Cryptocurrency

Wat is Badger DAO? Uitleg BADGER koers en verwachting en alles wat je moet weten over BADGER

Het lijkt wel alsof er iedere dag een nieuw cryptoproject uit de grond wordt gestampt. En dat is waarschijnlijk ook daadwerkelijk waar. Want we zien steeds meer cryptoprojecten op het internet voorbijkomen. Genoeg van deze projecten zijn memecoins, al zijn er op hetzelfde moment ook genoeg projecten die de cryptowereld vooruithelpen. Één van die projecten is Badger DAO.

Met Badger DAO wil een groep mensen ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om cryptoprojecten te ontwikkelen. Ze geloven in de kracht van de gemeenschap, omdat men elkaar op deze manier kan ondersteunen en verder kan helpen. Het lijkt een ingewikkeld project, al is het best eenvoudig te begrijpen. Daarom gaan we je in dit artikel alles vertellen over Badger DAO, zodat je weet wat dit project is en hoe het werkt. Natuurlijk vertellen we je ook waar je het BADGER-token zou kunnen kopen.

Wat is de Badger DAO?

Badger is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) met één doel: het creëren van de producten en infrastructuur die nodig zijn om het gebruik van Bitcoin als onderpand op andere blockchains te versnellen.

Dit is een DAO-ecosysteem waar projecten en mensen die betrokken zijn bij DeFi kunnen samenkomen om samen te werken en de producten te creëren die de cryptowereld nodig heeft. Gedeeld eigendom in de DAO zal bouwers in staat stellen stimulansen te hebben, terwijl gedecentraliseerd bestuur ervoor kan zorgen dat die stimulansen eerlijk blijven voor alle partijen. Het idee is: minder concurrentie en meer samenwerking.

Daarom is het belangrijk dat het vanaf dag één start als een gemeenschapsinitiatief, met alle private keys, activa en smart contract producten onder de controle van de BADGER-tokenhouders. Alle beslissingen worden genomen door middel van stemmingen, inclusief wat, hoe en wanneer Badger DAO producten worden gecreëerd. Het is even belangrijk ervoor te zorgen dat de BADGER-tokens eerlijk worden verdeeld, zodat alle deelnemers de kans krijgen om mee te doen en er voordeel uit te halen.

Dit zijn de pijlers die ervoor zorgen dat Badger altijd op de gemeenschap gebaseerd, eerlijk en transparant blijft.

 • Badger Builders 
 • Door de gemeenschap gecreëerde producten
 • Toegewijd Badger Operatie Team
 • Initiële eerlijke verdeling van BADGER-tokens voor bestuur
 • Alle code is open-source
 • Geen gecentraliseerde controle

Leden van de Badger gemeenschap kunnen nieuwe productideeën voorstellen aan de DAO, het voorstel presenteren aan de gemeenschap als geheel via video, en uiteindelijk het voorstel ter goedkeuring voorleggen aan een officiële stemming als het deze stadia doorstaat. Eenmaal goedgekeurd, zal het Badger DAO operationeel team met hen samenwerken om het te bouwen, te financieren en op de markt te brengen. Natuurlijk is het de bedoeling dat niet één lid van de gemeenschap in zijn eentje een product voorstelt, maar dat vele medewerkers samenkomen om de best mogelijke producten te maken.

Deze structuur is bedoeld om iedereen de kans te geven om te maken wat ze nodig hebben, of het nu een individuele ontwikkelaar is, een blockchain bedrijf, een softwarebedrijf, of gewoon iemand met een idee. Alles wat door de Badger-gemeenschap wordt gelanceerd, moet inherent eerlijk, transparant en lonend zijn voor iedereen die bij de implementatie van het product betrokken is. Dit omvat kostendeling, symbolische beloningen, etc.

Ze geloven dat de gemeenschap samen efficiënter de producten kan creëren die onze industrie nodig heeft, in tegenstelling tot afzonderlijke gecentraliseerde entiteiten die gefragmenteerde oplossingen creëren.

Wie zit er achter Badger DAO?

Het team achter Badger DAO bestaat uit vier vrienden die al voor lange tijd actief waren binnen de wereld van cryptocurrency. Dit zijn Albert Castellana, Alberto Cevallos, Chris Spadafora en Ameer Rosic. Ze kwamen op het idee om een community-based DAO-ecosysteem te lanceren dat Bitcoin als onderpand kan gebruiken.

Daarmee zijn ze een samenwerking aangegaan met Org, een DAO die zich toelegt op het samenwerken met cryptoprojecten om producten te lanceren. Samen hebben ze de basis gelegd voor Badger en Digg, smart contracts, DAO, staking infrastructuur, liquidity extractie en de samenwerking tussen alle producten.

Tot nu toe hebben de oprichters alles gefinancierd, ontworpen en ontwikkeld. Dit omvat audits door derden (met Zokyo). In de toekomst zullen Albert Castellana en Alberto Cevallos een adviserende rol vervullen binnen Badger, terwijl Chris Spadafora en Ameer Rosic deel zullen uitmaken van het operationele team. Chris zal optreden als de hoofdoperator met ondersteuning van de andere teamleden. dOrg zal op korte termijn de technische infrastructuur helpen ondersteunen terwijl het operatieteam zijn interne middelen uitbreidt.

Concurrentie van Badger DAO

Er is veel concurrentie op de loer. De grootste concurrenten van Badger DAO zijn DuckDAO, DAO Maker, Curve DAO Token, DerivaDAO en DigixDAO. Hier blijft het niet bij, omdat er nog tal van andere cryptoprojecten zijn die als concurrentie voor Badger DAO kunnen worden aangemerkt. Dit maakt het allesbehalve makkelijk voor het team achter Badger DAO om dit project te laten slagen.

Beloningen voor oprichters

Vergoedingen zijn essentieel om teams ertoe aan te zetten op lange termijn alles in het werk te stellen om een project tot een succes te maken. Met dit in gedachten heeft het team besloten om 10% van het totale aanbod ($2.100.000 BADGER) te besteden aan beloningen voor oprichters. Deze tokens zullen niet in één keer worden uitgedeeld. In plaats daarvan zal, aangezien Badger door de gemeenschap wordt beheerd, een percentage van elke Badger naar de wallet van de oprichters worden gestuurd (waarvan het adres openbaar zal worden gemaakt). De overige 90% gaat naar de gemeenschap en naar niemand anders.

De founders reward portfolio zal voor 1 jaar worden vergrendeld met de mogelijkheid om deel te nemen aan de stemming. Deze wallet zal maandelijks gelijkmatig over 12 maanden tokens uitdelen aan de oprichters. Ze achten het van belang dat ernaast op tijd gebaseerde ontgrendelingsmechanismen ook op prestaties gebaseerde ontgrendelingsmechanismen komen. Dus creëerden we de mogelijkheid voor de DAO om portemonnee-adressen toe te voegen aan de witte lijst, waardoor de beloningsportemonnee van de oprichter naar die adressen kan uitdelen. De enige manier om dit te doen is door de gemeenschap te laten stemmen en de functie naar het DAO smart contract te duwen.

Wat is Sett (product van Badger DAO)?

Het huis van een das wordt een SETT genoemd. Deze kuilen zijn zo sterk en beschermend dat ze eeuwenoud kunnen zijn en door vele generaties dassen worden gebruikt. Precies wat ze doen voor cryptofanaten.

Badger is een DAO die Bitcoin-gerichte producten maakt, en het is belangrijk dat er bij de distributie van het BADGER-token een echt product is om te besturen. Naast dat, zal Sett de enige manier zijn voor mensen om BADET-tokens te verdienen.

Sett is een geautomatiseerde DeFi aggregator gericht op tokenized BTC-munten. Geïnspireerd door en gebaseerd op Yearn.Finance, zullen gebruikers active storten om een rendement te verdienen. De smart contracts zetten die activa vervolgens aan het werk door het uitvoeren van verschillende strategieën door middel van DeFi protocollen. Op die manier maximaliseren de gebruikers het rendement dat zij uit hun posities halen zonder het zware werk te moeten doen (meerdere transacties, gaskosten, enz.).

Wat is Digg (product van Badger DAO)?

Het team vindt het belangrijk prioriteiten te stellen voor de wijze waarop producten moeten worden ontwikkeld en gelanceerd. Samen met het BADGER-token zal Digg (het tweede product van de gemeenschap) gelanceerd worden.

Digg is een niet-custodiale synthetische Bitcoin op Ethereum. Het is een cryptocurrency met een elastisch aanbod dat geïndexeerd is met de Bitcoin-prijs. Elke dag wordt het bod automatisch aangepast op alle wallets, gebaseerd op de USD-waarde van $DIGG tegen $BTC. Als de prijs van Digg hoger is dan BTC, stijgt de waarde van je wallet; als het lager is, daalt je saldo.

Het doel van dit product is om de noodzaak voor gecentraliseerde partijen om de prijs van BTC te bewaken te elimineren en in plaats daarvan te vertrouwen op de elastische parameters van smart token contracts om de koppeling te handhaven. Elke dag op hetzelfde tijdstip roept het systeem een prijsorakel op om de USD-waarde van Bitcoin te geven en als er behoefte is om het aanbod te vergroten (Digg is hoger dan BTC), moet dit resulteren in verkoopdruk op het token omdat houders nu een grotere hoeveelheid Digg in hun wallets hebben. Hetzelfde werkt omgekeerd met de toename van de vraag.

De parameters van Digg zijn op deze manier gecreëerd om verandering aan te moedigen. Er kan ontzettend veel met het protocol worden gedaan om het dichter bij verankering te brengen, zoals het herijken van elk blok of het creëren van extra stimulansen om de koop- en verkoopdruk te stimuleren. Na de lancering zal de gemeenschap dit protocol volgen.

Het Digg token zal halverwege de distributie van het BADGER-token worden gelanceerd. Vergelijkbaar met Badger, zal het een onafhankelijke liquiditeit lancering hebben waar gebruikers zullen deelnemen in onze Setts en Badger DAO token houders zullen volledige controle over het protocol hebben. De Badger DAO zal ook de overblijvende 50% van de niet verdeelde DIGG voorraad controleren tijdens liquidity mining, wat het eigenaarschap van de gemeenschap verder stimuleert.

Hoe kan ik Badger DAO (BADGER) kopen?

Er zijn verschillende manieren om aan Badger DAO (BADGER) te komen. Je kunt BADGER het beste kopen bij een gecentraliseerde crypto exchange, zoals Binance, Coinbase, Coinmerce of Bitvavo. Waarschijnlijk weet je zelf ook dat er tal van crypto exchanges zijn. Echter is het niet verstandig om zomaar een broker te kiezen. Dat heeft onder andere te maken met de veiligheid en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Sommige exchanges zijn namelijk niet veilig genoeg, en andere rekenen torenhoge transactiekosten.

Wij raden je aan om BADGER te kopen bij Binance of Bitvavo, omdat je deze cryptomunt hier voor de beste prijs en veiligheid kunt kopen. Deze exchanges behoren tot de grootste, waardoor ze altijd een hoge liquiditeit kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat je zowel als koper als verkoper de beste prijs voor je cryptomunten krijgt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om BADGER bij een gedecentraliseerde exchange (DEX) zoals Uniswap of Sushiswap te kopen. Echter is dat niet aan te raden wanneer je nog een beginnende crypto trader bent. Dit komt doordat je vrij veel stappen moet doorlopen voordat je jouw munten daadwerkelijk hebt aangekocht. De kans dat het fout gaat, is dus vele malen groter dan bij Binance of Bitvavo.

Hoe kan ik BADGER bewaren?

Wanneer je BADGER in een wallet wilt opslaan, moet je ervoor zorgen dat je een wallet kiest welke BADGER ondersteunt. Het is gelukkig een ERC-20 token, wat betekent dat deze door vrijwel alle wallets wordt ondersteunt. Deze tokens draaien namelijk op Ethereum, wat de meest gebruikte blockchain is voor cryptoprojecten.

Je kunt BADGER vervolgens opslaan in zowel een hot wallet als een hardware wallet. Een hot wallet is vaak gekoppeld aan de crypto exchange waar je BADGER koopt, al is dit niet de meest veilige optie. Een hot wallet is namelijk altijd gekoppeld aan het internet, wat betekent dat hackers er op ieder moment toegang tot zouden kunnen krijgen.

Wanneer je voor de meest veilige opslagmogelijkheid wilt gaan, kies je het beste voor een hardware wallet. Dit is, zoals de naam al zegt, een wallet in de vorm van een USB-stick. Deze wallet kun je dus compleet loskoppelen van het internet. Op het moment dat je de wallet niet aan een computer hebt gekoppeld, is het onmogelijk voor hackers om in de wallet te komen. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren. De populairste hardware wallets zijn van Ledger en Trezor.

Badger DAO Koers

Conclusie

Er zijn steeds meer projecten binnen de cryptowereld. Hierdoor wordt de keuze voor crypto traders steeds moeilijker. Het doel van Badger DAO is om juist nog veel meer producten te laten lanceren. Dat willen ze doen door de cryptogemeenschap elkaar te laten helpen, en hier hun platform voor inzetten. Mensen die een idee hebben voor een nieuw cryptoproject, kunnen dit voorleggen aan de gemeenschap. Vervolgens zal hierover gestemd worden, waarna het project daadwerkelijk ontwikkeld zal worden.

Een DAO is niet nieuw. Er zijn daarom ook ontzettend veel concurrenten die het Badger DAO moeilijk zullen maken. Het is jouw keuze om te bepalen over Badger DAO genoeg unieke eigenschappen bezit om boven de concurrenten te kunnen uitsteken. Wanneer je dat denkt, zou een investering in Badger DAO wel eens voordelig en winstvol kunnen uitpakken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!