Home » Blog » De 6 beste mobiele crypto wallets!

De 6 beste mobiele crypto wallets!

best-crypto-wallet

Wanneer je cryptocurrencies hebt gekocht, zul je ze natuurlijk wel ergens moeten opslaan. Dat doe je niet op een bankrekening, maar in een speciale crypto wallet. In deze wallet worden jouw private keys opgeslagen, zodat iedereen weet dat jij de eigenaar bent van een bepaald aantal cryptomunten en tokens. Vervolgens kun je jouw cryptocurrencies vanuit deze wallet weer naar andere adressen sturen, mocht dat nodig zijn.

Ben jij op zoek naar een geschikte wallet applicatie? Dan ben je bij het juiste artikel aangekomen. We zullen namelijk de beste en meest gebruikte mobiele crypto wallets behandelen. Zo weet je zeker dat je jouw cryptocurrencies zonder zorgen op kunt slaan in een van onderstaande wallets.

Atomic Wallet

Atomic Wallet werd gelanceerd in 2017 dankzij de vindingrijkheid van een uitstekend team onder leiding van Konstantin Gladych, die ook de oprichter van de exchange Changelly is. Atomic Wallet is een gedecentraliseerde crypto wallet waarmee je jouw cryptocurrencies kunt opslaan, uitwisselen en versturen.

Deze wallet biedt een groot aantal unieke functies die het een vrij revolutionaire wallet maken in het ecosysteem van cryptocurrency. Het is compatibel met verschillende besturingssystemen en ondersteunt honderden digitale munteenheden.

Hoe is de Atomic Wallet te gebruiken?

Atomic Wallet is zeer eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken op dit platform en je bent klaar. Zodra jouw adressen en private keys zijn gegenereerd, kun je ze met een gerust hart gebruiken. In feite gebruikt de Atomic Wallet zijn eigen OrderBook-technologie, gebaseerd op het BitTorrent-protocol.

Als je crypto wilt verhandelen van Atomic, zul je met de volgende diensten moeten werken: Changelly en ShapeShift. In feite heeft Atomic Wallet hun API’s voor dit doel geïntegreerd. Het is daarom belangrijk om een stabiele internetverbinding te hebben, zodat de blockchainverkenners je saldo en transactiegeschiedenis kunnen beheren.

Welke functies heeft Atomic Wallet?

Atomic Wallet heeft slimme integraties en recente blockchain-innovaties gecombineerd om het gemakkelijk te maken je crypto naadloos te beheren. Het Atomic Wallet team heeft functies ontwikkeld die de crypto wallet ervaring van zijn gebruikers verbeteren.

Atomic Swaps functie

De Atomic Swaps functie vergemakkelijkt crypto-transacties. In feite werken Atomic Swaps in een blockchain en is de aanwezigheid van een derde partij tijdens de transacties niet nodig. Bovendien zijn de kosten voor swaps zeer laag. Daarom hoef je de tokens niet langer te kopen of verkopen op een uitwisselingsplatform dat commissies zal aanrekenen. Helaas worden er wel weinig munten ondersteunt.

Een schone en ergonomische gebruikersinterface

Atomic Wallet krijgt veel lof voor zijn ergonomische en makkelijk te gebruiken interface. Het wordt voor je gemakkelijk om door deze wallet te navigeren en door alle beschikbare functies te bladeren. Bovendien vindt je verschillende aanpassingsmogelijkheden via de instellingen. Ook is er een gemakkelijk te gebruiken Airdrop-functie bij het toevoegen van een bepaald token. Dit neemt het gedoe weg van het claimen van airdrops.

Geïntegreerde exchange

Atomic Wallet heeft onmiddellijke uitwisselingen geïmplementeerd die worden aangeboden door gedecentraliseerde platforms zoals Binance, ShapeShift en Changelly. Deze fusie maakt het mogelijk om snel meer dan 100 cryptocurrencies te kopen of verkopen vanuit de wallet interface. Bovendien is het mogelijk om tokens te kopen met Fiat, vooral USD en EUR. De gekochte tokens worden direct overgezet naar je online crypto wallet.

Staking

De applicatie biedt het staken van sommige crypto valuta’s aan. Het staken van je activa betekent dat je ze vergrendelt om deel te nemen aan bepaalde stappen op de blockchain.

Hierbij worden crypto’s gratis opgeslagen in een virtuele kluis, zodat je er een aantal als beloning kunt ontvangen. Het is een soort dividend of beter een compensatie voor het een tijdje niet aanraken van je cryptocurrencies. Een prima manier om een passief inkomen te verdienen dus.

Trust Wallet

Trust Wallet is een crypto wallet app die in november 2017 werd gecreëerd door Viktor Radchenko, die ook oprichter van het bedrijf Six Days LLC is. Destijds was het zijn doel om een wallet te bouwen die ERC20 tokens integreert. Vanaf 31 juli 2018 heeft Binance dit bedrijf overgenomen, om de officiële wallet van Binance te worden.

Trust Wallet is alleen voor mobiele gebruikers, die er Bitcoin en vele andere altcoins en ERC-20 munten in kunnen opslaan, verzenden, ontvangen of uitwisselen.  Je vindt er ook een dApp-browser die toegang geeft tot verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Bovendien heeft Trust Wallet gebruik gemaakt van zijn samenwerking met de Web3-browser en Kyber Network om een gedecentraliseerde exchange te integreren. Met andere woorden, de wallet werkt gemakkelijk samen met dApps. En hoe zit het met staken? In feite gebruikt het de Proof of Stake consensus algoritme om nieuwe blokken te creëren en stakers te belonen.

Hoe is Trust Wallet te gebruiken?

Na de aankoop in 2018 door Binance werd Trust Wallet direct de officiële wallet van dit handelsplatform. Het is duidelijk een gedecentraliseerde exchange, wat betekent dat de gebruikers volledige controle hebben over hun private keys, en bovendien over de hele crypto-wallet.

Met deze mobiele handelsapplicatie is het mogelijk om zonder gedoe een wallet en dApps te ontwikkelen. Dat is dan ook de reden waarom blockchain ontwikkelaars Trust Wallet gebruiken om meerdere tokens op te slaan. Trust Wallet dient eigenlijk enkel als een gateway tussen investeerders en de verschillende blockchains. En elke blockchain biedt zijn publieke adressen om crypto-activa te versleutelen en op te slaan.

De kenmerken van Trust Wallet

Ten eerste moeten we erkennen dat Trust Wallet een software wallet is. Het wordt dan beschouwd als een hot wallet die met het internet verbonden moet zijn om private keys op te slaan.

Ook moet worden opgemerkt dat Trust Wallet een open source applicatie is, wat betekent dat je jouw basisgegevens niet hoeft te verstrekken om een wallet-adres te creëren. Bovendien hoef je ook geen kosten te betalen voor het beheer van de wallet.

Geschikt voor ieder type crypto trader

Trust Wallet is ideaal voor alle crypto-investeerders die van plan zijn om hun cryptocurrencies op te slaan. En als je op zoek bent naar een geschikte plaats om cryptovaluta te verzenden, te ontvangen en uit te wisselen, dan is Trust Wallet de mobiele app die je in dit geval moet gebruiken.

Het is helaas niet mogelijk om fiat valuta in deze wallet te gebruiken. Dat zul je dus echt bij een andere partij moeten laten doen.

Geschikt voor smartphones

Trust Wallet heeft zich vooral gericht op mobiele gebruikers. Met andere woorden, deze crypto-portemonnee is toegankelijk via de volgende smartphones en iPhone:

  • Android 5.0 of hoger
  • iOS versie 10.0 of hoger

Je kunt de officiële Trust Wallet-applicatie downloaden in de Apple Store voor iOS-apparaten en Google Play voor Android-apparaten. Het is echter niet mogelijk om deze wallet op een desktop of vanuit een browser te gebruiken.

Ondersteunt veel cryptomunten

Eerst ondersteunde Trust Wallet alleen cryptocurrencies zoals Ethereum en Ethereum Classic, evenals alle ERC20 en ERC23 munten. Momenteel ondersteunt het andere crypto munteenheden zoals Binance Coin, Bitcoin, TRON, Cosmos, Maker, THETA en Cardano. Daarnaast ondersteunt Trust Wallet ook meer dan 2.000 stablecoins, waarvan PAX, USDT en DAI de populairste zijn.

Mycelium

MyCelium werd in 2008 opgericht door een groep hardware-ingenieurs. Het team begon te werken aan blockchain door de opkomst en populariteit van bitcoin in de daaropvolgende jaren.

Het bedrijf biedt de Bitcoin-wallet MyCelium aan, die een toegankelijke optie biedt voor smartphonegebruikers. De app is bedoeld om Bitcoin gebruiksvriendelijk en functioneel te maken, en helpt de kloof met echt geld te overbruggen terwijl het veilig blijft.

Hoe kun je MyCelium gebruiken?

Andere mensen zijn zeer positief over de MyCelium wallet. De app kan worden gedownload van de Google Play Store en heeft een waardering van 4,5 sterren.  Er zijn duizenden tevreden gebruikers die het blijven aanprijzen. Er zijn natuurlijk altijd wel een paar slechte recensies, maar de meeste daarvan gaan over individuele problemen en niet over de ervaring met de wallet als geheel.

De kenmerken van MyCelium

Om MyCelium beter te begrijpen, kunnen we het beste eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van deze wallet.

Overzichtelijke gebruikersinterface

De populariteit van de wallet is te danken aan de slim ontworpen toepassing. MyCelium Wallet is beschikbaar op Google Play en iTunes (voor zowel Android als iPhone), wat goed zou moeten zijn voor ongeveer 99% van de smartphone-gebruikers.

Bij het openen van de app word je begroet door je Bitcoin-wallet en eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen tabbladen. Je vindt er een QR-code om je cryptocurrencies in je wallet te ontvangen, en knoppen voor verzenden en ontvangen, samen met de huidige wisselkoers.

Veiligheid

Beveiliging is altijd een belangrijk onderwerp voor wallet-apps, welk platform je ook gebruikt. Het zou dom zijn om cryptocurrencies over te zetten naar een wallet zonder eerst de beveiligingsopties en -protocollen te controleren.

De wallet heeft de gebruikelijke interfacebeveiliging in de vorm van een persoonlijke pincode. Deze code is nodig om de applicatie te openen, geld te versturen en private keys te exporteren. Dit zou je tenminste moeten beschermen tegen eventuele kwaadaardige personen. Al met al is MyCelium Wallet voor een smartphone-wallet voor cryptovaluta een leider in het beschermen van je Bitcoins.

Toegankelijkheid van MyCelium

Als je Bitcoin dagelijks functioneel wilt gebruiken, staat MyCelium altijd klaar om gebruikt te worden. Je kunt binnen enkele seconden betalingen doen of geld ontvangen via de QR-code op de homepage van de wallet. De snelle camerafunctie helpt je bij het scannen van andere codes, waaronder het gebruik van de verlichting van de camera.

Er zijn verschillende opties om je persoonlijke voorkeuren in te stellen, waaronder de keuze waar je de referentiewisselkoers wilt nemen. De wallet verwijst naar Bitstamp, Kraken, Gemini, en een selectie van marktkoersen. Het is de ideale oplossing voor handelaars die hun beleggingen nauwlettend in de gaten willen houden.

Makkelijk te gebruiken

MyCelium is gemakkelijk te begrijpen, en heeft ook meer complexe functies voor gevorderde gebruikers indien nodig. Zenden en ontvangen gaat bijna onmiddellijk, waardoor het geschikt is voor het opslaan en gebruiken van kleine hoeveelheden Bitcoin. De overzichtelijke interface van deze wallet zorgt ervoor dat ook gebruikers met weinig ervaring binnen de cryptowereld gebruik kunnen maken van deze wallet.

Samourai Wallet

Samourai is een mobiele Bitcoin wallet beschikbaar is voor Android-telefoons. De iOS-versie is momenteel in ontwikkeling. De wallet is gecodeerd in Java en bevindt zich nog in de alfaversie.

Door privacy en veiligheid hoog in het vaandel te dragen, heeft deze wallet tot nu toe veel steun gekregen binnen de Bitcoin-gemeenschap. Het ondersteunt IP-anonimiteit via VPN’s of TOR. Samourai is ook een van de eerste wallets met SegWit, wat de transactiekosten verlaagt en de weg vrijmaakt voor toekomstige Lightning Network integratie.

De Samourai wallet ondersteunt geen multi-signatures. Een gemeenschappelijke controle van één rekening is dus niet mogelijk. Gebruikers kunnen echter wel meerdere accounts aanmaken, wat handig kan zijn om zakelijke transacties te scheiden van privétransacties. 

Belangrijkste kenmerken van Samourai

Laten we eens gaan kijken naar de belangrijkste kenmerken van de Samourai wallet.

Stealth mode

Samourai Wallet biedt een stealth mode aan. Wanneer deze modus is geactiveerd, verdwijnt de snelkoppeling van de applicatie van je startscherm. Om de wallet te activeren, moet je eerst je pincode invoeren, net zoals bij het kiezen van een telefoonnummer. Deze functie is uiterst nuttig om het bestaan van je Bitcoin-wallet te verbergen voor een kwaadwillende die je telefoon heeft gestolen.

Geoptimaliseerde vergoedingen

De wallet volgt de netwerkomstandigheden op de voet, zodat hij elke gebruiker een “slim tarief” kan voorstellen. De vergoedingen kunnen echter door de gebruiker worden gewijzigd, zodat elke gebruiker zijn eigen evenwicht kan kiezen tussen de snelheid van de bevestiging van een transactie en het bedrag van de vergoeding.

De wallet ondersteunt de optie Replace by Fee (RBF), waarmee een transactie binnen een redelijke tijd kan worden gevalideerd, zelfs als de transactiekosten te laag zijn ingesteld. De vergoeding wordt dan iets naar boven bijgesteld, zodat de transactie kan worden gevalideerd.

Het minimaliseren van de kosten is een groot voordeel voor een mobiele wallet, omdat het wordt aanbevolen om alleen kleine bedragen in dit type wallet te bewaren. Voor microtransacties worden echter vaak veel hogere kosten aangerekend dan voor grote transacties. Daarom is het belangrijk ze te optimaliseren.

Samourai ondersteunt ook Child Pays for Parent (CPFP)-transacties, waarmee een ontvanger de kosten kan verhogen door een andere transactie aan te maken die afhankelijk is van de eerste. De mogelijkheid om de transactiekosten te verhogen is zeer nuttig om een inkomende transactie te kunnen valideren die nog niet is bevestigd wegens onvoldoende kosten. Dit soort blokkering kan zeer nadelig zijn voor bedrijven die krap bij kas zitten.

Beveiliging en anonimiteit

Afgezien van de ondersteuning van TOR en VPN’s die het mogelijk maken IP-adressen te verbergen, biedt Samourai vele opties om de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Voor elke transactie is het mogelijk een niveau van vertrouwelijkheid te kiezen.

Alle privésleutels worden gecodeerd op je telefoon opgeslagen. Zij worden nooit doorgegeven of meegedeeld aan een derde partij. Samourai is een Hierarchical Deterministic (HD) wallet: één enkele seed phrase wordt gebruikt om al je privésleutels en bijbehorende Bitcoin-adressen te genereren. Een pincode is vereist (tussen 5 en 8 cijfers) om transacties goed te keuren.

Als je een VPN hebt, is het ook mogelijk om je Samourai-wallet te verbinden met een volledig Bitcoin Core-node. Deze node laat Samourai dan blockchain-gegevens direct van je Bitcoin Core-wallet ontvangen. Samourai ondersteunt momenteel nog geen cold storage op een hardware wallet, maar werkt er wel aan. Ondersteuning voor de Trezor Wallet is blijkbaar gepland voor een latere versie.

Coinomi

Coinomi wallet is een van de oudste multi-chain crypto wallets op de markt. Tot op heden maken miljoenen gebruikers over de hele wereld er gebruik van. Deze wallet is compatibel met een grote verscheidenheid aan cryptomunten en tokens. Maar wat zijn de kenmerken ervan en hoe gebruik je het?

De kenmerken van Coinomi Wallet

Coinomi Wallet biedt veel functies in vergelijking met andere crypto wallets die op de markt zijn. Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van Coinomi.

Cryptocurrencies kopen

eToroCoinomi geeft je de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen met je credit card. Om dit te doen, werkt de software samen met Simplex. De functionaliteit is veilig en interessant.

Cold Staking

Met de Cold Staking functie, word je beloond door bepaalde cryptocurrencies of tokens in je Coinomi wallet te staken. We willen je er wel aan herinneren dat dit systeem alleen geldig is voor blockchains die werken met het Proof of Stake protocol zoals Ethereum.

Cadeaubonnen

Met Coinomi wallet is het mogelijk om je cryptocurrencies direct om te zetten in gift cards waarmee je aankopen in je favoriete winkels kunt betalen. Hierdoor kun je je wallet dus ook als daadwerkelijke portemonnee gebruiken.

Gebruiksvriendelijk

Deze wallet heeft een intuïtieve, simplistische en gebruiksvriendelijke interface. Het is gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je er nog geen ervaring mee hebt. Bovendien verlopen de transacties (verzenden en ontvangen) bijzonder snel.

Beveiliging

Coinomi Wallet biedt een hoog niveau van veiligheid dankzij de toegepaste innovatieve protocollen. Bovendien zijn alle transacties anoniem en verzamelt de applicatie niet eens je persoonlijke gegevens.

Bovendien zijn de risico’s op verlies van je private sleutels of activa beperkt, aangezien de opslag offline gebeurt. Tot slot willen we erop wijzen dat deze wallet nog nooit is gehackt in de meer dan 5 jaar van zijn bestaan.

Klantenservice

Bij problemen kun je te allen tijde, 7 dagen per week, contact opnemen met de klantenservice van Coinomi. De bekwame, serieuze en ontvankelijke medewerkers kunnen al je vragen beantwoorden wanneer je problemen hebt met de Coinomi wallet.

Vergoedingen

De Coinomi crypto wallet rekent geen registratie-, gebruiks- of overdrachtskosten. Je zult echter een netwerkvergoeding moeten betalen, die de vergoeding is van de miners die verantwoordelijk zijn voor het registreren van de transactie op de blockchain. Je kunt ook je eigen tarieven bepalen of prijzen vergelijken om de beste aanbiedingen op de markt te vinden.

Ondersteunde munten en tokens

Coinomi Wallet ondersteunt momenteel een breed scala aan cryptocurrencies en tokens. Je kunt in total meer dan 60 verschillende cryptocurrencies in deze wallet opslaan, waaronder Bitcoin, Cardano, Ethereum en Ripple.

Sommige test cryptocurrencies zoals Bitcoin Test, Litecoin Test en Dogecoin Test worden zelfs ondersteund. Het is overigens ook gewoon mogelijk om verschillende tokens in de Coinomi Wallet op te slaan.

Exodus Wallet

Exodus is opgericht in 2015 en is een desktop en mobiele wallet voor cryptocurrencies. Het heeft goede kwaliteiten met betrekking tot zijn service. De wallet is alleen beschikbaar na download op PC of mobiel.

Deze wallet is ontworpen door JP Richardson en Daniel Castagnoli, die er rekening mee hielden een wallet met een zeer goed ontwerp te creëren. Bovendien stellen ze meer dan 200 updates per week voor om hun desktop wallet snel te laten verbeteren. Bovendien ondersteunt het meer dan 100 cryptocurrencies om in de wallet op te slaan.

Het beveiligingsniveau van deze wallet werkt echter niet in zijn voordeel. Omdat een software wallet natuurlijk niet kan concurreren met een fysieke wallet op veiligheidsgebied. Bovendien zijn de kosten soms zeer hoog en staan ze niet in verhouding tot de kwaliteit van de voorgestelde beveiliging. Toch kan deze wallet nog steeds voor jou geschikt zijn als je vindt dat de eigenschappen bij jou passen.

Hoe werkt de Exodus Wallet?

Zoals bij alle crypto wallet, werkt het met het bestaan van twee essentiële sleutels. En dankzij de toegankelijke en gebruiksvriendelijke interface kun je er geld mee ontvangen en verzenden terwijl je hier je cryptovaluta in opslaat.

De sleutel tot de werking van deze wallet is dus de eenvoud van het gebruik en de zeer eenvoudige interface. De applicatie installeert je op PC of mobiel en neemt 110MB ruimte in beslag. Er zouden geen problemen moeten zijn tijdens de installatie, aangezien het snel is en alleen lokaal werkt.

Jouw cryptocurrencies worden opgeslagen en gecodeerd op je harde schijf aangezien de software lokaal werkt. Bovendien kun je crypto met volledige anonimiteit bewaren, in tegenstelling tot sommige wallet die om verificatie van identiteit vragen. Dit kan in veel gevallen dus een voordeel zijn.

Kenmerken van Exodus Wallet

Laten we eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van de Exodus Wallet.

Groot aanbod aan cryptocurrencies

Exodus Wallet ondersteunt meer dan 100 cryptocurrencies op zijn app. Deze omvatten populaire digitale munteenheden zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Cosmos.

Daarnaast kun je ook de populaire ERC-20 tokens in deze wallet bewaren, zoals Polkadot, Uniswap en Bitcoin Cash. Als je kijkt naar de cryptocurrencies die beschikbaar zijn op deze wallet, kan het zeker concurreren met handelsplatformen zoals eToro en Libertex.

De rivaliteit beperkt zich echter alleen tot dit aspect. Gezien het niveau van beveiliging en als gereguleerde makelaar, zijn deze platforms nog steeds een zeer goede manier om je cryptocurrencies in op te slaan.

Makkelijk en snel te downloaden

Om een exodus wallet te gebruiken, moet je eerst de applicatie downloaden naar je toestel. Zodra de download voltooid is, kun je de wallet op PC of mobiel installeren. Na de installatie moet je een wachtwoord voor je wallet invoeren en een back-up maken. Daarna hoef je alleen nog maar jouw cryptocurrencies te ontvangen of in te voeren in de wallet om officieel eigenaar te worden van je wallet.

Beveiliging

Om jouw cryptomunten op deze wallet te beschermen, zet je jouw private key op een computer of mobiel apparaat. Met dit systeem heb je volledige controle over je cryptovaluta, in tegenstelling tot sommige online wallet. Maar om je crypto op deze software wallet te beschermen, moet je ook zorgen voor de veiligheid van je computer of smartphone. 

We weten allemaal dat het gebruik van op internet aangesloten apparaten kan leiden tot virussen en hacking. Daarom is het noodzakelijk om je toestel te updaten en altijd waakzaam te zijn. Bovendien moet je vermijden om je wachtwoord te verliezen om een totaal verlies van je cryptocurrencies te vermijden.

Inhoudsopgave

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven