Home » Blog » Evai, wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over EV Token

Evai, wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over EV Token

Evai

Elke dag en week komen er wel nieuwe crypto projecten uit. De hoeveelheid is zo groot dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn echter ook nieuwe projecten die leuk en veelbelovend zijn. Daar zijn wij altijd naar op zoek. We hebben er weer een gevonden en die gaan we nu aan je voorstellen. Evai geeft beoordelingen aan cryptomunten. Dit doen ze met AI (Artificial Intelligence of kunstmatige intelligentie) en Machine Learning (ML). Met deze informatie kun je geïnformeerde besluiten nemen en je winst verhogen. 

Je hebt het vast al door, in deze blog ga ik het over Evai hebben en het EV-token. Ik ga je uitleggen wat Evai precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de EV-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het EV-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Evai (EV)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier is een video die je uitlegt hoe je Evai kunt gebruiken voor day trading.

Wat is Evai?

Evai geeft onpartijdige crypto-beoordelingen. Dit betekent dat ze via AI en met Machine Learning waarderingen geven aan cryptomunten.  Ze gebruiken hiervoor een uniek systeem. Ze doen dit op een gedecentraliseerde manier voor cryptomunten, DeFi en NFT’s. Volgens hun whitepaper, kan hun systeem losgelaten worden op alle huidige cryptomunten. Dat zijn er nogal wat, want we hebben het over rond de 18.000 of meer digitale activa.

Met de informatie die Evia aanreikt, kun je dan beslissingen nemen of je in een project wil investeren of niet. Let wel op, het is een hulpmiddel. Je zult zelf ook eigen onderzoek moeten doen. Een groot voordeel dat Evia heeft, is dat er geen menselijke emoties aan te pas komen. Dat klinkt misschien iets minder leuk, maar bij het handelen in crypto, is dit een belangrijk pluspunt.

Evai ziet drie problemen die ze willen oplossen.

 1. Er is geen onpartijdig beoordelingssysteem.
 2. Beoordelingen worden meestal door menselijke analisten gemaakt.
 3. Er is geen algemene geaccepteerde bron van betrouwbare data.

Het Evai team biedt daarom een onbevooroordeelde cryptoasset-beoordeling platform aan. Dit platform werkt met AI en ML. Dit heeft als gevold dat ze de echte onderliggende waarde kunnen identificeren van activa. Deze beoordelingen gebruiken ze dan weer om mogelijke uitzonderingen uit te buiten in de Efficient Market Hypothesis (EMH). Dit is een stelling in de financiële wereld die stelt dat de prijzen van activa alle beschikbare informatie weerspiegelen. Hierdoor kunnen ze een buitengewoon efficiënt marktrendement leveren.

Daar kunnen zowel kleine en grote investeerders hun voordeel mee doen. Ze gebruiken hiervoor twee financiële beoordelingssystemen.

 • Het eerste niveau is gebaseerd op één beoordeling. Dit is de zogenaamde uni-variant.
 • Het tweede niveau wordt gebaseerd op het multi-factor model. Dit is een stuk ingewikkelder.

Met deze combinatie maakt Evai dan een uniek en uitgebreid beoordelingsmodel. Ze gebruiken hiervoor verschillende databronnen, aangevuld met hun eigen verzamel technieken.

Evai

Foto: Evai website

Hoe Werkt Evia?

Evia maakt gebruik van 21 factoren voor hun beoordelingen. Daarvan zijn er negen in de uni-variant en twaalf in het multi-factor model. Die gaan we nu eens nader onder de loep nemen.

De uni-variant

 • Liquiditeit—Hierbij spelen zeven indicatoren een rol. Bijvoorbeeld turnover ratio, roll spread of Amihud Ratio.
 • Sentiment—Deze heeft twee indicatoren met de Fear & Greed Index en de Social Development History Index.
 • Volatiliteit—Twee indicatoren, de Sharpe Ratio en de Sortino Ratio.
 • Momentum—Weer met twee indicatoren, de moving average en de rate of change.
 • Nut—Eén indicator, de firm profitability – proxy ROI (return on investment).
 • Gedragsbias—Ook met één indicator, de peak end value demand.
 • Groei—Vier indicatoren, de Fibonacci Retracements, Ichimoku Cloud, Bollinger Band,
  en de Stochastic Oscillator. Instrumenten uit de technische analyse.
 • Markt risico—Eén indicator, de markt factor.
 • Kapitaalvorming—Eén indicator, de groei.

Dit zorgt dan onder andere voor hun beoordeling. Deze gaat van A1, dat uitzonderlijk goed betekend, tot U, wat niet beoordeelbaar is. Deze beoordeling wordt steeds vernieuwd, en kan dus schommelen. Zie de volgende afbeelding van hun whitepaper. Hier worden ook alle indicatoren uitgelegd, bijvoorbeeld de Amihud Ratio of de Fibonacci Retracements.

Evia

De multi-factor beoordelingen

Dit is hun eigen, unieke bijdrage om aan de beoordeling te komen. Hierbij wordt onder gebruikgemaakt van het Gregoriou model uit 2019. Hier komen zeven factoren aan de orde. Zoals systematisch risico, bedrijfsomvang, winst, investering, sentiment, piek, einde en liquiditeit. Ze gebruiken op dit moment zeven indicatoren die ook in de uni-variant gebruikt worden. Zoals de Fear & Greed Index, Amihud Ratio of de Moving Average. Dit model wordt constant verbeterd en er zullen nog andere indicatoren toegevoegd worden. Ze testen dit model ook regelmatig op verschillende cryptomunten en in portfolio’s.

Ze hebben ook een flow chart voor de beoordelingen. Het is makkelijker om dit een foto te laten zien. Deze foto is ook uit hun whitepaper.

Flowchart

Wat kun je met Evai doen?

Met de beoordelingen van Evai kun je een betere inschatting maken of een project of token een gunstige koersontwikkeling te wachten staat. Evai geeft voorspellingen hierover. Risico’s en langetermijn activa waarde worden constant gemeten met bovengenoemde indicatoren. Hierbij komt de AI en de ML om de hoek kijken. Om je een voorbeeld te geven van hoe dat werkt, kunnen we naar het cryptonieuws platform Altcoin Buzz kijken. Deze hebben een test met Evai gedaan, en die kwamen op zeer goede resultaten uit. Ze hadden een winst van 197%. Hieronder is een leuke en uitgebreide video hoe dit tot stand kwam. Ze hebben daarbij een keer voorbeeld van een privéhandelaar genomen en een pro handelaar. Doe er je voordeel mee.

Wie zit er in het team van Evia?

Het team heeft zijn hoofdzetel in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is een uiterst vriendelijk crypto land en veel projecten hebben zich hier al gehuisvest. In hub whitepaper worden tien mensen genoemd, met foto en links naar hun LinkedIn profiel. Dit is een goed teken, en geeft vertrouwen aan het project. Hier zijn een paar van de belangrijkste personen die bij Evia aan het roer staan.

Matt Dixon—Founder en CEO. Zit al 30 jaar in de financiële sector en sinds 2017 in de crypto.

Nathan Revill—Co-founder en CTO. Bijna 20 jaar ervaring met sales en technologie.

Andros Gregoriou—Chief Research Officer en sinds 2014 Professor in financiën.

Arif Al Otaibi—Chief Strategy Officer en erkend investeerder.

Dr Marwan Alzarouni—Co-founder en strategisch adviseur. Hij is ook de CEO van het Dubai Blockchain Center.

Preeya Patel—Head of Business Development & Strategic Partnerships. Bachelor in Science.

Een op het eerste gezicht hoog gekwalificeerd team dat thuis is in diverse functies en vakgebieden.

Wat is het EV-token?

Het EV-token is een BEP-20 token. Het is een token dat op de BNB chain leeft. Tot nu toe heeft token nog niet veel toepassingen, behalve dat je er in de PancakeSwap pools beloningen voor krijgt. Van alle token verkopen in de pool gaat 1% terug naar de token houders. Op hun website staat dat je binnenkort toegang kunt krijgen naar een advanced niveau voor de Evai beoordelingen. Dit kost dan $49 per maand, maar als je dat met het EV-token betaald, is het voor de helft van de prijs.

De marketcap is $934,988 volgens Evai, dit is niet geverifieerd door CoinMarketCap. Er zullen maximaal 1 miljard tokens zijn, waarvan er volgens Evai nu bijna 19.6 miljoen van in omloop zijn. Het dagelijkse handelsvolume is vrij laag, met $2,000 per dag. Het project is zeker nog niet tot volledige ontwikkeling gekomen. Op de volgende afbeelding uit de whitepaper kun je zien hoe de tokens verdeeld worden.

EV token tokenomics

Wat is de koers van het EV-token?

Als je in het EV-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het EV-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 31 mei 2021 met een koers van $0.4428. Het heeft tot zijn voorlopige ATH op 19 september 2021 met een koers van $0.6174, tussen deze ATH en $0.32 geschommeld. Daarna is de koers ook weer gezakt eigenlijk tot en met de huidige dag. Op het moment van schrijven, juni 2022 is de koers $0.04769.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 6000 op plek 5853. Deze munt heeft ondanks de correcties een goed vooruitzicht volgens mij. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken, vanwege de lage market cap. Het is bovendien een project dat goed in elkaar steekt. Een nadeel is echter dat er nog weinig tokens in roulatie zijn. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het EV-token kopen?

Het EV-token is op Bitvavo en Binance nog niet te koop. Sterker, het is op nog geen enkele CEX  in de aanbieding, zoals FTX, Gate.io en KuCoin. Er zijn wel een paar liquidity pools de PancakeSwap DEX waar je een EV-paartje kunt vinden. EV-BUSD en EV-WBNB.

Hoe kun je het EV-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je EV-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Zo snel het token op een CEX in de aanbieding is. Op dit moment is het echter alleen op de PancakeSwap in de aanbieding. Daar zit het dan in liquidity pool.

Bij een CEX heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

De Evai Roadmap

Het team van Evai is goed bezig en blijft zich steeds nieuwe doelen stellen. Dit kunnen we terugvinden in hun roadmap voor 2022. In juli 2022 staan de langverwachte toevoegingen aan CEX’en op het programma. Dan zal het token ook makkelijker te verkrijgen zijn.

In de eerste helft van 2022 is er ook al het een en ander gebeurd. Onder andere een multi-chain brug en fiat on-ramping in maart. Evia lijkt op de goede weg te zitten. Als ze alles van hun roadmap ook op tijd in daden kunnen omzetten, wordt 2022 een goed jaar voor hun. Het project heeft dan alle kans om te groeien en bij een breder publiek onder de aandacht te komen.

Evai roadmap

Conclusie

Het Evai project heeft goede en interessante doelstellingen. Met AI en ML geven ze cryptomunten beoordelingen. Daarmee kun je dan je voordeel doen. Dit kan helpen om een beter idee te krijgen hoe cryptomunten kunnen reageren binnen de huidige markt. Het is interessant om te zien hoe testen heel goed uitpakten, met ruime winsten. Het is zeker een project om in de gaten te houden. Zeker als het VE-token dit jaar bij een of meerdere CEX’en genoteerd wordt. Als je in het VE-token wilt investeren, doe dan wel eerst goed je eigen onderzoek. Ik ben geen financieel adviseur.

Heb je nog vragen over SuperFarm, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven