Home » Blog » Cryptohopper – Ultieme review en handleiding

Cryptohopper – Ultieme review en handleiding

Cryptohopper, de ultieme review en handleiding! We haken vandaag dan ook in op een aantal belangrijke onderwerpen, waarin je meer leert over de handel in cryptocurrency (crypto trading), maar ook over crypto trading bots, Cryptohopper en wat er allemaal bij het handelen in cryptocurrency’s komt kijken. Een artikel geschikt voor de absolute beginner, maar ook voor de wat meer ervarener traders onder ons.

De automatisering is belangrijk, ook voor crypto trading. Want laten we eerlijk zijn: iedereen die begint met het handelen in crypto, die doet dat omdat hij of zij winst wil maken. Rijk wilt worden. Smerig rijk zelfs. Voor elke dag in de week een andere villa. Of een andere kleur BMW M8 Competition (ja, die van € 220.000 per stuk) voor elke werkdag. Geld verdienen is altijd het doel van handel drijven.

Dus rijk worden is natuurlijk schitterend. Maar weet je wat nóg mooier is? Precies: slapend rijk worden! En om slapend rijk te kunnen worden (of slapend arm) kun je gebruik maken van een crypto trading bot, zoals Cryptohopper. Cryptohopper stel je eenvoudig in op de meestgebruikte cryptocurrency-exchanges, zodat je alles vanuit één platform kunt coördineren.

Zoals gezegd laten we vandaag alles, maar dan ook werkelijk ALLES, wat Cryptohopper te bieden heeft in deze uitgebreide en ultieme review en handleiding de spreekwoordelijke revue passeren.

Zit je er klaar voor? Dan gaan we direct aan de slag met alles wat je maar kunt en wilt leren over deze cryptocurrency trading bot van wereldklasse: Cryptohopper!

Wat zijn Crypto Trading Bots?

Voordat we met allemaal waanzinnige termen gaan smijten, eerst maar even een fatsoenlijk fundament leggen. Want de wereld van crypto trading is net zo uitgebreid als dat hij bijzonder is. De industrie wordt groter en groter en meer en meer mensen stappen op een bepaald niveau of platform in om ook zelf cryptocurrency’s te gaan traden. Het kan dan ook geen kwaad om eerst eens te gaan kijken naar wat een Crypto trading bot eigenlijk is. En wat je ermee kunt. En vooral: waarom je er eentje zou willen hebben!

Een Crypto Trading Bot is dan ook een stuk software wat je kan helpen om op een geautomatiseerde wijze transacties te doen. Of (en dan beginnen we toch echt met de terminologie) een positie in te nemen of te sluiten. Met andere woorden: om cryptocurrency’s te kopen of te verkopen. Een Crypto Trading Bot heeft als primaire functie om je te ontzorgen en om actief te zijn op momenten dat je dat zelf niet zou kunnen.

Het goede nieuws is namelijk: een Crypto Trading Bot hoeft niet te slapen, te eten, naar de WC of voor jankende kinderen te zorgen. Een Crypto Trading Bot staat elke dag, de hele dag, 24/7 non-stop tot jouw beschikking. Gaaf hè?!

Cryptohopper

Het is wel belangrijk om te beseffen dat een Crypto Trading Bot geen bovennatuurlijke krachten of voorspelmodellen bezit die jou stinkend rijk gaan worden. Een trading bot werkt op basis van een aantal parameters – die jij persoonlijk instelt – en waarmee deze automatisch zal gaan handelen. Stel je de goede parameters in, kun je hier heel heel rijk mee worden. Stel je de verkeerde parameters in, kun je met hetzelfde tempo je zuurverdiende spaargeld zien verdampen. Voorzichtigheid is en blijft dus geboden!

Toch kun je wel degelijk gebruik maken van een uitgebreide hoeveelheid strategiëen, signalen en templates vanuit de Cryptohopper marketplace (marktplaats). Hier komen we uiteraard later uitgebreid op terug. Laten we eerst eens kijken waarom je überhaupt voor Cryptohopper als crypto trading bot moet gaan.

Waarom Cryptohopper de beste keuze is

CryptoHopper is één van de meest bekende Crypto Trading Bots op de markt. We kunnen je in twee minuten van alles over CryptoHopper vertellen (en dat gaan we ook doen), maar we beginnen eerst met een filmpje van CryptoHopper zelf. Dus bekijk eerst in twee minuten tijd onderstaande video, voordat je verder leest.

Cryptohopper brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Natuurlijk, het zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van (deels) automatische trading. Maar het platform biedt nog zó véél meer! Natuurlijk zetten we de belangrijkste verkoopargumenten even voor je onder elkaar.

Maar hou zeker nog ruimte in je hoofd voor de rest van het artikel. Daarin tonen we wat voor gave features Cryptohopper allemaal nog meer te bieden heeft voor zowel de geavanceerde of gevorderde én de experts op het gebied van cryptocurrency trading.

Werkt vanuit de cloud

Een van de voordelen van CryptoHopper is dat het geen stuk software betreft waarvoor je op je laptop of computer een softwareprogramma hoeft te installeren. Dat zou namelijk betekenen dat je elke keer dat je een wijziging in je trading strategie zou willen doorvoeren, je hiervoor naar huis moet gaan of je laptop open moet klappen.

In tegenstelling daarop is CryptoHopper gebouwd als een cloud-applicatie. Hierdoor kun je overal ter wereld met een werkende internetverbinding toegang krijgen tot jouw CryptoHopper-bot en de aanpassingen direct activeren. Zo mis je dus geen grote kansen omdat je in de file staat, maar kun je met een desktop, laptop, mobiele telefoon of tablet overal direct bij je eigen bot. Wel zo handig!

Hierdoor beschikt CryptoHopper over een ongekende uptime, wat wil zeggen dat de bot praktisch altijd online is. Dit geeft een heel veilig en rustig gevoel, waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Verder beschikt de bot over een hele makkelijke interface, waardoor je hem met slechts enkele klikken en instellingen al online en werkend hebt.

De verschillende pakketten

Dat CryptoHopper immens populair is, blijkt wel uit de reeds 180.000 gebruikers die de bot momenteel heeft verzameld. CryptoHopper biedt momenteel vier verschillende pakketten aan. We zetten ze even kort op een rij, inclusief de maandprijs voor het abonnement.

CryptoHopper Pioneer
Gratis
20 posities
Portfolio Management
Manual trading
All premium partner exchanges
 
 
 
 
 
 
CryptoHopper Explorer
$19
80 posities
Max 15 coins
Max 2 triggers
TA met 10 min interval
1 Simulated Trading Bot
 
 
 
 
 
CryptoHopper Adventurer
$49
200 posities
Max 50 coins
Max 5 triggers
TA met 5 min interval
1 Simulated Trading Bot
Exchange arbitrage
 
 
 
 
CryptoHopper Hero
$99
500 posities
Max 75 coins
Max 10 triggers
TA met 2 min interval
Alle coins voor signalen
Premium indicators
Market Arbitrage
Market Making
 
 

Cryptohopper Marketplace

Wanneer je een keuze hebt gemaakt of je voor een gratis of betaald pakket van Cryptohoppper gaat, moet je daarnaast nóg een keuze maken die over geld gaat. Namelijk of je gebruik wilt gaan maken van het uitgebreide aanbod in de Marketplace (de marktplaats) van Cryptohopper.

Stel je even je favoriete spelletje voor waar je in-game aankopen kunt doen. Een extra sterk wapen, een outfit die helemaal geweldig is, vanity items of wat je verder ook maar aan kunt kopen. Zoiets is Cryptohopper Marketplace ook. Betekent dat dan dat je er éigenlijk niets mee kunt? Nee, integendeel.

In de trading wereld wordt deze functionaliteit ook wel Mirror Trading genoemd. In andere woorden: je spiegelt de trades of de strategie van anderen. Dat kan natuurlijk fantastisch uitpakken, maar ook een stuk minder fortuinlijk. Zoals altijd geldt dat hoe beter de trader is die je spiegelt, hoe groter je eigen mate van succes zal zijn. En andersom natuurlijk ook dat als je iemand nadoet die in een sloot springt, je zelf ook in de sloot zult eindigen.

