Home » Blog » Top 3 crypto cards 2024 – Overzicht van de beste crypto kaarten

Top 3 crypto cards 2024 – Overzicht van de beste crypto kaarten

Top 3 Crypto Debit Cards - De Beste Kaarten

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun crypto uit te geven door middel van een crypto debit card. Er zijn verschillende aanbieders die crypto cards aanbieden en dit komt vaak met extra voordelen zoals bonussen en cashbacks. Ook in Nederland en België betaal je eenvoudig met een crypto card. Zo reken je makkelijk af bij een online bestelling, maar ook bij de supermarkt (bijvoorbeeld Lidl en Dirk).

In dit artikel ontdek je hoe je een crypto debit card aanvraagt, hoe je cashback over je aankopen krijgt en wat de kosten zijn. We hebben een top 3 voor je samengesteld.

De Bybit Card komt als beste uit de test in 2024

Momenteel biedt Bybit de beste crypto card aan met de hoogste rewards en laagste kosten. Je ontvangt nu tijdelijk tot 25 euro aan bonussen.

Overzicht crypto kaart aanbieders, kosten en voordelen

Bybit logo
Nexo logo
Crypto.com Logo
Registratie DNB
Via SATOS B.V.
Nee
Ja
Cashback
Tot 10%
Tot 2%
Tot 8%
Type
Mastercard
Visa
Visa
Jaarlijkse kosten
Gratis
Gratis
Gratis
Aanvraagkosten
€ 5
Gratis
€ 4,99
Crypto conversie kosten
0.9%
Gratis, daarna 0.5%
1%
Limiet (per dag)
€ 5000
€ 10000
€ 25000
Bonus
25 euro gratis
Geen
$50 aan CRO
Onze beoordeling
4/5
3/5
2/5
Aanmelden
Overzicht beste crypto cards 2024

Wat is een crypto card?

Een crypto kaart, ook wel bekend als een cryptocurrency debit card, is een fysieke kaart die je kunt gebruiken om met cryptocurrency zoals Bitcoin, maar ook USDT te betalen. Het werkt op dezelfde manier als een gewone bankpas, maar in plaats van dat je saldo wordt afgeschreven van je bankrekening, wordt het rechtstreeks van je cryptocurrency wallet afgehaald (in het geval van een crypto debit card). Met een crypto kaart kun je deze digitale valuta gebruiken voor dagelijkse aankopen, zowel online als in fysieke winkels.

Voordelen van een crypto kaart

 • Gemak: Met een crypto kaart hoef je je geen zorgen te maken over het omzetten van je cryptocurrency naar euro. Je kunt je digitale valuta direct gebruiken om te betalen.
 • Acceptatie: Veel crypto kaarten worden geaccepteerd op dezelfde plaatsen waar reguliere bankpassen worden geaccepteerd. Dit maakt het eenvoudiger om met cryptocurrency te betalen, aangezien je geen winkels hoeft te vinden die specifiek cryptocurrency accepteren. Houd er rekening mee dat Albert Heijn nog steeds geen Visa of Mastercard accepteert. Dirk, Lidl en Vomar wel.
 • Veiligheid: Crypto kaarten bieden meestal geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals tweefactorauthenticatie en biometrische verificatie, om je transacties en crypto-fondsen te beschermen.

Hoe werkt een crypto kaart?

Om een crypto kaart te gebruiken, moet je eerst een wallet hebben voor de cryptocurrency die je wilt gebruiken. Vervolgens koppel je deze wallet aan je crypto kaart. Wanneer je een betaling wilt doen, voer je simpelweg je pincode in of maak je gebruik van contactloze betalingen. Het bedrag wordt dan direct van je wallet afgeschreven en de betaling is voltooid. Het saldo op je kaart wordt real-time bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van je beschikbare crypto-fondsen.

Tips voor het kiezen van een crypto kaart

 • Ondersteunde cryptocurrencies: Controleer of de crypto kaart compatibel is met de cryptocurrencies die je wilt gebruiken. Niet alle kaarten ondersteunen dezelfde digitale valuta. Veel mensen gebruiken het in combinatie met USDT.
 • Kosten: Let op de kosten verbonden aan het gebruik van de kaart, zoals uitgiftekosten, transactiekosten, omzetkosten, buitenlandse valutakosten en eventuele maandelijkse onderhoudskosten.
 • Beveiliging: Kijk naar de beveiligingsfuncties die worden aangeboden, zoals beveiliging tegen diefstal en fraude, evenals de mogelijkheid om de kaart te bevriezen of te blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Verzekering: Reguliere creditcards hebben een aankoopverzekering, ontdek of jouw kaart dit ook heeft.

Top 3 crypto cards in 2024 (Nederland en België)

Er zijn verschillende aanbieders die de beste crypto cards aanbieden in 2024. Hieronder vind je enkele opties., Na de stop van Binance in Nederland, is de Binance Card niet meer bruikbaar.

1. Bybit Card

De Bybit Card is duidelijk de beste crypto kaart in Nederland en België. De Bybit Card is in 2023 geïntroduceerd en komt met verschillende voordelen. Bij andere aanbieders (zoals Crypto.com) zie je dat de voordelen langzaam teruggeschroefd worden, maar dat is bij Bybit tot op heden niet het geval.

De Bybit Card wordt eenvoudig naar Nederland en België gestuurd en werkt in samenwerking met Mastercard. De Bybit Card ondersteunt 5 currencies: ETH, USDT, BTC, XRP en USDC. Daarnaast ondersteunt het ook Euro. Wanneer je crypto’s uitgeeft betaal je een extra fee van 0.9% + spot trading fees. Wanneer je euro’s uitgeeft, ontwijk je deze fees. Het kost 5 euro om de kaart aan te vragen.

Met name de rewards van de Bybit Card zijn erg interessant. Over iedere aankoop ontvang je een cashback tussen de 0.2% en 10% (afhankelijk van je VIP status). De cashback krijg je in de vorm van punten, welke omgezet kunnen worden in cadeau kaarten. Daarnaast kan je ook Telegram Premium. X Blue, Trading View of 3Commas gratis of met korting krijgen.

Na de stop van de Binance Card is dit het beste alternatief. Onze beoordeling van de Bybit Card is een 4/5. Naar onze mening kunnen de fees van 0.9% + spot trading fees omlaag, net als bij Nexo en Crypto.com. Gelukkig is dit te omzeilen door euro aan te houden.

2. Nexo Card

Wil je je cryptocurrency eenvoudig kunnen uitgeven met een betaalkaart? Dan is de Nexo Card een geweldige optie. Met deze kaart kun je je cryptomunten gebruiken om in echte winkels te betalen, zonder gedoe met omwisselen. Met de Nexo Card kun je betalen met Bitcoin, Ethereum, en andere bekende stablecoins. De kaart is verbonden met je Nexo account, wat betekent dat je je tegoeden direct kunt gebruiken wanneer je de kaart gebruikt. Geen vertraging of gedoe met transacties.

Bij Nexo kan je kiezen voor een debit- of een credit card. Wanneer je kiest voor een credit card dan leen je geld van Nexo. Dit moet je uiteindelijk terugbetalen. Bij een debit card spendeer je je crypto.

Daarnaast biedt de Nexo Card ook cashback beloningen (dit is alleen wanneer je kiest voor credit mode), waardoor je weer wat extra cryptomunten kunt verdienen terwijl je uitgeeft. Het is een handige en gebruiksvriendelijke kaart voor iedereen die zijn cryptocurrency wil gebruiken in het dagelijks leven. In debit modus ontvang je rewards over je crypto holdings tot wel 14%.

Met name de cashback bij Nexo is niet zo interessant en je crypto’s worden uitgeleend aan derden, wat in het verleden voor veel problemen heeft gezorgd. De beoordeling van Nexo is 3/5, mede door de lage cashback en het risico van het feit dat het een lending platform is.

3. Crypto.com Card

De Crypto.com kaart was onze all-time favoriete kaart, maar ze hebben de afgelopen jaren een hoop features laten vallen, waardoor veel mensen opzoek zijn naar een alternatieve crypto card. Crypto.com is nog steeds een leuke crypto cards, mits je in de native CRO crypto wil investeren. Wanneer je CRO staked en vastzet, krijg je interessante voordelen.

Houd er rekening mee dat de initiële investering best hoog kan zijn, dus het is alleen interessant als je echt in CRO wil investeren. Crypto.com heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

De cashback bij Crypto.com kan oplopen tot 5% + 3% CRO bonus, maar hiervoor is een CRO investering van €350,000 nodig. Dit is dus voor vrijwel niemand weggelegd.

Technisch gezien hoef je je CRO niet vast te zetten. Met de Midnight Blue kaart kan je al je crypto uitgeven, maar heb je geen cashback. Wanneer je bereid bent om €350 of €3500 in CRO te investeren dan ontvang je 1% tot 2% cashback op je aankopen (houd er rekening dat hier een limiet op zit). Voor iedere type kaart kan je kiezen om je CRO vast te zetten. Wanneer je je CRO voor 180 dagen vastzet, krijg je onderstaande voordelen.

Crypto.com Card voordelen

Onze beoordeling van de Crypto.com Card is een 2/5. Mede door het feit dat de voordelen van de betaalbare kaarten (Midnight Blue, Ruby Steel en Royal Indigo) volledig teruggeschroefd zijn. En een duurdere kaart is alleen interessant wanneer je echt in CRO wil investeren.

Overige crypto cards in Nederland en Belgie

Hoe vraag je een crypto debit card aan?

Wil je graag een crypto debit card aanvragen? Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Kies een crypto debit card provider: Ga op zoek naar een betrouwbare crypto debit card provider die aan jouw behoeften voldoet. Er zijn verschillende opties beschikbaar op deze pagina, dus neem de tijd om er een te vinden die bij jou past.
 2. Registreer en verifieer je identiteit: Zodra je een provider hebt gekozen, moet je je registreren en je identiteit verifiëren. Dit proces omvat meestal het verstrekken van persoonlijke informatie en het uploaden van identiteitsbewijzen.
 3. Stort geld op je account: Na het voltooien van de verificatie, moet je geld op je account storten. Dit kan doorgaans in de vorm van cryptovaluta of traditionele valuta.
 4. Bestel je crypto debit card: Nadat je geld op je account hebt gestort, kun je je crypto debit card bestellen. Dit kan online worden gedaan en de kaart wordt naar je thuisadres gestuurd.
 5. Activeer en gebruik je kaart: Nadat je je crypto debit card hebt ontvangen, moet je deze activeren volgens de instructies van de provider. Daarna kun je je kaart overal gebruiken waar debit- of creditcards worden geaccepteerd.

Met deze stappen ben je klaar om je crypto debit card aan te vragen en te genieten van de voordelen van het uitgeven van cryptocurrency in het dagelijks leven. Veel plezier!

Hoe werkt cashback bij een crypto debit card?

 • Cashback bij een crypto debit card werkt als een beloningssysteem waarbij je een percentage van je aankoopbedrag terugkrijgt in de vorm van cryptocurrency of punten.
 • Bij sommige kaarten kun je tot wel 10% cashback verdienen, wat betekent dat je bijvoorbeeld 10 euro terugkrijgt als je voor 100 euro iets koopt.
 • De cashback wordt automatisch toegevoegd aan je crypto wallet en je kunt het gebruiken om giftcards te kopen of om te zetten in euro.

Voordelen van cashback bij een crypto debit card

 • Het krijgen van cashback bij een crypto debit card is een leuke manier om wat extra crypto te verdienen terwijl je gewoon je dagelijkse aankopen doet.
 • Het kan ook helpen om de kosten van je crypto card te compenseren, aangezien sommige kaarten een jaarlijkse vergoeding hebben.
 • Bovendien is cashback een handige manier om je cryptocurrency portfolio te laten groeien, omdat je de cashback kunt gebruiken om meer crypto te kopen zonder extra geld uit te geven.

Kosten en fees van crypto cards

Jaarlijkse kosten

Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor het bezitten van een crypto card. Deze kosten kunnen variëren van kaart tot kaart en kunnen een vast bedrag per jaar zijn of een percentage van het totale bedrag dat op de kaart wordt gestort. De jaarlijkse kosten zijn bij vrijwel alle crypto kaarten gelukkig 0.

Transactiekosten

Bij elke transactie die je met je crypto card doet, kunnen er transactiekosten in rekening worden gebracht. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage van het transactiebedrag. Het is belangrijk om deze kosten te controleren voordat je een crypto card kiest, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij crypto kaarten moet je rekening houden met conversiekosten van je crypto en conversiekosten naar euro (of de valuta waarmee je betaalt). Ook moet je rekening houden met vreemde valutakosten wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Opnamekosten

Als je geld wilt opnemen van jouw crypto card, kunnen er opnamekosten worden berekend. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de kaartaanbieder en het land waarin je je bevindt. Het is belangrijk om te controleren wat de opnamekosten zijn voordat je een crypto card kiest, zodat je weet hoeveel het kost om geld op te nemen.

Conclusie beste crypto kaart in 2024

Het gemis van de Binance Card is nog steeds groot, maar de Bybit Card komt gelukkig grotendeels in de buurt. Bybit biedt de hoogste cashbacks tegen lage kosten. De kaart wordt in veel winkels geaccepteerd en de €25 bonus is een mooi begin. Het is de beste debit card, omdat de overige kaarten simpelweg niet goed genoeg zijn.

Nexo biedt een lage cashback en is alleen interessant als een een creditcard in plaats van een debit card wil.

Voor de Crypto.com kaart een een hoge investering vereist om te profiteren van de voordelen.

Wat is een crypto card?

Een crypto card is een debit card waarmee je met cryptocurrency zoals Bitcoin en USDT kunt betalen. Het functioneert als een gewone bankpas maar haalt fondsen van je crypto wallet.

Wat zijn de voordelen van een crypto card?

Gemak: Direct betalen met crypto zonder omzetten naar euro.
Acceptatie: Gebruik op plaatsen waar bankpassen worden geaccepteerd.
Veiligheid: Geavanceerde beveiligingsfuncties beschermen je fondsen.

Hoe werkt een crypto card?

Koppel je crypto wallet aan de card. Bij betalingen wordt het bedrag direct van je wallet afgeschreven. Saldo updates zijn real-time.

Hoe kies ik de juiste crypto card?

Ondersteunde cryptocurrencies: Zorg dat de card de gewenste crypto ondersteunt.
Kosten: Let op uitgifte-, transactie-, en omzetkosten.
Beveiliging: Zoek naar functies als diefstalbescherming en de mogelijkheid om de kaart te bevriezen.
Verzekering: Check of er aankoopverzekering is zoals bij reguliere creditcards.

Wat zijn de top 3 crypto cards in 2024?

Bybit Card: Beste algemene optie met hoge rewards en lage kosten. Ondersteunt meerdere valuta’s en biedt tot 10% cashback.
Nexo Card: Biedt de optie voor zowel debit als credit. Minder interessante cashback maar biedt rewards op crypto holdings tot 14%.
Crypto.com Card: Vereist investering in CRO voor voordelen. Cashback kan oplopen tot 5% + 3% CRO bonus.

Hoe vraag ik een crypto debit card aan?

Kies een provider en registreer.
Verifieer je identiteit.
Stort geld op je account.
Bestel je card en laat deze thuisbezorgen.
Activeer de card en start met gebruiken.

Hoe werkt cashback bij crypto cards?

Je krijgt een percentage van je aankoopbedrag terug als cryptocurrency of punten, wat automatisch aan je wallet wordt toegevoegd.

Wat zijn de kosten en fees van crypto cards?

Jaarlijkse kosten: Meestal gratis.
Transactiekosten: Kan een vast bedrag of percentage van het transactiebedrag zijn.
Opnamekosten: Variëren per aanbieder en locatie.

Photo: Depositphotos/frantic00

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven