Cryptocurrency

Wat is BarnBridge? Uitleg koers en verwachting en alles wat je moet weten over BOND

De wereldeconomie heeft een paar flinke klappen gekregen sinds het begin van de Covid-19-pandemie. Zeker in het begin ging het er hard aan toe. Langzaamaan begint de economie zich te herstellen. Veel regeringen hebben hierbij een handje geholpen met verschillende leningen en andere financiële impulsen. Het was ook een actieve bestedingsperiode, waar regelmatig veel en hoge risico’s werden genomen op de diverse financiële markten. De cryptomarkten en beurzen hebben hier ook van meegeprofiteerd. Op een gegeven moment zal dat risico nemen echter weer minder worden. Beleggers willen dan hun beleggingen afdekken. Een manier hoe crypto investeerders hun aankopen van digitale munten kunnen afdekken is met BarnBridge. De BarnBridge crypto belooft een stabiele portfolio, zelfs in de volatiele cryptowereld.

Daar gaan we het in deze blog over hebben, over BarnBridge en het bijbehorende BOND-token. Ik ga je uitleggen wat BarnBridge precies is en hoe het werkt. We gaan ook het team achter dit project onderzoeken en de koers bekijken. Als je wilt weten waar je BOND kunt kopen, zit je hier ook goed.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘BarnBridge (BOND)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe BarnBridge werkt.

Wat is BarnBridge?

BarnBridge werd in 2019 opgericht om risico’s te tokenizen. Dan weet je waarschijnlijk nog steeds niet veel meer. Het tokenizen van iets betekent dat je allerhande gevoelige gegevens in ‘niet-gevoelige’ gegevens veranderd door tokens. Deze tokens kunnen dan weer in een database of een intern systeem gebruikt worden. Alle belangrijke informatie van deze gegevens blijft behouden zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

In 2020 kwam BarnBridge op de markt. Je kunt BarnBridge een beetje met lego voor DeFi vergelijken, waarbij verhandelbare tokens worden gemaakt. Deze tokens stellen je aan de volatiliteit bloot van de cryptomarkten. BarnBridge is echter ontworpen als een platform onafhankelijk protocol om de risico’s van DeFi te minimaliseren. Als gebruiker kun je dan een risicoprofiel uitzoeken dat bij je past en renterisico’s afdekken via meerdere DeFi-protocollen.

Iets anders dat BarnBridge ook doet is het risico te herverdelen. Dit doen ze met zogenaamde “tokenized liquid tranches” en dit gaat met de hulp van SMART Yield-obligaties. Een tranch in dit geval is een in Dollar uitgedrukt deel en het risico van een cryptomunt wordt hierbij opgesplitst. Met deze tranches worden dan weer crypto derivaten gebouwd. Een derivaat is een secundair contract of financieel instrument dat zijn waarde ontleent aan een primaire onderliggende waarde. Bij crypto zou die primaire onderliggende aarde bijvoorbeeld Bitcoin kunnen zijn.

Als laatste wil BarnBridge je ook de mogelijkheid geven om je risicobeheer in verschillende lagen op te delen. Behalve dat ze dit dan uiteraard voor DeFi aanbieden, willen ze dit ook voor TradFi aanbieden, Traditional Finance. Dit doen ze dan met hulp van op rendement en schuld-gebaseerde derivaten (yield and debt-based derivatives).

Hoe werkt BarnBridge?

BarnBridge heeft een junior-senior model opgezet bij hun pool-to-pool ontwerp met verschillende toepassingen. Hierdoor subsidieert eigenlijk een groep gebruikers het resultaat van de andere groep. Hierdoor zijn de diverse toepassingen van de BarnBridge apps mogelijk. Bijvoorbeeld vaste rente en neerwaartse prijsbescherming.

Het native BOND-token is hierbij ook belangrijk, want het wordt gebruikt om mee te stemmen en het platform te beheren. Het is een DeFi platform, dus je kunt dit token ook staken.

Laten we de BarnBridge apps eens onder loep nemen en kijken wat daar allemaal mee mogelijk is.

Wat is SMART Yield?

SMART Yield is in maart 2021 live gegaan. Met deze app kun je vaste rente krijgen. Maar je kunt ook via een hefboomwerking, variabele opbrengsten krijgen op stablecoin-stortingen op andere platformen voor crypto leningen, die door BarnBridge ondersteund worden. Zoals Aave, C.R.E.A.M. Finance of Compound Finance. Dat klinkt moeilijk, maar het betekent eigenlijk dat de volatiliteit die hand in hand gaat met het variabele rendement op DeFi platform, verminderd wordt.

Hier komt ook het junior en senior model weer terug. SMART yield gebruikt junior en senior getrancheerde derivaten, dus in stukken of schijven opgedeelde derivaten, om tokens te minten. Deze tokens vertegenwoordigen dan een proportioneel juist verdeelde storting binnen DeFi protocollen.

Deze stukken of schijven, hebben twee verschillende tokens. Het junior token is een ERC20 token dat door iedereen gemint kan worden. Het senior token is achter een ERC721 token of een NFT, en dit vertegenwoordigt een obligatie. Dus de jeugd, of de junior tokens, verzorgen de liquiditeit die de senior obligatiebeleggers nodig hebben om een stabiel rendement te ontvangen. Bovendien worden de junior tokens gebruikt om risico te kopen van senior obligatiebeleggers.

Junior en senior tranches

De senior obligaties hebben echter een gegarandeerde permanente vaste rente. Voor junior token houders bestaat er dan een risico als ze een senior obligatie willen kopen. Dat risico lopen ze als de annuïteiten (aflossing plus rente) met variabele rente onder de geprojecteerde drempel komen. Aan de andere kant hebben junior token houders wel weer extra inkomsten wanneer de variabele APY (jaarlijkse rente) van de onderliggende schuldenpool hoger is dan het gewogen gemiddelde van het gegarandeerde rendement van senior tokenhouders.

Het onderpand van de junior en senior stortingen wordt nu in liquiditeitspools geplaatst. Deze pools staan dan weer op opbrengst gevende protocollen en dApps. Daarna wordt het dan pas in een tranche gebundeld. Op deze manier kun je toegang krijgen tot senior tranches en loop je een lager risico. Dit gaat dan wel ten koste van een lagere rente (yield). Met de SMART obligaties kun je nu het risico verbonden aan rendement, kopen en verkopen. De prijs van dit tokenized risico wordt dan door de markt direct zelf bepaald.

Op dit moment is dit op de rentegevoeligheid gericht. Later wordt het mogelijk om je in te dekken tegen verschillende schommelingen. Hoe meer het BarnBridge ecosysteem zich uitbreidt, hoe meer verschillende opties om je in te dekken zullen er vrij komen.

Wat is SMART Exposure?

Met SMART Exposure kun je specifieke wegingen van ERC-20-tokens binnen je portfolio automatisch opnieuw in evenwicht brengen. Dit is mogelijk omdat SMART Exposure zijn eigen activapools onderhoudt. Je kunt ERC-20-activa die je wilt balanceren storten. Daarna kies je uit populaire ratio’s die je wilt behouden en je laat ze vervolgens automatisch opnieuw kalibreren. SMART Exposure worden opnieuw gebalanceerd nadat een op tijd gebaseerde of ratioafwijkingsdrempel is bereikt.

Hieronder wordt dit een schema goed weergegeven.

Smart Exposure

https://docs.barnbridge.com/beginners-guide-to-smart-exposure

Met SMART Exposure-tokens worden HODLers met meerdere activa de mogelijkheid gegeven om hun portfolio’s passief te diversifiëren. Op deze manier is het makkelijker om de volatiele cryptomarkten te navigeren.

SMART Exposure is begonnen op het Ethereum-mainnet, maar er zijn plannen om in de toekomst naar het Polygon Network uit te breiden.

Wat is de BarnBridge DAO?

De BarnBridge DAO staat in het middelpunt van alle BarnBridge producten en apps. Het geeft stemrecht aan BOND-token houders. Daardoor heeft de BOND-gemeenschap de volledige controle over nieuwe protocol voorstellen. BarnBridge gebruikt de Diamond Standard (EIP-2535) hiervoor. Hierdoor hoeven houders van het token hun tokens niet te verwijderen en naar een versie 2 over te gaan. In plaats daarvan is er een automatische upgrade. Het maakt van BarnBridge een flexibel Web3-platform.

Wie zit er in het BarnBridge team?

Het team achter BarnBridge bestaat uit 5 oprichters en nog 14 andere mensen die op hun website genoemd worden.

    • Troy Murray — medeoprichter en is al sinds 2012 met Bitcoin aan de slag. Hij heeft een ruime ervaring in het decentraliseren van media en amusement projecten.
    • Tyler Ward — medeoprichter en sinds 2016 zit hij in crypto. Hij heeft een ruime werkervaring met diverse crypto projecten.
    • Milad Mostavi — medeoprichter en CTO. Softwarearchitect met ervaring bij onder andere ConsenSys.
    • Dragos Rizescu — medeoprichter en verantwoordelijk voor de productontwikkeling. Zit nog in diverse andere projecten en is sinds 2016 actief in en met crypto.
    • Bogdan Gheorghe — medeoprichter met diverse jaren ervaring in DeFi.

Een ervaren team dat ook een uitgesproken technisch team onder zich heeft. Ze lijken zeker opgewassen om dit project succesvol te leiden.

Wat is het BOND-token?

Het BOND-token is een ERC20 token. Het token kun je staken en via een geautomatiseerd en gedecentraliseerd bestuur via de BarnBridge DAO beheren. Het BOND-token zal ook dienen als een medium voor beveiligings- en beleidsbeheer. Over een ICO of een eerste uitgave is zo snel geen informatie te vinden.

Er is echter een totale voorraad van 10 miljoen BOND-tokens en daarvan zijn 4,442,599.51 BOND in circulatie.

Hieronder kun je goed zien hoe de tokens verdeeld worden. Wat goed opvalt is hoe relatief weinig er naar het team gaat. Dat is in het algemeen een goede zaak en een goed teken. Het betekent dat het team toegewijd is aan het project. Het is onwaarschijnlijk dat ze er vandoor gaan met een deel of de hele inleg van de investeerders.

BOND token distributie

https://barnbridge.com/token-bond

Het uitgaveschema van het BOND-token is ook duidelijk en begon in oktober 2020. Het zal ongeveer 2 of 3 jaar duren voordat alle 10 miljoen tokens ontgrendeld zijn.

UItgaveschema BOND-token

https://barnbridge.com/token-bond

Wat is de koers van het BOND-token?

Als je in het BOND-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het BOND-token kwam op de CMC markt met een koers van $127.40 op 26 oktober 2020. Een dag later werd de voorlopige ATH al bereikt op 27 oktober 2020 met een koers van $183. Daarna is de koers ook weer snel gezakt en op 9 november was de koers $19.42. Hij is zelfs tot $15.41 gezakt en tot het moment van schrijven is hij in het rood blijven staan. Op het moment van schrijven, eind september 2021 is de koers $22.88.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 300 op plek 359. Deze munt lijkt op dit moment geen goed vooruitzicht te hebben. Als het volledige product echter gelanceerd is en aan het draaien is, kan dat zomaar veranderen. Het is mogelijk dat hij daarna nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Het is van belang om de ontwikkeling van de roadmap in de gaten te houden, om te zien wat daar gebeurt. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het BOND-token kopen?

Het BOND-token is sinds augustus 2021 op Bitvavo  te koop. Bitvavo heeft deze munt eind augustus 2021 in zijn aanbod opgenomen. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals  Binance, Gate.io en KuCoin. Er zijn ook veel liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap waar je een BOND-paartje kunt vinden. Voor Nederlanders en Belgen is het echter het makkelijkst om via Bitvavo het BOND-token te kopen. Als daar interesse aan hebt, klik dan op de onderstaande widget, die brengt je direct naar het BOND-token op Bitvavo.

Hoe kun je het BOND-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je BOND-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd. Je hebt dan een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

BarnBridge bied je een makkelijke toegang tot beleggingsinstrumenten met een vaste rente. Dit maakt de DeFi-ruimte toegankelijker voor gewone beleggers. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen risicodrempel te bepalen, wat de efficiëntie van het systeem verbeterd.

BarnBridge heeft ook een brug geslagen tussen de traditionele financiële wereld en DeFi. Op smart contracts gebaseerde rendementsplatformen en dApps worden zo voor iedereen toegankelijk. BarnBridge helpt bij de migratie van rendement en op rendement gebaseerde derivaten van TradFi naar DeFi. Gedecentraliseerde financiële producten worden efficiënter en hebben een meer flexibel risico op deze manier.

Het was soms best wel technisch, maar ik hoop dat ik het toch duidelijk uitgelegd heb. Heb je echter nog vragen over BarnBridge, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebook groep. Zie je daar!

Please follow and like us:
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *