Blockchain Games, Cryptocurrency, NFT

Bloktopia, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over BLOK

Blockchain gaming en alles wat er mee te doen heeft staat in de belangstelling. De metaverse kreeg net een flinke boost omdat Mark Zuckerberg er met de nieuwe Facebook moederfirma Meta er vol voor gaat. Er zijn dan ook diverse projecten met het blockchain gaming concept en de bijbehorende technologie in de weer. Nieuwe games komen er met de regelmaat van de klok bij, maar niet elke game weet veel aandacht te genereren. Wie dat wel voor elkaar gekregen heeft, is het Bloktopia project. Een 21 verdiepingen tellende digitale wolkenkrabber.

Hoogste tijd om Bloktopia en het BLOK-token eens onder het vergrootglas te leggen in deze blog. Ik ga je uitleggen wat Bloktopia precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de BLOK-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het BLOK-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Bloktopia (BLOK)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video van 3 minuten bekijken die laat zien hoe BLOK werkt en wat je er allemaal kunt doen. En dan gaat het alleen nog maar over de eerste verdieping of de begane grond.

Wat is Bloktopia?

Bloktopia is een Virtual Reality (VR) wolkenkrabber met 21 verdiepingen, als hommage aan Bitcoin. Het is een VR metaverse en heeft als doel om een edutainment hub te worden voor alles wat met crypto te maken heeft. Zie het als een gedecentraliseerde verzamelpunt voor cryptocurrencies, VR, AR (Augmented Reality) en blockchain technologie. De deuren staan open voor toekomstige zelfstandige ondernemers, gamers, investeerders en ontwikkelaars. Augmented Reality is als op een interactieve manier, objecten uit ons dagelijkse leven verbeterd worden door computer gegenereerde perceptuele informatie.

De Bloktopia Metaverse bestaat ​​uit onroerend goed Bloks, REBLOK genoemd, die kunnen worden gekocht en beheerd door de Blok-tokenhouders. Het draait op het Polygon netwerk en is gebouwd op Unity, een platformonafhankelijke game-engine door de oprichters van Sony Playstation VR. Iedereen is welkom op Bloktopia. Je kunt er geld verdienen, leren op basis of gevorderd niveau, games spelen, netwerken bouwen en nog veel meer. Er zijn echt duizend-en-een dingen te doen in deze digitale wolkenkrabber.

Deze wolkenkrabber kun je vergelijken met een digitaal winkelcentrum waar je met een AR of VR bril kunt rondlopen. Een beetje op dezelfde manier zoals dat in de video aan het begin van deze blog te zien is. Verschillende soorten winkels zijn er direct naast andere activiteiten en bedrijven die er gevestigd zijn. De KuCoin CEX heeft er net een meta office geopend.

Een afbeelding van de KuCoin meta office.

KuCoin op Bloktopia

https://www.kucoin.com/news/en-kucoin-meta-office-is-coming-welcome-to-the-future?

Behalve KuCoin zijn er nog meer aan crypto gerelateerde projecten die er een winkel hebben of op een andere manier vertegenwoordigd zijn. Influencers en YouTubers zoals BitBoy hebben er een winkel. Blockchain projecten zijn er ook, DEX’en en CEX’en met hun eigen winkel en nog meer leuke dingen zijn er te vinden.

Als je BLOK-tokens bezit en aan de Bloktopia metaverse deelneemt, ben je een Bloktopian.

Hoe werkt Bloktopia?

Bloktopia werkt op met vier basis uitgangspunten: Learn, earn, play & create (leren, verdienen, spelen & creëren).

  • Learn – de crypto wereld kan best wel verwarrend zijn en wat je op YouTube, Telegram en Twitter vindt, kan ook onsamenhangend zijn. Bloktopia wil zich daarom positioneren als een centrale hub waar je in een vriendelijke en open omgeving kunt leren.
  • Earn – digitaal onroerend goed, REBLOK, wordt in de toren te koop aangeboden. Verder zijn er ook manieren om een passief inkomen te verdienen, om te staken om te adverteren.
  • Play – speel games, vermaak je met je vrienden en vergroot je netwerk met een meeslepende VR-wereld.
  • Creëren – er is een gebruikersvriendelijke ‘builders tool’ en neem dan deel aan evenementen om prijzen te winnen met je zelfgemaakte NFTs. Als je meer ervaring hebt, is er ook een SDK (software development kit) waarmee je games en dApps kunt maken. NFTs komen in de vorm van ERC721 en ERC1155.

De enorme gebruikersbasis van Bloktopia maakt het mogelijk om inkomsten te produceren via advertenties en sponsoring. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om te delen in het produceren van inkomsten via een NFTs. Op adverteren wordt een grote nadruk gelegd, net zoals op REBLOK, het onroerende goed.

Adverteren en onroerend goed worden benadrukt, zoals de afbeelding hieronder laat zien.

Inkomsten verdienen

https://www.bloktopia.com/

Onboarding op Bloktopia

Voordat je echter je hard verdiende crypto kunt gaan uitgeven of eraan kan gaan denken om inkomsten te krijgen op Bloktopia, zul je toch eerst moeten inloggen. Dit doe je door een wallet aan te maken. In tegenstelling tot de meeste of bijna alle andere crypto projecten kun je dit vrij simpel via e-mail of je sociale media met 2FA (two-factor authentication) doen. Je Bloktopia wallet werkt dan ook min of meer als je paspoort en je BLOK-tokens zijn er opgeslagen. Hiermee kun je dan overal betalen. Dat is wel een heel makkelijke onboarding werkwijze. Er is daarnaast gratis entree om binnen te komen in de toren.

Wat is REBLOK

REBLOK is het onroerende goed in de Bloktopia toren. Omdat het om 21 verdiepingen gaat, is er flink wat onroerend goed in de aanbieding. Begin november 2021 is de verkoop van de 1e etage of de begane grond begonnen. Op de marktplaats kun je REBLOKs kopen en verkopen.

Er zijn twee manieren van eigendom mogelijk;

  1. Enig eigendom – REBLOK bestaat dan uit één enkele NFT.
  2. Gedeeld eigendom – Een REBLOK bestaat nu uit verschillende NFT’s. Als investeerder kun je wel meer dan een NFT in een REBLOK kopen.

Hieronder kun je een plattegrond zien van de REBLOKs op verdieping 1 tot en met 6.

REBLOK plattegrond

https://www.bloktopia.com/nft-pricing-map/

REBLOK kan alleen maar met BLOK-tokens gekocht worden. BLOK zal op verschillende crypto beurzen verkocht worden na de IDO en privéverkoop acties. Het onroerende goed wordt in acht verschillende fases verkocht.

Als je de enige eigenaar bent van een REBLOK kun je het perceel inrichten en ontwikkelen zoals je dat zelf wilt. Met de Bloktopia SDK kun je via NFTs je REBLOK inrichten of spulletjes op de marktplaats kopen. Je hebt ook de mogelijkheid om je REBLOK op de marktplaats te kopen of te verkopen. Volledig ingericht of kaal dat maakt niet uit, maar kan uiteraard wel een verschil in prijs opleveren. Je kunt het ook leasen aan iemand voor een eenmalig evenement of voor langere tijd.

Hieronder is een gedetailleerde afbeelding van de plattegrond op de begane grond en zijn REBLOKs.

Begane grond REBLOK

https://www.bloktopia.com/level-1/

Voor gedeeld eigendom, kijk hieronder naar wat JOBE is.

Wat is JOBE?

Omdat het BLOK-token een flinke en door het team onverwachte goed koersontwikkeling had, werden veel NFTs op Bloktopia te duur. Hier kreeg het team veel klachten over en daarom werd JOBE opgezet. Met JOBE wil het team aan zoveel mogelijk mensen de optie geven om REBLOK NFTS tegen een betaalbare prijs Op hun website wordt als minimum inleg $100 genoemd. JOBE staat voor Jointly Owned BLOK Enterprise. Omdat een volledige REBLOK te duur is, wordt het opgedeeld in diverse stukken of kavels, en ben je mede-eigenaar met andere mensen. Je kunt wel zoveel kavels kopen als je wilt.

JOBE #1

JOBE #1 is sinds begin november 2021 open om je REBLOKs te kopen. De REBLOK is een NFT van bepaalde stukken onroerend goed op een etage van de toren, met verschillende maten. JOBE #1 gaat allemaal over de begane grond. Er wordt steeds duidelijk uitgelegd om welke NFT maten het gaat, die zijn  allemaal genummerd. JOBE #1 gaat om maat 1, 2, 2A, 3, 4 en 5. Dit is een totaal van 4,8 miljoen BLOK-tokens wanneer ze afzonderlijk gekocht zijn.

Een aandeel van 0,1% van JOBE #1 kost 4.800 BLOK en bestaat uit 1.000 kavels. Een kavel is een relatief klein, samenhangend stuk grond dat één bepaalde vorm van gebruik heeft. Het is duidelijk afgegrensd en is niet hetzelfde als een perceel.

Zo een JOBE blijft open totdat alle kavels van 4,800 BLOK verkocht zijn. Je kunt wel zoveel kavels kopen als je wilt. De huur wordt op elke 2e dag van de maand betaald. Huurders van JOBE #1 zijn onder andere Avalanche, DexTools, Elrond, KuCoin, Travala en Bloktopia. De rente is 480,000 BLOK per jaar  (40,000 BLOK per maand) dat door de 1000 kavel eigenaren elke maand geïnd kan worden, dus 40 BLOK per maand per kavel eigenaar.

Je moet dan wel BLOK voor minimaal 15 dagen staken om huur te mogen ontvangen. Als je dan uit de JOBE wilt stappen, en je hebt niet aan staking gedaan, krijg je geen huur. Je kavel is dan weer beschikbaar op de markt, dus er altijd de mogelijkheid om in een bepaalde JOBE in te stappen.

Hieronder staan JOBE #1, 2 en 3 beschreven.

JOBE # 1-3

https://www.bloktopia.com/jobe/

Wat is ADBLOK?

ADBLOK is het adverteren op Bloktopia en dat gaat een belangrijke rol spelen bij het produceren van inkomsten. De opbrengsten van het adverteren worden ADBLOK genoemd. Voor de merken die gaan adverteren bieden ze interessante voorwaarden aan. Ten slotte verwachten ze veel dagelijks verkeer in de toren en op al zijn verdiepingen. Tot nu toe heeft alles met een beetje naam in de crypto wereld zich al ingehuurd op de begane grond.

Er zijn 21 grote totemzuilen en 84 kleine totems beschikbaar. Dit zijn inderdaad net een soort palen net zoals een totem, en daar kan op geadverteerd worden. 50% van de oppervlakte van deze totems wordt voor het adverteren aangeboden en dat zijn de ADBLOKs. Natuurlijk ook weer in de vorm van een NFT. Op de winst van ADBLOK krijgen de investeerders 50%. De uitbetaling hangt dan weer af van de plaats waar je adverteert.

Om een ADBLOK te kopen heb je weer BLOK nodig en de prijs is afhankelijk waar de totem zich bevind in de toren. Omdat elke bezoeker op de begane grond binnenkomt, is dit een ‘prime location’ met de hoogste prijzen. De premium locaties zullen op de lagere verdiepingen zijn. Als je hoger in de toren gaat, nemen de prijzen af. Dat is, met uitzondering van verdieping 6 dat een auditorium is en verdieping 21 dat een game zone is.

Opbrengsten van ADBLOK

Een kleine totem op de begane grond is een reclamebord op formaat D6 en kun je op 4 plekken vinden. Het is geschikt om video’s te laten zien of foto’s. Voor 50% is Bloktopia eigenaar en de andere 50% is voor 50 investeerders. Als NFT-houder van een kleine totem krijg je dus 1% uitbetaald van de winst. De prijs is 6 miljoen BLOK/ $1500 @ public sale price. De opbrengsten worden op $24,000 per jaar ingeschat.

Hieronder kun je een paar billboards en een grote reclame totemzuil zien op e begane grond.

Billboards en een totem op de begane grond van Bloktopia

https://www.bloktopia.com/

Er is maar een grote totem, maar dan wel op een centrale plek op elke verdieping. Voor een grote totem is de verdeelformule hetzelfde gebleven. De prijs is 8 miljoen BLOK/ $2000 @ public sale price. Hiervoor worden de opbrengsten op $31,000 per jaar ingeschat.

Net zoals in Manhattan met zijn bekende billboards en verlichte reclame zoals op Times Square, zal dit ook een belangrijk onderdeel worden van Bloktopia. Er zal ook een Blokradio komen met de laatste crypto nieuwtjes, die je aan of uit kan zetten. Hiervoor is uiteraard ook weer advertentietijd beschikbaar. Op de begane grond zal ook een groot handelscherm komen te staan, zodat je de laatste ontwikkelingen van crypto kunt bijhouden. In het auditorium op de 6e verdieping zullen bekende mensen uit de cryptowereld als gast uitgenodigd worden om een lezing te geven. Er wordt verwacht dat dit na de begane grond de drukst bezochte plek in de toren wordt.

Staken op Bloktopia

Er zijn steeds drie verschillende staking pools waar je BLOK kunt staken. Kijk op hun website voor de indeling van deze staking pools en de leuke visuele verpakking. Pool 1, 2 en 3 zijn al gesloten. Pool 4,5 en 6 zijn op dit moment open. Staking kan voor 90 dagen met 20% APY, 180 dagen met 40% APY of 360 dagen met 60% APY.

Wie zit er in het team van Bloktopia?

Op de website van Bloktopia worden vier mensen genoemd in het team. Twee oprichters en twee anderen. Er is nog een groter team aan de slag, wat wel moet zo een groot project. Laten we deze vier kort onder de loep nemen.

  • Ross Tavakoli – medeoprichter en CEO. Hij zit al sinds 2015 in crypto, een echte ‘OG’. Zijn achtergrond is in investeringen voor de kleinhandel. Bloktopia is zijn visie en hij heeft het team uitgezocht.
  • Paddy Carroll – medeoprichter en CMO. Hij is goed in marketing.
  • Simon Benson – CTO. 25 jaar commerciële ervaring en werkte voor Sony. Heeft aan multi miljoenen projecten voor AAA-games deelgenomen.
  • Libby Rothwell – CIO. Zorgt voor de commerciële en marketing ideeën en heeft een achtergrond in de filmindustrie.

Hoofd investeerder is Animoca Brands, de firma achter Axie Infinity. Andere investeerders zijn onder andere Avalanche, Polygon, CryptoWendyO en Bitboy. De laatste twee zijn YouTube influencers.

Wat is het BLOK-token?

Het BLOK-token is een ERC20 token. Er zijn 200 miljard BLOK-tokens en daar zijn 8.56 miljard BLOK of 4% van in omloop. De market cap in begin november 2021 is $774,818,421. In oktober 2021 ging het token met 311% omhoog.

Het is het native en utility token in het ecosysteem van Bloktopia. De entree voor Bloktopia is gratis, maar met BLOK in je wallet, krijg je voordelen tijdens je bezoek. REBLOK en ADBLOK kun je alleen met BLOK kopen. Alle BLOK waar REBLOK  of ADBLOK mee gekocht wordt, worden vergrendeld wat tot schaarste leidt. BLOK is ook een beheer token en je kunt er je stem mee uitbrengen.

Het token wordt ontgrendeld op een manier die je in de Lightpaper kunt bekijken. Een link hiervoor kun je op hun website vinden. Het is onder andere een Chrome extensie.

Het team krijgt 15% van alle tokens dat ook over een langere tijdsperiode ontgrendeld wordt. Dit is goed nieuws want het betekend dat het team er niet met de inleg van de investeerders ervandoor gaat. Ook bekend als een rug pull, begin november 2021 vertoond door het team achter het Squid Game token.

Hieronder is de distributie van het BLOK-token te zien.

Distributie BLOK-token

Lightpaper

Wat is de koers van het BLOK-token?

Als je in het BLOK-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het BLOK-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 6 oktober 2021 met een koers van $0.0417. Tot 28 oktober ging de koers licht stijgend omhoog om daarna parabolisch omhoog te gaan. In oktober ging de koers maar liefst 311% omhoog. 

OP 31 oktober 2021 werd de voorlopige ATH al bereikt met een koers van $0.1728. Daarna is de koers ook weer gezakt en op het moment van schrijven, begin november 2021 is de koers $0.09061.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 200 op plek 222. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker met de (verdiende) aandacht die het project krijgt. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het BLOK-token kopen?

Het BLOK-token is op dit moment helaas nog niet te koop Bitvavo en Binance. De twee grote CEX’en die deze munt wel in de aanbieding hebben zijn Gate.io en KuCoin. Er zijn ook een liquidity pools op de Quickswap DEX waar je een BLOK-paartje kunt vinden. Er zullen vrij snel meer CEX’en en DEX’en zijn die dit token zullen gaan aanbieden, zeker met het oog op de populariteit van dit token.

Hoe kun je het BLOK-token het beste bewaren?

Je kunt het BLOK-token op verschillende manieren bewaren. De eerste optie is om de wallet op de beurs waar je het token koopt te bewaren. Denk er dan echter aan dat er altijd een risico is dat een beurs gehackt kan worden.

Als tweede optie is het dan beter om een online wallet zoals MetaMask of een vergelijkbare wallet te hebben. Nu ben jij in het bezit van de private keys en is het al een stuk moeilijker voor een hacker om bij je munten te komen. Als je het echter voor elkaar krijgt om je private keys kwijt te raken, heb je geen toegang meer tot je eigen munten. Je kunt dan niet meer bij je wallet komen. Bijvoorbeeld als je computer vastloopt. Deze private keys zijn dus belangrijk en die moet je goed bewaren, het beste op verschillende, veilige plekken.

Als derde optie heb je ook een hardware wallet zoals Ledger, de X of S versie of van Trezor. Nu staan je munten veilig offline en kan niemand aan je munten komen. Hier geldt echter hetzelfde verhaal voor je private keys. Zorg dat je die veilig en op een paar verschillende plekken bewaard.

Conclusie

Bloktopia is weer een metaverse project waar iedereen en zijn hond het over schijnt te hebben. Misschien is of was het niet bekend voor je, maar hopelijk is daar nu verandering in gebracht. Het is een project met veel potentie, alle ophef is zeker niet omdat het hete lucht is. Het project zit goed in elkaar en binnen de kortste tijd zijn er al veel bekende crypto investeerders achter het project gaan staan.

Bloktopia heeft alles in huis om de in de AR en VR-wereld mee te concurreren. Het token heeft ook een geweldige koersstijging meegemaakt van maar liefst 311%. De koers is ook weer een beetje gezakt, maar het is zeker een project om een oogje op te houden. Als je in het BLOK-token wilt investeren, doe dan eerst goed je eigen onderzoek!

Heb je nog vragen over Bloktopia, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Please follow and like us:
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *