Home » Blog » Drie cruciale tips voor lange termijn investeringen in crypto

Drie cruciale tips voor lange termijn investeringen in crypto

Wanneer je rendement wil realiseren met crypto spreekt het voor zich dat je dat op verschillende manieren kan doen. In eerste instantie is het mogelijk om te handelen met crypto. Daarnaast kan je er uiteraard ook voor kiezen om een lange termijn investering te doen. Het spreekt voor zich dat deze laatste optie de keuze is welke door het merendeel van de mensen wordt gemaakt.

Ben jij net als het merendeel van de andere mensen ook iemand die toch liever wil investeren in crypto voor de lange termijn? Dan zal je zeker rekening willen houden met de onderstaande drie cruciale tips!

Tip 1: Hou vast aan je lange termijn visie

Investeren in crypto voor de lange termijn betekent ook echt dat je er in de praktijk voor moet kiezen om je holdings voor de lange termijn vast te houden. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar toch blijkt uit de praktijk vaak dat mensen dit niet doen. In plaats daarvan kiest men er dan ook voor om met de nodige regelmaat bepaalde hoeveelheden crypto te verkopen. Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom dit niet interessant is. De belangrijkste redenen zijn wat dit betreft de volgende:

  • Per transactie die gebeurt moeten bepaalde kosten worden betaald;
  • Je loopt het risico geconfronteerd te worden met een ongunstige GAK;
  • Regelmatige aan- en verkopen horen niet bij een lange termijn beleggingsstrategie;

In de praktijk komt het ontzettend vaak voor dat mensen hun lange termijn visie ondermijnd zien worden. Niet zelden is dat het gevolg van te veel handelen. Telkens wanneer er een positie wordt geopend of gesloten spreekt het namelijk voor zich dat er daarvoor bepaalde kosten dienen te worden betaald. Door te veel te handelen kunnen deze kosten vrij stevig oplopen waardoor ze een niet onaanzienlijke impact zullen hebben op jouw uiteindelijke rendement.

Tip 2: Periodieke investeringen zijn voor de lange termijn eigenlijk vereist

Wil je graag lange termijn investeringen in crypto doen? Dan is het van belang om er bij stil te blijven staan dat je dat bij voorkeur moet doen door middel van periodieke investeringen. Wat betekent dat nu concreet? In principe kan je op twee verschillende manieren investeren in crypto, namelijk:

  1. Je kan éénmalig een groot bedrag investeren in één of meerdere crypto assets.
  2. Het is mogelijk om periodiek in te stappen in één of meerdere cryptocurrencies.

Periodiek investeren kan eenvoudig via de DCA functie van Bitvavo.

Wanneer je kiest voor deze eerste optie zal je kunnen vaststellen dat je natuurlijk ten volle wordt blootgesteld aan het koersrisico. Je stapt namelijk in tegen slechts één specifieke koers. Dat is niet het geval wanneer je kiest voor periodieke investeringen in crypto. In dat geval wordt er namelijk gewerkt aan een zogenaamde GAK of gemiddelde aankoopkoers. Voor zij die willen investeren voor de lange termijn geldt dat periodieke inleggingen door experten altijd worden aangeraden. Dit aldus hoofdzakelijk omdat je op die manier het koersrisico tot een minimum kan beperken.

Tip 3: Investeer in de juiste crypto assets voor de lange termijn

De derde en laatste tip is er mogelijks één die bij veel mensen een beetje vervelend in de oren zal klinken. Van alle verschillende cryptovaluta’s op de markt zijn er namelijk slechts een handvol geschikt om in te investeren voor de lange termijn. Voor heel wat crypto enthousiastelingen geldt dat ze beschikken over een portefeuille voor de lange termijn die zomaar bestaat uit tientallen verschillende cryptocurrencies. De kans is in dat geval echter ontzettend groot dat het merendeel van die assets zullen afglijden in de vergetelheid. De kans dat je er zelfs op zeer lange termijn een groot rendement mee zal willen weten te behalen is dan ook ontzettend klein.

Heel wat experten zijn het er met elkaar over eens dat een crypto portefeuille voor de lange termijn eigenlijk slechts hoeft te bestaan uit twee verschillende cryptomunten. De twee namen die dan naar voren worden gebracht zullen je meer dan waarschijnlijk niet verbazen. Het gaat hierbij immers om:

  1. Bitcoin (BTC);
  2. Ethereum (ETH);

Voor de twee bovenstaande cryptomunten geldt dat ze kunnen rekenen op ontzettend veel interesse. Dit niet alleen uit de cryptomarkt zelf, maar ook uit de traditionele beleggerswereld. Bovendien wordt er hard gewerkt aan het aanbieden van traditionele beleggingsproducten waar institutionele beleggers bij zweren. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de Bitcoin ETF. Volgens menig aantal bronnen zou er na een Bitcoin ETF ook al snel werk worden gemaakt van een Ethereum exemplaar. Dat lijkt voor andere cryptocurrencies op moment van schrijven toch maar weinig waarschijnlijk.

In ieder geval, een crypto portefeuille voor de lange termijn hoeft dus helemaal niet zo gediversifieerd te zijn als je mogelijks in eerste instantie zou vermoeden, in tegendeel.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven