Home » Blog » Wat is Filecoin? Uitleg FIL koers en verwachting en alles wat je moet weten over FIL

Wat is Filecoin? Uitleg FIL koers en verwachting en alles wat je moet weten over FIL

filecoin

Naast Bitcoin kun momenteel natuurlijk ook verschillende andere soorten crypto vinden, zoals Filecoin. Als je erover denkt om in Filecoin stappen, moet je zeker dit artikel lezen. Wij helpen je de voordelen en nadelen af te wegen en vertellen je hoe de weegschaal doorslaat in het voordeel van je winst.

Om je te helpen om meer te weten komen over Filecoin, lees je in dit artikel de geschiedenis, werking, voordelen, nadelen en de risico’s van Filecoin. Zo kun je na het lezen van dit artikel veel makkelijker bepalen of Filecoin een verstandige investering is voor jou.

Wat is Filecoin?

Oorspronkelijk werd de Filecoin crypto gemaakt dankzij het initiatief van de aan Stanford afgestudeerde computerwetenschapper Juan Benet. Het was een project voor het bedrijf Protocol Labs.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de cryptomunt die door deze blockchain wordt gebruikt, FIL-coin genoemd. Naast Protocol Labs heeft het platform verschillende grote investeerders, zoals Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures of de Digital Currency Group.

Filecoin is een systeem dat ontvangers in staat stelt gegevens op te slaan. In 2017 plaatsten investeerders meer dan 205 miljoen dollar tijdens zijn ICO, waardoor de Filecoin crypto tot de meest winstgevende blockchains werd gerekend. In 2018 heeft de explosie van het datagebruik geleid tot een tekort aan opslagvolumes. Dit heeft het platform er dus toe aangezet om ruimte voor compensatie te creëren.

Ook Filecoin gebruikt dus een gedecentraliseerd systeem dat het veiliger maakt om data op te slaan. Ze hebben daarbij de ambitie om in de toekomst de belangrijkste informatie van de mensheid op te slaan. Zie hieronder een introductie film over Filecoin.

Hoe werkt Filecoin?

In de praktijk werkt de Filecoin crypto op een peer-to-peer basis. Met andere woorden, internetgebruikers communiceren met elkaar op basis van de informatie waarover zij beschikken. Praktisch gezien zijn Filecoin-miners lid van de blockchain en bieden ruimte. Anderzijds komen deelnemers die op zoek zijn naar ruimte naar de miners om de dataopslag te krijgen die zij nodig hebben.

Gebruikers die dataopslag willen vinden om hun gegevens op te slaan, betalen daarvoor een vergoeding. Hiertoe zullen zij aanbiedingen (veilingen) ontvangen van Filecoin crypto miners, waaruit zij degene zullen kiezen die het beste bij hen past. Vervolgens worden hun gegevens versleuteld, opgesplitst en verdeeld over de netwerkruimtes voordat ze worden opgenomen op het toewijzingsbord van de Blockchain. Om hun bestanden terug te krijgen, hoeven zij uiteindelijk alleen hun private key te tonen.

Filecoin werkt met een snel systeem door te vertrouwen op de diensten van miners. In die zin wordt een deel van de miners betaald om te zorgen voor de verspreiding van informatie over de respectieve dataopslag. Op dezelfde manier zullen zij later verantwoordelijk zijn voor hun redding. Deze aanpak garandeert een hoge snelheid van gegevensredding. Vooral omdat het een gedecentraliseerd netwerk is, blijft de opslag gemakkelijk te bereiken en zijn er voor dit proces niet veel protocollen nodig.

Het is belangrijk om op te merken dat de Filecoin-wallet fysiek kan worden gebruikt. Dit is essentieel voor de veiligheid van de FIL-munt. Net als papiergeld kunnen cryptovaluta van hun eigenaars worden gestolen. Om dit aan te pakken, gaf Filecoin er de voorkeur aan om de cryptovaluta Filecoin om te zetten in fysieke vorm. Verder in dit artikel vertellen we je meer over het opslaan van Filecoin op hardware wallets.

filecoin-work

Speciale kenmerken van Filecoin

Blockchain heeft de bijzondere eigenschap dat het online gegevensopslagvolumes aankan. In die zin is Filecoin gespecialiseerd in het bieden van ruimte voor data gedurende een bepaalde tijd. Voor het overige rekent Filecoin op de lancering van het Filecoin mainnet, zodat de FIL-munt op het blockchain-netwerk kan worden uitgewisseld. Om de prijs van de FIL-munt te verbeteren, organiseert het platform dienovereenkomstig de snelheid van transacties voor het kopen en verkopen van de opslagplaatsen.

Filecoin vertrouwt op een specifiek systeem om de informatie van zijn klanten te beveiligen. Om dit te doen, zijn er twee processen die tegelijkertijd werken. Namelijk de Proof-of-Replication die een snel antwoord wil geven op het encryptieverzoek van de gegevens van de klanten. Dit proces voorkomt gegevensverlies.

Het tweede alternatief is Proof-of-Spacetime. Dit is gebaseerd op de bepaling van de opslagtijd. Aangezien gegevens voortdurend worden uitgewisseld, is de opslag beperkt tot een bepaalde tijd. Daartoe maken de klant en de miner afspraken over de opslagtijd van de betrokken informatie. Dit is hoofdzakelijk om het gebruik van de ruimte te optimaliseren en de markttendens dienovereenkomstig te voorspellen om de klanten beter te informeren.

Filecoin is een snel ontwikkelend project. Daarom zal het gebruik van deze blockchain niet snel ophouden, zeker niet gezien de vele ontwikkelingen in de industrie. Er zijn daarom nog veel kansen te pakken voor crypto traders.

Waarom zou je kiezen voor Filecoin?

Filecoin is een netwerk voor bestandsopslag, in de stijl van Dropbox. Maar wat dit systeem zo interessant maakt, is de decentralisatie.

De voordelen van Filecoin

In plaats van hun bestanden toe te vertrouwen aan een platform dat alles controleert, kunnen gebruikers rechtstreeks kiezen uit het aanbod van degenen die opslagruimte te bieden hebben.

De blockchain heeft een zeer veilig encryptiesysteem. Bovendien worden computermappen zeer snel opgevraagd en zijn ze verspreid over verschillende locaties. Het risico van openbaarmaking van gegevens wordt daardoor verminderd of zelfs geëlimineerd.

Als je veel vrije en nutteloze opslagruimte hebt, waarom zou je die dan niet gebruiken om meer inkomsten te verwerven? Deel je opslagruimte met anderen die het nodig hebben. En in ruil daarvoor ontvang je de FIL-coin. Dit is hoe het minen van Filecoin in zijn werk gaat.

Je kunt ook direct Filecoin crypto kopen, waar we verder in dit artikel meer over vertellen. Dit is overigens ook de makkelijkste manier om aan Filecoin te komen wanneer je het alleen als investering wilt gebruiken.

De nadelen van Filecoin

Ondanks al deze voordelen, bestaan veiligheid en stabiliteit niet in de wereld van crypto Filecoin of andere cryptovaluta. Iedereen kan in korte tijd veel verliezen. De stijging of daling van de prijs van elke cryptomunt is onvoorspelbaar. Op het moment van schrijven staat de prijs van Filecoin op $74.42. Echter kan het over een aantal uur alweer anders zijn. Het is dus erg volatiel.

Het blockchain- en tokensysteem wordt nog lang niet door iedereen begrepen. En de meeste mensen die er iets van weten, kennen alleen de populairste cryptovaluta: Bitcoin, Etherum of zelfs Litecoin. De Filecoin crypto is nog vrij onbekend. Dit kan een complicatie veroorzaken bij het gebruik ervan. Je kunt toegeven dat het moeilijk is om mensen iets aan te bieden waar ze niet eens van weten.

En aangezien we het over het internet en computers hebben, kunnen we het risico van hackers niet uitsluiten. Ook al hebben alle sites een optimaal beveiligingssysteem, hackers zullen altijd een weg vinden. De technologie ontwikkelt zich voortdurend en opent de deur naar allerlei mogelijkheden, goede en slechte. Je moet dus rekening houden met deze risico’s wanneer je een investering overweegt.

Oplossing risico’s

Er is vaak een oplossing voor elk ongemak. Ook voor wat we zojuist hebben besproken. Daarom gaan we je een paar tips geven om je te helpen genieten van de voordelen van Filecoin zonder last te hebben van de risico’s.

Oplichters zijn er in vele vormen, de ene nog interessanter dan de andere. Dus handel altijd met voorzichtigheid. Dit advies zou je natuurlijk goed van pas moeten komen bij alles wat je in je leven doet en niet alleen voor cryptovaluta.

Je moet geld betalen om te kunnen profiteren van de aanbiedingen van het Filecoin-platform. Zorg ervoor dat je op de juiste site bent (en niet op een neppe website bent), en controleer alles tot in de kleinste details voordat je betaalt. Hetzelfde geldt als je Filecoin crypto wilt kopen. Als je eenmaal je geld hebt gestuurd, is het misschien niet meer mogelijk om het terug te krijgen.

Wanneer je Filecoin wilt kopen, verkopen of verhandelen kun je het beste eerst kijken welk platform de beste prijs biedt. Wacht op het juiste moment zodat je de meeste winst kunt maken: koop wanneer de prijs laag is, verkoop wanneer hij stijgt. Voor Filecoin of andere crypto munten, is dit de basisregel.

Hoe kan ik Filecoin opslaan?

Wanneer je Filecoin in een wallet wilt opslaan, moet je ervoor zorgen dat je een wallet kiest welke Filecoin ondersteunt. Deze munt is namelijk een wat nieuwere en minder bekende munt dan bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum, waardoor het mogelijk is dat je een wallet tegenkomt die deze munt niet ondersteunt.

Je kunt Filecoin vervolgens opslaan in zowel een hot wallet als een hardware wallet. Een hot wallet is vaak gekoppeld aan de crypto exchange waar je de Filecoin koopt, al is dit niet de meest veilige optie. Een hot wallet is namelijk altijd gekoppeld aan het internet, wat betekent dat hackers er op ieder moment toegang tot zouden kunnen krijgen.

Wanneer je voor de meest veilige opslagmogelijkheid wilt gaan, kies je het beste voor een hardware wallet. Dit is, zoals de naam al zegt, een wallet in de vorm van een USB-stick. Deze wallet kun je dus compleet loskoppelen van het internet. Op het moment dat je de wallet niet aan een computer hebt gekoppeld, is het onmogelijk voor hackers om in de wallet te komen. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren. De populairste hardware wallets zijn van Ledger en Trezor.

Waar kan ik Filecoin kopen?

Er zijn verschillende manieren om aan Filecoin te komen. Je kunt Filecoin het beste kopen bij een gecentraliseerde crypto exchange, zoals Binance, Coinbase, Coinmerce of Bitvavo. Waarschijnlijk weet je zelf ook dat er tal van crypto exchanges zijn. Echter is het niet verstandig om zomaar een broker te kiezen. Dat heeft onder andere te maken met de veiligheid en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Sommige exchanges zijn namelijk niet veilig genoeg, en andere rekenen torenhoge transactiekosten.

Wij raden je aan om Filecoin te kopen bij Binance of Bitvavo, omdat je deze cryptomunt hier voor de beste prijs en veiligheid kunt kopen. Deze exchanges behoren tot de grootste, waardoor ze altijd een hoge liquiditeit kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat je zowel als koper als verkoper de beste prijs voor je cryptomunten krijgt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om Filecoin bij een gedecentraliseerde exchange (DEX) zoals Uniswap of Sushiswap te kopen. Echter is dat niet aan te raden wanneer je nog een beginnende crypto trader bent. Dit komt doordat je vrij veel stappen moet doorlopen voordat je jouw munten daadwerkelijk hebt aangekocht. De kans dat het fout gaat, is dus vele malen groter dan bij Binance of Bitvavo. Sinds Augustus 2021 kun je nu ook FILE kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel FILE je wilt kopen op Bitvavo!

Is het slim om in Filecoin te investeren?

Of het slim is om in Filecoin te investeren hangt voornamelijk af van de huidige koers van Filecoin. Op het moment dat je denkt dat Filecoin ondergewaardeerd is, en dus eigenlijk meer waard is dan de daadwerkelijke waarde, kan het een juist moment zijn om Filecoin te kopen. Echter kan het ook zo zijn dat de koers veel te hoog is. Dit kan komen door een sterke bullrun of hype omtrent Filecoin. Je kunt in dat geval beter wachten tot de prijs is gedaald, zodat je Filecoin voor een goedkopere prijs kunt aanschaffen.

Om te bepalen of het juiste moment voor aankoop is aangebroken, kun je gebruik maken van een technische analyse. Je berekent dan door middel van de koers of het slim is om Filecoin te kopen. Het is ook mogelijk om een fundamentele analyse uit te voeren, waarbij je gaat kijken naar alles omtrent Filecoin. Denk hierbij aan de functies van het project, het team en de markt waar de munt zicht in bevindt.

De koers van Filecoin

Het is mogelijk om op ieder moment de koers van Filecoin te bekijken. Op deze manier kun je snel en makkelijk zien of het slim is om Filecoin te kopen of verkopen. De koers toont wat de waarde van Filecoin is in de vorm van Amerikaanse dollars. Het is ook mogelijk om de prijs in euro’s of Bitcoin weer te geven.

Hier kun je verschillende websites voor gebruiken. Wij raden je graag CoinMarketCap aan. Op deze link kun je de koers van Filecoin bekijken:

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven