Home » Blog » Wat is Polkastarter? Uitleg POLS koers en verwachting en alles wat je moet weten over POLS

Wat is Polkastarter? Uitleg POLS koers en verwachting en alles wat je moet weten over POLS

Polkastarter-pols-la-gi

Interoperabiliteit is een steeds terugkomend onderdeel van de ontwikkelingen van nieuwe DeFi-protocollen. Het idee om gebonden te zijn aan één blockchain in een dynamisch omgeving, wordt niet meer positief onthaald. Polkastarter is één van de nieuwe projecten die op de blockchain van Polkadot zijn gebouwd en die de wereld van DeFi verovert. Lees hier waarom Polkastarter een game-changer is in de DeFi wereld.

Wat is Polkastarter (POLS)?

Polkastarter (POLS) is een cross-chain gedecentraliseerd protocol, mogelijk gemaakt door Polkadot, waarmee start-ups geld kunnen inzamelen in een gedecentraliseerde en interoperabele omgeving.

In 2020 registreerde het gedecentraliseerde financiële ecosysteem bemoedigende cijfers in het aantal DeFi-protocollen, evenals het aantal fondsen dat op deze platforms is vergrendeld. Wat het aantal protocollen betreft, richtten de platforms zich op verschillende gebieden, zoals kredietverlening, handel en verzekeringen. Helaas hebben niet veel protocollen betrekking op een revolutie in conventionele fondsenwervingsmodellen, zoals initiële muntenaanbiedingen, initiële gedecentraliseerde uitwisselingsaanbiedingen en initiële uitwisselingsaanbiedingen.

Projecten zoals Polkastarter zijn echter onderweg om startups die op zoek zijn naar innovatieve manieren om financiering aan te trekken, een zucht van verlichting te brengen. Voordat we dieper ingaan op het project en wat het voor startups oplevert, kijken we eerst naar de groep erachter. Hieronder nog snel een afbeelding hoe de ecosysteem werkt van Polkastarter.

Polkadot-Network

Achtergrond

Daniel Stockhaus en Tiago Martins zijn het brein achter Polkastarter. Als medeoprichters van het project is Stockhaus de CEO, terwijl Martins de CTO is, de Chief Technology Officer. De twee hebben met name uitgebreide ervaring, variërend van technisch ondernemerschap tot softwareontwikkeling. Andere leden van het team zijn onder meer Danilo Carlucci en Matthew Dibb. Carlucci is een serieel ondernemer en angel investor, terwijl Dibb een strategisch adviseur is.

PolkastarterTeam

Wat is Polkastarter?

Polkastarter is een gedecentraliseerd platform waarmee startups en andere projecten kapitaal kunnen aantrekken via tokenveilingen en inter-blockchain-tokenpools. Zoals je uit de naam al zou raden, is het project gebouwd op het Polkadot-netwerk en wordt ook wel eens de Ethereum-killer genoemd.

Stockhaus koos voor Polkadot vanwege de sterke punten van het netwerk op het gebied van schaalbaarheid, snelheid, interoperabiliteit, uitbreidbaarheid en beheer. Polkadot overtreft zo de transactiesnelheid van Ethereun en Bitcoin dankzij het gebruik van parachain, die de horizontale schaalbaarheid versterken, en het consensusmechanisme van Grandpa, dat de verticale schaalbaarheid stimuleert.

Polkadot’s Proof of Stake-consensus, GRANDPA, Polkastarter maakt gebruik van deze sterke punten om bestuur mogelijk te maken door middel van stemmen en uitzetten in de gemeenschap. Het netwerk vertrouwt ook op Polkadot om liquiditeitsmining te stimuleren.

Met behulp van deze functies scoort het project beter dan bestaande gedecentraliseerde exchanges en swapprotocollen zoals Uniswap, Bounce en Primablock. Deze netwerken ondersteunen bijvoorbeeld geen cross-chain pools, terwijl Bounce en Primablock een beperkt aantal virtuele assets ondersteunen.

Polkadot-Consensus-Grandpa-mechanism

De usecase en belangrijkste functies van Polkastarter

Polkastarter breidt zich uit buiten de fondsenwervingsruimte naar crowdfunding en stelt deelnemers in staat te profiteren van kortingen op verkopen. Bovendien kan het protocol de privacy van over-the-counter-deals vergroten door wachtwoordbeveiliging tijdens dergelijke transacties in te schakelen.

Het netwerk verschilt van andere vergelijkbare projecten omdat het het volgende mogelijk maakt:

 • Swaps tussen chains
 • Fixed en dynamische swaps
 • Gedecentraliseerde en toestemmingsloze tokenlijst
 • Uitgebreide KYC procedures
 • Gebruikers kunnen oplichting op afstand herkennen via een ingebouwde anti-oplichtingsfunctie

Polkastarter-Key-Features

Hoe Polkastarter omgaat met fixed swaps

Pools met fixed swaps zijn belangrijke componenten van het netwerk. In tegenstelling tot geautomatiseerde marketmaking, gaat fixed swap de prijsvolatiliteit tegen. Ook zorgen fixed swaps voor meer transparantie over het bedrag dat tijdens de fondsenwerving wordt opgehaald. Polkastarter maakt gebruik van fixed swappools in plaats van AMM-swappools. Deze aanpak lost, naast andere uitdagingen, het risico op dat particuliere investeerders de prijs kunstmatig opdrijven en hun bezit en de kosten van de symbolische aanbiedingen dumpen. Dit kan mogelijk gemaakt worden door onder andere whales die zo de prijs manipuleren.

Bovendien zorgen fixed swappools voor een eerlijke verdeling van tokens, terwijl het risico van rug pulls in een liquiditeitspool wordt geëlimineerd. Merk op dat in plaats van een bondingcurve-benadering te gebruiken om tokenprijzen in een pool te bepalen, Polkastarter een vaste prijs instelt bij het ruilen van tokens. Enkel zo is het mogelijk om andere parameters toe te voegen, zoals hoeveel een enkele gebruiker kan bijdragen aan een project. Bovendien is het gemakkelijker om meer parameters in te stellen om transparantie en eerlijkheid te garanderen voor nieuwe tokenhouders.

Onmiddellijke voordelen van het gebruik van fixed swaps zijn:

 • Het ingezamelde bedrag en de verkochte tokens kunnen eenvoudig worden berekend.
 • Het trekt investeerders aan die zowel demografisch als geografisch verspreid zijn.
 • Tokenhouders krijgen de kans om tokens te verwerven tegen een standaardprijs.

Het oorspronkelijke token van Polkastarter (POLS)

Het netwerk heeft een native token genaamd $ POLS, die wordt gebruikt voor verschillende secties op het platform. De totale voorraad van POLS is 100 miljoen tokens. Precies 42,5 procent van de tokens werd verkocht tijdens de seed sale, de privéverkoop en de Uniswap-notering. Andere tokens gingen naar het marketingfonds, het team, de adviseurs en de fundamentele reserve.

De fondsen die tijdens de verkoopperiodes werden opgehaald, gingen naar juridische zaken / boekhouding, groei van ecosystemen, liquiditeit / uitwisselingen en productontwikkeling.

POLS wordt op het Polkastarter-ecosysteem gebruikt als een native-token. POLS wordt vooral gebruikt voor vergoedingen.

Governance-token

Als governance-token kunnen de houders stemmen over cruciale zaken, zoals protocolfuncties en tokens die op het netwerk moeten worden gelist. Wat vergoedingen betreft, worden transacties op het platform betaald in de eigen valuta, in POLS-tokens.

Extra Functies

Staking

De token kan worden ingezet om staking-beloningen op verschillende fronten te verdienen. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet om poolbeloningen te ontvangen of voor toegang tot een pool. Weet dat Pools afsluiten enkel gaat voor de makers van de Pool. De keuze is echter ideaal om topliquiditeits-verschaffers privétoegang te geven tot hoogwaardige pools.

Liquiditeitsmining

Bovendien kan de eigen valuta van Polkastarter worden ingezet om deel te nemen aan liquiditeitsmining. Beloningen worden onder meer uitgekeerd aan trades die tokens verschaffen op de secundaire markten.

Twee belangrijke partnerschappen

Hoewel Stockhaus en het team veel partnerschappen hebben gesloten met gerenommeerde gedecentraliseerde platforms, vallen er twee op:

Polkastarter and Covalent

Covalent is een platform dat ingewikkelde details over een crypto-wallet kan ophalen. Als zodanig stelt het Polkastarter en zijn gebruikers in staat om de betrouwbaarheid van een tokencontract te controleren. De gebruikers hebben onder andere toegang tot de age van het tokencontract, de verificatie en het transactievolume.

Polkastarter and DIA

Decentralized Information Asset (DIA) is een platform dat gedistribueerde oracles op Polkastarter aanbiedt. Een oracle voorziet door middel van smart contracts data van buiten de blockchain. Het legt de verbinding tussen de blockchain en de buitenwereld. Dankzij de uitzonderlijke kwaliteiten van zijn oracles, helpt DIA Polkastarter te waarschuwen tegen enorme prijsverschuivingen.

Andere partnerschappen zijn Moonbean, Shyft en Orion Protocol.

Waarom Polkastarter?

Er staan momenteel bijna 12.000 actieve blockchains op de databank van Github, elk met hun eigen doeleinden en ecosystemen, en ook met hun eigen protocol en specifieke programmeertaal. Hoewel deze blockchains een norm potentieel bieden, vormt hun gebrek aan onderlinge interactie en liquiditeit een hindernis. Polkastarter is bedoeld om die interactie te faciliteren. Het is een nieuwe DEX en decentraal geldinzamelingsplatform, die interactie tussen verschillende blockchains mogelijk maakt, de zogenaamde ‘interoperabiliteit’.

Roadmap

Fase 1

Het doel van deze fase is om de dynamiek van ruil- en tokenverkoop te testen, gebruikersfeedback te verzamelen en een robuuste infrastructuur voor te bereiden die naar Polkadot kan worden gemigreerd. Met een verscheidenheid aan EVM-compatibele Polkadot-projecten, zijn ze ervan overtuigd dat hun werk hen in staat zal stellen om ontwikkelingswerk op Polkadot op te starten en te lanceren.

Fase 2

Dit zal de volledige lancering van het werkende product in de Polkadot-omgeving betekenen, waardoor Polkadot-projecten geld kunnen inzamelen in DOT of andere op Polkadot gebaseerde tokens die het project wil inzamelen. De visie is dat Polkastarter cross-chain pools met tradingpairs van Polkadot, zoals BTC, ETH en USDT.

Q1 2021

 • Polkastarter 2.0
 • Token-pools met meerdere ketens (Ethereum en Polkadot)
 • Uitzetten voor bestuur
 • Uitzetten voor poolbeloningen
 • Door de gemeenschap aangestuurde stemmen voor uitgelichte projecten
 • Volledige KYC-integratie

Q2, Q3 en Q4 2021

 • Polkastarter 3.0
 • Cross-chain token swaps
 • Dynamische ratio-swaps

Het Team

Polkastarter beschikt over een uitvoerend team met meer dan drie decennia gecombineerde ervaring in technologiebedrijven. Het werd mede opgericht door Daniel Stockhaus en Tiago Martins, die momenteel respectievelijk de functies van CEO en CTO bij Polkastarter bekleden.

Daniel Stockhaus is een serieel ondernemer die verantwoordelijk is voor de medeoprichter van een zeer succesvol e-commercebedrijf dat bekend staat als LiGo, evenals het digitale groeibureau Oliphant Ltd. Voorafgaand hieraan werkte hij als ontwerper van digitale media voor Fitch, en studeerde af met een bachelordiploma in communicatie- en mediastudies.

Tiago Martins daarentegen is een voormalig hoogleraar informatica en een ervaren ontwikkelaar met expertise op het gebied van online educatie en productontwikkeling. Hij is ook de mede-oprichter van Codeplace, een online platform dat de basisprincipes van webontwikkeling leert. Deze kennis heeft hij meegenomen in de ontwikkeling van Polkastarter om zo het Web 3.0 verder te ontwikkelen.

Naast de uitvoerende leden omvat het Polkastarter-team ook een aantal zeer ervaren adviseurs en ander niet-openbaar personeel.

Wat maakt Polkastarter uniek?

De competitie in de cryptomarkt neemt toe, het is daarom belangrijk om een uniek project te hebben. Het belangrijkste aanbod van Polkastarter is het slimme contract met vaste swap, waarmee projecten gemakkelijk liquiditeitspools kunnen lanceren die orders tegen een vaste prijs uitvoeren – in plaats van het AMM-model te gebruiken dat populair is gemaakt door Uniswap. Het traden op decentrale exchanges gaat doorgaans gepaard met de kans op impermanent loss, maar door het bepalen van fixed prices wordt deze onzekerheid weggenomen.

Het platform is ontworpen om verschillende soorten veilingen af ​​te handelen, waaronder verzegelde biedingen en Nederlandse veilingen, evenals zowel vaste als dynamische ratio-swaps. Dit maakt het geschikt voor cryptocurrency-projecten die geld willen inzamelen, evenals voor een verscheidenheid aan andere use-cases, waaronder privétransacties, OTC-deals en verkoop met korting.

Daarnaast zijn andere belangrijke functies van het platform onder meer anti-scam-mogelijkheden, volledige KYC-integratie en liquiditeitsmining.

Opgemerkt moet worden dat veel van deze functies momenteel niet beschikbaar zijn, maar gepland staan ​​voor lancering op een later tijdstip en onderdeel zijn van hun roadmap – mogelijk na de overgang van Polkastarter naar het Polkadot-netwerk, dat momenteel gepland staat in 2021.

Veiligheid

Polkastarter gebaseerd op de Ethereum-blockchain en is POLS een ERC-20-token. Als gevolg hiervan wordt het beveiligd door Ethereum’s uitgebreide proof-of-work (PoW) mijnsysteem, waarin duizenden mijnwerkers en knooppunten samenwerken om het netwerk veilig te houden.

In het eerste kwartaal van 2021 zal Polkastarter naar Polkadot migreren. Deze stap zal worden gefaciliteerd door de samenwerking met Moonbeam, waardoor het Polkastarter-team gemakkelijk zijn huidige Ethereum-gerichte code naar Polkadot kan porteren. Eenmaal gelanceerd op Polkadot, zullen transacties in plaats daarvan worden beveiligd door het hybride consensusmechanisme van Polkadot – bestaande uit GRANDPA en BABE.

BABE wordt gebruikt om blokproducenten voor te stellen, terwijl GRANDPA ze afrondt. De twee systemen werken samen om centralisatie te voorkomen en bescherming te bieden tegen Sybil-aanvallen.

Polkastarter Koers

Hoe koop je POLS op Uniswap met MetaMask wallet

Het kopen en verhandelen van token in het DeFi-ecosysteem gaat net iets anders dan op een centrale exchange. Om na te gaan waar de tokens beschikbaar zijn, kan je platformen als CoinGecko of CoinMarketCap raadplegen en daar gaan kijken naar de actieve exchanges. Daar zie je het ook het totaal aantal beschikbare volume om te handelen.

Waar centrale exchanges de mogelijkheid hebben om je investeringen te houden in de spotwallet van het platform zelf, heb je in een decentralized finance ecosysteem een software wallet nodig, zoals MetaMask. Dit is een browserextensie die je gebruikt om je digitale assets op te slaan nadat je deze hebt verhandelt op een platform zoals Uniswap of Polkastarter.

Conclusie

Door gebruik te maken van fixed price swaps in plaats van AMM, legt Polkastarter de lat hoger voor gedecentraliseerde financiering. Het voegt het transparantie- en eerlijkheidsaspect toe dat op vergelijkbare platforms ontbrak. De partnerschappen van het project met Covalent en DIA geven de gebruikers gemoedsrust in de wetenschap dat ze een verdacht project uit de massa kunnen kiezen en prijsverschuivingen kunnen voorkomen.

Bovendien opent het native token van Polkastarter de deur naar gedistribueerd bestuur terwijl het de houders een extra manier geeft om beloningen te verdienen door middel van staking. Polkastarter is een unieke kans voor elke crypto fanaat!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven