Home ยป Ledger Nano S hardware wallet Review

Ledger Nano S hardware wallet Review

nano-ledger-wallet

Om de veiligheid van cryptocurrency te garanderen is een wallet als de Nano Ledger S nodig. Dat juist specifiek deze wallet is aan te raden heeft te maken met bijvoorbeeld het gemak in gebruik. Omdat dit gemakkelijk te begrijpen is, is het aantrekkelijk om juist deze wallet te gebruiken als sleutel tot de kluis. Het is belangrijk om te begrijpen hoe dit precies werkt. Zo is het bijvoorbeeld niet zo dat de digitale valuta op deze wallet komen te staan. Dit is niet de manier waarop de cryptocurrency beschermd wordt. Om dit beter te begrijpen is uitleg gepast.

Versleutelen

Het succes van cryptocurrency en blockchain heeft in grote mate te maken met het feit dat er versleuteling plaatsvindt. Daardoor is het heel lastig om hier slechte dingen mee te doen. Dit is dan ook een belangrijk kenmerk van de Nano Ledger S. Deze kan goed als sleutel dienen om bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum te beheren op de plek waar deze opgeslagen worden. Wie zeker wil zijn van de veiligheid heeft daarom een wallet in een bepaalde vorm nodig. Een hardware wallet is dan vaak de beste optie omdat deze losgekoppeld kan worden van een computer en opgeborgen kan worden.

Installeren

Voor het gebruik van de Nano Ledger S kan plaatsvinden is het noodzakelijk om installatiewerkzaamheden te doen. Dat moet worden gedaan via de startpagina van de website van de wallet. Daar wijst zich vervolgens welke stappen er nog meer gezet moeten worden. Kies voor Nano Ledger S en voor configureren om de wallet persoonlijk te maken. Dit is zeer belangrijk omdat dit een deel van de beveiliging is. Sluit de wallet natuurlijk wel ook aan op de computer met behulp van de micro-usb-kabel om de installatie te kunnen voltooien. De wallet wordt opgestart voor installatie door beide knoppen gelijktijdig even goed in te drukken.

Beginnen

Met het instellen van de pincode en de zogenaamde herstelzin is de Nano Ledger S daadwerkelijk klaar voor gebruik met cryptocurrency. Download de benodigde apps vanaf de website om alle managementzaken rondom de digitale valuta voortaan te kunnen regelen vanaf de wallet. De apps hangen onder andere af van het soort digitale munt dat beheerd gaat worden. Dit is wel belangrijk om te begrijpen, er kunnen verschillende soorten op, maar niet tegelijkertijd. Het verzenden en ontvangen gebeurt door middel van communicatie tussen de wallet en de software die op de computer staat. Daar kunnen nu anderen niet langer invloed op uitoefenen.

Altijd bewaard

Het mooie aan de Nano Ledger S komt nog. De herstelzin is namelijk niet zomaar bedacht. Deze is er om te zorgen dat alle informatie die erop staat, altijd terug te vinden is. Stel nu dat een wallet kapotgaat, of gestolen wordt, dan kan iemand anders er sowieso al niets mee, maar de inhoud blijft ook nog eens in eigen bezit. Dat kan namelijk met behulp van de herstelzin. Deze zorgt ervoor dat alle informatie wordt overgezet naar een nieuwe Nano Ledger S. Daarmee kan het dus niet langer voorkomen dat het kostbare vermogen dat is opgebouwd zomaar nog kan verdwijnen.

Scroll naar boven