Home » Blog » Gods Unchained, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over GODS

Gods Unchained, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over GODS

Gods Unchained

Blockchain gaming blijft aan populariteit toenemen. 58% van alle games maken al gebruik van blockchain technologie. De metaverse is in opkomst en NFT-games en metaverse gerelateerde cryptomunten doen het uitstekend op de beurzen eind 2021. Ze blijven maar stijgen, week in en week uit. Het is haast niet meer bij te houden hoeveel nieuwe games er bij komen. Er zijn echter ook al sommige oudgedienden in deze blockchain gaming wereld. Gods Unchained is er daar eentje van en heeft sinds september 2021 eindelijk ook zijn eigen GODS-token.

Over Gods Unchained ga ik het in deze blog hebben en het bijbehorende GODS-token. Dit doe ik door verschillende onderbouwde redenen te geven. Ik ga je uitleggen wat Gods Unchained precies is en hoe het werkt. Bovendien ga ik ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de GODS-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het GODS-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Gods Unchained’ (GODS)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe Gods Unchained werkt.

Wat is Gods Unchained?

Gods Unchained is een tactisch kaartspel of game en als speler bezit je zelf alle kaarten. Niet alle kaarten zijn NFTs zoals gebruikelijk bij de blockchain games, maar je bezit zelf wel echt alle kaarten. In traditionele games lease je eigenlijk alle in-game voorwerpen, maar blijven ze uiteindelijk in het bezit van de gameontwikkelaars en/of eigenaar van de game. In tegenstelling tot op blockchain technologie gebaseerde games, daar ben je wel de eigenaar van alle in-game voorwerpen. Of dat nu digitaal onroerend goed is, een zwaard, auto of noem maar op. Bij Gods Unchained zijn het NFTs in de vorm van kaarten. Er zijn echter ook veel kaarten in het spel die geen NFTs zijn, de zogenaamde Common Core kaarten.

De game is opgezet door Chris Clay, de voormalige game director van Magic: The Gathering Arena. Het spel wordt al door meer 4.5 miljoen geregistreerde spelers gespeeld en deze game draait op Immutable X, een layer 2 chain. In juni 2021 was deze overstap naar Immutable X compleet. Hoe belangrijk deze stap was, om voor een blockchain met een snellere transactie snelheid te kiezen is het volgende voorbeeld. Tussen juni en oktober werden er 744.000 Gods Unchained NFTs verhandeld. Het volledige volume van alle NFT verkoop op Ethereum bereikte nooit meer dan 420.577 stuks over een periode van maar liefst drie jaar! Er kunnen nu 9.000 transacties per seconde uitgevoerd worden zonder gas kosten. En dit is zelfs nog maar de beta versie van de game!

Het handelsvolume ging met 1.5 x omhoog en er werd 99% minder energie verbruikt bij alle transacties. Bij een totale omzet $23 miljoen is er een winst van $10 miljoen gemaakt sinds 2018.

Bekijk hier de cijfertjes van de game.

Key metrics Gods Unchained
Gods Unchained whitepaper

Hoe werkt Gods Unchained?

Gods Unchained is gratis om aan mee te doen. Als je nieuw bent in het spel, krijg je een set van 140 kaarten, opgedeeld in twee dubbele sets van 70 kaarten.  Je speelt steeds tegen iemand anders of tegen een computer. Het doel is dat je elke game wint met een set van 30 kaarten die je uitkiest. Het is een strategisch spel, dus je moet proberen om met de sterkst mogelijke set kaarten elke game te beginnen. Theoretisch is het mogelijk om zonder ook maar iets te investeren aan geld je een weg omhoog te spelen in de top rangorde van het spel. In de praktijk zal dat wel een stuk moeilijker zijn.

Behalve dat je de start set van kaarten krijgt, kun je kaarten kopen op de marktplaats van Gods Unchained of op andere NFT-marktplaatsen, zoals OpenSea. De beste kaarten kun je van andere spelers kopen en dat is ook meteen een nadeel van deze game. Spelers die het spel al langer spelen hebben de beste kaarten en voor nieuwkomers kan het moeilijk zijn om goede kaarten in hun bezit te krijgen. Tenzij je kunt investeren in goede kaarten. Je hebt ook nog de mogelijkheid om kaarten te winnen als je omhoog gaat in je spelersniveau. Het spel zelf heeft ook veilingen waar zeldzame sets van kaarten en Goden geveild worden.

Op dit moment kan het spel alleen op Windows of MacOS gespeeld worden. Er wordt aan mobiele versies gewerkt, maar een release datum is nog niet bekend.

Play-to Earn

Het is ook een P2E game, dus je kunt geld verdienen door te spelen. Tijdens de weekeinden zijn er open toernooien waar je aan kunt deelnemen en leuke winsten kunt maken.
Elke keer dat je speelt, ook buiten de weekeind toernooien om, en je wint, ga je een niveau omhoog. Dit levert dan steeds weer verzamelobjecten op. Het is mogelijk om van je kaarten NFTs te maken, door twee kaarten samen te smelten in de evolution forge. Hiervoor heb je GODS-tokens en in-game voorwerpen om mee te betalen. Deze evolution forge werkte echter al langere tijd niet, maar gaat eind 2021 weer open.

Hieronder leg ik uit hoe het Play-to-Earn in Gods Unchained werkt.

 1. Door aan het spel deel te nemen ontgrendel je pakketten met digitale kaarten. Deze vallen in de categorie Common Core kaarten en zijn geen NFTs.
 2. Door games in ‘Ranked’ te winnen verdien je Flux. Deze Flux heb je nodig om mee te kunnen minten of fuseren. Je kunt er de Common Core kaarten waardevoller door maken.
 3. Als je voldoende Flux hebt verdiend, kun je naar de evolution forge en kun je twee dezelfde Common Core kaarten fuseren. Dit levert waardevollere kaarten op, in de vorm van een NFT die nu kunt gaan verhandelen.
 4. Deze nieuwe NFTs kun je nu op de marktplaats van Gods Unchained verkopen. Met het geld dat je van de verkoop krijgt, kun je nieuwe kaarten kopen of het volledig aan het spel onttrekken en als winst in je portemonnee stoppen.
 5. Herhaal vanaf punt 1.

Hierbij moet wel aangemerkt worden dat het fuseren nu ook met het GODS-token moet worden. Je hebt wel nog steeds een deel Flux voor het fuseren nodig.

Hieronder op de afbeelding kun je zien hoe het werkt om kaarten te fuseren.

Evolution Forge in Gods Unchained
Gods Unchained whitepaper

Wat is Gauntlet of the Gods?

Gauntlet of the Gods is een van de spelvormen in Ranked. Als je dan games wint verdien je daar Flux mee. Flux is nodig om Common Core kaarten te fuseren, zoals hierboven beschreven. Je eerste overwinning levert je een bepaald aantal Flux op en bij elke overwinning verdien je meer Flux. In totaal moet je echter met elke God drie overwinningen zien te behalen. Dit valt niet mee, omdat er verschillende tactieken gebruikt moeten worden. De Gauntlet of the Gods wordt ook regelmatig gereset,  dit is een voordeel en dus kun je weer opnieuw beginnen.

Het hele, vernieuwde proces van P2E en fuseren wordt in deze video uitgelegd door Chris en Derek.

Wie zit er in het team achter Gods Unchained?

In Immutable, de firma achter Gods Unchained, werken 50 mensen constant aan deze game. Het team heeft een diverse achtergrond met werkervaring in Riot Games, Goldman Sachs en Electronic Arts. Zo is er een grote diversiteit en ervaring in de vele facetten van blockchain gaming.

  • Chris Clay — Een pionier in vroege 3D met een rijke ervaring in de gaming industrie. Was Game Director van Magic: The Gathering Arena.
  • James Ferguson — CEO. Heeft zelf diverse bedrijven in de gaming world opgezet en heeft een grote ervaring in de gaming industrie.
  • Matt Aldrich — Lead Art Director. Heeft een uitgebreide ervaring in art directing in verschillende andere games. Heeft aan verschillende AAA-games meegewerkt.
  • Derek Proud — Development Director met meer dan 20 jaar ervaring in de gaming wereld.
  • Arash Mahboubi — De crypto product lead. Heeft ervaring in de crypto en de blockchain space. Hij zorgt ervoor dat de game zo probleemloos mogelijk op blockchain technologie kan draaien.

Met 50 mensen die met deze game bezig zijn, is dit een groot project. De toekomst ziet er goed uit en het benieuwt mij hoeveel Gods Unchained nog gaat groeien.

Wat is het GODS-token?

Het GODS-token is een ERC20 token en ook het native token van Gods Unchained. Het doet dienst als de in-game currency. Je kunt het token bijvoorbeeld gebruiken om nieuwe NFTs to minten, om kaarten te fuseren tot een NFT of om een nieuw pak kaarten te kopen. Staking en beheer horen ook tot de mogelijkheden van het GODS-token. Er zijn dus voldoende toepassingen voor het token.

Er zijn in totaal 500 miljoen GODS-tokens en daar zijn er 23,660,714.00 GODS of 5% al in de omloop. Eind november 2021 is de market cap $123,955,252.

De distributie van de tokens gebeurd op de volgende manier, zoals in de afbeelding te zien is.

Token distributie
Gods Unchained whitepaper

De uitgave van de GODS-tokens duurt bijna 8 jaar, zoals de volgende afbeelding laat zien.

Token vrijgave schema
Gods Unchained whitepaper

Wat is de koers van het GODS-token?

Als je in het GODS-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het GODS-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 29 oktober 2021 met een koers van $4.83. De ICO vond plaats op 13 oktober. Het token heeft vrijwel meteen na de ICO in juli zijn voorlopige ATH al bereikt op 3 november 2208 met een koers van $7.47. Daarna is de koers met horten en stoten ook weer gezakt met steeds weer leuke pieken. Op het moment van schrijven, eind november 2021 is de koers $5.11.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 400 op plek 437. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, het is een van de grootste games op de blockchain en waarschijnlijk het grootste kaartspel. Ik denk dat het GODS-token nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Het is een populaire game en het uitbrengen van het GODS-token was een langverwachte stap. Vergeet ook niet dat de game nog steeds in een Beta versie is. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen, ik geef geen advies hier!

GODS-token
https://www.godsunchained.com/token/about

Waar kun je het GODS-token kopen?

Het GODS-token is op Bitvavo en Binance helaas nog niet te koop, al verwacht ik dat wel op termijn. Er is op dit moment maar een toonaangevende CEX die dit token in de aanbieding heeft en dat is FTX. Er zijn wel meerdere liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap en SushiSwap waar je een GODS-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het GODS-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je GODS-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Gods Unchained is al sinds 2018 actief en heeft intussen 450.000 geregistreerde spelers. Daarmee zijn ze een van de top blockchain games, zeker in het ’trading card game’ (TCG) segment. Het is een populaire game en de ICO van het GODS-token was weer een goede stap vooruit voor dit project. Zeker voor dit token zit er volgens mij een goede toekomst aan te komen. Let op, ik geef geen financieel advies, maar als je in dit token wilt investeren, doe dan wel eerst je huiswerk/onderzoek.

Dit is zeker een project om de gaten te houden. Er is nooit een garantie dat projecten en/of tokens ook echt goed gaan draaien, maar bij Gods Unchained ziet het er toch wel goed uit. Zeker als we ook nog eens benadrukken dat deze game nog steeds in de beta versie is. Veel plezier bij het volgen van Gods Unchained!

Heb je nog vragen over Gods Unchained, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven