Home » Blog » Wat is Mdex? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over MDX

Wat is Mdex? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over MDX

mdex

Onze wereld is al veel blockchains en projecten rijk. Talrijke projecten hebben van deze revolutionaire technologie geprofiteerd om kwaliteitsdiensten aan te bieden en zo tot de beste op de markt te behoren. Het Mdex-project werd gelanceerd om de hele blockchaineconomie en de HECO-blockchain in het bijzonder toegankelijk te maken. Het is een gedecentraliseerd platform, dat marktleiders als Uniswap en Binance Smart Chain al voorbij is gestreefd. Het is dan ook een revolutionair project dat de aandacht trekt van steeds meer gebruikers. In dit artikel zullen we je vertellen wat het Mdex-project is, hoe het werkt en waar je het MDX-token kunt kopen. Wel zo handig dat je dat allemaal in één artikel terug kunt lezen, niet? Maar voordat je dat doet kijk eerst naar deze video hieronder.

Wat is Mdex (MDX)?

Mdex, gelanceerd in januari 2021, is een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol dat al net zo bekend is als Ethereum SushiSwap, Uniswap, 1inch exchange, PancakeSwap’s Binance Smart Chain, etc.

Dit marktholdingprotocol onderscheidt zich van concurrenten door gebruik te maken van een dual-chain model, gebaseerd op zowel de Huobi Eco-chain (HECO) als het Ethereum netwerk. Mdex werkt volgens het concept van fondsenpools en vertoont veel gelijkenissen met standaard DEX. Dit project profiteert van zowel de hoge liquiditeit van het Ethereum-ecosysteem, maar ook van de zeer lage transactiekosten van HECO.

In termen van kosten en snelheid ligt dit uitwisselingsplatform, dat op HECO is gebouwd, ver voor op Uniswap. Voor elke transactie kunnen de geraamde onkosten dalen tot 000,1 dollar. Bovendien, gehost door HECOChain, kan de transactie snelheid finaliteit te bereiken in zo weinig als 3 seconden.

De meeste DeFi projecten worden gehost op het Ethereum netwerk als een ERC-20 token. De zeer dure Gas-kosten en de trage transactiesnelheid zetten het netwerk er echter toe aan zijn diensten te verbeteren omdat het anders het risico loopt de meeste van zijn DEX-projecten te verliezen.

Het platform heeft meer dan 320 miljoen dollar aan subsidies betaald op transactiekosten. Mdex is daarom momenteel het gedecentraliseerde uitwisselingsprotocol met de laagste transactiekosten. Het LP-rendement is het hoogste in het hele ecosysteem en de cumulatieve beloningen van de liquiditeitspool bedragen 215 miljoen. De algemene visie van het project is de voortzetting van de innovatie in de gedecentraliseerde uitwisselingssector.

Het team achter Mdex

Het Mdex-platform overschreed al eerder de grens van 5 miljard USD in handelsvolume. Volgens verschillende bronnen bevindt het Mdex cryptocurrency platform zich momenteel op de Britse Maagdeneilanden. Het is ontwikkeld door een team van verschillende experts die gespecialiseerd zijn in blockchain. Het team achter het project is nog niet goed bekend. Maar dat betekent niet dat Mdex niet betrouwbaar is. De ware identiteit van de stichter van Bitcoin is op dit moment nog lang niet bekend. De munt heeft echter bewezen een zeer rendabele investering te zijn.

Om de groei te bevorderen, heeft het project een startfonds van 15 miljoen dollar voor DeFi opgericht. Om kwalitatieve DeFi-projecten op de publieke zenders te sponsoren, zal MDEX blijven investeren in de stichting.

Niet elke crypto-beweging gaat via een gedecentraliseerd systeem. De Mdex crypto past in deze logica, maar veel beter. De CEO van Binance was er snel bij om erop te wijzen dat zijn gecentraliseerde beurs uiteindelijk zou worden ingehaald door het nieuwe platform.

De vele beperkingen die door de CEX-voorschriften worden opgelegd, leiden ertoe dat beurzen worden verplaatst en dat veel projecten worden geannuleerd. Het DEX-project wil deze kans aangrijpen om een groter deel van de markt te veroveren. Zij bieden anonimiteit en vertrouwelijkheid aan de gebruikers. Aangezien geld wordt uitgewisseld tussen gelijken, zijn de transactiekosten lager.

Het project is gericht op uitmuntendheid en voortdurende innovatie. Het doel van de oprichters is om een ecosysteem te creëren dat DAO, IMO en DEX integreert en tegelijkertijd een kwaliteitsvolle handelservaring en uitstekende diensten aanbiedt. Al deze toekomstige ontwikkelingen zullen vooral afhangen van de aandacht van de gemeenschap.

De concurrentie van Mdex

Natuurlijk ligt er voor Mdex veel concurrentie op de loer. Op dit moment zijn UniSwap, SushiSwap en PancakeSwap nog vaker gebruikte en bekendere DEX’en. Echter hoop het team achter Mdex daar snel verandering in te brengen. En dat kan, want door het gebruik van de HECO-blockchain is het een uniek cryptoproject.

Het is uiteindelijk een van de belangrijkste pijlers van een succesvol project; het bieden van een unieke oplossing om jezelf te kunnen onderscheiden van de concurrentie die je binnen dezelfde markt hebt.

Andere concurrenten van Mdex zijn:

Kan ik Mdex (MDX) minen?

Mdex is het allereerste cryptoproject dat een dual mining mechanisme integreert in zijn ecosysteem. Het gebruikt zowel een transactie- als een liquiditeitsmijnmechanisme.

Om Mdex te minen, heeft het platform verschillende paren met enkele inzetten en LP’s. Ook een van de grootste TVL’s in de Heco-blockchain is beschikbaar op het platform. Het maakt een breed scala aan LP-tokens in het Heco-ecosysteem mogelijk.

In vergelijking met andere DEX’en die op andere kanalen beschikbaar zijn, zijn de Mdex APY’s de grootste op het HECO-blockchain. Door in te loggen op de pool krijgen gebruikers toegang tot het LP-mijnproces en de APY’s.

Ze worden beloond met crypto Mdex voor de transacties die ze doen op het platform. Bovendien resulteren alle handelsacties die op DEX worden uitgevoerd in een beloning. Door deel te nemen aan transacties, ontvangen gebruikers MDX-governancemunten. Door de Mdex-crypto te gebruiken voor het bestuur, beheert MDEX dus een DAO-structuur. MDX-houders hebben de mogelijkheid een tokennotering te initiëren door onderpand te nemen of te stemmen.

Het platform heeft ook de fondsenwervingsactiviteiten die door het IMO-platform worden gefaciliteerd. De Mdex-crypto zal worden gebruikt om een standaard geldinzamelingsmunt te creëren die op de HT-IMO wordt gehost. Mdex is daarom een zeer actief platform met pool listings en paren. Gebruikers kunnen op de hoogte blijven van nieuwe pools door interactie met de gemeenschap. Het is ook mogelijk om Mdex in te zetten om te profiteren van token beloningen.

Het MDX-token van Mdex

MDX is het token van Mdex. Het is niet duidelijk hoe groot het uiteindelijke aantal MDX-tokens zal zijn. Op dit moment zijn er 1 miljard tokens in omloop. Dat kan in de toekomst dus nog veranderen.

Dit zorgt bij verschillende crypto traders voor jeuk. Omdat het niet duidelijk is of er nog ooit een groter aantal tokens in omloop zal komen, weten ze ook niet of er uiteindelijk nog een vorm van schaarste zal ontstaan. Bij Bitcoin is het bijvoorbeeld bekend dat er uiteindelijk 21 miljoen munten in omloop zullen zijn. Dat zorgt ervoor dat er een vorm van schaarste ontstaat, waardoor de waarde van Bitcoin in de toekomst waarschijnlijk zal toenemen.

Toen het token in februari 2021 op de markt kwam, steeg het mee met de andere cryptovaluta tijdens de bull-run. Rond het begin van maart 2021 bereikte het zijn all-time-high (ATH) van $9,3. De waarde van het MDX-token daalde hierna echter vrij hard. In augustus 2021 ligt de waarde op $1,33, wat natuurlijk een groot (negatief) verschil is met maart.

Of de waarde van het token in de toekomst nog gaat stijgen, is natuurlijk nog maar de vraag. Door zelf goed onderzoek te doen naar het token zou je door middel van een technische analyse kunnen bepalen wanneer je het MDX-token het beste kunt kopen.

Waar kan ik Mdex (MDX) kopen?

Er zijn verschillende manieren om aan Mdex (MDX) te komen. Je kunt BADGER het beste kopen bij een gecentraliseerde crypto exchange, zoals Binance, Coinbase, Coinmerce of Bitvavo. Waarschijnlijk weet je zelf ook dat er tal van crypto exchanges zijn. Echter is het niet verstandig om zomaar een broker te kiezen. Dat heeft onder andere te maken met de veiligheid en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Sommige exchanges zijn namelijk niet veilig genoeg, en andere rekenen torenhoge transactiekosten.

Wij raden je aan om MDX te kopen bij Binance of Bitvavo, omdat je deze cryptomunt hier voor de beste prijs en veiligheid kunt kopen. Deze exchanges behoren tot de grootste, waardoor ze altijd een hoge liquiditeit kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat je zowel als koper als verkoper de beste prijs voor je cryptomunten krijgt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om MDX bij een gedecentraliseerde exchange (DEX) zoals Uniswap of Sushiswap te kopen. Echter is dat niet aan te raden wanneer je nog een beginnende crypto trader bent. Dit komt doordat je vrij veel stappen moet doorlopen voordat je jouw munten daadwerkelijk hebt aangekocht. De kans dat het fout gaat, is dus vele malen groter dan bij Binance of Bitvavo.

Hoe kan ik Mdex (MDX) opslaan?

Wanneer je MDX-tokens koopt, zul je deze moeten bewaren in een wallet die MDX-tokens ondersteunt. Dit is in veel gevallen een hot wallet. Echter is dit niet altijd de beste en veiligste keuze. Het is namelijk veel verstandiger om jouw MDX-tokens te bewaren in een cold wallet, ook wel een hardware wallet genoemd.

De Trezor one, opgericht in 2014, is een wallet die in eerste instantie is ontworpen om Bitcoin op te slaan. Het speelt een belangrijke rol in crypto handel. Om jouw MDX op te slaan, is dit een van de sterk aanbevolen wallets. Naast opslag kun je met deze wallet ook handelen in cryptocurrencies. Het is een zeer veilige wallet die tegelijkertijd gebruiksgemak biedt. Het wordt regelmatig genoemd als een van de beste hardwares die er bestaan. Het is een ideale wallet voor het opslaan van uw Mdex crypto valuta.

De voornaamste concurrent van de Trezor One is de Ledger Nano S. Ledger is ’s werelds nummer één op het gebied van crypto wallets. Met zijn beveiliging op militair niveau is deze wallet bijna onmogelijk te hacken. Het is de ideale oplossing om al je cryptomunten en tokens veilig te bewaren tegen elk ongemak. De Ledger Nano heeft een apart scherm en een chip om potentiële veiligheidslekken in bepaalde toepassingen te beperken. De Ledger is misschien wel de veiligste wallet om jouw Mdex in op te slaan.

Bovendien is de Legder compatibel met Linus, Windows, Chrome OS, Mac, enz. Je kunt hem op je computer aansluiten met een OTG-kabel. Alleen al het feit dat je jouw crypto’s kunt opslaan op deze Mdex-wallet is genoeg om het beheer van je crypto’s gemakkelijker te maken.

Wat is een DEX?

DEX’s zijn gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms voor cryptocurrency die, in tegenstelling tot gecentraliseerde uitwisselingsplatforms, cyberaanvallen doeltreffender kunnen bestrijden. Bovendien zijn ze veiliger, privé en autonoom. 

De meerderheid van de DEX (90% van de meest actieve) worden gehost op het Ethereum-netwerk. In de praktijk, als je bijvoorbeeld ETH voor MDX wilt ruilen, zullen de aggregators de verschillende tarieven vergelijken die door de DEX’en worden aangerekend, en overgaan tot de ruil met degene die het beste tarief biedt. 

Uiteindelijk is het platform een eenvoudige interface die een koper en een verkoper met elkaar in contact brengt. Hiervoor heb je niets meer nodig dan een login, een wachtwoord en een crypto wallet. 

Anderzijds zijn DEX’en trager dan gecentraliseerde uitwisselingsplatforms, vooral in het geval van druk verkeer. Dit komt doordat er naast de DEX vaak ook nog veel andere cryptoprojecten op het platform draaien. De bekendste DEX’en zijn UniSwap, PancakeSwap en SushiSwap. Maar ook Mdex staat tussen dit rijtje, omdat deze DEX steeds vaker gevonden wordt door de gemiddelde crypto trader.

Mdex koers

Conclusie

Er komen steeds meer nieuwe platformen op de blockchain beschikbaar. Een groot aantal van dit soort platformen is een DEX. Dit komt doordat er steeds vaker in crypto wordt gehandeld, waardoor er ook steeds meer vraag is naar een crypto exchange.

Door jezelf als exchange te onderscheiden van de rest, kun je een grote voorsprong op de concurrentie nemen. En dat doet Mdex. Want door de Ethereum blockchain te combineren met de HECO-blockchain, profiteert het platform van beide voordelen. Het profiteert bijvoorbeeld van de snelheid van Ethereum, terwijl het anderzijds ook van de lage transactiekosten profiteert die de HECO-blockchain biedt.

Crypto traders die vertrouwen hebben in dit project, kunnen het MDX-token kopen. Dit is het token van het Mdex-platform. Door het token voor een lagere prijs dan de verkoopprijs te kopen, kan er een mooie winst behaald worden. Echter zullen we nog moeten afwachten of de prijs van het MDX-token in de toekomst ook daadwerkelijk zal gaan stijgen. Dat weet namelijk nog niemand zeker!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven