Blockchain Games, Cryptocurrency, metaverse, NFT

Illuvium, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over ILV

NFTs deden het goed tijdens het hele jaar 2021. Tegen het einde van 2021 kregen ze echter nog eens een extra boost door de populariteit van de metaverse. De koersen van NFT en metaverse projecten blijven maar stijgen. The Sandbox, Decentraland en nog diverse andere projecten gaan als een trein. Dit zijn projecten die al live zijn en waar je aan kunt deelnemen. Wat interessant is om te zien, zijn de projecten die nog volop in ontwikkeling zijn en pas in 2022 live gaan of met bètaversies komen.  Ze halen intussen wel miljoenen aan dollars op voor hun project om het verder te ontwikkelen. Star Atlas is daar een voorbeeld van. Wie echter al langer meedraait en ook pas in 2022 het plan heeft om live te gaan is Illuvium.

Je hebt het vast al door, in deze blog ga ik het over Illuvium hebben en het ILV-token door verschillende onderbouwde redenen te geven. Ik ga je uitleggen wat Illuvium precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de ILV-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het ILV-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Illuvium (ILV)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien wat je kunt verwachten in de Illuvium game. De visuals zijn fantastisch en beloven veel betreffende de kwaliteit van deze game. Geen wonder dat ze het voor elkaar krijgen om zoveel geld op te halen.

Wat is Illuvium?

Illuvium is een role playing game (RPG) dat op het Ethereum netwerk is gebouwd. Het draait echter op een Layer 2 chain, dezelfde Immutable X als waar Gods Unchained ook op draait. Dit betekent geen gas kosten en waanzinnige snelle transacties. Het is een soort open wereld-game, dit betekent dat je niet binnen een wereld zit in de game, maar verschillende gebieden of werelden kunt verkennen. Je reis gaat door een uitgestrekt en gevarieerd landschap op een zoektocht naar een soort goden-achtige dieren die Illuvials heten. Je jaagt op ze en als je ze gevangen hebt,  moet je ze eerst weer gezond plegen. Daarna worden ze je trouwe helpers die je nodig hebt in de diverse gevechten die er in de game zijn.

Deze game wordt ook wel genoemd als de eerste AAA-game op de blockchain. Er wordt sinds 2020 aan deze game gebouwd. Het heeft alles in zich om zowel voor casual gamers en ‘die hard DeFi’ fanaten iets te bieden door verschillende verzamel en ruil functies. Het spel zelf is een mix tussen de al eerder genoemde open wereld-game en een PVP (persoon tegen persoon) game. Je kunt eropuit trekken om de game-wereld van Illuvium te ontdekken of om je team uit te breiden met krachtige Illuvials. Door deel te nemen aan de game, kun je ook het ILV-token verdienen. Het P2E (play-to-earn) uitgangspunt is uiteraard ook in deze game ingebouwd.

Van deze Illuvials zijn er meer dan 100 in de game te vinden. Elk dier heeft zijn eigen affiniteiten, klassen en vaardigheden. De bedoeling is dat je ze vangt, maar je kunt ze ook fuseren of ze een upgrade geven.

Hieronder in de volgende video, kun je de eigenschap zien van een Turtle Omega.

Hoe werkt Illuvium?

De game is gebouwd op de Unreal Engine.4.26. Alles is gecodeerd in de simulatie modus van C++. Deze zorgen ervoor dat alles wat er gebeurd in de game in minder dan een paar milliseconden uitgevoerd wordt. Star Atlas werkt nu al met de Unreal Engine 5. De weergave en simulatie van Illuvium zijn deterministisch. Dit betekent dat de server alle invoerwaarden makkelijk kan opslaan, omdat ze erg klein zijn. Hierdoor is het mogelijk om elke gevoerd gevecht weer terug te kijken en alles wat er gebeurt in het spel kan opgeslagen worden. De game ziet er dan ook meer uit als een videogame door de fantastische visuals.

Je kunt deelnemen door een desktop app te downloaden. Bovendien zijn er ook diverse DeFi apps in de game ingebouwd, zoals een DEX en yield farming.

Het is nu de bedoeling dat je eropuit trekt en op Illuvials gaat jagen, met ze de strijd aanbind en als je van ze wint, ze weer gezond te maken. Deze Illuvials hebben uiteraard de vorm van NFTs. Je kunt ook met andere gamers een gevecht beginnen. Er zijn dagelijkse uitdagingen en zoektochten. De Illuvials die je de baas bent, hebben weer verschillende eigenschappen. Hierdoor zijn ze verschillend in zeldzaamheid, bruikbaarheid en hoe gewild ze zijn. Er zijn bijvoorbeeld verschillende

 • Klassen: Empath, Fighter, Guardian, Rogue en Psion.
 • Affiniteiten: Lucht, Aarde, Vuur, Natuur en Water.

Deze twee zijn meteen de belangrijkste attributen die een Illuvial heeft, maar ze hebben ook nog andere attributen, die belangrijk kunnen zijn in gevechten. Daar zijn onder andere aanvalskracht en snelheid, maar ook wreedheid speelt een rol. Bij elke overwinning worden ze sterker en ze kunnen nog verder versterkt worden door in-game voorwerpen of door twee affiniteiten te verbinden.

Hieronder is een voorbeeld van een wereld in de game.

Wereld in Illuvium

https://www.illuvium.io/

Fuseren van Illuvials

Een andere manier om Illuvials sterker te maken is door twee Illuvials te laten fuseren. De Illuvial NFTs zijn er als normale, holografische en donkere holografische varianten. Elke op elkaar volgende variant is zeldzamer. Je krijgt op deze manier geweldige 3D figuren die in de game rondlopen. De Illuvials zijn ook over de hele gamewereld verspreid, het is dus ook zaak om echt op zoek te gaan. Er zullen ook steeds weer nieuwe series van Illuvials bijkomen, wat de eerste serie zeldzaam zal gaan maken. Door te fuseren zal er bijvoorbeeld schaarste optreden, maar de vraag naar de eerste serie zal altijd blijven bestaan. De waarde van deze eerste serie Illuvial NFTs zal dus ook op langere termijn stijgen.

Illuvials zijn sterker als ze in een team kunnen vechten. Ze vormen een symbiotische relatie met elkaar, gebaseerd op klas en affiniteit. Dit heet dan ‘Synergies’.  Teamwerk is dus belangrijk, het kan eraan bijdragen dat Illuvials sterker worden en ze gaan naar hogere niveaus kunnen doorgroeien en ze ontwikkelen hun kracht.

Er zijn nog een paar bijzondere kenmerken die Illuvium uniek maken. Hier is een lijstje van de apps en dergelijke die hierbij helpen.

Integratie met Layer 2 op Illuvium

Illuvium is gebouwd op Immutable X (IMX), een layer 2 oplossing die is ontworpen om toepassingen schaalbaar te maken voor NFT-functionaliteiten. Immutable X zorgt voor snelle transacties en dat zonder gas kosten. Dit is voor het minten van NFTs belangrijk. Je bent uiteraard ook de eigenaar van de NFTs die je mint of koopt, totdat je ze verkoopt.

De IlluviDEX

De game heeft zijn eigen ingebouwde decentrale exchange (DEX). Hier kunnen alle NFTs van Illuvium verhandeld worden. Bij elke transactie gaat 5% naar de ILV-stakingspool.

Yield Farming

Van de maximale voorraad van 10 miljoen ILV, is er 30% of 3 miljoen gereserveerd voor het yield farming programma. Deze worden verspreid over 3 jaar aan liquidity providers uitbetaald.

Shards

De belangrijkste onderdelen van de game. Hiermee kun je de Illuvials vastleggen als je van ze wint, en aan je binden. Deze shards komen weer in verschillende lagen of niveaus. Hoe hoger het niveau, hoe makkelijker het is om zeldzame Illuvials vast te leggen met een shard. Sterke shards kun je tijdens het gamen vinden, ze zijn in de grond verstopt, of je kunt ze op de IlluviDEX kopen.

Er zijn nog vele andere apps die de game ondersteunen, zoals verschillende ‘battle arenas’, wapens of uitrusting.

Omdat het zo mooi is, nog een video met game impressies.

Wie zit er in het team achter Illuvium?

Het team achter deze game bestaat uit 75 mensen. De oprichters zijn de Australische Warwick broers, die ook nog een andere broer hebben, Kain, die bekend is van het Synthetix DeFi platform.

 • Kieran Warwick — Medeoprichter en heeft ook al diverse andere firma’s opgericht waarvan veel in e-commerce met zijn broer Kain. Hij heeft onder andere de eerste OTC-crypto beurs in de wereld opgezet.
 • Aaron Warwick — Medeoprichter en game designer. Sinds hij stuurde voor Computer-engineering en natuurkunde op de Universiteit van Wollongong in Australië, is hij al bezig met het ontwerpen van games.
 • Danny Wilson — CFO en partnership leader, een belangrijke schakel om het project te laten groeien.
 • Basil Gorin — CTO en blockchain lead.

Dit lijstje gaat nog wel even door, met 75 mensen die aan het project werken. Er zijn ook veel partners die al met Illuvium in zee zijn gegaan. Onder andere Yield Guild Games, Bitcoin.com, Immutable, Lotus Capital, Chainlink en diverse anderen. Dit geeft ook vertrouwen aan en in het project.

Wat is het ILV-token?

Het ILV-token is een ERC20 token, want uiteindelijk draait de hele game op de Ethereum blockchain, via een layer 2 oplossing met Immutable X.  Er zullen in totaal maar 10 miljoen ILV-tokens uitgegeven worden, waarvan er ruim 6% nu op de markt is, namelijk 642,799.06 ILV. De marketcap eind november 2021 is $1,028,838,269.

Het token wordt gebruikt voor beheer en staken. Er is ook een sILV-token dat een synthetisch token is en meteen gebruikt kan worden om in-game voorwerpen te kopen of andere betalingen uit te voeren. Dit token kan niet op een beurs verhandeld worden.

Hieronder kun je de distributie zien van het ILV-token.

Distributie van het ILV token

https://docs.illuvium.io/whitepaper/tokenomics

Het valt weer op dat het team een relatief klein aandeel krijgt. Dit is altijd een goed teken, en laat zien dat ze er niet met het opgehaalde geld ervandoor gaan. Zeker als het geld ook op langere termijn ontgrendeld wordt, zoals op de volgende afbeelding te zien is.

Uitgave en ontgrendeling van het LVI-token

https://docs.illuvium.io/whitepaper/tokenomics

Hier is ook een uitgebreide video van de ILV tokenomics, met alle ins en outs over het ILV-token.

Wat is de koers van het ILV-token?

Als je in het ILV-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het ILV-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 31 maart 2021 met een koers van $68.31. Tot eind juli kabbelde de koers rond deze prijs door. Daarna is er één lange stijgende lijn geweest en zijn voorlopige ATH werd bereikt op de dag van schrijven, 25 november 2021 met een koers van $1,642.97. In de laatste 24 uur tijd ging hij maar liefst 12% omhoog en de laatste 7 dagen met 56%.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 200 op plek 222. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, hij is een van de grootste stijgers van alle metaverse en gaming cryptomunten. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Zeker als je bedenkt dat de game nog live moet gaan. Ik geef geen financieel advies, dus als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het ILV-token kopen?

Het ILV-token is helaas nog niet op Bitvavo te koop maar wel op Binance. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals Gate.io en KuCoin. Er is ook een liquidity pool op de SushiSwap DEX waar je een ILV-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het ILV-token het beste bewaren?

Wanneer je voor de veiligste opslagmogelijkheid wilt gaan, kies je het beste voor een hardware wallet. Dit is, zoals de naam al zegt, een wallet in de vorm van een USB-stick. Deze wallet kun je dus compleet loskoppelen van het internet. Op het moment dat je de wallet niet aan een computer hebt gekoppeld, is het onmogelijk voor hackers om in de wallet te komen. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren. De populairste hardware wallets zijn van Ledger, de X of S versie of van Trezor.

Je kunt natuurlijk je ILV-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie is het dan beter om een online wallet zoals MetaMask of een vergelijkbare wallet te hebben. Nu ben jij in het bezit van de private keys en is het al een stuk moeilijker voor een hacker om bij je munten te komen. Als je het echter voor elkaar krijgt om je private keys kwijt te raken, heb je geen toegang meer tot je eigen munten. Je kunt dan niet meer bij je wallet komen. Bijvoorbeeld als je computer vastloopt. Deze private keys zijn dus belangrijk en die moet je goed bewaren, het beste op verschillende, veilige plekken.

Conclusie

Illuvium is het de eerste AAA-game die op Ethereum gebouwd is. Zoals je aan de promovideo’s kunt zien, ziet de game er spectaculair uit, met geweldige 3D visuals. De aandacht die ze al met dit project weten te creëren is behoorlijk groot. Dit is echt een game en project om in de gaten te houden. Behalve de desktopversie, zou er ook al aan een mobiele versie gewerkt worden.

Als de game live gaat, ergens begin 2022, zal de koers van het ILV-token nog wel eens een nieuwe positieve impuls kunnen krijgen. Doe echter eerst goed je eigen onderzoek als je in deze munt wilt investeren, wij zijn geen financieel adviseurs.

Heb je nog vragen over Illuvium, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!