Home » Blog » OpenSea: NFT’s maken, verkopen en kopen

OpenSea: NFT’s maken, verkopen en kopen

Een paar dagen geleden hebben we je op cryptokopen.nl kennis laten maken met non-fungible tokens (NFT’s), en dit artikel heeft je wellicht geĂŻnspireerd om meer te weten te komen door zelf NFT’s te kopen. Hoewel peer-to-peer uitwisseling heel eenvoudig is, moet je nog steeds een geĂŻnteresseerde verkoper vinden. Daarom laat ik je vandaag kennismaken met het NFT-uitwisselingsplatform OpenSea.

OpenSea is een toonaangevende marktplaats voor non-fungible tokens. Op de site kun je een verscheidenheid aan NFT’s kopen en verkopen, zoals domeinnamen, digitale kunst en verzamelobjecten met behulp van je Ethereum wallet. Wat OpenSea is en hoe je zelf NFT’s op dit platform kunt kopen, leg ik in dit artikel aan je uit. 

Wat is OpenSea?

OpenSea is een toonaangevende marktplaats voor non-fungible tokens, afgekort en beter bekend als NFT’s. Op het platform kun je een breed scala aan NFT’s kopen en verkopen, zoals domeinnamen, digitale kunst en verzamelobjecten met behulp van je Ethereum wallet. Je hebt dus een Ethereum-wallet nodig die verbinding kan maken met gedecentraliseerde applicaties (dApp’s), wanneer je van OpenSea gebruik wil maken. Hoe dat precies gaat, leggen we je verder in dit artikel uit.

dApps zijn programma’s die bovenop de Ethereum-blockchain zijn gebouwd en waarmee je activa kunt kopen en verkopen via smart contracts. De meest gebruikte wallet voor dApps is MetaMask, maar OpenSea ondersteunt ook verschillende andere wallets, zoals Coinbase Wallet, Fortmatic en Dapper.

OpenSea is ideaal voor:

  • Verzamelaars die op zoek zijn naar een grote verscheidenheid aan NFT’s.
  • Beginners die meer willen leren over non-fungible tokens.
  • Mensen die verschillende soorten NFT willen kopen en verkopen.

Voordelen van OpenSea:

  • Het platform rekent een van de laagste commissiekosten voor het kopen en verkopen van NFT’s.
  • Grote verscheidenheid aan NFT’s.
  • Toonaangevende beveiliging door smart contracts, wat frauduleuze transacties vrijwel onmogelijk maakt.
  • Je kunt gemakkelijk een eigen NFT-collectie beginnen zonder enige kennis te hebben van blockchain of codering. Bovendien is deze dienst gratis, terwijl de meeste concurrenten een vergoeding vragen voor het aanmaken van NFT’s.

Nadelen van OpenSea:

  • Accepteert alleen betalingen in cryptocurrencies. Concurrenten als Nifty Gateway staan gebruikers ook toe om NFT’s met Amerikaanse dollars te kopen. Hierdoor wordt het makkelijker voor gebruikers die geen crypto bezitten om NFT’s te kopen en verkopen.
  • Een crypto-wallet is vereist om te kopen en verkopen op het platform.
  • Sommige platforms hebben exclusieve rechten om op de belangrijkste marktplaats te verkopen, zoals NBA Top Shots. Als je een pakje NBA Top Shots wilt kopen, moet je via de NBA Top Shot website gaan.

Wat is een NFT?

Voor we kijken naar wat er op het OpenSea platform kan verhandeld worden, laten we eens kijken wat deze beroemde NFT’s zijn. We hebben al eerder een artikel hierover geschreven, die je hier kunt vinden, maar ik zal het onderwerp hier samenvatten. Er zijn verschillende tokenstandaarden, voornamelijk op Ethereum, en sommige van deze standaarden maken de ontwikkeling van non-fungible tokens mogelijk. Terwijl de meeste tokens verhandeld worden in een 1:1 verhouding tussen tokens van hetzelfde type, zijn non-fungible tokens uniek.

De gebruikssituaties voor dit soort token houden tegenwoordig vooral verband met videospelletjes en de tokenisering van kunstwerken. Andere toepassingen van deze NFT’s zijn echter mogelijk, zoals de digitalisering van activa, of de weergave van trein- of vliegtickets die gekoppeld zijn aan een gedecentraliseerde identiteit of een crypto-walet. NFT’s bieden vaak eenvoudiger toegang tot verschillende soorten middelen met minder tussenpersonen.

Hoe werkt OpenSea?

OpenSea is een gedecentraliseerd platform voor alles wat met blockchain-technologie te maken heeft. Het is voornamelijk NFT, maar niet alleen, zoals we later in dit artikel zullen zien. Het is de grootste speler in deze nog zeer jonge sector, maar er zijn al tienduizenden transacties op het platform verricht. Op basis van een smart-contracts-architectuur kan het platform de verschillende producten van zijn partners, waaronder veel spelers in de NFT-sector, aan zijn catalogus toevoegen. 

Hieronder vallen ook de namen van gedecentraliseerde videospelletjes zoals CheeseWizards, Gods Unchained, maar ook de beroemde CryptoKitties waar veel over is geschreven. Meer details over wat er op het platform beschikbaar is, zullen we verder in dit artikel gaan behandelen.

OpenSea stelt ontwikkelaars van gedecentraliseerde projecten ook in staat de NFT’s met betrekking tot hun toepassingen rechtstreeks aan hun gemeenschappen aan te bieden. Hierdoor kunnen zij hun projecten aan potentiĂ«le gebruikers laten zien en tegelijkertijd ontwikkeltijd besparen bij het creĂ«ren van hun eigen platforms.

Het aanbod van het platform is er in verschillende vormen, afhankelijk van de voorkeuren van de verkoper. Je kunt de NFT van jouw dromen rechtstreeks kopen, maar je kunt het ook opnemen tegen andere gebruikers in veilingen. 

Ten slotte zijn er ook voorverkopen om bijvoorbeeld participatief te financieren, maar ook groepen van verschillende artikelen voor Ă©Ă©n enkele aankoop. Onder elke te koop aangeboden token vind je zijn beschrijving, zijn kenmerken, de verkoper, maar ook (en dit is een zeer belangrijk kenmerk van het gedecentraliseerde platform) de geschiedenis van de token. Met dat laatste bedoelen we de transacties sinds de creatie en de wallets waartussen het werd uitgewisseld, maar ook de prijzen van de verkopen die op OpenSea plaatsvonden.

Wat kun je doen met OpenSea?

OpenSea is een marktplaats voor digitale verzamelobjecten, aldus NFT’s. Omdat het platform gebruik maakt van smart contracts voor transacties, hoeft de site je verzamelobjecten niet in bewaring te nemen. In plaats daarvan bezit je je verzamelobjecten in je Ethereum wallet die verbonden is met de OpenSea website.

Het is niet nodig om een account aan te maken bij OpenSea. Je sluit gewoon je wallet aan door op de knop aan de bovenkant van de website te klikken. Vervolgens kun je binnen enkele seconden aan de slag.

OpenSea biedt meer dan 200 digitale activaklassen en meer dan 4 miljoen NFT’s aan op zijn website. Je kunt op deze NFT’s bieden met Ethereum tokens, zoals DAI en Ether. DAI is een stabiele valuta (stable coin) met een prijs van $1, waardoor het een minder volatiele manier is om NFT’s te kopen en verkopen.

Deze aanbiedingen worden gevalideerd door je Ethereum wallet, en als de verkoper je aanbod accepteert, zal de transactie worden beheerd door de smart contracts van de Ethereum blockchain.

OpenSea biedt niet alleen een marktplaats voor non-fungible tokens, maar laat je ook toe om je eigen NFT’s te creĂ«ren zonder dat je hoeft te weten hoe je moet coderen. Om dit te doen, kun je op het tabblad “Create on OpenSea” klikken om je eigen verzameling van NFT’s aan te maken. Verder in dit artikel leggen we je meer uit over hoe je stap voor stap NFT’s kunt maken op de website van OpenSea.

Verwacht overigens niet dat je een fortuin kunt verdienen met het maken van je eigen NFT’s, aangezien de meeste NFT’s die niet zijn gemaakt door beroemdheden of erkende artiesten uiteindelijk niet verkocht zullen worden.

OpenSea applicatie

OpenSea is een website die alleen vanaf een webbrowser te bereiken is. Momenteel biedt OpenSea geen mobiele applicatie voor haar gebruikers. Je kunt OpenSea echter wel op je smartphone gebruiken door naar de website te gaan, aangezien deze is geoptimaliseerd is voor mobiele browsers. Je kunt hierdoor dus nog steeds NFT’s kopen en verkopen vanaf jouw mobiele telefoon.

Om het platform met een mobiel apparaat te gebruiken, moet je een voor Ethereum geschikte mobiele browser gebruiken, zoals Coinbase Wallet of Opera Touch. Heb je dat niet, dan kun je ook niet je wallet koppelen aan OpenSea. Het is overigens ook mogelijk om een wallet als extensie te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de MetaMask-extensie voor de Google Chrome webbrowser.

Wat is er te vinden op het OpenSea-platform?

Het OpenSea platform biedt vele goederen om te ruilen voor ethers of andere Ethereum tokens. Maar wat kun je concreet op het platform vinden? Van digitale kunstwerken en domeinnamen tot videogame-objecten. Laten we eens gaan kijken naar de producten die te koop zijn op het platform van OpenSea.

Verzamelkaarten

Verzamelkaarten in de vorm van non-fungible tokens stellen gebruikers in staat om echt eigenaar te zijn van hun collectie. Met de opkomst van digitale kaartspellen zoals Hearthstone betalen spelers nu dezelfde prijs voor digitale kaarten die zij niet kunnen ruilen of doorverkopen. Om deze reden zijn enkele van de meest populaire projecten in het ecosysteem spellen zoals Gods Unchained, een kaartspel speelbaar op zowel PC als mobiele apparaten waarvan de kaarten non-fungible tokens zijn.

OpenSea maakt daarom de uitwisseling mogelijk van deze NFT’s die bestemd zijn voor digitale kaartspellen. Dit is een grote vooruitgang voor het gebruik van spelers die nu gemakkelijk de kaarten van hun favoriete spel kunnen verkopen, kopen en ruilen. De tokens van Gods Unchained, Cryptospell en het Epics project, dat het mogelijk maakt om professionele videospelers te verzamelen, zijn hier te vinden.

Domeinnamen

Dit is een nieuwe manier om gemakkelijk toegang te krijgen tot sommige Ethereum domeinnamen. Met deze gedecentraliseerde domeinnamen kun je gemakkelijk een beter leesbare naam aan een Ethereum-adres koppelen. Je persoonlijke adres zou er bijvoorbeeld kunnen uitzien als name.firstname.eth om gemakkelijker transacties van je vrienden en familie te ontvangen, maar ook om via iets complexere methodes te interageren met smart-contracts en gedecentraliseerde applicaties.

Het is dus rechtstreeks op het OpenSea-platform dat je veilingen kunt opzetten en eraan kunt deelnemen. Er zijn ongeveer 9000 aankopen van dit soort domeinnamen op het platform geweest en het dubbele aantal hiervan is momenteel beschikbaar.

Verzamelobjecten

Als NFT’s gemakkelijk kunnen worden geassocieerd met Ă©Ă©n type alledaags voorwerp, dan zijn het inderdaad verzamelobjecten, en OpenSea biedt op zijn platform iets om elke verzamelaar tevreden te stellen. We kunnen beginnen met de beroemde CryptoKitties die vooral eind 2017 de nieuwsgierigheid van de gemeenschap trokken. Maar dit zijn niet de enige verzameltokens die op het platform bestaan. Je kunt meer of minder bekende projecten in de gemeenschap vinden, zoals BlockMark Gems, waarmee je edelstenen kunt verzamelen. Of Axie Infinity, dat je de kans geeft om rare wezentjes te verzamelen en ze tegen hun soortgenoten te laten strijden in de arena met een gedecentraliseerd PokĂ©mon-gevoel.

Stukken land van digitale werelden

Een van de grootste spelers in NFT-tokens is Decentraland, een digitale wereld verdeeld door verschillende landen welke non-fungible tokens zijn. Er zijn andere soortgelijke projecten waarbij het principe is dat percelen worden verkocht om er vervolgens op te bouwen. Het is mogelijk verschillende percelen samen te voegen tot wijken, een soort thematische stad waaromheen de gemeenschap zich kan verzamelen. Vandaag zijn de prijzen van de percelen sterk geëvolueerd sinds de ICO, toen een perceel minder dan 50 euro waard was. Op OpenSea zijn de meeste percelen een paar ether waard en tot enkele tientallen ether voor de meest interessante.

Maar niet alleen Decentraland-landen zijn beschikbaar voor uitwisseling op het platform. Je kunt ook een digitale kolonist worden op andere gedecentraliseerde projecten zoals Somnium Space en CryptoVoxels. Het zijn niet alleen stukken land van een digitale wereld, maar ook virtuele voorwerpen waarmee je ze kunt personaliseren. Denk hierbij ook aan onderdelen om je avatar te personaliseren.

Digitale kunstwerken

Het tweede belangrijke aspect van het huidige gebruik van non-fungible tokens is digitale kunst, dat ook deel uitmaakt van OpenSea. Je kunt vele kunstwerken van verschillende kunstenaars en van alle stijlen op het platform vinden en eigenaar worden van deze tokens. Het merendeel van de op het platform beschikbare kunstwerken is afkomstig van drie verschillende spelers uit de sector. Dit zijn SuperRare, MarketPlace en KnowOrigin. Het doel is elke verzamelaar gemakkelijk toegang te geven tot digitale kunstwerken. Je vindt er kunstwerken van alle soorten, maar ook van alle prijsklassen. Anderzijds kunnen de door de gemeenschap meest gewaardeerde werken snel nieuwe hoogten bereiken wat de prijs betreft.

Het OpenSea-platform biedt dus een zeer volledige catalogus van verschillende getraceerde kunstwerken. Hoewel de analyse van deze werken een zeer bijzondere oefening is om winst te maken, is het een systeem dat zeer winstgevend kan blijken in geval van beleggersgekte zoals we eind 2017 hebben meegemaakt. Pas echter op, want het is een zeer kleine en jonge markt met zeer weinig liquiditeit. Kunst is al een nichesector, maar investeren in digitale kunst via non-fungible tokens is dat nog veel meer.

Vergoedingen op OpenSea

Je kunt je eigen NFT-collecties gratis aanmaken op OpenSea. De enige kosten op OpenSea zijn transactiekosten, waarvoor OpenSea een commissie van 2,5% aanrekent. Dit is een concurrerend tarief voor een NFT-marktplaats, omdat het vaak hoger is. Een populaire concurrent, Nifty Gateway, rekent een commissie van minimaal 5% op elke verkoop.

Vanwege de hoge kosten van de handel op de Ethereum-blockchain, zal de verzameling NFT’s die je maakt alleen worden geslagen als een echte non-fungible token op de Ethereum-blockchain zodra een bod op je NFT is geaccepteerd. De kosten voor het maken van een NFT variĂ«ren naargelang vraag en aanbod, maar kunt rekenen op ongeveer 100 dollar om een NFT te maken.

Bovendien hebben sommige NFT’s hogere transactiekosten dan andere. Sommige kunstenaars vragen een commissie voor de verkoop op de secundaire markt, wat een extra toeslag is boven op de commissie van de website.

Sommige NFT’s voor videospelletjes hebben extra commissies die aan de spelontwikkelaars worden betaald, dus reken op een commissie tussen 5% en 15% voor deze items.

De OpenSea klantenservice

Over het algemeen zijn de meeste klanten tevreden over de door OpenSea aangeboden dienst en ondervinden de meeste inzamelaars geen problemen. Dit komt omdat smart contracts verantwoordelijk zijn voor NFT en cryptocurrency transacties tussen kopers en verkopers, en dus niet OpenSea.

Het beperkte vermogen van OpenSea om je te helpen met je transactie is een probleem met smart contracts. Aangezien deze transacties op de blockchain staan, zijn zij onomkeerbaar en kan OpenSea de transacties die op haar website zijn verricht, niet wijzigen of terugdraaien.

Aangezien NFT’s zoveel aandacht hebben gekregen, worden de klantenserviceteams overspoeld met vragen van hun klanten. Als je een probleem hebt met jouw OpenSea account, heeft de website een pagina met veel gestelde vragen die de meest voorkomende problemen met het platform beantwoordt. Wanneer je vraag onbeantwoord blijft, kun je contact opnemen met support@opensea.io of het OpenSea Discord kanaal vervoegen. Het is helaas niet mogelijk om door middel van een chat in contact te komen met een medewerker van OpenSea.

Hoe maak je een NFT met OpenSea?

Allereerst moet je een Ethereum wallet tot je beschikking hebben. Voor het gemak zal de MetaMask wallet gebruikt worden in deze uitleg. Het is dus wel noodzakelijk dat je een MetaMask wallet hebt. Gelukkig is het niet moeilijk om deze aan te maken.

Ga naar www.opensea.io, en zodra je je eigen MetaMask wallet hebt, klik je op de homepagina op “Create”. Vervolgens moet je dan jouw wallet verbinden met OpenSea door de instructies van MetaMask te volgen:

Vervolgens kun je een foto, video, audio of 3D-model uploaden naar OpenSea. Dit is de NFT die je uiteindelijk op de blockchain gaat zetten. De volgende bestandtypes worden geaccepteerd: JPG, PNG, GIF, SVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, GLB, GLTF, met een maximale bestandsgrote van 40MB. Je kunt hier dus veel uploaden.

Vervolgens geef je de NFT een naam en kun je nog een externe link toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan je eigen website, waar je meer vertelt over de NFT die je te koop hebt gezet. Dit geeft artiesten ook de mogelijkheid om meer over zichzelf te vertellen. Hierna vul je ook een beschrijving in, waarin je meer vertelt over de NFT.

Je kunt nu een collectie aanmaken. Zo kun je verschillende reeksen van NFT’s aanmaken die je in dezelfde collectie bewaard. Deze collectie zal dan de genoemde werken bevatten, namelijk de NFT’s.

Op dit moment staat OpenSea alleen toe dat je Ă©Ă©n NFT per keer aanmaakt (van nature althans). Daarom, als je van plan bent om 5 versies van hetzelfde werk te maken en wilt dat potentiĂ«le kopers het totale aanbod weten, voeg dan het nummer van elke editie toe in de “Stats” sectie, die je verder te zien krijgt.

Het is echter mogelijk om deze limiet te omzeilen, met een optie voorzien door OpenSea, maar wel op een andere manier. Je ziet dat de “Supply” tab grijs is, en dat het niet mogelijk is om de “1” die er staat te veranderen. Door “? Enable_supply = true” toe te voegen aan het einde van de URL bovenaan de pagina en deze pagina opnieuw te laden, zul je in staat zijn om het bevoorradingsveld te bewerken.

Merk op dat als je de bevoorrading aanpast naar bijvoorbeeld 50, je 50 individuele verkopen zult moeten opzetten (na het aanmaken van de NFT) met de hoeveelheid ingesteld op “1”. Momenteel is het niet mogelijk om 50 NFT’s tegelijkertijd op de lijst te zetten en kopers te laten kiezen hoeveel ze er willen kopen.

Nu selecteer je de blockchain waar je de NFT op wil laten draaien. Je hebt de mogelijkheid om de NFT op de Ethereum-blockchain te laten draaien, maar kunt ook kiezen voor de blockchain van Polygon. Het is verstandig zelf even onderzoek te doen naar de blockchain die het beste bij jouw wensen bevat.

Op OpenSea is het ook mogelijk om items toe te voegen om te ontgrendelen, die alleen de eigenaar van de NFT kan bekijken. De ontwerper van een NFT kan bijvoorbeeld een link toevoegen naar een hoge resolutie afbeelding of uitleggen hoe een fysieke versie van de NFT kan worden opgehaald. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Zodra je klaar bent met het configureren van je NFT, klik je op “Create” en valideer je de bewerking vanuit je MetaMask wallet. Vervolgens heb je zojuist jouw eerste NFT gemaakt en beschikbaar gemaakt op de blockchain.

Hoe kun je een NFT verkopen?

Alvorens je NFT te verkopen, heb je altijd de mogelijkheid om de metadata aan te passen. Om dit te doen, ga naar je collectie en klik op het potlood icoontje in de rechterbovenhoek van de NFT. Deze optie zal niet meer beschikbaar zijn wanneer je NFT te koop wordt aangeboden.

Om je NFT te verkopen, ga je naar de pagina van je NFT en klik je op de knop “Sell”. Je kan kiezen tussen een vaste prijsveiling met de “Set Price” optie of een veiling en je startprijs bepalen met de “Highest Bid”-optie. Op OpenSea is het mogelijk om 3 cryptocurrencies te aanvaarden voor de verkoop van de NFT. Dit zijn ETH, DAI en USDC. 

Voordat je verder gaat, moet je jezelf ervan bewust zijn dat hier de Ethereum netwerkkosten van toepassing zijn. Als je nog nooit op OpenSea hebt verkocht, zul je een vergoeding moeten betalen voordat je je advertentie kunt plaatsen. Deze transactie creëert een persoonlijk smart contract voor je wallet, en dat kan vrij duur zijn. Je hoeft dit maar één keer te doen; je kunt het smart contract namelijk ook gebruiken voor toekomstige advertenties.

Als je echter besluit om NFT’s in een andere cryptocurrency dan ETH op de lijst te plaatsen, zal je opnieuw gevraagd worden om de creatie van een smart contract goed te keuren, wat resulteert in een andere eenmalige en minder dure commissie. Als blijkt dat de kosten te hoog zijn, wacht dan een paar uur en probeer opnieuw om je NFT in te zetten wanneer het netwerk van Ethereum minder overbelast is. De transactiekosten zullen dan een stuk lager zijn.

Als je geen ETH in je MetaMask wallet hebt om deze kosten te betalen, zul je eerst Ether moeten kopen. Dit kan vrij makkelijk op verschillende crypto exchanges, zoals Binance en Bitvavo. Dit zijn veilige crypto exchanges waar je lage transactiekosten betaalt.

Tenslotte moet erop gewezen worden dat OpenSea 2,5% van de prijs van een succesvolle verkoop aanrekent. De oorspronkelijke maker van de NFT kan, als hij dat wenst, ook een commissie op de uiteindelijke transactie ontvangen. Bijvoorbeeld, als OpenSea 2,5% neemt en de maker 5%, zal de totale commissie 7,5% van de verkoopprijs bedragen.

Zodra je alles hebt ingesteld, klik je op de knop “Post Your Listing”, betaal je de kosten voor de creatie van jouw persoonlijke smart contract en ben je klaar. Jouw NFT is nu te koop op OpenSea tussen alle andere creaties! Je weet nu dus hoe je een NFT aanmaakt en te koop aanbiedt op OpenSea. Het is ontzettend makkelijk, en neemt maar een paar minuten in beslag.

Hoe kan ik een NFT kopen?

Het kopen van een NFT is nog makkelijker dan het maken en verkopen van een NFT. Kun je nagaan hoe weinig tijd je daar dus voor kwijt bent. Natuurlijk zul je eerst je MetaMask-wallet moeten koppelen aan OpenSea, zoals we dat hiervoor ook al hebben uitgelegd. Vervolgens klik je in het menu op “Marketplace”, om naar de marktplaats te gaan.

Hier kun je alle NFT’s vinden die op OpenSea staan. Het is mogelijk om te filteren op verschillende soorten NFT’s, al kun je er ook voor kiezen om te zoeken naar een bepaalde NFT door middel van de zoekbalk aan de bovenkant van de website.

Wanneer je een NFT hebt gevonden die je graag zou willen kopen, klik je op de NFT om er meer informatie over te krijgen. Hier vind je door wie de NFT is gemaakt, de beschrijving, alsook de biedingen op de NFT. Het kan ook zo zijn dat de NFT voor een vaste prijs wordt aangeboden. In dat geval vind je dat ook op deze pagina.

Wil je de NFT meteen kopen? Dan klik je natuurlijk op “Buy now”. Accepteer de voorwaarden en voltooi je aankoop. Je zult hier ook te zien krijgen hoe duur de NFT is inclusief de transactiekosten die je betaalt. Deze zijn natuurlijk ook afhankelijk van de drukte op de Ethereum-blockchain. Het is soms ook mogelijk om een bod te doen. Wanneer je dat wil doen, klik je op “Make offer”.

Onze review over OpenSea

Na het lezen van dit artikel weet je vrijwel alles wat je zou moeten weten over OpenSea. We hebben je uitgelegd wat OpenSea is en hoe het werkt, wat je op dit platform kunt kopen en waarom het een goed platform is. Je weet nu ook hoe je zelf NFT’s op OpenSea kunt plaatsen, deze kunt verkopen of hoe je andere NFT’s kunt kopen. Maar wat vinden wij van OpenSea?

Wij zijn erg positief over OpenSea. Dit komt doordat het een ontzettend eenvoudig te gebruiken platform is. Vaak is het vrij lastig om een crypto-platform te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een gedecentraliseerde exchange. Je moet ontzettend veel stappen doorlopen om een token te kopen. OpenSea is daarentegen ontzettend overzichtelijk, en je hebt binnen enkele minuten een NFT gekocht of verkocht.

Nadat je wallet is gekoppeld, kun je direct aan de slag gaan. Je hoeft dus niet allerlei stappen te doorlopen om een account aan te maken. Ze hebben niet je e-mailadres, telefoonnummer en adres nodig. Dat is wat ons betreft een ontzettend groot pluspunt. De gebruikersvriendelijkheid is erg goed.

Daarnaast zijn we ook erg positief over de transactiekosten, die erg laag zijn vergeleken met concurrenten. Het is logisch dat je een deel van het geld dat je verdient afstaat aan de website. Zij zorgen er immers voor dat je de mogelijkheid hebt om een verkoop of aankoop te doen. Daar mogen ze best wat aan verdienen. Toch wil je natuurlijk niet te veel geld kwijt zijn aan dit soort kosten. Bij OpenSea zit dit wel goed.

Wanneer je zelf NFT’s wilt maken, kopen of verkopen, kunnen we OpenSea aanraden als het beste platform waar je dit op kunt doen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een concurrent zoals Nifty Gateway, maar je zult er vrij snel achter komen dat dit platform niet zo makkelijk werkt als OpenSea. Daarnaast ben je ook een stuk meer geld kwijt aan het uitvoeren van de transactie dan wanneer je dit bij OpenSea doet.

Conclusie

OpenSea is de toonaangevende marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s, en ondersteunt de grootste verscheidenheid aan digitale verzamelobjecten, van ETH-domeinnamen tot digitale kunst. Het platform is gemakkelijk te gebruiken, en het is een van de eenvoudigste en goedkoopste platforms om je eigen NFT-collecties te maken.

Aangezien OpenSea wordt aangedreven door smart contracts, moet je Ethereum-gebaseerde tokens bezitten om NFT’s te kopen op de website. Het aanschaffen van een Ethereum-wallet en transacties in crypto kan sommige gebruikers afschrikken, omdat andere platforms zoals Nifty Gateway het toestaan om NFT’s te kopen met een debet kaart, waardoor je gewoon kunt betalen met Amerikaanse dollars.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven