Cryptocurrency

Wat is My Neighbor Alice? Uitleg ALICE koers en verwachting en alles wat je moet weten over ALICE

My Neighbor Alice is een blockchain game of spel dat gebaseerd is op het gebruik van NFTs of een non-fungible token. Je kunt land kopen in het spel, en via allerlei activiteiten die je in het spel ontplooit, kun je ook een passief inkomen verdienen. Bijvoorbeeld door te vissen of verschillende groenten te verbouwen. Het spel is ook bedoeld om op sociaal vlak actief te zijn en je buren te leren kennen. De band ‘Smokie met hun hit uit 1976 ‘Living next door to Alice’ kunnen er een puntje aan zuigen, of waren ze gewoon helderziend? We gaan uitleggen wat My Neigbor Alice is en hoe je het spel kunt spelen. En uiteraard alles wat je verder nog wilt weten over Alice en nooit durfde te vragen.

Wat is My Neighbor Alice?

My Neighbor Alice (MNA) is een blockchain spel voor meerdere spelers en je kunt op het spel land kopen en op het land bouwen. De eerste land verkopen hebben in mei 2021 plaatsgevonden. Er wordt gebruikgemaakt van NFTs. Een non-fungible token of NFT is een unieke token die op de blockchain leeft. Er is maar één exemplaar van, in tegenstelling tot een ‘fungible’ token. Je kunt het vergelijken met een flesje Grolsch bier. Als het op is pak je een nieuw flesje, het maakt eigenlijk helemaal niet uit welk flesje. Alle Grolsch flesjes zijn gewoon inwisselbaar. Dit in tegenstelling tot een NFT, daar is er maar eentje van en die is niet inwisselbaar, want hij is uniek.

De stukken land op My Neigbhbor Alice zijn bijvoorbeeld allemaal NFTs. Er zijn nog andere spullen die je kunt kopen of bouwen, en die zijn ook NFTs. Dit kunnen groenten zijn, dieren, huisjes, een hek of noem maar op. Ook je avatar, de digitale ‘jij’ in het spel, is ook een NFT.

Het mooie aan MNA is dat je geen kennis van NFTs of de blockchain nodig hebt om te kunnen spelen. Het spel is gratis toegankelijk, maar als je verder wilt komen in het spel, zul je toch de een of andere NFT moeten kopen. Hierover dadelijk meer.

Wat ook belangrijk is om te melden, is dat MNA volledig bestuurd wordt door de deelnemers van het spel. Hiervoor moet je dan wel ALICE tokens bezitten. Hoe meer tokens je in je bezit hebt, hoe relatief meer inspraak je krijgt.

Een leuk weetje, MNA is het 18e project op de Binance Launchpool!

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over het My Neighbor Alice spel (ALICE) evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

In deze korte video kun je al vast een voorproefje krijgen hoe het zal toegaan in het spel.

Hoe speel je My Neighbor Alice?

In januari 2021 is er een testversie van My Neighbor Alice toegankelijk gemaakt, maar dit kon alleen op uitnodiging gespeeld worden. In juli 2021 is het de bedoeling dat er op het Steam platform een openbare versie van het spel komt. Het volledige spel staat voor begin 2022 gepland. Steam is een gameplatform, waar de onboarding van het spel plaatsvindt. Onboarding kan ook via de MNA-website.

My Neighbor Alice is gratis om te spelen, maar je zult wel NFTs moeten kopen als je iets in het spel wilt bereiken.

Zo zijn er verschillende componenten in het spel die we je gaan uitleggen. Wat ze zijn en wat je ermee kunt doen.

Virtuele landen

Deze zijn wel belangrijk in het spel. Als je land koopt, kun je erop bouwen of iets verbouwen, of alle twee! Er is geen ongelimiteerde hoeveelheid land voorradig of aanwezig, dus net als in de echte wereld, landbezit is een goed idee. Elk stuk land, hoe klein of hoe groot het ook maar is, is een NFT. Als je land bezit, kun je het verhuren of er iets op verbouwen en verkopen, evenementen organiseren en toegangsprijzen vragen. Op deze manier kun je een passief inkomen verdienen.

Eilanden

Op eilanden kun je infrastructuur bouwen, zoals huizen of tuinen waar je groenten kweekt. Je kunt er ook andere in-game items opzetten, zoals een molen. De eilanden hebben verschillende stukken land die binnenkort in de verkoop worden gedaan. De eerste openbare verkoop vond in mei 2021 plaats.

Avatars

Deze stellen de spelers van het spel voor. Je kunt je avatar compleet aanpassen, met je eigen kleren, schoenen en later zelfs met je eigen kleur ogen. De avatars zijn interactief naar elkaar toe, dus je kunt je buurman of buurvrouw ‘echt’ bevrienden. In de loop van tijd, tijdens het spel kun je de avatars ook aanpassen met verschillende NFTs.

In-game voorwerpen

Tijdens het spel kun je diverse in-game voorwerpen kopen. Denk hier bijvoorbeeld aan huizen, dieren, planten, schuurtjes, een baal hooi, enz. Je kunt deze dan ruilen of kopen op de eigen MNA-marktplaats. Hierbij is het goed om op te merken dat je sommige NFTs ook in verschillende games kunt gebruiken. Een zwaard is een voorbeeld, niet heel doeltreffend in MNA, maar je krijgt zo wel een beetje een idee.
Wees gewoon creatief, je kunt je eigen NFTs creëren en in het spel inpassen. Denk aan landbouwmachines, zoals een tractor of een oogstmachine. Er komt een MNA specifieke tool waarmee je je eigen NFTs kunt maken.

Reputatiesysteem

Je kunt je reputatie opbouwen door een ‘goede’ buurman of vrouw te zijn en je krijgt diverse voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld in de gemeenschapsraad deelnemen.

Gedecentraliseerd Forum

Er komt een gedecentraliseerd forum, hierin kun je allerlei dingen bespreken die van belang zijn voor het spel. Je kunt nieuwe vrienden maken, maar ook weet je wanneer een nieuwe stemming van het DAO is (Decentralized autonomous organization). Deze DAO is waar alle besluiten over het spel worden genomen door de deelnemers.

De NFT Marktplaats

Op deze marktplaats kun je NFTs kopen of verkopen, maar ook huren of verhuren. Het is een handelsplek voor alle in-game voorwerpen. Wat leuk is bij deze game, is dat je de NFTs ook op andere NFT-marktplaatsen kunt verkopen. Zo heb je de flexibiliteit om je NFTs op verschillende NFT-platformen te verhandelen. Op deze manier verhoog je de liquiditeit van de voorwerpen. Het is bovendien ook een goede manier om interesse voor MNA te kweken en nieuwe spelers aan te trekken voor het spel.

De Chromia Blockchain

My Neighbor Alice is gebouwd op de Chromia blockchain. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje vreemd, omdat de Ethereum blockchain het meest voor de hand ligt. Maar daar knelt het dan ook meteen een beetje, als we het over de Ethereum blockchain hebben. Als je dApps op de Ethereum blockchain bouwt, loop je tegen een paar problemen aan. Onder andere, dat het op Ethereum heel druk is en er daardoor opstoppingen en vertraging veroorzaakt kan worden. Het tweede probleem zijn de hoge gas kosten op Ethereum. Ondanks dat dit dus de op een na grootste blockchain op dit moment is, is het helaas ook niet altijd rozengeur en maneschijn op Ethereum.

Voor deze redenen heeft het team achter MNA voor de Chromia blockchain gekozen. Het is bovenop Ethereum gebouwd en het lost het probleem van schaalbaarheid op voor de ontwikkeling en uitvoering van dApps. Chromia heeft bijvoorbeeld zijn eigen CHR-token en dApp ontwikkelaars kunnen hun eigen, door CHR ondersteunde tokens uitgeven.

NFTs op Chromia

Dat Chromia de backend functionaliteit beheerd is dus een goede zaak, want MNA betaalt in dit geval de nodes van Chromia in hun eigen CHR-token. Hierdoor kunnen spelers deelnemen aan MNA zonder dat ze zelf crypto hoeven te bezitten. In-game assets zijn aanwezig in de vorm van NFTs. Ze kunnen zonder problemen verhandeld worden op zowel de Binance Smart Chain als op de Ethereum blockchain. Van elke NFT is er echter ook nog een soort van kopie op de Chromia blockchain, een Chromia Original NFT, en deze heeft de mogelijkheid om meer metadata op te slaan. Dit op zich opent de deur naar nieuwe toepassingen voor deze ‘hybrid’ NFTs.
Chromia maakt het mogelijk om het spel te laten draaien zonder een centrale server. Alle informatie van het spel is dus opgeslagen op een veilige en transparante manier op de Chromia side chain.

Gedecentralizeerd spelen

Het grote verschil met traditionele games en een gedecentraliseerd en blockchain spel zoals MNA, is dat je bij MNA wel voorwerpen kunt bezitten. In traditionele games, zijn alle voorwerpen van de game eigenaren. Bij MNA en soortgelijke blockchain spellen ben je gewoon de eigenaar van de NFTs.

Je kunt er in principe mee doen en laten wat je zelf wilt. Je eigen NFT bouwen, kopen of verkopen, verhuren of op andere manieren passief inkomen verdienen met je NFTs.

Als je ALICE tokens bezit, krijg je ook zeggenschap over hoe het spel zich verder gaat ontwikkelen. Je kunt meestemmen in beslissingen over hoe het spel in de toekomst eruit komt te zien. Eventuele winsten gaan ook naar de token houders en niet naar de eigenaren van de game, zoals bij traditionele spellen. Ik ervaar dat als een heel positieve ontwikkeling.

De ALICE token

De ALICE token is de native token voor MNA en het is zowel een ERC20-token en een BEP-20 token. Hoewel het spel dus gratis is om aan deel te nemen, zul je toch op een bepaald moment in-game voorwerpen willen kopen. Zeker als je actief wilt deelnemen aan het spel. Deze voorwerpen kunnen dan alleen met ALICE gekocht worden.

Mogelijkheden van het ALICE token uit My Neighbor Alice

Staken

Je kunt echter ook een passief inkomen verdienen als je de ALICE token gaat staken. Hierdoor verdien je weer meer ALICE. Staken geeft je ook de mogelijkheid om bepaalde facetten van het spel vol uit te buiten. Door te staken kun je bijvoorbeeld een winkel openen of aan speciale, gelimiteerde opgaven in de vorm van zoektochten deel te nemen. Je kunt dan ook weer meer ALICE verdienen als je deelneemt aan diverse andere activiteiten binnen het spel. Zo zijn er competities, in-game zoektochten en je kunt taken uitvoeren om meer ALICE te verdienen.

Bestuur

Een andere optie die we al besproken hebben, is de mogelijkheid om MNA mee te besturen. Hoe meer ALICE je hebt, hoe groter of zwaarder je stem weegt bij gemeenschapsbeslissingen. Uiteindelijk bepaalt het bestuur hoe MNA zich verder gaat ontwikkelingen en welke richting het spel uitgaat.

Er zijn op dit moment 17.4 miljoen ALICE tokens in de omloop en de maximale hoeveelheid is 100 miljoen. Er is dus pas 17% uitgegeven.

Waar kun je ALICE kopen

ALICE is een populaire munt en kan al op veel CEX’en (centrale beurs) en DEX’en (decentrale beurs) gekocht worden. Dit terwijl het spel nog niet eens helemaal live is.

Binance, Bithumb en Gate.io zijn bekende centrale beurzen. Pancakeswap V2 is een bekende DEX waar je Alice kunt kopen.

Het ligt in de lijn van verwachtingen dat als het spel nog verder beschikbaar wordt, ook meer beurzen ALICE gaan aanbieden.

Wat is de koers van ALICE

Hoe kun je ALICE bewaren?

Je kunt het ALICE token op verschillende manieren bewaren. De eerste optie is om de wallet op de beurs waar jet token koopt te bewaren. Denk er dan echter aan dat er altijd een risico is dat een beurs gehackt wordt.

Als tweede optie is het dan beter om een online wallet zoals Metamask of een vergelijkbare wallet te hebben. Nu ben jij in het bezit van de private keys en is het al een stuk moeilijker voor een hacker om bij je munten te komen. Als je het echter voor elkaar krijgt om je private keys kwijt te raken, heb je geen toegang meer tot je eigen munten, indien je computer bijvoorbeeld vastloopt. Je kan dan niet meer bij je wallet komen. Deze private keys zijn dus belangrijk en die moet je goed bewaren, het beste op verschillende, veilige plekken.

Als derde optie heb je ook een hardware wallet zoals Ledger of Trezor. Nu staan je munten veilig off-line en kan niemand aan je munten komen. Hier geld echter hetzelfde verhaal voor je private keys. Zorg dat je die veilig, op een paar verschillende plekken bewaard.

Conclusie

My Neighbor Alice is een veelbelovend spel dat op dit moment nog niet eens volledig live is. Het spel opent nieuwe perspectieven in de gaming wereld, onder andere doordat je zelf eigenaar bent van de NFTs. Het spel geeft je ook de mogelijkheid om een passief inkomen te verdienen.

Technisch gezien ziet het er ook goed uit. Het lijkt een slimme zet te zijn om het spel op de Chromia blockchain te laten draaien.

De toegangsdrempel voor het spel is ook heel laag, want het is gratis om te beginnen en te spelen. Onboarding is ook heel eenvoudig gehouden. Zodra je echter begint te spelen, zul je spoedig merken dat het toch wel nodig is om ALICE tokens te kopen, zodat je ook actiever aan het spel kunt deelnemen.

Ik kan nauwelijks wachten tot het spel helemaal klaar is eind 2022!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!