Home » Blog » QuickSwap, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over QUICK

QuickSwap, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over QUICK

QuickSwap-01

DeFi is sinds 2020 in de lift en blijft maar doorgroeien. Dit is vooral te danken aan de Automated Market Makers (AMM). Zij waren en zijn belangrijk voor de ontwikkeling en populariteit van DeFi. DeFi draaide hoofdzakelijk op Ethereum en daar wringt meteen de schoen een beetje. Door deze populariteit waren er veel verstoppingen op Ethereum en dit had als gevolg dat de gas kosten erg hard omhooggingen. Veel nieuwe DeFi projecten zijn daarom naar alternatieve oplossingen op zoek gegaan. QuickSwap is daar een voorbeeld van. Het is een vork van het populaire Uniswap en is net iets anders, het is zeker geen gewone kopie. Het draait als een layer 2 op Polygon en dat zorgt voor lage en snelle transactiekosten.

In deze blog ga ik het over QuickSwap hebben en het QUICK-token. Ik ga je uitleggen wat QuickSwap precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de QUICK-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het QUICK-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘QuickSwap (QUICK)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een vrij uitvoerige video bekijken die laat zien hoe QuickSwap werkt.

Wat is QuickSwap?

QuickSwap is een AMM die op de Polygon layer 2 draait. Hierdoor heeft deze DEX hele lage transactiekosten en is de transactie snelheid geweldig groot in tegenstelling tot Ethereum. Het is een ‘fork’ van de originele Uniswap AMM, maar biedt toch net dat kleine beetje meer. Dit zijn namelijk de snelheid en de stukken goedkopere kosten. Als je de video in de introductie bekijkt, zie je hoe snel de transacties verwerkt worden, en ook hoe goedkoop ze zijn. Ze hebben de eenhoorns wel voor draken omgeruild, maar verder is de UI bijna hetzelfde. De open broncode van Uniswap wordt dan ook veel gebruikt door nieuwe DEX’en, omdat het een beproefd en betrouwbaar model is.

Het is een DEX die permissionless is. QuickSwap wordt door de gemeenschap beheerd en er is een eerlijk token distributie model waar ik later nog op terugkom, als ik het over het QUICK-token ga hebben. Door de hoge kosten te verwijderen, willen ze de toegang tot DEX ‘en makkelijker maken voor de algemene crypto gebruiker.

QuickSwap biedt onder andere liquidity mining, yield farming, token swapping en limiet orders aan. Wat een interessante bijkomende optie is, is dat je ook tokens kunt kopen via je bankrekening en lokale valuta. Hiermee verwachten ze dat er voor de liquiditeitsverschaffer een sterk groeiend ecosysteem beschikbaar is. Hierdoor spreken ze dan ook van een nieuwe golf en aanwas van DeFi gebruikers die ze in beweging zetten.

Het is wel van belang dat QuickSwap de tijd uitbuit om zijn marktpositie te verstevigen zolang Ethereum nog niet overgestapt is op Ethereum 2.0. Er is nu de gelegenheid om aan klantenbinding te doen met de snelle layer 2 oplossing die ze bieden. Niet elke AMM heeft dit voordeel waar transacties ook snel uitgevoerd worden.

Hoe werkt QuickSwap?

Om op QuickSwap te beginnen zul je ten eerste een verbinding naar het Polygon (MATIC) netwerk moeten maken met bijvoorbeeld de MetaMask wallet. Je hebt dan ook het MATIC-token en het QUICK-token nodig. Het voordeel hiervan is  dat je nu geen KYC (Know Your Customer) hoeft te doorlopen. Dit bespaart je het gehannes met paspoorten of selfies die maar niet willen lukken, omdat de foto van je paspoort en het handgeschreven stuk papier met je handtekening erop niet leesbaar zijn.

Wallet aansluiten op QuickSwap

Voordat je de wallet aansluit op QuickSwap, heb je de juiste informatie nodig om met het Polygon netwerk contact te maken. Die informatie is hier en dient ingevoerd te worden onder ‘settings -> add network’.

  • Netwerk Naam: Polygon
  • New RPC URL: https://polygon-rpc.com OF https://rpc-mainnet.matic.network OF https://rpc-mainnet.maticvigil.com OF https://rpc-mainnet.matic.quiknode.prow
  • ChainID: 137
  • Symbol: MATIC
  • Block Explorer URL: https://polygonscan.com/

Met deze informatie kan een wallet aangesloten worden. Dat ziet er dan zo uit.

Polygon netwerk info voor wallet
https://www.altcoinbuzz.io/cryptocurrency-news/how-to-use-the-quickswap-platform/

De wallets die gebruikt kunnen worden zijn uiteraard MetaMask, maar ook Venly, Walletconnect, Portis of de Coinbase wallet kunnen gebruikt worden.

Je hebt nu Matic nodig om QuickSwap te kunnen gebruiken. In de ‘swap’ modus kun je aangeven welk token je invoert met de hoeveelheid die je wilt swappen en welk token je wilt uitvoeren. De swap UI geeft dan aan hoeveel tokens je krijgt. Er zijn veel mogelijkheden om te swappen. Let er wel op dat alle ERC20 tokens die je wilt versturen wel aan het Matic Netwerk toegewezen zijn. QuickSwap biedt ook twee verschillende bruggen aan, een Polygon brug en een PoS brug.

Dat ziet er zo uit.

QuickSwap swap
https://quickswap.exchange/#/swap

Als je de swap bevestigt zie je de nieuwe tokens in je wallet staan. Je kunt een limiet order instellen en deze zal pas in werking treden als de juiste koers bereikt is. Dit proces wordt geautomatiseerd door een derde partij app van Gelato. Deze is echter in de bètafase, dus wees voorzichtig als je deze app op je wallet aansluit. Het voordeel is dat je nu niet de hele tijd online heeft te zijn, de Gelato bots zullen de transactie in de gaten houden en op het juiste moment uitvoeren.

Hier is een uitvoerige video die laat zien hoe je van een layer 1 blockchain naar de layer 2 toe kunt.

Liquidity pools

Nu kun je gaan deelnemen aan liquidity pools op QuickSwap. Eerst een liquidity pool uitzoeken waar jee aan wilt deelnemen, zorgen dat je de juiste tokens hebt en dan kun je liquiditeit toevoegen aan een bepaalde of meerdere pools. Je krijgt nu LP (Liquidity Pool) tokens en 0.25% van de handelskosten van de betreffende pool. Je kunt ook zelf een pool opzetten als je een paartje niet ziet waar je wilt traden.

  • Liquiditeit toevoegen

Ga naar het tabblad ‘Pool’ en klik op ‘Add Liquidity’. Nu zul je een LP-token paar moeten uitzoeken en je moet van alle twee de tokens precies dezelfde hoeveelheid aan de pool toevoegen. Neem bijvoorbeeld de MATIC-USDT pool. Je kiest voor het eerste token en de benodigde hoeveelheid van het tweede token wordt automatisch aangegeven. Als je dit paartje voor de eerste keer gebruikt, zul je het eerst moeten goedkeuren, dus moet je op “Approve’ klikken. Nu kun je op de ‘Supply’ knop drukken en de app laat zien welk percentage je in de pool hebt. Dit hoef je nu alleen nog maar even te bevestigen.

Nu ben je deelnemer aan deze pool en krijg je een beloning hiervoor.

  • Liquiditeit verwijderen

Elke deelnemer aan een pool kan op elk moment zijn liquiditeit uit de pool halen en er de bijbehorende beloning bijkrijgen. Dit gaat vrij eenvoudig en je begint met op de ‘Remove’ knop te klikken. Kies de pool waar je uit wilt stappen en geef aan met hoeveel procent. Als je dit bevestigt, ben je klaar. Je hoeft alleen nog maar de transactie te bevestigen en de tokens verdwijnen uit je pool en worden op je wallet bijgeschreven.

Farming

QuickSwap heeft drie verschillende manieren om te farmen, en hier zijn ze.

  • LP Mining

In de LP Mining sectie zijn er op het moment van schrijven, begin januari 2022, maar liefst zeven pagina’s met pools waar je aan kunt deelnemen. Deze vind je onder het tabblad ‘Farming’. Klik op de ‘Add Liquidity’ knop en geef aan hoeveel je in een pool wilt stoppen. Klik op de gekozen pool en je ziet de dagelijkse beloning en de APY.

LP Mining
https://quickswap.exchange/#/quick
  • Dual mining

In deze pools krijg je een dubbele beloning in de vorm van QUICK en MATIC-tokens. De pools passen hier precies op één pagina.

Dual mining
https://quickswap.exchange/#/dual
  • Dragon’s Syrup

Dit is staken met het QUICK-token en je krijgt hiervoor het dQUICK-token dat voor Dragon’s Quick staat. Je kunt uit drie pagina’s kiezen met tokens die je kunt staken, zoals MATIC, ELON of MCASH.

De dQUICK-QUICK ratio is bijvoorbeeld 1.12:1 en dit komt omdat de prijs van dQUICK veranderd afhankelijk van de hoeveelheid QUICK die in staking contracten vastzit. De swap kosten zijn in waarde toegenomen en zorgen voor een verhoogde rente (yield) voor dQUICK stakers. De waarde van dQUICK neemt toe in de loop van tijd door de swap kosten, en als je de inzet uit het staken wilt opnemen, wordt de dQUICK verbrand of vernietigd. Je krijgt nu meer QUICK dan waar je mee begonnen bent. Staken kan voor elke willekeurige periode, dus je kunt stoppen met staken op elk moment, hoe je dat het beste uitkomt.

Dragon's Syrup
https://quickswap.exchange/#/syrup

BUY

Er is ook een ‘Buy’ optie waar je met fiat geld via je bank naar keuze crypto kunt kopen. Er is een ontzettend lange lijst van valuta die gebruikt kunnen worden. Het kopen kan op twee manieren, met de Transak of MoonPay apps. Hier is een afbeelding van de Transak app.

Omdat dit externe apps zijn, is het mogelijk dat hier wel een vorm van KYC voor nodig is.

Buy optie op QuickSwap
https://quickswap.exchange/

Wie zit er in het team van QuickSwap?

Er zijn twee personen die in de blogs van QuickSwap genoemd worden. Hier zijn ze.

  • Nick Mudge — Hij is een Ethereum smart contract programmeur en is al sinds 2015 met blockchain bezig. Hij is onder andere auteur van het EIP-2535 Diamonds en EIP998 Composable Non-Fungible Token Standard.
  • Sameep Singhania — Medeoprichter van QuickSwap en is sinds 2018 diep in de blockchain technologie en wereld gedoken.

Wat is het QUICK-token?

Het QUICK-token is een ERC20 token. Het heeft twee toepassingen, namelijk beheer en staken. Er werd gebruikgemaakt van een fair launch, dat betekent dat er geen seeding rounds of private sales waren, maar dat iedereen op de eerste dag kan bieden op het token. Dit geld dan ook voor het team van het project. Dit is een steeds populairder wordende manier om tokens te lanceren, omdat het op een eerlijke manier voor iedereen gaat.

Er zullen 1 miljoen QUICK-tokens zijn waarvan er al 327,100.00 QUICK of 31% in omloop zijn. De marketcap is redelijk laag met $101,646,521.

De distributie van het token zag er zo uit.

QUICK-token distributie
https://quickswap-layer2.medium.com/

Wat is de koers van het QUICK-token?

Als je in het QUICK-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het QUICK-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 24 februari 2021 met een koers van $416.97. Op de eerste dag van trading ging de prijs al 90% omhoog. Hij steeg korte tijd naar net onder de $600 en zakte toen iets in tot rond de $200. Op 26 april begon hij echter aan parabolische stijging die leidde tot zijn voorlopige ATH. Deze werd bereikt op 1 mei 2021 met een koers van $1,455.71. Daarna is er ook een correctie opgetreden en op het moment van schrijven, begin januari 2022 is de koers $310.38. Helemaal op het eind van december 2021 kreeg hij nog een impuls van 60%, terwijl de rest van de crypto markt diep in het rood stond.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 400 op plek 444. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker zolang Ethereum nog niet is overgestapt naar het PoS mechanisme en de 2.0 versie. Ik denk dat hij nog wel een redelijke kans heeft om een goede koersontwikkeling door te maken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen, want ik ben geen financieel adviseur.

Waar kun je het QUICK-token kopen?

Het QUICK-token is helaas nog niet op Bitvavo te koop maar wel op Binance. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals Gate.io en KuCoin. Er zijn ook veel liquidity pools op QuickSwap te vinden waar je diverse QUICK-paartjes kunt vinden.

Hoe kun je het QUICK-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je QUICK-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

QuickSwap is een populaire AMM die op Polygon als een layer 2 draait. Hierdoor zijn er hele snelle transacties mogelijk met hele goedkope kosten. Bij veel AMM’s duren de transacties lang en zijn de transactiekosten hoog. Op Ethereum kunnen die zelfs tot een paar honderd US-dollar oplopen. Deze snelheid en spotgoedkope transactiekosten zijn de sterkte van QuickSwap.

De koers van het QUICK-token bereikte in mei 2021 zijn voorlopige ATH, maar is intussen flink gecorrigeerd. Dit betekent niet dat een stijging niet meer mogelijk is. Integendeel, zolang de kosten voor de op Ethereum draaiende AMM’s hoog blijven, kan QuickSwap hier nog goed van profiteren. Dit zou de koers dan ten goede kunnen komen. Als je in het QUICK-token wilt investeren, doe dan wel eerst goed je eigen onderzoek, want ik ben geen financieel adviseur.

Heb je nog vragen over QuickSwap, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven