Blockchain Games, Cryptocurrency, metaverse, NFT

Gala Games, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over GALA

Blockchain gaming zit in de lift en in 2021 kregen deze games een ontzettende booster. Eerst ging alles wat met NFTs te maken had helemaal uit zijn bol. Dat werd daarna nog eens dunnetjes overgedaan door alles wat met de metaverse te maken heeft. De koersen van NFT, metaverse en GameFi gerelateerde cryptomunten vlogen letterlijk de pan uit. Leuk om te zien is dat al 58% van alle games op blockchain technologie draait. Het zou zo maar kunnen dat blockchain gaming de weg wijst naar de massa adoptie van de blockchain en crypto wereld. Wie hier al sinds 2018 mee aan de slag zijn, is het team achter Gala Games.

Over dit team van Gala Games en het bijbehorende GALA-token ga ik het in deze blog hebben. Ik ga je uitleggen wat Gala Games precies is en hoe het werkt. We gaan ook het team achter dit project onderzoeken en de koers bekijken. Als je wilt weten waar je GALA kunt kopen, zit je hier ook goed.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Gala Games (GALA)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe Gala Games werkt.

Wat is Gala Games?

Gala Games wil games ontwikkelen die je echt zelf wilt spelen. Dit doen ze door jou als gebruiker, stemrecht te geven over welke games er ontwikkelt moeten worden. Je krijgt ook zeggenschap over welke NFTs er gemint worden. Voordat je dit kunt gaan doen, moet je wel eerst het native GALA-token bezitten.

Ze willen echt de hele controle over hun games aan de gebruikers teruggeven. Dat is ook meteen hun missie, het aanbieden van blockchain games die je ook echt wilt spelen. Sinds 2018 zijn ze al aan de slag met Gala Games en in 2020 ging het platform  live. Zij willen voorkomen dat je urenlang achterelkaar speelt en voor honderden dollars aan in-game voorwerpen verkoopt, die dan elk moment van je weggenomen kunnen worden, als de game ermee stopt. De eigenaren van deze traditionele games zijn de enige die iets aan zo een game verdienen. Als gamer sta je achteraf met lege handen daar.

De games bij Gala Games zorgen ervoor dat je wel echt alle in-game voorwerpen in je bezit hebt die je wint of koopt. Je kunt ze ook in diverse games gebruiken. Ze willen het creatieve denken weer terugbrengen in het gamen en de gamers de controle teruggeven over de games en alle in-game voorwerpen. Alle NFTs die je bezit zijn echt je eigendom en door de beheerfunctie van het GALA-token, krijg je ook medezeggenschap over welke games er ontwikkeld worden. Het ligt in jouw macht om mee te stemmen over de richting die het platform ingaat.

Games op Gala Games

Van de vijf games die ze op dit moment aanbieden, zijn er echter pas twee live in een bèta versie, Spider Tanks en Town Star. In december 2021 gaat de volgende game, Mirandus, live. Dat is pas hun derde game die live gaat! Toch hebben ze al 1.3 miljoen gamers die elke maand aan het gamen zijn via en met Gala Games! Er zijn ook al 26.000 NFTs verkocht en de duurste ging voor $3 miljoen over de digitale toonbank. Deze NFTs zijn de Vox NFTs.

Dit zijn natuurlijk cijfers die er niet om liegen. Denk er echter wel aan dat er wereldwijd maar liefst 2.65 miljard gamers zijn. Er is dus ook nog een inhaalrace aan de orde. Maar dat is iets voor de hele GameFi industrie, niet alleen iets voor Gala Games! Het betekent ook dat er nog veel mogelijkheden zijn en het laat zien hoe massa adoptie door gaming kan plaatsvinden.

De oprichter, Eric Schiermeyer, is ook medeoprichter van Zynga, een game firma die $8 miljard in de gaming industrie omgezet heeft met games als Poker, Mafia Wars en Farmville. Je zou haast denken dat Eric het klappen van de zweep kent.

In deze video kun je een kijkje nemen in de Mirandus game.

Hoe werkt Gala Games?

Gala Games werkt met nodes, die het netwerk controleren en beveiligen. Bovendien zijn er natuurlijk ook de games die je kunt spelen, en die je als gebruiker eigenlijk als eerste ziet. Dat is ook het leuke aan Gala Games, namelijk dat er niet één spel is, maar je de keuze hebt uit verschillende soorten spellen. Ik ga die dadelijk ook bespreken en uitleggen. Het zal uiteindelijk ook niet bij deze vijf games blijven, het is te verwachten dit dat aantal gestaag zal gaan groeien, zodat er meer opties beschikbaar zijn.

Het is ook belangrijk om op te merken dat alle games 100% gratis zijn om aan deel te nemen. Als je eenmaal in de game zit, is het wel mogelijk dat je in-game voorwerpen moet of wilt gaan kopen, afhankelijk van welke game je speelt. Bovendien draaien ook alle games op blockchain technologie. De games draaien namelijk op het Ethereum netwerk, maar er is nu ook een brug naar de BSC gemaakt. Dit heeft een grote daling in transactiekosten tot gevolg als je het GALA-token gebruikt in de game.

Vijf games die aangeboden worden door Gala Games

Op het moment van schrijven, eind november 2021, werkt het Gala Games team aan vijf games, waarvan er dus twee al in een bèta versie beschikbaar zijn en een derde in december 2021 gaat uitkomen.

 • Town Star – Dit is een simulatie game en je kunt het in de bèta versie spelen. Het lijkt wel een klein beetje op My Neighbor Alice. Het is een bouw en ontwikkeling game, in dit geval bouw je een stad en je kunt verschillende NFTs verdienen.
 • Spider Tank – Nu hebben we het over een multiplayer online battle arena (MOBA) game. Met je spider tanks ga je het opnemen tegen en uitvechten met andere gamers. Er zijn verschillende landkaarten en uitrustingen beschikbaar. Deze game is ook in de bètaversie.
 • Mirandus – Deze game gaat in december 2021 live in een bètaversie en is een fantasy role playing game (RPG). Je vecht tegen verschillende soorten monsters en je kunt hun land bebouwen om opbrengsten te krijgen. De video die hierboven te zien geeft een voorproefje van deze game.
 • Fortified – Een PVP (persoon tegen persoon) torenverdedigingsspel en nog volop in ontwikkeling. Een strategisch spel waar veel in-game voorwerpen voor te krijgen zullen zijn.
 • Echoes of Empire – Dit is een scifi strategiespel en heeft iets weg van het populaire Star Atlas. Je vecht over de heerschappij van de schaarse grondstoffen en middelen die verspreid over dit universum te vinden zijn.

Dit is niet alles wat er te vinden is in de game, er zijn nog diverse andere apps en middelen die het spelen makkelijker en uitnodigender maken. Hier een korte opsomming.

De Gala Games online winkel

Via hun eigen online winkel wordt het je heel makkelijk gemaakt om in-game voorwerpen te kopen of te verkopen. De gewonnen in-game voorwerpen kun je zo snel omzetten in geld, als je dat wilt. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook meer in-game voorwerpen kopen om verder in de game te komen.

Zo zijn er bijvoorbeeld in december 2021 de nieuwe Vox NFTs te koop voor de nieuwe Mirandus game in de winkel. De prijs zal vanaf 1 ETH beginnen, dus echt goedkoop zijn ze niet!

Hieronder is een afbeelding van de online winkel te zien.

De onloine winkel van Gala Games

https://app.gala.games/store

Wat is de Founder’s node?

Een node in de cryptowereld is een computer die aan een blockchain netwerk gekoppeld is. Hier kan hij dan verschillende functies uitoefenen, zoals het ontvangen of zenden van informatie, maar ook het creëren ervan. Nodes keuren bijvoorbeeld informatie goed die voor het ontstaan van een nieuw blok in de blockchain nodig is. Ze werken meestal onafhankelijk van elkaar.

Van de Founder’s Node in het Gala ecosysteem zullen er maar maximaal 50.000 ooit zijn. Door het beheren van een Founder’s Node draag je bij aan de groei van het Gala gedecentraliseerde netwerk. De node zorgt onder andere ervoor dat door zijn inzet en werk, de gamers in-game voorwerpen echt kunnen bezitten. Je krijgt ook een beloning in de vorm van het GALA-token. Er is een puntensysteem dat bepaald hoeveel punten je krijgt. Je krijgt bijvoorbeeld 1 punt als je minimaal 6 uur tijdens een dag je node laat draaien.

Van deze 50.000 Founder Nodes zijn er al 35.000 aangekocht. Voor elke 100 verkochte Gala nodes gaat de prijs omhoog met $100. Vanaf 1 oktober is dat verhoogd tot $500 per 100 verkochte nodes. De eerste serie nodes kostte $2.000. Als je een Founder’s node wilt kopen volg dan de link voor meer uitleg. Deze nodes zorgen ook voor de beveiliging van het netwerk.

De Founder’s Node doet niet aan het delven zoals bij Bitcoin, daar heb je zware computers voor nodig die ook veel stroom verbruiken. De Founder’s Node kun je thuis op je computer laten draaien. De software ondersteund Windows, Mac en Linux (minimaal 64-bit). Dit is wat je nodig hebt om een node te laten draaien, maar deze voorwaarden kunnen in de loop van de tijd veranderen. 4 GB RAM, 2 CPU-kernen, 60 GB schijfruimte en Een stabiele internetverbinding.

Hieronder is een schematische weergave van het node-ecosysteem.

Founder's Node ecosysteem

https://gogalagames.medium.com/

Wie zit er in het team van Gala Games?

Het team van Gala Games bestaat uit minimaal 80 leden volgens hun LinkedIn profiel. Ik zal het daarom beknopt houden en alleen de oprichter met de medeoprichters eruit halen en kort bespreken.

 • Eric Schiermeyer – Oprichter en CEO. Hij is ook medeoprichter van Zynga, een bedrijf dat $8 miljard aan gaming verdient heeft. Eric is ook heilig overtuigd dat het eigenaar zijn van in-game voorwerpen belangrijk is en de gaming industrie zal veranderen.
 • Michael McCarthy – Medeoprichter en studio-directeur. Heeft een ruime ervaring in de gaming industrie, onder andere als game director bij Sandbox games en als creatief directeur bij Zynga.
 • Wesley T. Wright – Medeoprichter en blockchain pionier.

Als partners hebben ze onder andere Flare, Mazer Gaming, Bitrue, Brave en Polygon. Ervaring genoeg bij het team om dit met goed gevolg voort te zetten.

Wat is het GALA-token?

Het GALA-token is een ERC20 en BEP20 token. Het kan dus via de Ethereum blockchain verstuurd worden (duur!) of via de Binance Smart Chain (goedkoper). 

Er zullen ‘ongeveer’ 50 miljard GALA-tokens komen, volgens hun website. De totale voorraad in november 2021 is 35 miljard, waarvan er ongeveer 7 miljard al zijn uitgegeven. Volgens CoinMarketCap is 35 miljard de maximale voorraad GALA-tokens, dus dit is nog niet helemaal duidelijke informatie, helaas. De marketcap is $4,846,077,451. Op het moment drijft het GALA-token het hele Gala ecosysteem aan, en er zullen nog meer toepassingen voor het token komen.

De distributie van de tokens gaat op een interessante manier. Tussen 21 juli 2021 en 20 juli 2022 gaat 50% naar de Founder’s Node houders en de andere helft aat naar het Gala Games Conservatorship. Er is echter ook een halving schema dat jaarlijks te werk gaat. In het eerste jaar zijn er dagelijks 17,123,286 GALA, vanaf 21 juli 2022 worden dat er 8,561,643 per dag.

Wat is de koers van het GALA-token?

Als je in het GALA-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het GALA-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 18 september 2020 met een koers van $0.001534. Zo heeft hij met een lichte verhoging in prijs een jaar lang voortgekabbeld. Op 17 september 2021 kreeg de koers een eerste impuls en steeg tot $0.1175. Op 11 november volgde toen een parabolische stijging met zijn voorlopige ATH op 26 november 2021 met een koers van $0.7088. Midden november 2021 steeg de koers binnen een week zelfs met 328%. Op het moment van schrijven, 27 november 2021 is de koers $0.6946.

Bij CoinMarketCap staat hij net binnen de top 50 op plek 43. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, GameFi, NFTs en de metaverse hebben een ontzettende boost op dit moment. De koers zal vast wel een correctie krijgen, geen twijfel aan, en zal dan zakken, misschien zelfs een aardig stukje zakken. Ik denk dat hij daarna nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken, omdat gaming ‘is here to stay’ volgens mij. Dit is een mooi project en op lange termijn zie ik de koers wel boven de $1 stijgen of meer. Dus iets om te hodlen. Let op, ik geef geen financieel advies, dus als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het GALA-token kopen?

Het GALA-token is helaas niet op Bitvavo te koop maar wel op Binance. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals FTX, Gate.io en KuCoin. Er zijn ook veel liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap waar je een GALA-token kunt vinden.

Hoe kun je het GALA-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je GALA-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Gala Games is een project dat goed in elkaar steekt. Op het moment worden er vijf games aangeboden. Hiervan zijn er twee in de bètaversie en een ander komt daar op korte termijn bij. Als je bedenkt dat de marketcap van Star Atlas en My Neighbor Alice ongeveer hetzelfde is als van Gala Games, is het duidelijk dat er nog flink groei in dit project zit. Er is echter ook een grote inflatie, met veel tokens die er elke dag bijkomen. 17 miljoen per dag zelfs. Ondanks deze hoge inflatie is er toch genoeg ruimte om nog te groeien. Ik geef echter geen financieel advies, dus als je deze token wilt kopen, doe dan wel eerst goed je eigen onderzoek.

Er zijn nog genoeg andere redenen waarom de toekomst van dit project er goed uitziet. Het feit dat games nog niet live zijn en er nog games bijkomen bijvoorbeeld. Ook als je kijkt naar het aantal gebruikers die er nu al zijn, is er nog een grotere toevoer aan gamers te verwachten als het hele project volledig draait. Dus dit is afgezien van alle hype die er om GameFi, NFTs en de metaverse is. Zeker een project om in de gaten te houden! Veel plezier alvast ermee gewenst in elk geval.

Heb je nog vragen over Gala Games, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!