In de Cryptohopper Marketplace zul je zien dat er gebruik is gemaakt van een categorie-indeling tussen de volgende drie opties:

  • Templates
  • Strategies
  • Signals

Zoals het een Marktplaats betaamt, heb je de keuze tussen gratis en betaalde opties. Hierbij moet overigens wel de kanttekening geplaatst worden dat een betaalde strategie niet per definitie succesvoller is dan een gratis strategie. Of dat je met een betaalde template meer geluk zult hebben dan met een gratis template.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar wat er zoals te koop is. Later komen we uitgebreid terug op hoe je een en ander in kunt stellen na de aanschaf!

Templates

In wezen is een template een vooraf geconfigureerde trader. Zoals je wellicht weet, zit de Hopper boordevol functies, schakelaars en schuifregelaars. Voor veel van de nieuwe gebruikers kunnen al deze instellingen een beetje overweldigend zijn, daarom heeft Cryptohopper de templates geïntroduceerd.

Met een marketplace-template krijg je een volledig geconfigureerde hopper. Het enige wat je hoeft te doen is jouw API-sleutels in te vullen.

Zie je een template die je wel wat lijkt? Check dan even aan de linkerkant of de template in kwestie wel aansluit bij de cryptocurrency exchange waarop je actief bent. Je kunt het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken door links in de filteropties alvast de juiste exchange(s) te selecteren.

Daarnaast heb je nog de optie om te filteren op base currency, gratis of betaalde templates en kun je kiezen of je op populariteit of een andere insteek wilt filteren. Zoals je ziet: Cryptohopper maakt het zijn klanten graag zo eenvoudig mogelijk. Want crypto trading is al lastig genoeg.

Strategies

Ben je nog niet zo extreem bedreven in technische analyse? Dan zijn strategies misschien wel iets voor jou. Technische analyse is in het kort de analyse van de historische koers en op basis van meerdere trading indicatoren bepalen wat de trend is. Daarnaast wordt een technische analyse ook gebruikt om geschikte koop- en verkoopmomenten te bepalen.

Omdat het traden op basis van het signaal van één enkele trading indicator doorgaans riskant is, maken de meer ervaren handelaren gebruik van een combinatie van trading indicatoren. Deze combinatie kun je ook wel een handelsstrategie noemen. En het is precies deze strategieën die door Cryptohopper aangeboden worden in hun marketplace.

De belangrijkste vraag is natuurlijk welke van deze strategieën dan het beste bij je past. Uiteindelijk zal het antwoord vooral afhangen van jezelf. De strategiëen zijn namelijk verschillend en zullen niet voor elke trader evenredig succesvol zijn. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de ene trader veel intensiever trade dan een trader die voor langere tijd bepaalde posities aanhoudt.

Wanneer je dus op zoek gaat naar een strategie die bij je past, lees dan vooral de pagina van de strategist even door. De strategist is de persoon die de strategie van A tot Z voor je heeft bedacht. Vaak staat er uitvoerig beschreven wat de achterliggende gedachte van de strategie is en voor wat voor type traders hij is ontworpen.

Signals

Wil je wel de lusten van het traden ervaren, maar liever niet de lasten? Dan zijn de signals in de Marketplace van Cryptohopper absoluut iets voor jou. Verwar de term signals niet met de term ‘signalen’, want velen denken dat je bij Signals een signaaltje krijgt dat je iets moet kopen of verkopen, maar niets is minder waar.

Signals is het volledig uitbesteden van je trading activiteiten aan een gerenommeerde trader. Deze trader stuur vanaf zijn eigen trades dus tegelijkertijd ook jouw portfolio aan. Verdient hij geld? Dan verdien jij dus ook geld. Verliest hij geld? Dan geldt hetzelfde logischerwijs ook voor jou. Signals is dan ook de meest zuivere en pure vorm van Mirror Trading, omdat je letterlijk dezelfde trades doorvoert als een andere trader.

Net als bij de strategiëen is de belangrijkste vraag natuurlijk welke trader jou die Lamborghini gaat opleveren. Of met welke trader jij die veertiende villa aan een hagelwit strand gaat binnenhalen. Ook hiervoor geldt dat je op de pagina’s van de traders je uitgebreid kunt terug lezen wat de verschillende traders precies kenmerkt en hoe ze in het verleden gepresteerd hebben. Je krijgt dan meteen een indicatie wat zo’n trader voor je kan betekenen.

Onhou wel: in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst. Maar ja, dat geldt natuurlijk ook wanneer je zelf aan de slag gaat als trader. Zeker als je (nog) niet zoveel kennis van het handelen in cryptocurrency’s hebt. Dan is een beetje hulp toch weer mooi meegenomen.

Maar laten we allereerst eens kort kijken naar hoe je je Cryptohopper bot koppelt aan jouw favoriete cryptocurrency exchange(s)!

Cryptohopper koppelen aan je favoriete exchange

Zoveel mensen, zoveel wensen. Niet elke trader handelt via dezelfde cryptocurrency-exchange. Sommige handelaren maken gebruik van meer dan één handelsplatform. Het is momenteel mogelijk om Cryptohopper aan de volgende crypto-exhanges te koppelen:

Afhankelijk van welke exchange jouw favoriet is, verschilt natuurlijk ook de manier van instellen. Althans, de daadwerkelijke stappen die je zult doorlopen om achter je API te komen. Aan de kant van Cryptohopper is het namelijk elke keer min of meer hetzelfde. We kunnen er dus vrij kort over zijn.

Het koppelen van jouw CryptoHopper trading bot aan een cryptocurrency exchange is in acht vlotte stappen voltooid. Over het algemeen doe je hier niet langer dan vijf minuten over. En wie weet krijg jij het met onze begeleiding nog wel veel sneller voor elkaar!

Stap 1: Open je CryptoHopper-account en zoek in het menu aan de linkerkant naar het woord “config”. Klik hierop en kies vervolgens voor “base config”. Vervolgens klik je op Exchange. Je komt dan in het volgende scherm terecht:

Stap 2: Zet het schuifje bij ‘Paper trading’ naar links, hiermee schakel je de functionaliteit uit.

Stap 3: Selecteer jouw exchange. Laat het veld ‘Load API keys from hopper’ ongewijzigd.

Stap 4: Ga naar de exchange van jouw keuze en log in op je account. Vraag vervolgens een nieuwe API aan.

Stap 5: Vul de gevraagde info in. Laat IP Whitelist leeg en kies voor de opties ‘a’ en ‘b’, zodat CryptoHopper straks op jouw exchange gegevens mag inzien, maar ook mag aankopen en verkopen.

Stap 6: Vul je 2FA-code in en klik op bevestigen.

Stap 7: Je API key en API secret key worden getoond en deze dien je via een bevestiging per e-mail te activeren. Dit doe je door in de activatielink in je e-mail te klikken.

Stap 8: Vul de API key en API secret key in op je CryptoHopper-account.

KLAAR!

Afhankelijk van de exchange naar jouw keuze, kun je hieronder op de juiste link klikken voor meer informatie.

Hoe stel je je Cryptohopper bot in?

Nu je helemaal op de hoogte bent hoe je je Cryptophopper bot kunt koppelen aan je favoriete exchange, is het tijd voor de basisinstellingen. We gaan er voor het gemak even vanuit dat je nog geen gebruik maakt van de templates, strategies en signals vanuit de Marketplace van Cryptohopper, maar dat we gewoon even door de basisinstellingen lopen.

De basisinstellingen hebben alles te maken met de inkoopinstellingen (buy settings) en de verkoopinstellingen (sell settings). Het mag inmiddels namelijk duidelijk zijn dat je Cryptohopper bot voor jou volgens een bepaalde strategie je crypto zal gaan in- en verkopen, zonder dat je daar verder nog energie aan kwijt bent.

Maar wanneer Cryptohopper nou een crypto aankoopt of verkoopt? Dat is geheel aan jou. En dat bepaal je helemaal zelf via de Buy settings of de Sell settings. We nemen de verschillende instellingen even met je door.

Buy Settings (koop instellingen)

De instellingen die je aan je aan je CryptoHopper-vriend meegeeft om te kopen of te verkopen, bepalen natuurlijk voor een meerendeel hoe succesvol je zult zijn met je trades. Wanneer je de instellingen totaal verkeerd zet, zal je bot daar keurig naar handelen en op de verkeerde momenten (of met de verkeerde instellingen) posities innemen of verkopen. Het is dus belangrijk dat de instellingen goed staan. Met goed staan bedoelen we, dat je snapt wat er met een instelling bedoeld wordt én dat je zelf weet wat je je bot wilt laten doen. We kijken eerst even naar het overzicht!

Cryptohopper buy settings

Percentage Lower Bid

Met deze functionaliteit kun je een percentage invullen onder de huidige marktprijs, waarvoor je een crypto wilt aankopen. Logischerwijs lukt dit doorgaans alleen in een dalende markt. Zorg er in latere instellingen wel voor dat je de tijd waarin een positie open blijft staan wat wordt verruimd, als je van deze functionaliteit gebruik wilt maken. Wil je dat niet? Vul dan simpelweg ‘0’ in.

Max open time buy

Hier vul je het aantal minuten in dat een order open moet blijven staan, voordat deze wordt geannuleerd. Gedurende deze periode zal CryptoHopper proberen om een positie aan te kopen tegen de door jou ingestelde voorwaarden.

Max open positions

Het aantal posities wat tegelijkertijd open kan staan. Het maximum hiervan is sterk afhankelijk van het gekozen abonnement.

Enable cooldown

Met deze functionaliteit zeg je feitelijk tegen CryptoHopper dat hij niets hoeft te doen nadat een positie is aangekocht of verkocht (of één van de twee). Hiermee voorkom je dat er in korte tijd heel veel trades worden uitgevoerd, waardoor de effectiviteit afneemt, maar kun je als risico lopen dat er niet ingespeeld kan worden op een plotselinge marktwerking.

Sell Settings (verkoop instellingen)

Via Sell Settings kun je dezelfde type instellingen doen als via Buy Settings, maar dan voor je verkoopproces. We pakken direct het overzicht er even bij!

Take profit at

Hier vul je in bij hoeveel procent je blij bent met je winst en graag wilt dat CryptoHopper je positie verkoopt. Het is hierbij belangrijk dat je dit niet te hoog afstelt (want dan wordt je positie bijna nooit verkocht) en ook niet te laag afstelt (want dan zouden de handelskosten voor de aan- en verkoop wel eens duurder kunnen zijn dan je daadwerkelijke winst). Het vergt vaak wat oefening en ervaring om dit percentage juist af te stellen.

Max open time sell

De verkoop-tegenhanger van ‘Max open time buy’. Oftewel: hoe lang blijft een positie open staan om te verkopen, voordat deze automatisch wordt geannuleerd.

Percentage higher ask

Ben je niet snel tevreden en wil je het onderste uit de kan halen? Dan kun je via Percentage higher ask ervoor zorgen dat je positie aangeboden wordt voor een X percentage boven de laagste verkoopprijs. Dit kan er natuurlijk wel toe leiden dat je posities minder vaak of minder snel verkocht worden. Wanneer je besluit gebruik te maken van deze strategie, gaat dat vaak gepaard met een langere ‘max open time sell’ om voldoende kans te bieden om deze posities verkocht te krijgen.

Advanced Cryptohopper functionaliteiten

Nu je de basis onder de knie hebt, is het tijd om even wat meer geavanceerde functionaliteiten van de hopper onder de loep te nemen. Dat maakt deze ultieme review en handleiding natuurlijk ook tot de ultieme review en handleiding die het is. Wij gaan gewoon lekker een paar stappen verder dan de basis.

We laten de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Stop loss
  • Trailing stop loss
  • Trailing stop buy
  • Auto close
  • Shorting
  • Dollar cost averaging
  • Config pool
  • Het inzetten van marketplace strategies
  • Het inzetten van marketplace templates
  • Het inzetten van marketplace signals

Zoals je ziet komen hier dus ook de eerder genoemde Marketplace-onderwerpen uitgebreid aan bod. Mirror trading ligt dus binnen handbereik. Maar eerst: Stop loss!

Stop loss

De stop-loss is helaas geen instrument om winst te maken, maar om verdere verliezen te voorkomen. Het kan contra-intuïtief aanvoelen om het te gebruiken, maar het is essentieel voor een handelaar! Als bijvoorbeeld 60% van je aankopen positief is en 40% negatief, dan helpt jouw ​​stop-loss de slechte aankopen eruit te filteren. Als je geen stop-loss gebruikt, zul je eindigen met een diep verlies omdat je eerder had moeten verkopen.

Stop-loss inschakelen

Wilt je op al jouw posities een stop-loss gebruiken? Eerste stap: stop-loss-orders inschakelen. Jouw munten worden dan met verlies verkocht als ze lager uitvallen dan het geconfigureerde percentage. Nogmaals: het voelt niet lekker om met verlies te moeten verkopen, maar soms is het beter om aan de noodrem te trekken dan ergens met volle vaart tegenaan te knallen en alles te verliezen. Een goede handelaar is niet de handelaar die nooit verlies maakt, maar de handelaar die over de hele linie winst weet te boeken.

Stop-loss percentage

Nu is het tijd om na te denken over hoeveel een positie moet dalen voordat je stop-loss moet worden geactiveerd. Voer in als een positief getal. Als je bijvoorbeeld je crypto wilt verkopen wanneer de prijs lager is dan -2,5%, voer je hier 2,5 in.

Het komt wel eens voor dat mensen het gevoel hebben dat hun Stop-Loss niet goed is geactiveerd. De stop-loss houdt zich aan uw basisconfiguratie. Bepaal of je markt- of limietorders wilt gebruiken voor uw stop-loss. Een limietorder wordt niet altijd gevuld als de prijs te snel daalt. Je kunt dit aanpassen onder  Sell Settings . Een marktorder verkoopt wél altijd, tegen de meest gunstige prijs van dat moment. Deze kosten qua handelskosten wel altijd meer dan een limiet order.

Trailing stop-loss

Goed, dit is misschien wel de meest vette optie van Cryptohopper. Waarom? Omdat een statische stop-loss altijd blijft staan op het bedrag wat je op basis van de kennis van dat moment invult, maar een trailing stop-loss past zich naarmate de markt zich positief ontwikkelt ook steeds verder aan naar boven.

De Trailing Stop-Loss past je stop-loss dus automatisch aan wanneer de prijs stijgt. Telkens wanneer de prijs weer daalt, wordt jouw TSL (Trailing Stop-Loss) geactiveerd en wordt je positie verkocht. Dit is een ideale manier om een ​​stijgende trend te volgen en te vroeg verkopen te voorkomen. Tegelijkertijd zorgt een TSL er ook voor dat je bij een terugval van de koers niet te lang in je positie blijft zitten waardoor je je zuur verdiende winst weer ziet verdampen.

In deze afbeelding krijg je een beetje idee van hoe de Trailing Stop-Loss in de praktijk werkt.

Laten we eens kijken naar de mogelijke instellingen van Trailing Stop-Loss (TSL):

Trailing Stop-loss inschakelen

Schakel de inschakelknop in via het menu van de ‘Sell settings’ om de TSL bij nieuwe trades te activeren.

Trailing Stop-Loss-percentage

Je Hopper zal proberen te verkopen als je koers onverhoopt met dit percentage daalt. Het zal de prijs blijven volgen, totdat het percentage dat je hebt ingesteld daalt, waarna je Cryptohopper de positie zal verkopen.

Activeer TSL bij

Het kan zijn dat je niet wilt dat Cryptohopper vanaf het moment dat de positie wordt ingenomen direct de TSL activeert, maar dat je bijvoorbeeld eerst de transactiekosten wilt afdekken. Stel dat je 1% configureert, wordt jouw TSL ingeschakeld wanneer jouw positie de winst van 1% bereikt, waarna deze wordt verkocht wanneer deze zo veel daalt als je hebt geconfigureerd in het Trailing stop-loss percentage .

Gebruik alleen Trailing Stop-Loss

Deze functie is gemaakt voor degenen die deze tool zo briljant vinden, dat je alleen de TSL wilt gebruiken. Indien ingeschakeld, wordt de Take Profit uitgeschakeld en wordt alleen de trailing stop-loss gebruikt om een ​​positie te verkopen. Je blijft dus net zo lang in je positie zitten, totdat je Trailing Stop-Loss wordt geactiveerd na een terugval in de koers.

Reset Stop-Loss na mislukte verkooporders

Indien ingeschakeld, wordt de trailing stop-loss gereset nadat een trailing stop-loss verkooporder is geannuleerd. Bestellingen kunnen worden geannuleerd als ze niet gevuld zijn en ze langer openstaan ​​dan je hebt geconfigureerd in de  Max Open Time Sell , in je verkoopinstellingen. Je kunt ook Marktorders inschakelen als je niet wilt dat bestellingen mislukken. Dit is, zoals eerder aangegeven, echter vaak duurder.

Verkoop alleen met winst

Indien ingeschakeld zal deze optie controleren of de positie wordt verkocht met winst wanneer trailing stop-loss wordt geactiveerd. Als trailing stop-loss een positie met verlies zou verkopen, wordt de verkooporder niet geplaatst.

Zorg er bij het gebruik van TSL voor dat je een hoge Take Profit instelt of alleen Trailing Stop-Loss inschakelt. De Hopper zal altijd verkopen, afhankelijk van wat hij het eerst mag verkopen.

Trailing Stop-Buy

Met Trailing Stop-Buy kun je een minimale hoeveelheid groei instellen die een individuele crypto moet laten groeien voordat uw Hopper een kooporder plaatst. Dus als een munt aan het dalen is en er is een teken van omkering, zal je Hopper deze omkering blijven negeren totdat hij de noodzakelijke minimale groei bereikt, zoals bepaald door je TSB-percentage.

Je kunt op deze manier er dus voor zorgen dat je TSB een crypto pas inkoopt wanneer hij zijn hypothetisch dieptepunt heeft bereikt, waardoor je dus heel goedkoop in kunt kopen alvorens de markt een positieve correctie laat zien.

In tegenstelling tot Trailing Stop-Loss (TSL) hoef je geen ‘arm-percentage’ in te vullen, dat is het moment waarop de trailing stop wordt geactiveerd. Dit komt omdat jouw TSB zal starten wanneer je Hopper een kooporder wil openen vanwege jouw strategie of handmatige aankopen (niet met signalen). TSB kan worden gebruikt om je te helpen bepalen hoeveel een crypto in prijs moet groeien voordat jouw Cryptohopper trading bot het een waardevolle investering vindt in plaats van een munt met een tijdelijke omkering.

Het configureren van je Trailing Stop-Buy (TSB) is eenvoudig.  Je hebt twee configureerbare velden. De Enable knop en het Trailing stop-buy percentage.

Het Trailing stop-buy-percentage bepaalt hoeveel de prijs opnieuw moet stijgen voordat jouw TSB wordt geactiveerd en je bot een daadwerkelijke kooporder kan openen.

Auto Close

Misschien wil je na een bepaalde tijd automatisch posities sluiten (verkopen). Dit wordt vaak gebruikt door handelaars en miners, die posities willen synchroniseren en deze automatisch willen inwisselen voor een andere (stabiele) valuta. Vaak om ze later vanuit een vernieuwd vermogen weer opnieuw in te kunnen kopen. Hiervoor is de Auto close in het leven geroepen.

Er zijn twee eenvoudige opties: je kunt het inschakelen en beslissen hoe lang het moet duren voordat jouw posities moeten worden gesloten (verkocht).

Pas wel op wanneer je dit inschakelt, al jouw posities worden verkocht na de tijd die je hebt ingesteld. Zelfs als ze verlies lijden. Vaak is het zelf handmatig verkopen van posities een optie die wat meer tijd kost, maar die wel voorkomt dat je verlieslatende posities verkoopt. Tenzij je dat vanuit je risicoprofiel een verstandigere keuze vindt.

Shorting

In tegenstelling tot de Auto Close is Shorting wel even een onderdeeltje waar je even goed moet opletten. Er zijn namelijk flink wat instellingen en het werkt allemaal nét iets anders dan het ‘traditionele shorten. Let dus even goed op bij dit onderdeel, wanneer je geïnteresseerd bent in shorten. Laten we eerst even kijken wat voor verschillende menu-instellingen er allemaal te configureren zijn en dan kijken we dan even naar wat ‘shorten’ eigenlijk is.

Even in het kort. Shorten is een manier om een ​​verlieslatende positie winstgevend te maken. Dit kun je doen met de functies Shorting en Trailing Stop-Short. Het is een zeer interessante functie voor traders die op zoek zijn naar een alternatief voor hun traditionele stop-loss.

Shorting is de handelsstrategie waarbij winst wordt gemaakt terwijl de prijs van een crypto daalt. Doorgaans werk je dan met derivaten (afgeleiden) van crypto waarbij je verdient aan een juiste voorspelling, in plaats van de crypto zelf fysiek in bezit te hebben. Voor shorting via Cryptohopper werkt dat net even anders.

Die manier van shorting is een beetje anders dan “traditioneel” shorting. De Cryptohopper shorting is meer een terugkoopfunctie. Wanneer je verwacht dat een positie een groter verlies zal lijden, start je een short en jouw bot zal de positie verkopen. Wanneer je denkt dat de prijs het dieptepunt heeft bereikt, consolideer (beëindig) je je shortpositie en koop je de positie direct terug.

Dus hoe configureer je Shorting? En wat als je Trailing Stop-Short (TSS) wilt gaan gebruiken?

Ga er maar eens goed voor zitten, daar gaan we! We lopen alle instellingen voor Shorting even rustig door, zodat je weet wat ze betekenen en wat je er zoal mee kunt.

Reset positie na gesloten

Als je dit inschakelt, wordt het winstpercentage van jouw positie teruggezet op 0% nadat de short is gesloten en de positie is teruggekocht.

Reset position after short

Indien ingeschakeld, worden de oorspronkelijke instellingen van de open positie hersteld wanneer een shortpositie wordt gesloten en de positie weer wordt geopend. Denk bijvoorbeeld aan de Stop-Loss en Trailing Stop-Loss instellingen. Hierdoor behoud je altijd je instellingen, ook op nieuwe posities.

Automatic shorting

Hierdoor kan jouw Hopper automatisch shortposities openen. Ideaal als je de Stop-Loss wilt vervangen door shorting.

Max. open  short positions

Het maximale aantal openstaande shortposities dat jouw Cryptophopper bot mag hebben. Hoe meer shortposities openstaan, hoe langer het duurt voordat je bot deze posities heeft gecontroleerd.

Open short based on strategy

Indien ingeschakeld, worden shortposities geopend wanneer jouw strategie een verkoop signaleert. Dit heeft voorrang op de instelling: verkopen met strategie. Configureer jouw strategie in de sectie “Strategie”.

Close short based on strategy

Indien ingeschakeld, worden shortposities gesloten wanneer jouw strategie een koop aangeeft. Configureer jouw strategie in de sectie “Strategie”.

Always short instead of sell

Indien ingeschakeld, worden shortposities geopend wanneer een open positie wordt verkocht met: winst, autoclose, stop-loss of trailing stop-loss. Dit zou een ideale strategie kunnen zijn om verliezen te voorkomen en sneller winst te maken wanneer je zult terugkopen.

Shorting percentage profit

Voer het winstpercentage in dat je op elke shortpositie wilt maken. Telkens wanneer een shortpositie boven dit percentage komt, wordt de shortpositie gesloten.

Onthoud: Je maakt geen daadwerkelijke winst met Shorting, aangezien het een terugkooptool is. Het “winstpercentage” verwijst naar de verliezen die je hebt voorkomen. Als de prijs bijvoorbeeld 10% daalt wanneer je jouw short start, zal jouw short een winstpercentage van 10% laten zien.Feitelijk betekent dat dus dat je jezelf een verlies van 10% bespaard hebt.

Use actual profit

Indien ingeschakeld, wordt de werkelijke winstberekening gebruikt voor het berekenen van de procentuele winst en voor de trailing stop-short.

Dit betekent dat jouw short het winstpercentage berekent in vergelijking met de aankoopprijs, in plaats van hoeveel verlies je hebt bespaard door short te gaan.

Trailing Stop-Short

De trailing stop-short is ook een van de meest spraakmakende functionaliteiten van Cryptohopper! En dit is hoe je de Trailing Stop-Short (TSS) inschakelt. Je kunt automatisch meebewegen met de TSS en deze de neerwaartse trend laten volgen terwijl je automatisch sluit wanneer de prijs weer begint te stijgen.

Trailing Stop-Short-percentage (alleen wanneer Trailing Stop-Short is ingeschakeld)

Voer het Trailing Stop-Short-percentage in. Bijvoorbeeld 1,5 (%). Als de cryptokoers dan 1,5% (of meer) stijgt wanneer je actief short gaat, zal de Trailing Stop-Short met dit percentage van kracht worden en jouw positie terugkopen. Het is als een omgekeerde Trailing Stop-Loss. Best gaaf hè?!

Arm trailing stop-short at (alleen wanneer Trailing Stop-Short is ingeschakeld)

Voer het percentage in dat je wilt dat de Trailing Stop-Short begint te volgen. Begin bijvoorbeeld met 3 (%). Dit betekent dat wanneer de prijs met 3% daalt, jouw TSS begint te shorten, effectief zijn posities verkoopt en wacht om het terug te kopen voor een lagere prijs.

 Use trailing stop-short only (alleen wanneer Trailing Stop-Short is ingeschakeld)

Indien ingeschakeld, zal dit het take profit percentage uitschakelen en alleen de Trailing Stop-Short gebruiken om een ​​short positie te sluiten.

Auto-close shorts within time (alleen wanneer Trailing Stop-Short is ingeschakeld)

Indien ingeschakeld, zal je trading bot automatisch korte posities sluiten na X keer.

 

Close shorts after X time open (alleen wanneer Trailing Stop-Short is ingeschakeld)

Indien ingeschakeld, worden shortposities geopend wanneer jouw strategie een verkoop signaleert. Dit heeft voorrang op de instelling: verkopen met strategie.

Auto remove shorts within time (alleen wanneer Trailing Stop-Short is ingeschakeld)

Indien ingeschakeld, verwijdert de Cryptohopper trading bot automatisch short posities na X keer.

Auto remove shorts within time (alleen wanneer Trailing Stop-Short is ingeschakeld)

Selecteer het tijdsbestek nadat je wilt dat shortposities automatisch worden verwijderd.

Do not buy back on loss

Indien ingeschakeld, worden shortposities verwijderd in plaats van teruggekocht wanneer het signaal komt om de positie te sluiten en heeft de shortpositie geen winst gemaakt.

Ignore max. open posities

Indien ingeschakeld, wordt het maximale aantal open posities genegeerd wanneer een short positie wordt gesloten en teruggekocht. Let op: dit staat niet toe om meer shortposities te openen door middel van automatisch shorten, en gaat alleen over het sluiten van de reeds bestaande shortposities.

Dollar Cost Averaging (DCA)

Een andere strategie die je kunt toepassen is de strategie van de Dollar Cost Averaging (DCA). Dit is overigens een vrij riskante strategie, dus hij wordt uitsluitend aangeraden aan de meer ervarener traders onder ons.

DCA of, Dollar Cost Averaging is een hulpmiddel om verliesgevende posities kwijt te raken of een briljant hulpmiddel om over een langere periode een betere inkoopprijs te hebben.

Beginners kunnen DCA gebruiken om geleidelijk over een langere periode te investeren. Je investeert bijvoorbeeld vijf maanden lang elke 30 dagen € 1.000. Als de prijzen aan het einde van elke maand € 100, € 90, € 80, € 70 en € 95 waren, zou jouw gemiddelde inkoopprijs € 85,50 zijn. Als je in eerste instantie het volledige bedrag zou hebben geïnvesteerd, zou je € 100 per munt hebben betaald.

Anderen gebruiken DCA om het gemiddelde van de koopprijs te bepalen of worden gebruikt als de  Martingale-techniek , die je gebruikt wanneer een positie diep verloren gaat. De aanname is dat een cryptoprijs uiteindelijk zal stijgen, dus als je je investering blijft verdubbelen, zal je gemiddelde koopprijs lager zijn en zul je eerder winst maken als de prijs weer stijgt. Je hebt voor deze techniek wel diepe zakken nodig, want je zult je investering steeds moeten verdubbelen.

Bekijk voor de verschillende instellingen rustig de video of de uitgebreide uitleg van Cryptohopper zelf. Aangezien het risico behoorlijk groot is voor de DCA, beperken we ons even tot de introductie ervan.

Config pool

Wilt je een andere strategie of koop- of verkoop-instellingen instellen voor een specifieke crypto? Maak een configuratiepool via de menuoptie Config pool. Dit heeft voorrang op jouw Baseconfig voor die specifieke munt of je algemene instellingen.

Om een ​​nieuwe configuratiepool aan te maken, ga je naar config en klik je op het tabblad “Config Pools”. Je ziet al jouw Config Pools. Je kunt configuratiepools verwijderen, aanpassen en activeren of deactiveren. Klik op de blauwe knop “Configuratiepool toevoegen”.

Je kunt alleen een configuratiepool maken voor één munt of meerdere valuta’s.

Als je een template van de Marketplace hebt geïnstalleerd, kan deze configuratiepools gebruiken. Controleer ze zorgvuldig, zodat je weet welke instellingen ze gebruiken, en zorg dat je niet verrast wordt wanneer er vanuit de config pool een stop-loss geactiveerd staat terwijl je deze in de base config uitgeschakeld hebt staan.

Het inzetten van marketplace strategies

Heb je vanuit de Marketplace een strategie ingekocht (voor geld of gratis)? Dan is het natuurlijk wel fijn als je vervolgens weet waar je het kunt activeren en hoe het dan in zijn werk gaat.

Zodra je je strategie hebt gekozen en deze hebt gedownload is het tijd om de strategie aan jouw Cryptohopper trading bot toe te voegen. Om dat te doen, navigeer je naar je Cryptohoppers Baseconfig.

Zodra de configuratiepagina is geladen, zoek je het tabblad met het label Strategie en selecteer je de strategie die je hebt gedownload.

Vanaf nu handel je op je nieuwe marktplaatsstrategie! Vergeet niet de configuratie op te slaan om de wijzigingen door te voeren. Happy trading!

Het inzetten van marketplace templates

Heb je een leuke template gevonden die je zal helpen om je trading leven makkelijker te maken? Dan wil je nadat je deze hebt gedownload natuurlijk ook activeren. Net als bij het activeren van een nieuwe strategie, is het activeren van een template kinderspel.

Zoek vanaf de base config  de acties-knop in de rechterbovenhoek van je scherm en selecteer Load template .

Als alles goed is gegaan, word je enthousiast verblijd met een pop-upscherm. Klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer jouw gedownloade template. Na een kleine vertraging wordt de pagina vernieuwd en wordt jouw gloednieuwe template geladen. Lekker bezig!

Het inzetten van marketplace signals

Als laatste van de geavanceerde Cryptohopper functionaliteiten: het instellen van de marketplace signals!

Dus je hebt een trader gekozen die je leuk vindt, je hebt jezelf op zijn signalen geabonneerd. Super goed! Het enige dat je hoeft te doen, is de signaalgever (de trader) te configureren.

Navigeer naar je tabblad signalen (zorg ervoor dat je eerst de juiste hopper selecteert!). Je komt hier via Config > Signals.

Selecteer de trader die je wilt configureren en klik op de knop  configureren onder hun portret.

Nadat je op configureren hebt geklikt, wordt je begroet met een nieuw scherm. Er moet nog het een en ander ingesteld worden. Maar geen paniek, we helpen je er rustig even doorheen.

Laten we eens kijken wat deze instellingen doen en betekenen.

Pause signal: als je de trader tijdelijk wilt uitschakelen, kun je dit hier doen!

Market order: een marktorder garandeert dat je order daadwerkelijk wordt gevuld. LET OP: Je order wordt uitgevoerd voor de best mogelijke prijs, maar je hebt niet zoveel controle over de aankoopprijs als bij een limietorder.

Buy amount in BTC: als je een koopbedrag instelt, wordt beperkt hoeveel de trader per positie kan uitgeven. Erg handig om te voorkomen dat de trader je hele budget gebruikt! Of meer dan wat je kwijt kunt raken.

Take profit at: Als je wil dat de trader handelt met een aangepaste take-profit, dat afwijkt van jouw normale handelsconfiguratie dan vul je dit hier in.

Percentage bid:  Als je wilt dat de trader iets lager biedt dan de huidige prijs, kun je dat hier instellen. Houd er rekening mee dat dit de kans verkleint dat je order wordt uitgevoerd.

Percentage ask:  Wanneer je wilt dat de trader iets meer vraagt ​​in vergelijking met de huidige prijs, kun je dat hier instellen. Houd er rekening mee dat dit de kans verkleint dat jouw order wordt uitgevoerd.

Sell signals: niet alle traders sturen verkoopsignalen. Als jouw trader dat wel doet, kun je deze instelling inschakelen en de hopper toestaan ​​om te handelen op de verkoopsignalen van jouw trader.

Signal configuration: Een trader kan bij elk signaal aangepaste instellingen verzenden (winst opnemen, trailing stop loss en dergelijke). Als je de configuratie van de trader inschakelt, zal jouw trading bot zich aan deze aangepaste instellingen houden.

Allow all coins: Met deze instelling kan je crypto hopper de limiet van 75 munten omzeilen en in plaats daarvan alle munten die de beurs aanbiedt verhandelen .

Geen van deze instellingen is vereist om de trader te laten werken. Het zijn gewoon aanpassingen die je kunt doen om de prestaties van jouw trader te verbeteren.

Gefeliciteerd! Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is geduld hebben.

Expert Cryptohopper functionaliteiten

Je mag jezelf oprecht een schouderklopje geven als je het tot op dit punt gered hebt! Niet alleen heb je inmiddels al ruim 6.000 woorden aan specialistische informatie verslonden, je hebt ook nog eens alle functionaliteiten van Cryptohopper die horen tot de basis- en gevorderde instellingen tot je genomen.

Toch zou dit geen ultieme gids zijn als we niet ook een blik werpen op de functionaliteiten die voor experts in het leven geroepen zijn. Wat denk je van functionaliteiten als backtesting? Of de reden dat mensen überhaupt naar Cryptohopper gaan: automatisch traden.

In dit onderdeel zetten we in het kort even de meest specialistische functionaliteiten of kenmerken van Cryptohopper voor je onder elkaar, zodat je volledig geïnformeerd het artikel kunt afronden. De spreekwoordelijke laatste loodjes, maar wat zijn ze mooi! Hou nog even vol, hier komen ze!

  • Automatic Trading
  • Portfolio Management
  • Mirror Trading
  • Trailing Features
  • Paper Trading
  • Backtesting
  • Strategy Designer
  • Algorithm Intelligence (A.I.)
  • Arbitrage
  • Market-Making

De heilige graal van handelen, en waarschijnlijk de reden waarom je hier überhaupt bent: automatisch handelen.

Automatic Trading (automatisch handelen)

Automatisch handelen is een revolutionaire manier van handelen en is nog niet zo lang beschikbaar voor detailhandelaren. Er zijn verschillende manieren om je automatische handelsavontuur te beginnen, elk met hun eigen moeilijkheidsgraad. We behandelen de volgende geautomatiseerde handelsmethoden: semi-automatische hande en volledig automatische handel.

Semi-automatische handel

Deze manier van geautomatiseerd handelen kan handig zijn voor degenen die nog niet klaar zijn om diep in de wereld van algoritmen en algoritmische handel te duiken en voor degenen die de koopbeslissingen graag zelf houden.

Bij semi-automatische handel ben jij degene die transacties opent, maar gebruik de Hopper om ze automatisch te verkopen. Op deze manier kunt je jouw eigen analyse van de prijs maken, maar de unieke functies van Cryptohopper gebruiken om automatisch te verkopen.

Volledig automatische handel

Het echte werk. We moedigen deze manier van handelen aan, maar je moet begrijpen hoe de Hopper de markten scant en hoe je alle tools kunt gebruiken. We hebben de essentiële tools die je kunt gebruiken bij het kopen en verkopen besproken in het gedeelte geavanceerde functionaliteiten.

Het grootste verschil is dat je met de volledig automatische handel dus letterlijk de Cryptohopper volledig achter de knoppen zet en dat je zelf – totdat je de trading bot deactiveert – geen tussenkomst hebt in de gehele strategie en je aan- en verkoopbeleid. Hou er dus rekening mee dat volautomatische handel uitsluitend voor de zeer geoefende handelaar is!

Portfolio Management

Beheer je volledige portfolio met Cryptohopper, allemaal vanaf één plek. In het gratis pakket van Cryptohopper zit deze functionaliteit al inbegrepen. Wel zo fijn natuurlijk. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de ‘Simple’ weergave en de ‘Geavanceerde’ weergave. Heel kort door de bocht geeft de simpele weergave een eenvoudig overzicht van je lopende en gesloten posities en de status daaromtrent.

De geavanceerde variant geeft je direct meerdere handvaten om de bots bij te sturen, posities in te nemen of te sluiten, DCA of Stop-loss en/of Stop-buy orders te plaatsen, et cetera. Laten we eerst even beginnen bij de eenvoudige weergave.

Simple portfolio view

Als je gewoon wilt bijhouden wat je al hebt, hoef je eigenlijk niet zo veel te doen. Verwissel je hoppers om al jouw posities te zien. Je kunt de statistiekenpagina openen om te zien hoe de Hopper die je bekijkt presteert. Verkoop posities rechtstreeks vanaf je dashboard als dat nodig is.

Advanced portfolio view

Open de geavanceerde weergave door rechtsboven op je dashboard op de knop Geavanceerde weergave te klikken.

Deze weergave biedt alles wat je beurs ook heeft, maar het maakt het veel gemakkelijker om je investeringen te volgen, aangezien jouw posities ook worden weergegeven. Plaats eenvoudig handmatige koop- / verkooporders en bekijk de grafieken.

De geavanceerde weergave toont zelfs een orderboek waarin je orders letterlijk kunt slepen en neerzetten. Da’s wel heel gaaf!

Mirror trading

Natuurlijk al uitvoerig besproken, maar de hele essentie van de externe (Marketplace) Strategies en Signals maken Cryptohopper echt tot een uniek concept. Nergens anders ter wereld kun je op één platform terecht voor zowel de input als de output waarmee je feitelijk als trader zelf volledig ontzorgt wordt.

Strategies

Ben je er nog niet helemaal aan toe om een andere handelaar met jouw zuurverdiende centen aan de slag te laten gaan? Dan is het concept van strategies helemaal voor jou bedacht. Leer van de beste handelaren ter wereld, terwijl je zelf bijleert en aan de knoppen blijft zitten.

Signals

Wil je wél alle touwtjes uit handen geven aan een andere trader? Dan kun je je via ‘Signals’ abonneren op een expert-trader die op basis van zijn eigen strategie jouw vermogen inzet voor de handel. Zorg er uiteraard wel goed voor dat je de traders in kwestie even fatsoenlijk en uitgebreid beoordeelt, alvorens je blind vertrouwt op hun kunnen.

We adviseren de volgende zaken goed te onderzoeken:

  • Verzendt hij (of zij) signalen voor jouw cryptocurrency exchange?
  • Verzendt hij signalen voor jouw crypto pairing? (bijvoorbeeld BTC/USD)
  • Wat is de algehele prestatie? Wat is het gemiddelde winst / verlies?
  • Controleer de munten waarvoor hij signalen verzendt, ga dan naar de configuratie -> baseconfig -> munten en bedragen en selecteer de munten waarvoor je trader signalen verzendt. Handelaren met een Hero-abonnement kunnen “Allow all coins” selecteren, zodat ze automatisch handelen bij elk signaal dat ze ontvangen.
  • Sommige traders bieden hun eigen templates aan. Je kunt deze downloaden en installeren, zodat uw Hopper is geconfigureerd zoals jouw trader aanbeveelt.
  • Controleer of je voldoende saldo hebt in je basisvaluta (dat is vaak BTC of USDT). Je kunt dit controleren in jouw configuratie. Je crypto trading bot gebruikt deze basisvaluta om andere crypto te kopen.

Trailing features

We hebben ze natuurlijk al individueel behandeld, de trail stop-loss en de trail stop-buy. Maar aangezien deze functionaliteit zo veel bijdragen aan de reden waarom geautomatiseerde trading zo populair aan het worden is, bespreken we de trailing features ook nog even als collectief.

Het fijne van beide trailing-functies is dat je er eigenlijk niets voor hoeft te doen. Naarmate de koers zich verder en verder ontwikkelt, past het systeem automatisch de waarden voor je aan om voor jou als handelaar het allermeeste geld over te houden. Je profit maximaliseren is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Mocht je de video’s gemist of overgeslagen hebben, dan raden we ten zeerste aan om ze toch nog even te kijken. Prepare to be amazed!

Paper  trading

Met paper trading kun je handelen met behulp van real-life uitwisselingsgegevens met gesimuleerde crypto. Zo ervaar je het platform zonder enig risico te nemen. Het is een alom bekende, beproefde en geliefde manier om te kunnen oefenen met trading, zonder de bijbehorende risico’s.

Bij elk betaald abonnement krijg je de mogelijkheid om één simulator (of paper trader) te maken. Dit maakt het ideaal voor het testen van strategieën op jouw simulator, zodat je succesvolle strategieën kunt gebruiken op je live Cryptohopper trading bot.

Wanneer je jouw reis met Cryptohopper begint, wordt je gevraagd of je een paper trading hopper wilt maken. We raden altijd aan om je exchange-account te koppelen, zodat je de meest volwaardige ervaring krijgt. En zo weet je ook zeker dat de data overeenkomt met je live-account, waardoor de waarde van je paper trading resultaten nog zoveel groter is.

Backtesting

Backtesting kan heel letterlijk worden gelezen, namelijk het ‘achteraf testen’ van data. Via de module backtesting kun je voor verschillende coins op basis van historische data bekijken wat het effect zou zijn geweest van de instellingen die je hebt toegepast in de Buy Settings en Sell Settings.

Hou er wel rekening mee dat resultaten uit het verleden niet per definitie betekenen dat je hier in de toekomst ook succesvol mee zult zijn. Andersom geldt ook dat wanneer je in het verleden misschien met bepaalde instellingen niet zoveel winst had gepakt, dat in de toekomst wel eens heel anders zou kunnen zijn.

Toch zegt de data van backtesting wel degelijk iets. Je kunt het in ieder geval eens een paar keer draaien om de verschillende resultaten te analyseren. Je hebt later altijd nog de mogelijkheid om oude analyses opnieuw te bekijken en daar weer een hernieuwde strategie op te verzinnen.

Strategy Designer

Een unieke functie op Cryptohopper en essentieel voor algoritmische handelaren is de Strategy Designer. Dit is de kern van wat algo-traders willen automatiseren: de Technische Analyse.

Handelaren scannen de markten met crypto trading indicatoren die kijken naar de trends, het volume, het momentum en de volatiliteit. Dit kan aangeven hoe de markten zullen bewegen.

Handelaren gebruiken meestal tools zoals TradingView om de markten te analyseren. Ze selecteren hun favoriete indicatoren om te zien wat ze voorspellen. Dit is een zeer tijdrovend proces en iets dat elke trader zou willen automatiseren. En met behulp van de Strategy Designer kan dat.

Strategy Designer: het concept

Het idee van de Strategy Designer is dat je indicatoren en candle patterns kiest, die jouw bot zal gebruiken om de markten te scannen om te bepalen of het tijd is om te kopen of verkopen of niet. Nadat je een strategie hebt gemaakt, kun je deze testen om te zien of er aanpassingen nodig zijn.

Het succes van jouw strategie wordt bepaald door de combinatie van crypto trading indicatoren en  candle patronen, de grafiekperiode (kaarsgrootte) die je analyseert en hoe “strak” je deze instelt.

Check ook zeker even deze artikelen die gaan over handelen aan de hand van technische analyses:

Strategy-instellen

Eigen strategie instellen

Hoe meer indicatoren tegelijkertijd moeten worden vervuld, hoe minder signalen jouw strategie zal geven. Immers, hoe vaak komt het voor dat bijvoorbeeld zes indicatoren tegelijkertijd worden gehaald? Je kunt met de krapte spelen door een “keep-signaal voor” te configureren bij het configureren van je indicator, zodat het wat meer tijd heeft om te overlappen met andere indicatoren, of door te spelen met de minimale koop- / verkoopsignalen.

Hoe je het ook instelt, je eigen handelsstrategie creeëren is nog nooit zo makkelijk geweest.

Algorithm Intelligence (A.I.)

Een van de meest opwindende ontwikkelingen in geautomatiseerd handelen is Cryptohoppers Algorithm Intelligence, ook wel A.I. genoemd.  Nee, het is geen kunstmatige intelligentie (nou ja, nog niet. Wie weet waar de toekomst hen zal brengen).

De manier waarop de A.I werkt, is gemakkelijk te verklaren, vergelijk het eenvoudig met een automatische backtester. Je voedt je AI met alle mogelijke strategieën, hij analyseert ze allemaal voor je en kiest degene die het meest succesvol is in de huidige markt. Je komt niet dichter bij een set-and-forget dan dit.

Cruciaal voor het creëren van een goede A.I zijn twee dingen:

  • Beschikken over verschillende nauwkeurige analysestrategieën voor markttrends die jouw A.I. moet analyseren over de trend van een markt. Bouw ze zelf of download ze van de Marketplace.
  • Geef het zoveel mogelijk strategieën voor koop- / verkoopsignalen.

Jouw A.I. beoordeelt zowel markttrend- als signaalstrategieën met een nauwkeurigheidsscore. Je kunt in je configuratie bepalen hoe hoog de score op een sein moet zijn, voordat je Cryptohopper het mag volgen. Je Hopper volgt automatisch signalen die afkomstig zijn van de strategie met de hoogste nauwkeurigheid. Het enige wat jij hoeft te doen is een nieuwe kleur Lamborghini uit te zoeken en af te wachten.

Je eigen A.I. opzetten

Stap 1: Maak een nieuwe A.I.

Ga naar strategieën -> en klik op  Nieuwe A.I. . Dit voelt al spannend, nietwaar?

Stap 2: een naam geven en opslaan.

Geef je A.I. een mooie naam en sla voor de eerste keer op. Probeer vaak op te slaan wanneer je met jouw A.I. aan de slag gaat. Dit werkt de checklist bij en zorgt ervoor dat je je voortgang niet verliest.

Stap 3: voeg trendstrategieën toe.

Voeg trendstrategieën toe die jouw A.I. moet analyseren in de markttrend. Dit is belangrijk, zodat het weet of er een opwaartse, neerwaartse trend is of dat de markt zijwaarts gaat. Als je geen strategieën hebt, maak ze dan aan in de Strategy Designer of download ze van de marktplaats. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Stap 4: voeg signaalstrategieën toe.

Voeg signaalstrategieën toe die zoeken naar koop- en verkoopmogelijkheden. Dit is uiteindelijk de reden waarom we een A.I. op de eerste plaats willen inzetten! Klik op opslaan.

Stap 5: Configureer jouw A.I.

Configureer de A.I. als strategie in één of meerdere hoppers, zodat je Cryptohopper trading bot kan zoeken naar aan- / verkoopkansen. Je doet dit in je basisconfiguratie -> Strategie -> Selecteer jouw A.I. strategie.

Stap 6: Pas de A.I. instellingen aan.

Configureer je AI. Ga naar jouw A.I., klik op  Config  en wijzig de instellingen. De instellingen zijn eenvoudig. Je bot geeft een score tussen -1 en 1 aan elk koop- of verkoopsignaal, hoe hoger of lager deze score, hoe sterker het koop- of verkoopsignaal is.

Stap 7: Activeer je A.I. bot.

Controleer of de A.I. de markten aan het scannen is. Ga naar Training , selecteer de juiste cryptocurrency exchange en het trading pair (bijvoorbeeld BTC/EUR) dat je wil analyseren en klik op  Leren . Je A.I. zal beginnen met leren! Het is bijna alsof je een kind opvoedt.

Herhaal dit proces tenslotte en train je A.I. voor alle markten die je hebt geselecteerd in je configuratie bij  Coins & Amounts . Dit zijn de markten waar je A.I. zal zichzelf trainen en jouw Cryptohopper zal crypto kopen voor markten waar je A.I. in is getraind.

Arbitrage

Prijzen tussen exchanges en trading pairs kunnen verschillen, vanwege vraag en aanbod. Maak gebruik van die prijsverschillen zonder dat je je geld van je exchange hoeft op te nemen!

De arbitragebot op Cryptohopper stuurt geen geld tussen verschillende beurzen (zoals je zou verwachten van Arbitrage). Daarom heeft Cryptohopper geen toestemming nodig  via de API.

Maar als je je geld niet opneemt, hoe werkt het dan?

Om uitwisselingsarbitrage te doen, moet je de munten bezitten waarvoor je arbitrage wilt. Stel even: je basisvaluta is bijvoorbeeld USD, en je hebt gezien dat ADA, ATOM en EOS normaal gesproken arbitragemogelijkheden bieden tussen bepaalde exchanges. Vervolgens moet je al deze munten op twee (of meer) crypto exchanges hebben waarop je arbitrage wilt doen. Nu ben je klaar om te profiteren van prijsinefficiënties.

Laten we eens kijken hoe dit mechanisme werkt. Laten we ons een arbitragemogelijkheid voorstellen tussen USD (je basismunt) en EOS (de munt die de arbitragemogelijkheid biedt):

Je bezit USD en EOS op beurzen A en B.

Op beurs A is de prijs van EOS 3,10 en op beurs B is dat 3,02. Daarom is er een arbitragemogelijkheid omdat EOS duurder is op exchange A.

Een handmatige arbitragehandel zal bestaan ​​uit het kopen van EOS op beurs B en het verkopen voor een hogere prijs op beurs A terug naar USD. Dan zou uw portefeuille resulteren in een winst in USD.

Een geautomatiseerde Cryptohopper-arbitragehandel zou het anders doen, maar resulteert in dezelfde USD-winst. Laten we niet vergeten dat je op beide exchanges USD en EOS bezit. Zoals we weten, is het doel om dezelfde hoeveelheid EOS te behouden terwijl je jetotale bedrag in USD verhoogt.

Aangezien je het bedrag van USD wilt verhogen, zou ujebijvoorbeeld 2000 (dure) EOS verkopen op beurs A (voor USD). Tegelijkertijd zou je ook 2000 EOS (goedkoop) kopen op beurs B om dezelfde hoeveelheid EOS te behouden die je had vóór de transactie. Het kan gebeuren dat een van je fondsen van een specifieke munt op een van je exchanges is opgebruikt, dan is het nodig om handmatig geld van de ene naar de andere beurs te verplaatsen om het proces opnieuw te starten.

Ook al is Arbitrage doorgaans meer een leuke bijkomstigheid en zelden een manier om echt rijk te worden, het kan zeker geen kwaad om de onderstaande video eens door te nemen en te kijken of Arbitrage iets voor jou is. Zeker wanneer je actief bent op meerdere crypto exchanges.

Market-Maker

Gebruikers met een Hero-abonnement hebben toegang tot een zeer interessante functie. Het is niet per definitie een functie die geschikt is voor elke handelaar. De functie is Market-maker. Maar wat is marketmaking? Waarom zou je het willen gebruiken? Er zijn drie hoofdredenen:

  • Als je een handelaar bent en wilt profiteren van een grote spread.
  • Als jouw project / munt niet genoeg liquiditeit heeft en jouw spread te groot is.
  • Als je een beginnende cryptocurrency exchange bent en liquiditeit nodig hebt.

De Market Maker-bot biedt liquiditeit aan een markt naar keuze, of is een manier om te profiteren van een grote spread. De spread is het verschil tussen het hoogste bod en het laagste bod. Zie de markten als een echte marktplaats. Het hoogste bod is het hoogste dat iemand bereid is te bieden, het laagste bod is de laagste prijs waarvoor iemand bereid is zijn crypto te verkopen.

Illiquide markten hebben grote spreads, en market makers zijn degenen die orders plaatsen om te spreiden om ervan te profiteren, de spread te verkleinen en daardoor liquiditeit te creëren.

De definitie van een marketmaker: “Een marketmaker moet zich ertoe verbinden om continu prijzen op te geven waartegen hij assets zal kopen (of bieden) en verkopen (of vragen). Marketmakers moeten ook het volume vermelden waarin ze willen om te handelen, en de frequentie van de tijd die het zal noteren tegen de beste bied- en beste bodprijzen (BBO).

Marketmakers moeten zich tijdens alle marktvooruitzichten te allen tijde aan deze parameters houden. Wanneer markten grillig of volatiel worden, moeten marktmakers gedisciplineerd blijven om vlotte transacties te blijven faciliteren. “

Hoe werkt de Cryptohopper Market Maker-bot?

Met de Market Maker-bot van Cryptohopper kun je gelaagde koop- en verkooporders plaatsen, waardoor de markt liquide blijft. Door het plaatsen van deze orders verandert het orderboek van de exchange, waardoor de spread kleiner wordt en de markt liquide wordt.

Wanneer je een Market-Maker opzet, heb je vermogen nodig in jouw basisvaluta en in de valuta waarvan je de markt wilt maken. Jouw Market-Maker plaatst bestellingen  rond  de spread, afhankelijk van je configuratie.

Markten veranderen snel, dus je moet jouw orderprijs snel kunnen wijzigen. Klik op de koop- / verkoopborden om een ​​order aan te maken, sleep het naar de gewenste plaats in het orderboek als er zaken veranderen.

Nogmaals: deze functionaliteit is absoluut niet voor de beginnende en zelfs niet voor de gevorderde trader. Deze is vooral weggelegd voor partijen die de markt willen domineren, groothandelaren en beginnende cryptocurrency-exchanges. Desalniettemin kan de techniek en werking erachter wel degelijk interessant zijn.

Zeker omdat het je al gauw een inzicht kan geven in de verschillende methodes die (al dan niet commerciële) partijen hebben om de markt te betrekken en ervan te profiteren. Bekijk ter inspiratie zeker deze afsluitende video over de werking van Cryptohoppers Market-Maker, zodat je de laatste puntjes op de i kunt zetten wat betreft jouw expertise-kennis over Cryptohopper.

Conclusie

Hiermee zijn we helaas aan het einde gekomen van onze ultieme review en handleiding over Cryptohopper. We hopen dat je alle informatie op prijs kunt stellen en dat het je heeft gebracht wat je ervan hoopte. Wij hebben in ieder geval getracht een duidelijk en transparant beeld te creeëren van de verschillende mogelijkheden en functies van het platform Cryptohopper.

Ben je toe aan een manier om je trades naar een next level te brengen? Dan is Cryptohopper absoluut een methode die de moeite van het onderzoeken waard is. Niet alleen stel je jezelf in staat om een breed speelveld te overzien en overal een gelijkwaardige of verschillende strategie toe te passen. Maar je bent ook nog eens elke dag de hele dag ‘aan het werk’.

Ook is het belangrijk om te beseffen dat het werken met een crypto trading bot zoals CryptoHopper je handelsstrategie onnoemelijk veel makkelijker kan maken. Niet alleen heb je de luxe van het traden terwijl je slaapt, maar daarnaast heb je ook nog eens de voordelen van een bot die niet beschikt over menselijke emoties, de algeheel bekende ‘Fear of Missing Out’ (FOMO) en niet afgeleid wordt door een binnenkomend WhatsApp-bericht.

Tegelijkertijd is de bot qua traden net zo goed als dat je zelf bent. Zonder de juiste settings en skills is een bot net zo reddeloos verloren als dat je zelf zou zijn wanneer je handmatig alle trades zou uitvoeren. Een trading bot maakt je niet per definitie ineens een succesvolle trader. Het zorgt er vooral voor dat de strategie die je wilt toepassen elk uur van de dag kan doorlopen.

Naast de core functionaliteit van Cryptohopper, namelijk het half- of volledig automatisch traden van cryptocurrency’s zijn de uitgebreide opties en de aanvullende functionaliteiten werkelijk van wereldklasse. Wat dat betreft heeft Cryptohopper een enorme voorsprong op de directe concurrentie. Als je daadwerkelijk met geautomatiseerde trading aan de slag wilt, dan kun je simpelweg niet om Cryptohopper heen.

Dat gezegd hebbende, de keus of je in crypto trading wilt stappen, op welke platform je dat wilt doen én of je dat met of zonder een crypto trading bot wilt doen is natuurlijk helemaal de jouwe. Mocht je op alle drie deze kwesties een volmondige ‘JA’ geven, kan het wellicht geen kwaad om af te sluiten met onderstaande expert video over vermeende winstgevende settings bij CryptoHopper. Onthou wel dat ook deze informatie subjectief is en dat de instellingen van de video geen garantie op succes bieden.

CryptoHopper, hop on already!

Inhoudsopgave

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven