Home » Blog » Technische uitleg – Het Solana ecosysteem – een overzicht van projecten

Technische uitleg – Het Solana ecosysteem – een overzicht van projecten

solana

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 7200 cryptocurrencies. Bijna elk van hen beweert iets unieks te brengen. Dit is iets dat geen enkel ander cryptocurrency-project eerder heeft gedaan. Velen van jullie weten dat de meeste cryptocurrency projecten ofwel hun beloften niet zijn nagekomen, ofwel nooit echt iets speciaals hadden om mee te beginnen.

Solana behoort niet tot deze categorie. Dit is een cryptoproject met een radicaal andere benadering van hoe blockchains werken. Het concentreert zich op één element dat zo duivels eenvoudig is dat je je afvraagt waarom daar niet aan gedacht is. 

We leggen je in dit artikel wat meer uit over de technische werking van Solana. Ook vertellen we je welke projecten op dit moment draaien binnen het Solana-ecosysteem.

Wat is Solana?

Solana is een krachtige blockchain die smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps) ondersteunt. Het maakt gebruik van een Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme met een lage toetredingsdrempel en tijdgestempelde transacties om de efficiëntie te maximaliseren.

Hierdoor kan Solana 50-65.000 transacties per seconde verwerken, met een theoretische limiet van meer dan 700.000 transacties per seconde (vergeleken met Bitcoin’s 7 GST en Ethereum’s 15 GST). In tegenstelling tot andere soortgelijke projecten zoals Polkadot en Ethereum 2.0 (bij zijn release), is Solana een enkele blockchain (laag 1) en delegeert het geen operaties naar andere bijgevoegde chains (laag 2).

Het Solana-team ontwierp zijn blockchain met een langetermijnvisie in het achterhoofd. Deze visie komt voort uit de ervaring van de oprichter, Anatoly Yakovenko, die de telecommunicatietechnologieën elk jaar zag verdubbelen toen hij bij Qualcomm werkte.

Solana is ontwikkeld door een bedrijf met dezelfde naam, gevestigd in San Diego, Californië. Het Solana-team bestaat uit voormalige werknemers van Qualcomm, Google, Apple, Microsoft en Dropbox. De architectuur van Solana is niet alleen gebaseerd op vergelijkbare databasetechnologieën die door Google en Microsoft worden gebruikt, maar is ook geïnspireerd op Filecoin, een gedecentraliseerd project voor gegevensopslag in cryptocurrencies.

Hoe werkt Solana? Een technische uitleg!

Eerst even een waarschuwing vooraf: Solana is ongelooflijk complex. Laten we daarom beginnen met een term die je misschien al hebt gehoord als je ooit naar het project hebt gekeken: Proof of History (PoH). PoH is geen consensusmechanisme. Het is eerder een onderdeel van Solana’s consensus over het Proof of Stake.

Architectuur van Solana

PoH bestaat uit het tijdstempelen van transacties wanneer zij aan een Solana-blok worden toegevoegd. Een nieuw blok op Solana wordt elke 400 ms gegenereerd (vergeleken met Ethereum’s 15 seconden of zo en Bitcoin’s 10 minuten). De gedecentraliseerde klok die wordt gebruikt als referentie voor tijdstempels is de SHA256 hash-functie. SHA256 klinkt je misschien bekend in de oren, omdat het gebruikt wordt in het Proof of Work consensus algoritme van Bitcoin.

Maar in plaats van te proberen de hashfuncties ‘op te lossen’ om een nieuw blok te produceren, gebruikt Solana de repetitieve output van SHA256 als referentie – timestamps. Dit levert een soort “kloktik” op waarbij elke kloktik 400ms is (in plaats van een seconde zoals bij een normale klok). Zie hieronder de architectuur van Solana.

solana-sha256

 

PoS vs DPoS

Laten we vervolgens enkele misvattingen over Solana uit de weg ruimen. Vele bronnen verwijzen naar Solana’s consensus als Delegated Proof of Stake (DPoS). Dit is niet juist, en Solana’s team heeft dit herhaaldelijk opgemerkt. Dit is een gemakkelijke fout om te maken omdat er verschillende rollen zijn op de Solana blockchain (leaders, validators, archivists, enz.).

Terwijl DPoS-cryptocurrencies deze rollen in wezen delegeren aan netwerkdeelnemers, doet Solana dat niet. Met andere woorden, alle Solana-nodes spelen een rol bij het vervullen van alle netwerkrollen.

Solana Blockchain Leaders

Leiders op Solana zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het produceren van nieuwe blokken. De leiders roteren om de 4 blokken (1,6 seconden). Wanneer een node een Leader-positie inneemt, propt het zoveel transacties als het kan in de vier blokken die het produceert en toont het deze transactie bevattende blokken aan de relevante groepen nodes, die Solana-clusters worden genoemd. Deze nodes valideren de transacties met digitale tijdstempels als referentie, en sturen de records vervolgens snel door naar andere relevante nodes in het netwerk.

In tegenstelling tot andere PoS cryptocurrencies, is er geen aankoopverplichting. Er is geen minimum inzet vereist om een node te zijn op de Solana blockchain. Natuurlijk is de hoeveelheid blokbeloningen die je krijgt evenredig met de hoeveelheid SOL tokens die je op het netwerk staked. Hoewel de selectie van leiders vrij willekeurig is, beïnvloedt het bedrag van SOL dat je inzet ook je waarschijnlijkheid om een leider te worden die daadwerkelijk blokken produceert. Van nodes die zich misdragen wordt de inzet verminderd en de verminderde fondsen worden toegevoegd aan de beloningen voor blokproductie.

Er zijn eigenlijk 8 kernfuncties die deel uitmaken van Solana. Een daarvan is al behandeld (Proof of History). Van de overige 7 zijn er slechts 2 het vermelden waard in de context van dit artikel. Dit zijn Sealevel en Gulf Stream.

Sealevel en Gulf Stream

Sealevel stelt je in staat om snel alle niet-overlappende transacties te identificeren en ze tegelijkertijd te verwerken. Met Golf Stream kun je een klein aantal aanstaande Leiders kennen, zodat zij al transacties kunnen gaan accumuleren voordat zij blokken gaan produceren. Zie hieronder de 8 kernfuncties.

Voorbeeld om Solana beter te begrijpen

Stel je een klein bedrijf voor met 180 werknemers (wat ongeveer het aantal nodes/validators is dat Solana momenteel heeft). Ook al zijn er verschillende afdelingen in dit bedrijf (bv. boekhouding, verzending en ontvangst, klantendienst), toch weet elke werknemer hoe hij het werk van elke andere afdeling moet doen. Bovendien wordt elke werknemer vrij willekeurig geselecteerd om de baas (leider) te zijn gedurende 1,6 uur per keer, gedurende welke tijd hij of zij inkomende documenten van de verschillende afdelingen moet ondertekenen.

Hoewel de keuze van de werknemer die de baas wordt gedeeltelijk willekeurig is, heeft elke werknemer een klein venster op zijn computerscherm waarin hij de volgende 10 personen ziet die tijdelijk de rol van baas zullen vervullen. Hierdoor kunnen zij hun documenten aan die werknemer geven voordat hij/zij de baas wordt, zodat hij/zij het werk sneller kan doen (Gulf Stream).

Telkens wanneer de baas een document ondertekent, krijgt het een tijdstempel en wordt het teruggestuurd naar de betrokken dienst(en) (Solana-node-clusters) om te worden gecontroleerd en, indien goedgekeurd, aan de bedrijfsdatabank te worden toegevoegd. Elke afdeling kan tegelijkertijd zijn eigen papierwerk doen, aangezien er geen overlapping is (Sealevel).

Elke werknemer heeft een rol te spelen in het bewaren van het papierwerk, het controleren van het papierwerk en ervoor zorgen dat de baas echt zijn werk doet en niet verslapt. Dit is eigenlijk hoe Solana werkt. Zie hier de technische overview hoe Solana dus werkt.

Samenvatting

Het belangrijkste van Solana is dat het verschillende taken toewijst aan verschillende nodes in het netwerk als dat nodig is om de snelheid te optimaliseren, en dat alle transacties van een tijdstempel worden voorzien om de nauwkeurigheid te garanderen. Dit betekent dat één cluster van nodes (Solana Cluster) verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het hosten van een DeFi platform zoals Uniswap en een ander Solana Cluster verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het verwerken van microtransacties die worden uitgevoerd als onderdeel van het bedrijf. Dit maakt Solana gedecentraliseerd, schaalbaar en veilig zonder compromissen.

