Home » Blog » Katana Inu, wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over KATA

Katana Inu, wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over KATA

Katana Inu

De crypto markt en de gaming industrie horen bij de snelst groeiende markten in de wereld. De omzet in de videogame markt ging van 2019 met $151.55 miljard. In 2020 naar $162.32 miljard om in 2021 uit te komen op $180.1 miljard. Tot 2025 wordt er verwacht dat deze groei per jaar met ruim 9% zal toenemen. Dat zou betekenen dat in 2026 de markt $296.63 miljard omzet. De crypto markt werd in 2020 op $1.49 miljard ingeschat. Deze markt zou tot 2030 elk jaar met 12.8% moeten groeien tot $4.94 miljard in 2030. Als deze twee markten met elkaar gecombineerd worden, moet er eigenlijk een super groeiende markt ontstaan, toch? Katana Inu wil in deze ontwikkeling van de twee werelden een rol gaan spelen en ze samenvoegen. Ze willen dit gaan doen met hun platform dat DeFi, NFT’s, hoge kwaliteit grafische gameplay en een NFT-marktplaats verbindt.

Je hebt het vast al door, in deze blog ga ik het over Katana Inu hebben en het KATA-token. Ik ga je uitleggen wat Katana Inu precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de KATA-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het KATA-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Katana Inu (KATA)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken met een game voorbeeld van Katana Inu.

Wat is Katana Inu?

Katana Inu is een play to earn Battle Royale NFT PC-game met een eigen NFT-marktplaats dat op een Ethereum layer 2 oplossing draait. Ze willen de vernieuwing in de gaming industrie aandrijven door blockchain technologie en gaming op een effectieve manier met elkaar te verbinden. Het project wordt ondersteund door Chain Vision, een Duits blockchain ondernemersteam, waarmee ze dit enorme project een grote waarde willen geven. Dit gaan ze onder andere doen met ‘AAA’ of ’triple A’ games. In de video game-branche is dit een informele aanduiding voor games die door middelgrote of grote uitgevers geproduceerd en gedistribueerd worden. Deze games hebben ook een groter ontwikkelings- en marketingbudget. Voorbeelden van zulke games in de blockchain gaming industrie zijn Star Atlas en Illuvium.

Hun visie is om moderne 3D high-end games te ontwikkelen, waardoor de waarde van Katana Inu voor hun gemeenschap vergroot wordt. De games worden opgenomen in hun decentrale ecosysteem waarbij hun NFT-marktplaats een belangrijke rol zal gaan spelen. Skins en in-game voorwerpen zijn hier als NFT’s te vinden. De NFT-skins kunnen dan tijdens het gamen gebruikt worden. In de traditie van het play to earn concept, ben je dan ook echt de eigenaar van elke NFT die in de game gebruikt wordt. Dit betekent dan ook dat alle in-game voorwerpen op deze marktplaats verhandeld kunnen worden. Ze kunnen verkocht of gekocht worden met Ether (ETH) of het KATA-token.

Het hele ecosysteem wordt aangedreven door DeFi en NFT’s. De eerste games modussen zijn een open-world Battle Royale en diverse andere 5v5 team games op kleinere schaal. Gamers kunnen op zoek naar boxen met waardevolle buit, die op de marktplaats verkocht kan worden. Er zijn maandelijkse toernooien waar zeldzame NFT’s of het KATA-token gewonnen kan worden. Toernooien worden live gestreamd op Twitch en YouTube.

Hoe werkt Katana Inu?

Het is mogelijk om aan Katana Inu deel te nemen met of zonder KATA-tokens te bezitten. Ook zonder KATA kun je aan toernooien deelnemen en via beloningen toch KATA-houder worden. Omdat de hele opzet van het ecosysteem berust op de symbiose van crypto en gaming, heb je als token houder wel voordelen. Zo zijn er onder andere kortingen op de kosten voor de NFT-marktplaats, op NFT’s en in-game voorwerpen.

Als je een goede gamer blijkt te zijn, is er de mogelijkheid om een YouTube content creator of Twitch streamer te worden. Dus eigenlijk een influencer voor Katana Inu. De game zal dit dan financieel ondersteunen, bijvoorbeeld door betere streaming hardware te leveren en ze bovendien door ze op de Katana Inu sociale media te promoten.

Katana Inu zet ook helemaal in op GameFi, iets waar ze helemaal van overtuigd zijn. Dat is volgens hun de sleutel tot grotere aanvaarding van blockchain gaming. Hiermee verwachten ze als het ware een onontkoombare crypto revolutie. Zij willen zich ook toeleggen om crypto beginners aan het gamen te krijgen, door de P2E formule en het feit dat NFT’s in je bezit zijn, en voor winst verkocht kunnen worden.

Gaming kreeg door de Covid pandemie een impuls en de verwachting is dat deze groei zal voortduren. In diverse landen zijn mensen compleet overgestapt om fulltime P2E games te spelen en daarmee een hoger inkomen kunnen verdienen met gaming dan ze in hun oude baan hadden. In onder andere Cuba en de Filipijnen is dat hard gegaan en Axie Infinity is daar het klassieke voorbeeld van.

De volgende afbeelding laat de inkomsten van crypto en gaming zien. Rechts staat ook vermeld hoe de gaming inkomsten verdeeld zijn.

Inkomsten crypto en gaming
Katana Inu whitepaper

Katana Inu PC-game; Battle Royale en 5v5.

Het gaming zelf gebeurt met een open-world Battle Royale game, waarbij het vechten geblazen is en de ‘last man standing’ is de winnaar. Dit kan tot met 100 gamers gespeeld worden. Er zijn ook 5V5 games die op een kleiner speelveld plaatsvinden.

Katana Inu betekent in het Japans Katana hond, dus de karakters van de games zien eruit als menselijke Shiba Inu’s. Het is mogelijk om diverse gevecht stijlen en technieken te kiezen, zoals vechtsporten, magie of melee. Melee betekent alle vormen van close combat in online gaming. In de ‘open-world’ kunnen de gamers dan diverse in-game voorwerpen vinden, waarmee je voordelen kunt krijgen in de game. Deze hebben dan bijvoorbeeld verschillende zeldzaamheid.

De NFT-marktplaats gaat een belangrijke rol hierbij spelen, omdat dit het verbindingsstuk is tussen de game en de crypto wereld. Hier kunnen de diverse in-game voorwerpen zoals skins, hoeden, kleren of schoenen gekocht of verkocht worden met het KATA-token. Dit moet bijdragen tot een betere en completere game-ervaring en voegt ook liquiditeit aan de game toe.

Andere artiesten en creators kunnen hier ook hun NFT’s minten en verhandelen. De opbrengst hiervan wordt in Katana Inu geïnvesteerd. Door deze circulaire-economie wordt er vertrouwen tussen de gebruikers en gamers gekweekt, de marktkapitalisatie wordt verhoogd en de levensduur van het ecosysteem wordt erdoor verzekerd. Er wordt ook aan een e-commerce shop gewerkt, die allerhande in-game merchandise gaat verkopen.

Liefdadigheid met Katana Inu

Het Katana Inu team wil niet alleen maar winst maken, maar zich ook inzetten voor diverse liefdadigheidsprojecten. Er zijn diverse projecten die ze willen gaan ondersteunen met een deel van de opbrengsten.

  • Zelfvoorzienende waterbronnen bouwen in Afrika.
  • Weeskinderen ondersteunen.
  • Bomen planten.
  • Zwerfdieren helpen.

Wie zit er in het team achter Katana Inu?

Er zitten rond de twintig mensen in het Katana Inu team. De belangrijkste leden van het team zijn Duitse blockchain technologie liefhebbers en investeerders van Chain Vision;

  • Marwan Haddad — Oprichter en CEO van Katana Inu en Chain Vision. Hij heeft een achtergrond in web- en grafisch ontwerpen en e-commerce.
  • Hamza Shamzi — CAO bij Katana Inu. Heeft in Cambridge gestudeerd in accounting en business management.
  • Jason Min — Senior blockchain ingenieur. Sinds 2014 softwareontwikkelaar met kennis in blockchain technologie,
  • Yezdan N — Marketing manager.

Wat is het KATA-token?

Het KATA-token is een BEP20 token. Er zijn 50 miljard tokens waarvan er eind december 2021 een onbekend aantal in omloop van is. Daardoor is het ook niet mogelijk om de marketcap te berekenen.

De distributie van de tokens gebeurt op de volgende manier, zoals in de afbeelding te zien is. Het team krijgt 25%, wat best wel veel is. De tokens voor het team zouden via een ontgrendelingssysteem uitgebracht worden, maar daar is geen verdere informatie over te vinden.

KATA token distributie
https://katanainu.com/

Wat is de koers van het KATA-token?

Als je in het KATA-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het KATA-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 23 december 2021 met een koers van $0.003621, direct na de IDO. Een dag later werd al de voorlopige ATH bereikt met een koers van $0.008142. Daarna is de koers ook weer iets gezakt en op het moment van schrijven, eind december 2021 is de koers $0.006964.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 3000 op plek 3006. Deze munt zou een goed vooruitzicht kunnen hebben. Het is nog een heel jong project, maar veel van hun games en andere onderdelen van hun project moeten nog uitgebracht worden. Helaas staat in de whitepaper niet veel essentieels en op hun website is ook niet veel informatie te vinden. Het wordt als een groots project aangekondigd, maar de uitwerking op dit moment ziet er niet echt professioneel uit. Zo zeggen ze ook dat ze op een layer 2 draaien, maar er is geen informatie te vinden welke layer 2 dat dan wel is.

Het team is dan wel weer bekend en dat is een positief teken. Ook hebben ze de video die in dit artikel staat op diverse plekken rond de wereld laten zien, zoals op Times Square in New York City. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen, ik ben geen financieel adviseur.

Waar kun je het KATA-token kopen?

Het KATA-token is nog niet op Bitvavo en Binance te koop en ook nog niet op een andere CEX. Er zijn wel liquidity pools op DEX’en bij Uniswap en PancakeSwap waar je een KATA-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het KATA-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je KATA-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Katana Inu heeft in principe goede ideeën en het wordt gebracht als een groot project. Helaas laat de whitepaper en hun website geen al te professionele indruk achter. Er is nauwelijks essentiële informatie te vinden over hoe de games gespeeld worden of op welke layer 2 oplossing ze bijvoorbeeld draaien. Ook het feit dat het team 25% van de tokens naar zichzelf laat stromen is best wel veel. Bovendien beweren ze dat de tokens voor het team met een ontgrendelingsmechanisme vrijgegeven worden, maar dat mechanisme is in geen velden of wegen te bekennen.

Behalve de video, is er verder niets wat klaar lijkt te zijn van dit project. Nu zijn wel meer projecten in dezelfde fase, of al iets verder, zoals Star Atlas en Illuvium. Deze projecten zitten echter een stuk solider in elkaar en geven wel degelijk belangrijke en essentiële informatie over hun project. In de whitepaper praat Katana Inu wel over de vele projecten die een rug pull doen in crypto, ik hoop dat ze dat zelf niet gaan doen.

Op het moment lijken er meer rode dan groene vlaggen die over dit project waaien. Als je in het KATA-token wilt investeren, doe dan wel eerst goed je eigen onderzoek, ik ben namelijk geen financieel adviseur. Ik hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb, en dat uiteindelijk ‘einde goed, alles goed’ blijkt op te gaan, maar op dit moment ben ik eerder sceptisch over dit project.

Heb je nog vragen over Katana Inu, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven