Cryptocurrency, Nieuws

Wat is ICON? Uitleg ICON, Koers en verwachting en alles wat je moet weten over ICON/ICX Token

ICON, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is ICON?

ICON is een relatief nieuw blockchain project wat de gelijknamige coin ICON als valuta heeft aangenomen. Wel zo makkelijk dus! De coin ICON staat overigens ook bekend onder de ticker ICX. Mocht je een van beiden dus tegenkomen, dan weet je dat daar dezelfde token mee bedoeld wordt.

Er zijn over de afgelopen jaren nogal wat blockchain projecten uit de grond gestampt. Dat is natuurlijk prachtig, want het zorgt ervoor dat er een breder draagvlak ontstaat voor blockchain. Tegelijkertijd hebben de meeste blockchains allemaal hun eigen type netwerk, hun eigen coins en is het met name toepasbaar in de omgeving waarin de blockchain zelf ooit gebouwd is.

ICON wil daar een uitzondering op zijn. ICON is een project wat als streven heeft om het allergrootste decentrale netwerk op de blockchain te worden. Dit willen ze doen door een groot aantal verschillende communities te creëren en op die manier ervoor te zorgen dat alle ICON blockchain projecten met elkaar kunnen communiceren via smart contracts. Zo zorgen zij er ook voor dat data vanaf de ene blockchain naar de andere blockchain kan worden overgedragen.

Maar hoe zit dat dan? En wat is de oorsprong van de ICON Coin? Wat doet de ICON koers en misschien nog wel het belangrijkste: Waar en hoe kun je ICON kopen? Je leest alles over de ICON/ICX token in deze uitgebreide uitleg over ICON.

ICON ICO

Eind 2017 werd de ICO voor ICON gelanceerd. Oorspronkelijk was het plan om met de ICO binnen 20 dagen zo’n 43 miljoen dollar op te halen. Dat is gelukt! Daarmee werd de ICON ICO de grootste ICO die tot op dat moment in Korea is gelanceerd. Sinds de ICO is de opbrengst voor vroege investeerders helemaal niet verkeerd geweest.

Investeerders konden kiezen om te investeren met Bitcoin of te investeren met Ethereum. De Bitcoin-investeerders hebben een winst van 3,34 keer verdiend. De Ethereum-investeerders hebben 7,29 keer hun inzet verdiend.

ICON koers

De ICON koers verliep in de loop van 2017 en 2018 rondom de ICO nog lekker grillig, maar laat inmiddels en een tijd lang een vrij zijdelinge verplaatsing zien. Toch is het lastig om de ICON koers goed te voorspellen. ICON heeft namelijk behoorlijk wat potentie en precies dat is de reden dat veel handelaren de ICX tokens nog in hun wallet bewaren. Tegelijkertijd wordt er op dit moment vanuit ICON zelf vrij weinig aan marketing gedaan en dat merk je dan ook terug in de prijs van de ICX coin.

Het is dan ook lastig om te voorspellen of de prijs van de ICON zijn beste tijd heeft gehad, of zich opmaakt voor een heropleving van formaat. Wanneer een grote partij besluit met het concept van ICON aan de slag te gaan, kan dit zo maar voor een flinke heropleving van de prijs zorgen.

Uitleg ICON

Wat is ICON nou precies? ICON (en de ICX coin) zorgen ervoor dat er meerdere communities met elkaar verbonden worden en blijven via hun blockchain. Je kunt ICON dus eigenlijk zien als de veerpont tussen heel veel kleine eilandjes. Dit heeft er alles mee te maken dat ICON het belangrijk vindt dat data en gegevens uit verschillende blockchains met elkaar uitgewisseld kunnen worden.

Als eigen voorbeeld moemt ICON zelf voorbeelden uit de medische wetenschap. Stel dat er in de toekomst gebruik wordt gemaakt van een blockchain-methode om medische gegevens op te slaan dan worden de gegevens van (bijvoorbeeld) patiënten opgeslagen op één enkele blockchain, namelijk die van het ziekenhuis. Dit ziekenhuis fungeert dan als één entiteit of één community.

Stel dat een apotheek, ook weer met een eigen blockchain, vervolgens gegevens over de medicatie van deze patiënten wil inzien of toevoegen, dan gaat dit normaliter niet. Simpelweg omdat de apotheek en het ziekenhuis niet op dezelfde blockchain zitten aangesloten. Hier gaat ICON het verschil maken. Zij zorgen er namelijk voor dat deze twee communities gemakkelijk informatie en gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

Ook een doorverwijzing vanuit een huisarts naar een zorginstantie of een ziekenhuis te krijgen, zou via de ICON-methode een stuk makkelijker, sneller en veiliger moeten kunnen gaan dan vandaag de dag nog het geval is. Nou is het in Nederland behoorlijk goed gesteld met de gezondheidszorg en de waarborging van onze privacy, maar dit is andere landen wel eventjes wat anders.

icon-hospital

Wil je in sommige landen vanuit het ene ziekenhuis een secnd opinion aanvragen in het andere ziekenhuis? Dan is dit nagenoeg onmogelijk zonder een aanzienlijke tijd te wachten totdat de gegevens van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis worden gestuurd. Hierdoor neemt de wachttijd van jou als patient enorm toe en wordt je minder snel geholpen. Elk ziekenhuis heeft namelijk zijn eigen blockchain en daardoor zijn eigen gemeenschap, waardoor het tijd kost om de gegevens van Ziekenhuis A naar Ziekenhuis B te sturen.

Met ICON zijn al deze problemen of uitdagingen verleden tijd en communiceren verschillende blockchains naadloos met elkaar, zonder dat de klanten hier last van hebben. Dankzij ICON gaat dit allemaal veel sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren.

ICON wallet

Wil je je ICON niet gebruiken om te verhandelen, of sla je ze liever veilig op? Dan kun je het beste een ICON wallet gebruiken. Je kunt qua ICON wallet doorgaans twee verschillende kanten op. Of je kiest voor een externe software of je kiest voor een hardware wallet. Een hardware wallet is altijd de veiligste ICON wallet om je ICON tokens in op te slaan. Een populaire hardware wallet is de Ledger Nano.

Ga je liever voor een software wallet? Dan heeft ICON en ICON wallet die je kunt gebruiken via Google Chrome: de ICONex. Dit is een goede optie om te onderzoeken. Het grootste voordeel van een software ICON wallet is dat de wallet gratis is. Ze zijn daarintegen wel weer minder veilig dan de hardware ICON wallets.

De minst veilige optie is om je ICON tokens op de exchange te laten staan. Zodra je ICX tokens op een exchange staan, loop je het risico dat de exchange gehackt wordt of dat er door een DDOS-aanval over bevriezing vanuit een federaal onderzoek, je tijdelijk of definitief niet meer bij je ICX coins kunt. Mocht je je ICON tokens toch koste wat kost op een betrouwbare exchange willen parkeren? Kies dan voor de cryptocurrency-exchange Binance.

ICON Social media

ICON staat helemaal in het teken van het verbinden van meerdere gemeenschappen. En daarbij stoppen ze niet bij het verbinden van de verschillende ICON blockchains. ICON gelooft in de kracht van social media. Ze zijn aangesloten op de platforms ICON twitter en er is zelfs een ICON Reddit. Je vindt ze uiteraard ook terug via de ICON coinmarketcap.

Ben je dus nieuwsgierig naar de vorderingen van het bedrijf of het laatste ICON nieuws? Dan kun je uitstekend terecht op één van hun vrij actieve social media kanalen om op de hoogte te blijven van de laatste ICON ontwikkelingen!

ICON kopen

Wil je ICON kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. ICON kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten.

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je ICON coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je ICON token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening.
ICON kopen? Koop ze direct op Bitvavo!

 1. Ik denk dat het ook waard is om te vermelden dat ze een hoge staking 10.6% (bitvavo) hebben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!