Blockchain Games, Cryptocurrency, metaverse

Wilder World, wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over WILD

De metaverse schijnt één van de gebeurtenissen van 2022 te worden. Deze digitale wereld is op ieders lippen terug te vinden die in de crypto en blockchain wereld aan de slag is. Maar ook buiten de crypto en blockchain wereld wordt er zwaar ingezet op de metaverse. Mark Zuckerberg heeft in 2021 het moederbedrijf van Facebook omgedoopt naar ‘Meta’. Microsoft kocht in januari 2022 het gaming bedrijf Activision Blizzard voor $70 miljard, bekend van ‘Call of Duty’ en ‘Candy Crush’. Dit zijn twee immens populaire games. Er zijn al projecten actief in de metaverse, waaronder diverse op blockchain technologie gebaseerde projecten. Er zijn nu ook Triple A games die met blockchain technologie aan de metaverse willen gaan deelnemen, maar die zijn allemaal nog in de voorbereidende fase. Wilder World is daar een voorbeeld van.

In deze blog ga ik het over Wilder World hebben en het WILD-token. Ik ga je uitleggen wat Wilder World precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de WILD-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het WILD-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Wilder World (WILD)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een trailer bekijken die laat zien wat Wilder World in petto heeft. Ga er maar even goed voor zitten, want alle visuals die Wilder World tot nu toe heeft uitgebracht zijn mind blowing mooi.

Wat is Wilder World?

Als er over Wilder World (WW) gesproken wordt, hebben we het eigenlijk over Zero of zSpace. Dus wat is wat nu? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Zero is de technologie waar zSpace op draait. zSpace is een volledige en uitgebreide metaverse waar universums, sterrenstelsels en planeten deel van uitmaken. Wilder World is het eerste universum in zSpace en wordt gelanceerd op Zero. Zero is een alles-in-een-plek voor games zoals Wilder World. Er is een NFT-marktplaats, het is een sociaal platform, gaming apps kunnen erop draaien, DAO’s zijn er en het is de basis voor zSpace. Zo heeft Wilder World bijvoorbeeld geen white paper, maar wordt er gebruikgemaakt van de white paper van Zero dat als een blauwdruk dient.

De volgende video is een uiterst interessante trailer van Zero. Het geeft ook een beetje een idee van wat er nog van Zero te verwachten is.

Omdat Wilder World een universum is, zullen er diverse sterrenstelsels en werelden in te vinden zijn. Alles begint echter met een eerste stap, en in deze game zal dat Wiami zijn. Een kopie van de stad Miami in Florida, die in real life ook erg crypto vriendelijk is. Dit wordt het middelpunt van de metaverse. Dat is nog eens een stelling waar je ‘U’ tegen kunt zeggen. Hier zouden dan alle grote metaverse projecten hun hoofdkwartier of kantoren hebben. Veel zSpace burgers zullen Wiami ook kiezen als hun woon- en werkplek.

Wilder World is een volledig meeslepend en fascinerende VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality) die extreem fotorealistisch zijn. WW is het grootste platform dat een metaverse aan het bouwen is met een ongelooflijk grote schaalbaarheid. De enige andere op blockchain technologie gebaseerde triple A metaverse projecten die in de buurt komen zijn Star Atlas en Illuvium.

Samenwerkingsverbanden met Wilder World

Om dit universum op te bouwen, zijn er al samenwerkingen met de volgende metaverse spelers gemaakt.

Er zijn ook samenwerkingen met bekende kunstenaars en andere belangrijke en invloedrijke personen uit de digitale wereld gemaakt. Onder andere met

 • Beeple
 • Jake Paul
 • BossLogic
 • Baron Davis
 • 888
 • Anthony Pompliano
 • Nyjah Huston
 • Michael Carter-Williams

De geschiedenis van Wilder World

In 2014 werd al met de bouw van Wilder World en de bijbehorende metaverse begonnen door Frank Wilder. Hij is een bekende figuur in de NFT-wereld, maar houdt zich eigenlijk een beetje op de achtergrond. Sinds 2017 maakt hij al NFT’s, maar niet in dezelfde hoeveelheid als tijdgenoten. Hij is het brein achter zowel het Zero- als het WW-project. Terwijl zijn tijdgenoten bekend werden met hun NFT’s, werkte hij de hele tijd aan WW en de metaverse, zonder op de voorgrond te treden, haast anoniem. Nu pas begint het project duidelijkere vormen aan te nemen en kan hij iets laten zien.

Hoe werkt Wilder World?

Wilder World volgt het scenario dat beschreven is in de Zero Master Plan. Dit bestaat uit vier verschillende stappen.

Het Zero Master Plan

 • Stap Zero of Nul — Met virtuele valuta (via zFi, zAuction, en zBanc), virtueel bestuur (via zDAO) en virtueel eigendom (via ZNS — Zero Name Service).
 • Stap Één — De beste creators in de wereld aantrekken. Drie problemen waar NFT -marktplaatsen problemen mee hebben worden opgelost. Liquiditeit door NFT’s te fractionaliseren. Decentraliseren want WW is eigendom van en wordt uitgebaat door de Wilder DAO. Bruikbaarheid omdat alle NFT’s kunnen in de WW metaverse gebruikt worden.
 • Stap Twee — De realiteit zo goed mogelijk nabootsen. Fotorealiteit, alle voorwerpen zien er zo ‘echt’ mogelijk uit. Grootschalige multiplayer, miljarden deelnemers interageren met biljoenen verschillende voorwerpen. Mixed reality, alle media zijn mogelijk en zijn interoperabel, VR/AR headsets, desktop computers (Windows & Mac), browsers (via streaming), mobieltjes en tablets.
 • Stap Drie — Gedecentraliseerde en gedistribueerde architectuur. Dit wordt bereikt door de Unreal Engine voor grafische weergave. zOWS (Zero Open World System). Virtuele wallets en virtuele architectuur.

In WW brengt dat de volgende onderdelen bij elkaar.

Wilder Wheels

Wilder Wheels is vergelijkbaar met GTA (Grand Theft Auto). Je kunt hierbij kiezen uit 10,101 AAA-auto’s in 5D-formaat. Dit wordt ook het eerste P2E (Play to Earn) onderdeel van WW. De Wheels NFT’s kunnen ook in de toekomst gebruikt worden om te staken en te fractionaliseren. Dit laatste betekent dat een NFT opgedeeld wordt in meerdere kleine onderdelen. Hierdoor hebben meer mensen de mogelijk om een deel van een NFT te bezitten. Uiteraard dan ook tegen een lagere prijs als dat de complete NFT zou kosten.

Hier is een video te zien van de Wilder Wheels.

Wilder Kicks

Accessoires zijn een onderdeel van de metaverse beleving, en kleren passen daar zeker ook bij. Je wilt uiteindelijk dat je avatar er toch goed uitziet. Daar horen schoenen ook bij en WW komt met dynamische gameplay schoenen voor je avatar. Volgens WW hebben de schoenen ook speciale vaardigheden. Bij de eerste drop waren er maar 99 paar schoenen voor een veiling vrijgegeven. De eigenaren van deze schoenen zullen deze waarschijnlijk alleen maar in waarde zien stijgen. In de toekomst zullen ze vast met winst doorverkocht kunnen worden op secondaire NFT-marktplaatsen.

Hieronder is een afbeelding van een paar ‘OG Lightning’ die op het moment van schrijven 5000 WILD of $8.000 waard zijn.

OG Wild schoenen

https://market.wilderworld.com/#/kicks.airwild.season0

Wilder Cribs

Het is mogelijk om een van de 108 luxueuze appartementen te kopen, verdeeld over 39 verdiepingen. Je moet toch tenslotte ergens kunnen wonen in Wiami, toch? Deze appartementen zullen naar alle waarschijnlijkheid hun waarde blijven behouden. Ze zullen op secondaire NFT-marktplaatsen wel eens hele goede prijzen kunnen opleveren binnenkort.

Per verdieping zullen er 3 appartementen zijn met negen appartementen die gereserveerd zijn voor de DAO van WW. Vooral het penthouse op het dak belooft veel moois. Verschil moet er zijn, ook in de metaverse schijnbaar! Het wordt mogelijk gemaakt om je eigen interieur in te richten via diverse tools. Je wilt je tenslotte ook thuis kunnen voelen in je digitale woning.

Dit is de eerste drop van woningen, maar gezien de omvang van dit project, zullen er daar in de loop van de tijd nog wel enkele bouwprojecten bijkomen.

Hier een visuele voorstelling van het appartementengebouw.

Wilder World Land

Onroerend doet het goed in de metaverse. In The Sandbox en Decentraland wisselen NFT’s in de vorm van onroerend goed voor grof geld van eigenaar. Op het moment van schrijven, in januari 2022 is de laagste prijs voor een stuk land in The Sandbox rond de $11.000. In november 2021 werd daar een stuk land, als NFT, voor $4.3 miljoen verkocht.

Wilder World gaat binnenkort ook stukken land verkopen. Dit kan weer een interessante investeringmogelijkheid opleveren.

Hieronder is de kustlijn van Wiami te zien. Dit zal dan later in kavels opgedeeld worden, en die worden als NFT verkocht.

Wiami

https://polkastarter.com/projects/wilder-world

Wilder Guild

De Wilder Guild is een DAO, gebouwd door en voor artiesten. Bekende 3D en digitale artiesten worden samengebracht om de Wilder World vorm te geven. Op dit moment zijn er drie Guilds te zien op de marktplaats van WW. Op een van deze Guilds is een bod van 60.000 Wild of $95,400 uitgebracht.

Wilder Craft

Dit zijn voertuigen die zich door de lucht kunnen bewegen. Een soort van vliegende auto’s. Hier zijn er maar 501  modellen van beschikbaar. De mint prijs was 999 WILD en de drop was in december 2021.

Bekijk hier de trailer voor Wilder Craft.

Wat is Metropolis?

Metropolis is het stakingmechanisme in Wilder World. Wat hierbij interessant is om op te merken, is dat alle winst van Wilder World terugvloeit naar de inwoners van WW. Iedereen die minimaal 1 WILD-token bezit, is ook een inwoner. Wilder World zegt het volgende;

This nation does not indebt their citizens but instead rewards them.

Inkomsten worden op verschillende manieren gegenereerd.

 • Land
 • Industrie — Gaming, onroerend goed, amusement, reizen, mode, enzovoort.
 • Infrastructuur — AI-systemen, DAO’s, dynamische games, sociale netwerken, enzovoort.

Er zijn twee verschillende pools om in te staken.  Een ‘Global staking pool‘, waarbij inwoners 50% van alle opbrengsten van de hele WW-economie krijgen en 50% gaat naar de schatkist. Er is ook een ‘Industry staking pool‘, waarbij een hele industrie zoals Wilder Wheels of Wilder Kicks mee bedoeld wordt. Hierbij worden NFT’s van een bepaalde industrie gestaakt.

Als je bijvoorbeeld een Wilder Wheel NFT bezit en die vervolgens staakt, kan hij niet meer gebruikt worden in WW zolang de NFT gestaakt wordt. Dit heeft tot gevolg dat andere auto NFT’s die niet gestaakt worden, schaars worden en de prijs omhoog gaat.

Wie zit er in het team van Wilder World?

De grote man achter Wilder World is Frank Wilder. Een beetje een op de achtergrond werkende persoon die toch een bekende persoon is bij de mensen die er toe doen in en voor de metaverse. Hij begon al in 2014 met het bouwen van de metaverse via Zero en zSpace. Wilder World wordt het eerste sterrenstelsel dat op zSpace gelanceerd wordt. Frank wordt ook wel de ‘Banksy van de blockchain‘ genoemd.

Wat is het WILD-token?

Het WILD-token is een ERC20 token en is het native token voor WW. Het wordt gebruikt voor het beheren van de Wilder World voor de Wilder DAO. Er zullen 500 miljoen WILD-tokens maximaal in omloop zijn. Op dit moment zijn er 83,683,300.17 WILD of 17% in omloop. De market cap is nog laag met $133,826,145.

Bij de uitgave van het token werd $2.75 miljoen opgehaald bij een private sale en $250.000 met de IDO op 11 mei 2021 op Polkastarter. De prijs voor 1 WILD-token was toen $0.48 in de privé en publieke verkoop.

Hieronder is duidelijk gemaakt hoe de tokens verdeeld worden. Het team krijgt 25%, wat best wel veel is. Het is wel voor een jaar vastgezet en wordt daarna over 12 maanden ontgrendeld.

WILD-token distributie

https://medium.com/wilder-world/wilder-world-token-metrics-46bd8ed8d2c1

Wat is de koers van het WILD-token?

Als je in het WILD-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het WILD-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 11 mei 2021 met een koers van $0.3814 en een dag later was het al naar $0.9699 gestegen. Op 31 augustus 2021 was de prijs net onder de $3, waarna de koers even zakte, maar vanaf oktober 2021 is hij een tijdje blijven stijgen en op 28 november 2021 werd met een koers van $7.352 de voorlopige ATH bereikt. Een stijging van 150x na de IDO. Daarna kwam een geleidelijke correctie en op het moment van schrijven, eind januari 2022 is de koers $1.60.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 300 op plek 302. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, het is een project dat goed is voorbereid en waar al veel werk in is gestopt. De visuals zijn meeslepend mooi en het hele project is goed doordacht. Belangrijke en bekende financiers hebben erin geïnvesteerd. Bekende artiesten nemen deel en er wordt samengewerkt met veel bekende en goede andere metaverse projecten. Allemaal redenen waarom ik denk dat het WILD-token nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Omdat ik geen financieel adviseur ben, is het belangrijk als je in deze munt wilt investeren om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het WILD-token kopen?

Het WILD-token is helaas nog niet op Bitvavo en Binance te koop. Diverse toonaangevende CEX’en hebben deze munt wel in de aanbieding, zoals TX, Gate.io en KuCoin. Op Gate.io zijn bijna alle tokens te vinden en wekelijks worden er nieuwe tokens toegevoegd. Een zeer goed alternatief voor Bitvavo als een token daar niet wordt aangeboden. Er zijn ook diverse liquidity pools op de Uniswap V2 en V3 DEX waar je een WILD-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het WILD-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je WILD-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Wilder World is precies wat we met blockchain technologie als de metaverse voorstellen. Het is volledig gedecentraliseerd, de visuele uitvoering van de Unreal engine zijn weergaloos mooi en het financiële verhaal steekt ook goed in elkaar. Verder wordt er al sinds 2014 aan dit project gewerkt.

Mijn interesse aan games, NFT’s en de metaverse is groot en dit is tot nu toe een van de allerbeste projecten die ik gezien heb. Ik vind het moeilijk om hier niet enthousiast over te raken. De 5D, het hele idee achter project en alles wat het team tot nu toe heeft laten zien, getuigt volgens mij van grote klasse. Dit zou wel eens een game changer kunnen worden voor de metaverse.

De timing van Wilder World is perfect, nu de metaverse in de belangstelling staat door onder Meta en Microsoft. Op dit moment kan Wilder World makkelijk de visuele slag aan met Meta, nu is het afwachten hoe alle metaverse projecten zich zullen ontwikkelen. 2022 zou wel eens het begin van het grote metaverse avontuur kunnen worden.

Als voor Wilder World inderdaad een mooie toekomst in het verschiet ligt, zal het WILD-token nog wel eens goed gaan kunnen groeien. De huidige markt cap is nog klein, dus dat biedt ook perspectief. Als je in het WILD-token wilt investeren, doe dan wel goed eerst je eigen onderzoek, want ik ben geen financieel adviseur.

Heb je nog vragen over Wilder World, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!