Projecten binnen het Solana-ecosysteem

Raydium (RAY)

Raydium is een geautomatiseerde market maker (AMM) en liquiditeitsverschaffer gebouwd op de Solana blockchain voor de gedecentraliseerde beurs Serum (DEX).

Raydium heeft een leidende positie als AMM binnen Serum en zal een integrale rol spelen bij de integratie van nieuwe en bestaande projecten en protocollen in het ecosysteem.

Het protocol zal fungeren als een toegangspoort voor projecten die willen uitbreiden naar Solana en Serum, en in het proces zullen Raydium en het RAY-token een fundament worden om verdere ontwikkeling met partners, het eigen platform en het ecosysteem in het algemeen mogelijk te maken.

In tegenstelling tot andere WMA’s biedt Raydium liquiditeit op de blockchain aan een centraal limietorderboek, wat betekent dat de LP’s van Raydium toegang hebben tot de volledige orderstroom en liquiditeit van Serum.

Op lange termijn wil Raydium een leidende positie verwerven en behouden onder MA’s en liquiditeitsverschaffers op Serum, terwijl we gebruik maken van de kracht van Solana om gedecentraliseerde financiering (DeFi) te laten evolueren en uit te groeien tot een leidend protocol in de ruimte samen met onze partners en de gemeenschap.

Raydium biedt enkele belangrijke voordelen:

  • Sneller en goedkoper: We maken gebruik van de efficiëntie van de Solana blockchain om snellere omvang transacties te bereiken dan Ethereum en gaskosten die een fractie van de kosten zijn.
  • Centraal orderboek voor liquiditeit: Raydium levert on-chain liquiditeit aan het Serum DEX centraal limiet orderboek, wat betekent dat Raydium toegang biedt tot order flow en liquiditeit in het gehele Serum ecosysteem.
  • Trading Interface: Voor handelaren die TradingView-grafieken willen kunnen bekijken, limietorders willen kunnen instellen en meer controle over hun transacties willen hebben.

Oxygen Protocol (OXY)

Het OXY-token zag het levenslicht op 16 maart 2021 na IEO’s (Initial Exchange Offering) op de FTX, BitMax en Gate.io cryptocurrency exchanges, evenals een IDO (Initial Dex Offering) op de op Serum gebaseerde gedecentraliseerde exchange. 6 miljoen tokens werden verkocht tegen een prijs van $ 0,125/token.

Het is een DeFi versie van prime brokerage service gebouwd op de Solana blockchain en aangedreven door Serum’s on-chain infrastructuur. Het is opgebouwd rond pools van activa die collectieve actie ondernemen. Door te beginnen met een dienst voor lenen en uitlenen, kunnen gebruikers rendement behalen en hun wallets als hefboom gebruiken, waarmee de basis wordt gelegd voor een dynamisch, gedecentraliseerd financieel ecosysteem.

Prime brokerage is een door investeringsbanken ontwikkelde activiteit die bestaat uit een geheel van diensten die ter beschikking worden gesteld van professionele beleggers in hedgefondsen. Het idee is om deze cliënten de uitbesteding van operationele diensten aan te bieden (bemiddeling, middle- en back-office, enz.) door hen te laten profiteren van de bestaande infrastructuren binnen de CIB’s. Het aanbod wordt afgemaakt door diensten op het gebied van cash management (uitlenen en opnemen van effecten en contanten, financiering) en toegang tot gestructureerde producten (synthetische prime brokerage).

Oxygen zorgt op drie manieren voor een efficiënter gebruik van bedrijfsmiddelen:

  • Meervoudig gebruik van hetzelfde onderpand: Het stelt je in staat rendement op je wallet te genereren door crypto’s uit te lenen en andere crypto’s tegelijkertijd te lenen.
  • Cross-collateralisation: Je kunt je wallet gebruiken als onderpand, wanneer je andere digitale valuta’s wilt lenen. Dit zou moeten resulteren in minder marge call/liquidatierisico voor je wallet.
  • Marktgebaseerde prijszetting: Het hele systeem is gebaseerd op het orderboek, in plaats van een vooraf bepaald marktmodel te volgen dat manueel moet worden aangepast. Dit betekent dat u elke keer de beste waarde krijgt voor het lenen/lenen.

Wat is het doel van Oxygen?

Gebruikers kunnen met het protocol communiceren via drie belangrijke kanalen: de wallet, de API en smart contracts op de Solana-blockchain.

Het proces is vrij eenvoudig. Geïnteresseerde leners en kredietverstrekkers maken gewoon hun eigen pools aan op het platform, deponeren daar hun digitale activa en geven aan welke voor leningen in aanmerking komen. Kredietgevers en kredietnemers worden automatisch aan elkaar gekoppeld.

Geldschieters verdienen meer crypto in ruil voor de rente op het geld dat zij voor leningen hebben verstrekt. De kredietnemers krijgen toegang tot de leningen nadat zij een deel van hun activa als onderpand hebben gegeven. Daarna worden ze aan kredietverstrekkers gekoppeld op basis van de crypto die ze willen lenen.

Het is aan de gebruiker om te beslissen hoe hij zijn lening wil gebruiken. Ze kunnen het gebruiken om cryptocurrencies te verhandelen, zich in te dekken, een hefboomeffect te creëren of gewoon activa over te dragen.

Het model verschilt niet veel van veel andere platforms die kredietverstrekkers en kredietnemers met elkaar in contact brengen. In feite bevat het bijna alle elementen die in soortgelijke protocollen aanwezig zijn, zoals onder meer zekerheidsstelling, cryptoprojecten en modellen voor risicobeheer.

Het gebruikt het Serum DEX orderboek om de waarde van cryptovaluta’s op het platform te bepalen. De prijs wordt dan vastgesteld op basis van het gemiddelde van de beste bied- en laatkoersen in het orderboek. Omdat het is gebouwd op de Solana blockchain, belooft het snellere afwikkelingstijden voor transacties en lagere Gas-prijzen in vergelijking met op Ethereum gebaseerde platforms.

Aleph.im (ALEPH)

Aleph.im (ALEPH) breidt zijn invloed binnen de Solana blockchain uit door de eerste gedecentraliseerde indexeerder op het netwerk te worden. De nodes, die worden bestuurd door virtuele machines, zullen de toegang vergemakkelijken tot gegevens die nodig zijn voor smart contracts en ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties.

De infrastructuur van Aleph.im, gespecialiseerd in cloud computing en cross-chain gegevensopslag, biedt deze oplossing al aan het Raydium-protocol, een geautomatiseerde market maker die op Solana opereert. Het idee is om gebruikers te voorzien van de gegevens die nodig zijn om smart contracts te laten werken. Deze informatie kan het aanbod van liquiditeit, de transactiegeschiedenis van de tokens en hun prijs, of het totale volume van alle handelsparen omvatten.

Vóór de lancering van deze indexeringsoplossing moesten de toepassingen die op het Solana-netwerk werkten, vertrouwen op hun eigen gecentraliseerde indexeringsoplossingen. Dit bracht hoge kosten met zich mee in termen van fysieke middelen, internetverbindingen en rekenkracht.

“De indexeringstools van Aleph zullen van cruciaal belang zijn voor het succes van Solana en zijn momenteel de motor achter alle analyses van Raydium,” zegt AlphaRay, de manager van Raydium.

Aleph.im zal nu de indexering en het opvragen van gegevens kunnen beheren, wat tijd en energie bespaart voor de deelnemende protocollen. In het persbericht van Aleph.im staat dat al 50 onafhankelijke nodes operationeel zijn om aan de vraag te voldoen.

Kermit Finance (KERMIT)

Kermit Finance is een gedecentraliseerd peer-to-peer protocol dat de interactie tussen gebruikers en blockchains vereenvoudigt. In de DeFi-wereld, waar financiën en geld niet afhankelijk zijn van een centrale tussenpersoon zoals beurzen, is het belangrijk dat gebruikers een ervaring hebben waar ze transparante controle hebben over hun geld en activa.

Kermit is gebouwd op de top van Serum, Solana’s DEX om gebruikers en artiesten te voorzien van de beste handelservaring die hen in staat stelt om hun favoriete token/NFT te verhandelen op een eenvoudige manier.

Hun native KERMIT-token heeft een voorraad van 10.000.000 tokens en wordt op het platform gebruikt om transacties te doen. Houders van KERMIMT-tokens kunnen ook aanspraak maken op een deel van de transactiekosten.

Atomic (AWC)

Atomic is een non-depot cryptocurrency wallet die SOL en SPL-tokens ondersteunt die gebouwd zijn op het Solana netwerk. Atomic biedt ook functionaliteit voor betalingsgateways en crypto on-ramp mogelijkheden.

Wat dit project uniek maakt, is dat zij SOL staking aanbieden tegen ongeveer 7% rente per jaar. Bovendien hebben ze een 1% cashback wanneer gebruikers handelen van hun vermelde crypto paren. Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om direct crypto te kopen via bankkaarten in USD en EUR.

De eenvoud van dit project is te danken aan sterke encryptie, er is geen account nodig om te beginnen, en geen verificatie of KYC voor basisfuncties.

1Sol

Als je wilt investeren in kleine projecten die op lange termijn kunnen exploderen, kan 1Sol jouw ideale oplossing zijn. Het is een cross-chain DEX aggregator voor gedecentraliseerde protocollen op Solana, die transparante, efficiënte en veilige operaties in DeFi mogelijk maakt.

Aangezien deFi infrastructuur groeit, is er veel vraag naar aggregators. Cross-chain transacties zijn zeker een interessante ontwikkeling voor de toekomst. 1Sol aggregeert swaps, integreert orderboeken en breidt uit tot OTC-markten.

SolApe (SOLAPE)

SolApe is een op serum gebaseerd Solana DEX. Het werd opgericht met de overtuiging dat crypto en blockchain technologie het grote publiek moeten bereiken door gemakkelijke toegankelijkheid en aanleiding geven tot een lonend en leuk ecosysteem.

Hun doel is om nieuwkomers een ingang te bieden in het cryptoveld, of bestaande leden het in een nieuw licht te laten ontdekken. De gedecentraliseerde beurs (DEX) dient niet alleen als handelsplatform voor munten met een hoge capaciteit, maar biedt ook nieuwe projecten binnen Solana een platform om hun tokens te noteren en hun gemeenschappen een hub te bieden om ze te verhandelen.

Zij zullen binnenkort het NFT-ecosysteem benutten door “Ape Art” mogelijk te maken, wat de laatste tijd een trend is met de “Crypto Punk” rage. Zoals je weet, zijn dit soort NFT’s in het verleden al ontzettend hard in waarde gestegen.

Audius (AUDIO)

Audius presenteert zichzelf als een sociaal netwerk. Als je via je account inlogt op het platform, kun je artiesten volgen, muziek posten en communiceren met andere gebruikers. Het is echt vergelijkbaar met Soundcloud, veel meer dan Spotify. Hoewel het in deze industrie, muziek streaming, moeilijk is om niet alles te relateren aan de leider, Spotify.

De presentatie is echter heel anders. Dit brengt ons bij een tweede punt: de potentiële ontwikkelingen zijn zeer ruim. Aangezien Audius wordt gepresenteerd als een sociaal netwerk, zijn de accounts veel meer aanpasbaar. Zij kunnen dus in potentie een groot aantal nieuwe functies herbergen.

Audius heeft een oplossing ontwikkeld om NFT’s uit het Solana ecosysteem direct in het platform te integreren. In het geval van Audius betekent de integratie van NFT’s in een muziekstreamingplatform verschillende dingen.

Ten eerste zijn het van oudsher afbeeldingen die worden geassocieerd met non-fungible tokens. Maar kunst is van nature multidisciplinair. Veel kunstenaars willen het gebruik van NFT’s ontwikkelen tot muziek, beeld, film, etc. Kortom, tot een artistiek geheel, een groepering van verschillende soorten multimediabestanden, om een volledig kunstwerk te vormen.

Ten tweede is dit werk van het laatste Audius-team een beloning voor een trouwe gemeenschap. Het project is solide, en het vordert volgens zijn beloften door dicht bij zijn gebruikers te blijven. Dit is ook terug te zien in de waarde van het AUDIO-token.

Atlas Finance (ATP)

Atlas Finance is een cross-chain DEX, gebouwd op Solana, met als hoofddoel gebruikers te voorzien van geaggregeerde liquiditeit via één enkel, gebruiksvriendelijk platform.

Het is de bedoeling dat het een DEX wordt waar handelaren elk beschikbaar token kunnen verhandelen op een ondersteunde beurslijst. Met de snelle transacties en lage kosten van Solana kan Atlas een goede gebruikerservaring bieden tegen aantrekkelijke prijzen.

Mercurial Finance (MER)

Mercurial Finance zet in op innovatie om een strategisch onderdeel van DeFi te herdefiniëren: stable coins. Het is een onderdeel dat steeds belangrijk wordt, nu de adoptie van cryptocurrencies steeds sneller gaat.

Mercurial Finance (MER) is een project dat stabiele activa wil leveren voor DeFi, ook wel stable coins genoemd. Mercurial Finance heeft tot taak stabiele liquiditeit te verschaffen aan het hele DEFI-systeem van Solana.

Op basis van de vaststelling dat swaps tussen stabiele valuta aanzienlijke waardeverschuivingen veroorzaken en dat opgeslagen kapitaal meestal onderbenut wordt, biedt het bedrijf een oplossing die de gewoonten van een wereld die weliswaar nieuw is maar toch al vastzit in zijn comfortzone, door elkaar zal schudden.

Om een dynamisch liquiditeitssysteem te creëren, zal het Mercurial team vertrouwen op zijn gebruikers om hun stable coins te deponeren en liquiditeit te verschaffen aan het ecosysteem, terwijl ze beloond worden voor hun bijdrage.

Dankzij een architectuur die gebruik maakt van de unieke mogelijkheden van het Solana-protocol, zullen de depositoboxen autonoom zijn en als echte market makers fungeren.

Geautomatiseerd door middel van krachtige smart contracts zullen zij de winst maximaliseren en de kosten verlagen bij het beheer van de aan hen toevertrouwde activa, in tegenstelling tot de gebruikelijke rol van eenvoudige opslag die het merendeel van de concurrentie speelt.

Er zijn vier soorten stable coins zullen beschikbaar op Mercurial Finance: USDC, USDT, en ook wUSDC en wDAI. Noodzakelijk voor een transparante prijsvorming, zal de komst van orakelprotocollen naarmate het Solana-ecosysteem zich ontwikkelt, de geleidelijke introductie van andere stable coins mogelijk maken.

Om het protocol te implementeren, stelt het bedrijf een ervaren team samen uit de gelederen van een van de bekendste op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde exchanges. Blockchain-technologieveteraan Loi Luu, bedenker van Kyber Network, is een van de vier mede-oprichters van Mercurial Finance. Hij wordt bijgestaan door Andrew Nguyen en Ming Ng, respectievelijk CTO en adviseur bij Kyber Network. De leider is niemand minder dan Siong Ong, bedenker van Envoy, een Solana-project dat door a16z wordt gefinancierd.

Een scherp team dat onlangs zijn white paper heeft uitgebracht. Zoals verwacht is de inhoud evenredig met de strategische uitdagingen om stable coins te verschaffen op de schaal van een volledig ecosysteem.

Conclusie

Het ecosysteem van Solana wordt zonder enige twijfel steeds belangrijker voor de wereld van cryptocurrencies en blockchain. Dit komt doordat het team achter Solana de toekomst in gedachten heeft gehouden tijdens de ontwikkeling van het platform. Dit is precies waar veel andere projecten de fout in gaan. Kijk maar eens naar Bitcoin en Ethereum. Zij hebben nu last van problemen die lastig op te lossen zijn.

Door problemen direct aan te pakken, zullen ze zich ook niet voordoen in de toekomst. Dit zorgt ervoor dat steeds meer ontwikkelaars ervoor kiezen om hun applicatie te laten draaien binnen het ecosysteem van Solana. Dat heb je ook al kunnen lezen in dit artikel. We hebben je verteld welke projecten op dit moment al draaien binnen het Solana-ecosysteem. Dit zijn:

  • Raydium (RAY)
  • Oxygen Protocol (OXY)
  • Aleph.im (ALEPH)
  • Kermit Finance (KERMIT)
  • Atomic (AWC)
  • 1Sol
  • SolApe (SOLAPE)
  • Audius (AUDIO)
  • Atlas Finance (ATP)
  • Mercurial Finance (MER)

Het is de moeite waard om meer informatie op te zoeken over deze interessante projecten, die mogelijk veel potentie hebben. Dat komt ook omdat we aanraden altijd zelf goed onderzoek te doen naar een cryptoproject voordat je besluit om hierin te investeren, en niet direct het advies van anderen over te nemen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven