Home » Blog » Voormalig CEO Google Eric Schmidt: Ethereum is underrated

Voormalig CEO Google Eric Schmidt: Ethereum is underrated

Eric Schmidt-google

De voormalige CEO van techgigant Google, miljardair Eric Schmidt, zei tijdens een privé-evenement georganiseerd door venture capital firma Village Global in september dat Ethereum, “in zijn technisch gebruik is onderschat.”

Details van het privé-evenement zijn grotendeels onbekend gebleven totdat een video-opname van het evenement deze week door Village Global op YouTube is gepubliceerd.

Tijdens een praatje met Tyler Cowen, een bekende auteur en econoom, werd Schmidt gevraagd naar zijn mening over een groot aantal onderwerpen, variërend van Antarctica tot de levensverwachting van de mens en blockchain-technologie.

Toen hem werd gevraagd of hij dacht dat “blockchain” overschat of ondergewaardeerd was, legde de engineer en ex-Googler uit dat hij vindt dat het overschat wordt “in de publieke opzet.” Vanuit technisch oogpunt zei hij echter dat hij gelooft dat het “onderschat wordt. ”

Cowen vervolgde door Schmidt te vragen welke problemen blockchaintechnologie zou kunnen oplossen, waarop Schmidt antwoordde dat “blockchain een geweldig platform is voor bitcoin en andere valuta’s, en het is een geweldig platform voor privébanktransacties waarbij mensen elkaar niet vertrouwen.”

Hij vervolgde met het lof over het potentieel van het Ethereum-platform::

“I think the most interesting stuff that’s going on are the beginning of execution on top of blockchain, the most obvious example being the capability of Ethereum. And if Ethereum can manage to figure out a way to do global synchronization of that activity, that’s a pretty powerful platform. That’s a really new invention.”

In juli, tijdens een blockchain-conferentie in Marokko, zei medeoprichter van Google, Sergey Brin, dat Google zijn kans om leider te worden in blockchain miste, terwijl hij Ethereum aan het minen was en “sindsdien een paar centen en dollars verdiende”.

Interessant is dat het cryptoverse ook eerder deze week iets nieuws leerde over de huidige CEO van Google, Sundar Pichai, toen bekend werd dat de 11-jarige zoon van Pichai de ether aan het minen is op de thuiscomputer van de familie.

Bovendien moest Pichai zijn zoon uitleggen ‘hoe papiergeld eigenlijk werkt’, terwijl hij eraan toevoegde dat ‘ik me realiseerde dat hij Ethereum beter begreep dan hoe papiergeld werkt’.

Bekijk hieronder het hele gesprek tussen Tyler Cowen en Eric Schmidt (de blockchain-discussie begint rond 26:47):

Bron: Cryptonews.com

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven