Bitvavo Exchange Review | Betrouwbaar en Ervaring?

bitvavo-reviewBitvavo is een Nederlandse Bitcoin broker en is opgericht begin 2018. De broker heeft vooral een gebruiksvriendelijke interface waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je heel gemakkelijk cryptocurrency kunt kopen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. In tegenstelling tot anderen Nederlandse brokers heeft Bitvavo een ruim assortiment aan verschillende cryptocurrencies en zal dit in de toekomst alleen maar toenemen! Op het moment van schrijven handelt Bitvavo in meer dan 45 verschillende cryptomunten waaronder Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple ! Daarnaast wordt het platform ook regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies om het jou nóg makkelijker te maken.

Voordelen van de Bitvavo exchange:

 • Handelskosten tussen de 0% en de 0.25% ( de laagste van NL)
 • Tegoed storten via iDEAL of Bancontact ( Meestal instant)
 • Makkelijk cryptovaluta kopen voor beginners
 • Sparen voor punten voor extra besparing
 • API mogelijkheden (met bijvoorbeeld een trading bot)
 • Eigen wallet in Bitvavo

Doordat Bitvavo hun platform hebben omgebouwd naar een exchange is de Bitvavo exchange meer gefocust op de toekomst. Het is niet alleen interessant om hier te handelen, maar de concurrentie (andere Nederlandse brokers) zal ook haar tarieven moeten aanpassen om mee te gaan met deze prijzen. Daarnaast wordt het steeds minder interessant voor Europese gebruikers om bijvoorbeeld naar exchanges te gaan zoals Bittrex of Binance.

Hoe maak ik een account aan op Bitvavo?

Een account aanmaken op Bitvavo is erg gemakkelijk! Volg deze stappenplan zodat ik je precies zal uitleggen hoe je gemakkelijk een account kunt aanmaken op Bitvavo.

Stap 1.

Klik hier om naar Bitvavo te gaan. ( Er opent een nieuw tab balk) Zodat je tegelijke tijd ook de stappen op deze website kunt volgen.

 

Stap 2.

Klik op “Aan de slag” zie plaatje hieronder.

bitvavo-review

 

Stap 3.

Nadat je erop hebt geklikt zul je deze registratiepagina zien van Bitvavo! ( Zie plaatje onder)

bitvavo

 

Stap 4.

Nadat je stap 3 hebt afgerond zul je deze pagina zien ( Zie plaatje onder) Vergeet niet dat wanneer de bevestiging e-mail niet binnen is gekomen om deze ook even te bekijken in je spam mail. 9 van de 10 zul je gewoon in je inbox ontvangen 🙂

bitvavo ervaring

Nu we klaar zijn met deze 4 stappen zie je hoe gemakkelijk het is om een account bij Bitvavo te maken! We zullen je nu uitleggen hoe je bitcoins kunt kopen met Bitvavo. Zie hieronder de stappenplan!

Hoe koop ik Bitcoins met Bitvavo?

 

Stap 1.

Nadat je je account hebt aangemaakt ga je naar de inlogscherm van Bitvavo (Zie plaatje onder)
Vul je gegevens om in je dashboard te komen!
bitvavo-ervaring

 

Stap 2.

Nadat je bent ingelogd zie je nu deze scherm. Ik zal in de screenshot hieronder je een hele uitleg geven in de afbeeldingen zodat je ongeveer weet wat wat is. 🙂 Wel zo handig!

bitvavo-review

 

Stap 3.

Nadat je op het icoontje “Bitcoin” hebt geklikt ( Zoals hierboven screenshot is aangegeven met lichtblauwe pijl) zul je vervolgens deze pagina zien (Zie plaatje hieronder) Zoals je ziet leg ik het een beetje al uit wat wat is zodat je gelijk een goed inzicht krijgt!

bitvavo review

 

Stap 4.

Ik wil je nog wel bijzeggen om niet te vergeten om eerst geld te storten op jouw bitvavo wallet om dit mogelijk te maken! Door geld te storten op je bitvavo wallet kun je dus hoe we net de stappenplan hadden doorgenomen realiseren!

Ik zal je hieronder nog snel uitleggen hoe je geld kunt storten op Bitvavo, in deze voorbeeld zal ik gebruik maken van de populaire Nederlandse betaalsysteem “Ideal”

Hoe stort ik geld op Bitvavo met Ideal?

 

Stap 1.

Ga terug naar je dashboard van Bitvavo. Zie plaatje beneden
bitvavo

 

Stap 2.

Nadat je erop hebt geklikt zul je nu deze pagina zien ( Zie plaatje hieronder)
bitvavo

Stap 3.

Nadat je Stap 2 hebt opgevolgd en hebt geklikt op “Doorgaan” Zou je pagina zo uit moeten zien!
Zie plaatje hieronder:
bitvavo

Stap 4.

In mijn geval gebruiken we in deze voorbeeld van ABN Amro, het is natuurlijk bij iedereen anders. Niet iedereen heeft dezelfde bank, de 1 zit bij ING en de ander bij Rabobank.  Zorgt in ieder geval dat je je betaling afrond.

Mijn betalingsscherm zit er dus zo uit nadat ik op “Doorgaan” hebt geklikt

bitvavo
Nadat je je betaling hebt afgerond, zul je 500 euro op je portofolio zien verschijnen zoals het hier beneden is aangegeven. Zie plaatje hieronder

bitvavo review

Nu zou je dus bitcoins kunnen kopen op Bitvavo nadat je via ideal hebt gestort!

Meer goede redenen om bij Bitvavo Bitcoins te kopen?

Ja hoor! 9 van de 10x staat Bitvavo bekend als de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland. Onze bitcoin prijsvergelijker is betrouwbaar en onafhankelijk!

Zie hieronder wie de goedkoopste bitcoin aanbieder is! 😉 Je zult vanzelf merken waarom Bitvavo de beste keus is!

Aanbieder Prijs
Sorteer
Prijs
Verkoopprijs
TrustPilot
Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!