog niet verkocht zijn alsnog kopen. Ze kunnen dan ook meteen gebruikt worden.

Fase 5 – Doorlopende verkoop

Als de volledige game live gaat, zal het team nieuwe in-game voorwerpen op de markt zetten on te kopen. Deze voorwerpen zullen ook nieuwe toepassingen hebben voor nieuwe game ideeën en het ecosysteem van de game uitbreiden.

Hieronder is een mijnbouwstad te zien.

Mijnbouwstad

https://staratlasgame.medium.com/

Wie zit er in het team achter Star Atlas?

Het team achter Star Atlas zit in Las Vegas, Nevada, USA. Er zit flink wat ervaring in het team en het is een zeer uitgebreid team. Op hun website staan behalve de vier medeoprichters, nog eens 30 namen die alleen aan het product werken, tekenaars enzovoort. Verder staan er ook nog 12 namen bij ‘engineering’, 6 namen bij ‘revenue ops’ en bij de afdelingen financiën en ‘operations’ zijn ook nog 3 mensen aan de slag. Een flinke lijst!

Wat zijn het ATLAS-token en het POLIS-token?

Star Atlas heeft twee tokens, ATLAS-token en het POLIS-token. Atlas wordt gebruikt als de in-game currency. Beide tokens zijn verhandelbaar op crypto beurzen.

POLIS-token

Het POLIS-token laat je de game mee beheren op verschillende niveaus. Er zijn verschillende lagen van beheer aan de game toegevoegd, van lokale bedrijven en ‘guilds’ tot gigantische regionale DAO’s. Als je POLIS in bezit hebt, kun je meedoen aan de diverse stemmingen die de richting van de game meebepalen. Het is mogelijk dat je uiteindelijk de oprichters van de game eventueel kunt overstemmen.

Wat het POLIS-token apart en uniek maakt, is dat je de jurisdictie bevoegdheid kunt krijgen over territoria, zonder dat je het land hoeft te bezitten. Je hebt het recht om sommige gamers te beperken om in deze territoria te gamen en je kunt wetten maken om regels binnen je regio af te dwingen. Er wordt echt een hele eigen economie gebouwd. Om deze regels en wetten op te zetten, heb je wel een meerderheid van stemmen nodig van een grote groep van gamers. Het is niet zo dat er een dictator kan bepalen wat er gebeurt in de game.

Hier kun je de structuur van de DAO, en het beheer ervan, goed zien.

DAO structuur

Whitepaper

Er zijn 360 miljoen POLIS en daar blijft het bij, tenzij een stemming daar verandering in brengt. Hiervan zijn er 21,600,000 POLIS in omloop dat 6% is. De marketcap in begin november 2021 is $193,592,987. Hieronder kun je zien hoe het POLIS-token verdeeld wordt. POLIS wordt ontgrendeld tot en met eind 2029.

POLIS-token verspreiding

Whitepaper

ATLAS-token

Het ATLAS-token wordt in de game gebruikt als betalingsmiddel. Je kunt ATLAS op verschillende manieren verdienen, zoals erts delven en het dan op de marktplaats verkopen. Zo goed als alles in deze game heeft de vorm van een NFT. Dit betekent dat je het in-game voorwerp echt bezit, maar dat je het ook kunt verkopen.

Er zijn 36 miljard ATLAS gemint, maar deze token kan ook verbrand worden. Er zijn daarvan 2.26 miljard in omloop en dat is 6%. De marketcap is $333,863,587.

De verdeling van het ATLAS-token is percentueel precies hetzelfde als bij het POLIS-token op de afbeelding hierboven. De uitgave van het ATLAS-token loopt ook tot eind 2029 en kun je hieronder zien.

Wat is de koers van het ATLAS-token en het POLIS-token?

Als je in het ATLAS-token en het POLIS-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Toen ATLAS-token werd genoteerd bij CoinMarketCap, op 2 september 2021 met een koers van $0.068 werd twee dagen al zijn voorlopige ATH bereikt met een koers van $0.2698. Daarna is de koers ook weer gezakt om begin oktober weer een positieve impuls te krijgen. Ook daarna zakte hij weer om eind oktober weer te stijgen. Op het moment van schrijven, begin november 2021 is de koers $0.154.

Het POLIS-token kwam bij CoinMarketCap binnen met een koers van $7.6197, ook op 2 september 2021. Dezelfde dag werd al $2 winst gemaakt. Op 4 september werd ook bij POLIS de voorlopige ATH bereikt met een koers van $17.99. Daarna verliep de koersontwikkeling hetzelfde als bij het ATLAS-token. Op het moment van schrijven is de koers $8.90.

Bij CoinMarketCap staat ATLAS net tussen de 300 en 200 op plek 260 en POLIS kun je vinden op plek 326. Deze munten hebben goed vooruitzichten volgens mij. Ik denk dat ze nog wel eens een goede koersontwikkeling kunnen doormaken. De metaverse is hot en deze game heeft alles in zich om groot te worden. Het is voor dat het live gaat, al hét gesprek van de dag binnen de crypto en blockchain space. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Hieronder is een afbeelding van de peace council vergaderzaal.

Peace council vergaderzaal

https://staratlasgame.medium.com/

Waar kun je het ATLAS-token en het POLIS-token kopen?

Het ATLAS-token en het POLIS-token zijn helaas nog niet op Bitvavo en Binance te koop. De grote CEX’en die deze munt aanbieden zijn  FTX, en Gate.io.

Hoe kun je het ATLAS-token en het POLIS-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om deze token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je deze twee tokens ook op de beurs laten staan waar je ze gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals Phantom of Math wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

De volgende afbeelding laat een showroom zien van een gamer in de game

Showroom

https://staratlasgame.medium.com/

Conclusie

Star Atlas is iets aan het bouwen dat de lat hoog legt in de blockchain gaming industrie. Ze gaan de bakens zetten voor de eerstkomende jaren. Het is goed om te zien hoe open en duidelijk ze zijn over hun tokenomics, er is een duidelijke roadmap en het is al een klein beetje live met de minigame. Dit is een absolute must voor gamers en investeerders. De game maakt niet alleen gebruik state-of-the-art visuele technologie, maar ook van innovatieve ideeën en technieken.

Yield Guild Games heeft bijvoorbeeld al toegezegd om voor $1 miljoen aan in-game voorwerpen te kopen. De belangstelling voor deze game is groot. Als er al een game die de mogelijkheid heeft om traditionele gamers naar het blockchain gaming te lokken, dan is het wel Star Atlas.

Ook het feit dat er voor Solana is gekozen blijkt een goede zet te zijn. Snelle transactie afhandeling, goedkope kosten en veel ontwikkelingsmogelijkheden met de en voor de dApps. Het zou al raar moeten lopen als deze game geen grote rol zal gaan spelen. Er is natuurlijk nooit een garantie, maar het ziet toch wel goed uit voor Star Atlas. Dit heeft dan ook weer zijn effect op de tokens. De koers zal alleen maar beter worden als de game live gaat, en er veel gamers deelnemen. Zeker iets om in de gaten te houden. Als je in een van de twee tokens wilt investeren, doe dan vooral goed eerst je eigen onderzoek.

Heb je nog vragen over Star Atlas, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Please follow and like us:
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *