Cryptocurrency

Wat is Ankr? Uitleg en ANKR koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over ANKR

Sla jij al bestanden op in de cloud? De kans is groot dat je dat doet bij een centrale dienst zoals Google of Microsoft. Echter, het is tegenwoordig ook steeds vaker mogelijk om jouw bestanden op de blockchain-cloud op te slaan. Ankr is bijvoorbeeld zo’n project dat het mogelijk maakt om de blockchain als cloudopslag te gebruiken.

In dit artikel vertellen we je wat Ankr is, hoe het werkt en waar je het gelijknamige token, ANKR, kunt kopen. Maar bekijk eerst deze video hieronder.

Wat is Ankr?

Ankr Network bouwt een gedistribueerd computerplatform dat gebruik kan maken van ongebruikte computerbronnen, waardoor een opener cloud-ecosysteem ontstaat voor bedrijven en particulieren.

De traditionele cloudcomputing-industrie levert veel geld op voor bedrijven als Amazon en Google en het team achter Ankr vindt dat er een manier moet zijn voor onderzoekers, studenten en startups om toegang te krijgen tot betaalbare cloudcomputing op een gedecentraliseerde manier.

Ankr claimt 100% beschikbaarheid en betrouwbaarheid te hebben met een betaalbaar en transparant prijsmodel, waardoor gebruikers tot 80% besparen in vergelijking met andere publieke cloud providers. Naast deze voordelen kunnen gebruikers profiteren van geautomatiseerde upgrades, onderhoud, monitoring en logging voor alle blockchain-protocollen.

Het team achter Ankr

Het team is erg jong en de meerderheid van de teamleden heeft bijna geen ervaring en komt net van school. Alleen de CTO heeft een cv dat opvalt met 10 jaar ervaring in software engineering bij Amazon, de rest van het team lijkt ontwikkelingsgericht maar is onervaren met de implementatie van een blockchain ecosysteem.

 • Chandler Song – CEO
 • Stanley Wu – CTO
 • Ryan Fang – COO
 • Song Liu – Hoofd Beveiliging
 • Yan Xiu – Systeem Architect
 • Yan Ji – Wetenschapper
 • Quanlai Li – Blockchain Ingenieur
 • Hanping Lin – Blockchain Ingenieur
 • Stephen Liu – Blockchain Onderzoeker
 • Christina Jin – Marketing Directeur
 • Rahim Noorani – Bedrijfsontwikkeling
 • Michael Cheng – Software ingenieur
 • Yige Liu – UI ontwerper

Ook heeft Ankr een aantal adviseurs die ze helpen bij het maken van belangrijkste beslissingen. En dat is belangrijk, omdat het team nog vrij jong is. Daarom is het een groot pluspunt dat ze een aantal adviseurs hebben die wel de nodige ervaring hebben.

Dit zijn de adviseurs van Ankr:

 • David P. Anderson – Technisch Adviseur. Dit is een wetenschapper aan Berkeley en een assistent-professor in computerwetenschappen in Houston. Hij is de bedenker van BOINC en [email protected], twee complementaire projecten op het gebied van gedistribueerd computergebruik en blockchain.
 • Ramsey Hanna – Juridisch adviseur
 • Jiangang Zhang – Adviseur Technologie. Hij is momenteel de CEO is van een blockchainproject en een belangrijke professionele achtergrond heeft in de IT-wereld.
 • Christel Quek – Marketing Adviseur. Christel is ook adviseur van Switcheo en Zilliqa.

Hoe werkt Ankr?

Laten we eens naar de verschillende onderdelen van het Ankr-ecosysteem kijken om te begrijpen hoe Ankr werkt.

Het PoUW-consensus algoritme

Ankr wil vertrouwen op de methode van het Proof of Useful Work (PoUW). Om dit consensus algoritme te implementeren, hebben de ingenieurs van Ankr besloten om gebruik te maken van de SGX-technologie die aanwezig is in Intel Core-processoren.

Het team motiveert zijn keuze om PoUW te gebruiken in plaats van traditionele PoW met het feit dat de geheugenenclaves die door SGX-functies worden geboden een TEE (Trusted Execution Environment) mogelijk maken. De TEE is een geïsoleerd gebied op de hoofdprocessor van een apparaat dat gescheiden is van het hoofdbesturingssysteem. Dit garandeert dat gegevens worden opgeslagen, verwerkt en beschermd in een vertrouwde omgeving.

DCC (Distributed Cloud Computing)

DCC maakt het mogelijk een groot aantal taken te verwerken met behulp van gedecentraliseerde en gedistribueerde nodes. Deze vorm van cloud computing is gebaseerd op parallellisatie, met name op CPU-niveau (gelijktijdige verwerking van informatie).

Er zal een reputatiesysteem worden geïmplementeerd dat gebruik zal maken van een multi-heuristisch algoritme. Dit is een computermethode die snel een haalbare oplossing biedt voor een moeilijk optimalisatieprobleem.

Op specificatieniveau zal dit mechanisme moeten beschikken over een opslagplaats voor het testen van de prestaties van nodes binnen de DCC. Bovendien zal dit mechanisme rekening moeten houden met het aantal correcte resultaten die door de nodes worden afgeleverd.

Drie verschillende lagen

De eerste laag zal de blockchain zijn. Deze laag zal bestaan uit de functionaliteiten van de architectuur op laag niveau, alsmede de RPC-methoden (Remote Procedure Call, client-server-model) en Dapp-methoden (stand-alone toepassing zonder centrale entiteit) met betrekking tot deze eerste laag.

De tweede laag zal de functies leveren. Denk hierbij aan de miners, alsook aan het PoUW-consensus algoritme.

De laatste laag tenslotte is de gedistribueerde cloud engine. Dit is het hart van de Ankr dienst, omdat het de cliëntverzoeken verzamelt en ze naar de mining-laag stuurt. De cliënt zal verschillende engines voor het aanvragen van hulpbronnen kunnen gebruiken om zijn verwerking te optimaliseren.

Voordelen van Ankr

Om een beter overzicht te krijgen van het Ankr project, kunnen we kijken naar de voordelen van Ankr. Het zal zo ook makkelijker worden om, nadat je de voordelen hebt afgewogen tegen de nadelen, te beslissen of Ankr een verstandige investering volgens jou is.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Ankr:

 • De PoUW-consensus kan een voorloper zijn voor de toekomstige consensus algoritmes, omdat het een vrij uniek algoritme is.
 • Er is veel werk onthuld op de Github (zie https://github.com/Ankr-network/plasma-mvp), wat betekent dat het een erg open project is.
 • De vraag naar dit soort diensten neemt voortdurend toe. Clouddiensten worden steeds meer gebruikt door bedrijven en particulieren. Bovendien zouden de problemen in verband met de Amerikaanse wetgeving die Europese bedrijven verhindert in de publieke cloud te gaan, kunnen worden opgeheven.
 • Gedecentraliseerde cloud computing biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van bestaande clouddiensten zoals die van Microsoft. Denk hierbij aan lagere kosten, alles gaat automatisch, lager risico op een hack, geen risico op een totale uitval van het systeem, en gebruikers kunnen hun computerkracht verkopen waardoor er geen speciale servers nodig zijn.
 • Bedrijven zoals Pantera, OK Blockchain Capital, LinkVC, Neo Global Capital, DHVC  en OJLAB hebben in het project geïnvesteerd.

Nadelen van Ankr

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te vinden bij dit project. Dat geldt namelijk voor ieder blockchainproject. Het is aan jou om de nadelen op te wegen tegen de voordelen.

Dit zijn de nadelen van Ankr die wij hebben kunnen vinden:

 • Een jong team en zonder echte ervaring met blockchain.
 • De routekaart geeft geen zicht op de volgende stappen van het project.
 • We hebben niet genoeg informatie over de SGX-technologie, ook al bestaat deze functionaliteit al sinds 2015, het feit dat ze aan hardware is gekoppeld houdt het risico in van bijvoorbeeld achterdeurkwetsbaarheden.
 • De SGX-technologie die aanwezig is in Intel-processoren van de 6e generatie beperkt eveneens het aantal potentiële deelnemers en zou derhalve de totale rekenkracht van het platform kunnen beperken.
 • Er zijn veel concurrenten op het gebied van gedecentraliseerde cloudcomputing: iExec, CryptoSlate, Dfinity, Dadi, Golem, Sonm, Ethernity, ælf, Sparkster, deepcloudai en Oyster Pearl.
 • Er zijn veel concurrenten die centrale cloudoplossingen aanbieden: Amazon, Microsoft Azure, iCloud en Google Cloud Platform. Deze concurrenten hebben al een grote naam en ook veel gebruikers.

Veel concurrentie voor Ankr

Je kon net bij de nadelen van dit project zien dat er een groot aantal concurrenten zijn. En dan met name de centrale cloudoplossingen zullen het grootste obstakel voor Ankr zijn. Toch heeft Ankr wel een voordeel ten opzichte van hen.

Deze grote netgiganten moeten namelijk zware infrastructuren onderhouden en kunnen hun prijzen niet veel verder verlagen. Bovendien vallen deze drie bedrijven onder de Amerikaanse wetgeving (Freedom Act, Cloud Act, enz.), waardoor Europese consumenten niet zomaar gebruik kunnen maken van deze diensten.

We kunnen dus zien dat Ankr een plaats voor zichzelf kan veroveren in dit segment. Om te slagen zal Ankr echter ook de concurrentie moeten aangaan van de blockchainsector, aangezien in deze sector verschillende projecten zijn opgestart. Sparkster, iExec of Oyster Pearl (en nog meer, zoals eerder genoemd) vertegenwoordigen op hun eigen manier verschillende visies op deze gedecentraliseerde cloud op een blockchainomgeving.

Hoe koop ik ANKR?

Wanneer je ANKR wilt kopen, kun je dit doen bij de meeste crypto exchanges. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Binance of Bitvavo. Deze crypto exchanges bieden namelijk de beste veiligheid en hoogste liquiditeit. Binnen enkele klikken heb je ANKR-tokens in je bezit.

Daarbij zijn dit ook bewezen crypto exchanges wanneer het op veiligheid aankomt. Je kunt hier ANKR-tokens kopen zonder jezelf zorgen te hoeven maken om je veiligheid. Er zijn verschillende andere crypto exchanges waar het in het verleden helaas al eens fout is gegaan. Denk dus altijd goed na voordat je besluit om ergens crypto te kopen.

Het is ook mogelijk om ANKR te kopen op een gedecentraliseerde exchange, zoals Uniswap of PancakeSwap. Zoals we al eerder zeiden, is de kans dat de aankoop fout gaat stukken groter op een DEX. Je moet namelijk veel meer stappen doorlopen, die voor sommige lastig uit te voeren zijn. Daarom kun je het beste kiezen voor Bitvavo.

Hoe kan ik ANKR bewaren?

Wanneer je ANKR wilt bewaren in een wallet, kun je dit in de meeste gevallen doen door gebruik te maken van de wallet van de crypto exchange die je gebruikt voor je aankoop. Denk bijvoorbeeld aan de wallet van Binance of Bitvavo. 

Het is ook mogelijk om ANKR te bewaren in een MetaMask-wallet. Omdat de ANKR-tokens ERC-20 tokens zijn, kun je ze in vrijwel iedere wallet opslaan. Dit komt doordat Ethereum-projecten de meest voorkomende projecten zijn. Hier hoef je jezelf dus eigenlijk nooit druk om te maken.

Echter is het opslaan van jouw tokens en munten in een software wallet (ook wel hot wallet genoemd) niet de beste en veiligste manier. Dit komt doordat deze wallets te allen tijde verbonden zijn met het internet. Dat betekent dat er altijd een mogelijkheid bestaat dat hackers in de wallet kunnen komen. En dat zou betekenen dat ze ook de kans hebben om jouw ANKR-tokens te stelen.

Wil je jouw ANKR wel graag op een veilige manier bewaren? Dan kun je beter gebruik maken van een hardware wallet, wat ook wel bekend staat als een cold wallet. Deze wallets zijn namelijk vele malen veiliger dan een hot wallet, doordat deze losgekoppeld kunnen worden van het internet. Het is in feite een USB-stick, die je fysiek kunt bewaren. Door de hardware wallet in een kluis op te bergen, zijn jouw ANKR-tokens beveiligd tegen hackers. 

Je moet er in dat geval natuurlijk wel voor zorgen dat je jouw hardware wallet niet kwijtraakt. Ledger en Trezor zijn de bekendste en meest gebruikte hardware wallets, welke wij je ook van harte kunnen aanbevelen.

Is het slim om ANKR te kopen?

Er zijn twee verschillende oogpunten vanuit waar je deze vraag kunt beantwoorden: vanuit het oogpunt van de kortetermijnbelegger en langetermijnbelegger.

Vanuit het oogpunt van kortetermijnbelegger kan het een slimme investering zijn, omdat de kans aanwezig is dan het token op korte termijn in waarde zal stijgen.

Voor een langetermijnbelegger is het risico echter groter omdat Ankr het hoofd zal moeten bieden aan felle concurrentie en een goed evenwicht zal moeten vinden wat betreft de innovatie van zijn technologieën.

Echter is het belangrijk om zelf goed onderzoek te doen naar dit project voordat je erin investeert, en niet zomaar naar anderen te luisteren. Dit kun je doen door middel van een fundamentele analyse of een technische analyse. Zo kun je voor jezelf bepalen of het een goed moment is om in te stappen, of dat het juist te laat is om dit te doen. Je wilt ANKR natuurlijk voor de beste prijs kunnen kopen, om het daarna voor de beste prijs te kunnen verkopen.

De koers van Ankr (ANKR)

Volgens gegevens beschikbaar op CoinMarketcap, groeide Ankr erg sterk in het tweede kwartaal van 2021. Dit was niet raar, want op hetzelfde moment steeg de waarde van vele andere cryptomunten ook. In januari 2021 had Ankr nog een gemiddelde waarde van $0.0097, terwijl de waarde vervolgens in all-time-high van $0.1943 meemaakte.

De prijs van ANKR-tokens fluctueert echter heel erg. De waarde is na de ATH namelijk alweer flink gedaald tot $0.09. Hierdoor kan het voorkomen dat het op het ene moment slim is om deze tokens te kopen, en het juist allesbehalve verstandig is om dat op een ander moment te doen.

Je kunt hiervoor het beste de live koers goed in de gaten houden. Dat kun je doen via onderstaande link, waarna je naar de koers van Ankr (ANKR) op CoinMarketcap gaat:

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!