Cryptocurrency

LunarCrush, Wat Is Dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over LUNR Token

Als je onderzoek doet naar een cryptomunt of een NFT, gebruik je meerdere bronnen. Daar zitten vast ook diverse socialemediakanalen bij. Het probleem hierbij is echter dat die nogal veel geluid veroorzaken. Door de bomen zie je als het ware het bos niet meer.  Je moet een manier vinden om al die ruis uit te schakelen,  je wilt je op de belangrijke zaken kunnen concentreren. Dat is niet altijd even makkelijk, en je verliest er onder andere veel tijd door. Er is echter een project dat orde schept in deze chaos, en dat is LunarCrush. Ze verzorgen sociale intelligentie voor cryptomunten.

Je hebt het vast al door, in deze blog ga ik het over LunarCrush hebben en het LUNR-token. Ik ga je uitleggen wat LunarCrush precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de LUNR-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het LUNR-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘LunarCrush (LUNR)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe LunarCrush werkt.

Wat Is LunarCrush?

LunarCrush geeft je gedetailleerde analytische data. Hiermee kun je als investeerder beter logische beslissingen nemen over je te volgen plan. De sociale analytische middelen die LunarCrush gebruikt, horen bij het beste wat er op dit moment wordt aangeboden in de crypto ruimte. LunarCrush beloont je ook als je actief bezig bent op het platform. Je krijgt hiervoor punten, volgens een systeem. Deze punten kun je dan weer omruilen voor het LUNR-token.  Bovendien hebben ze een vriendelijke gebruikersinterface en het is ook voor beginners makkelijk te begrijpen.

Het project heeft oorspronkelijk zijn thuishaven in Costa Mesa, Los Angeles, in Californië. In juni 2018 werd het project leven ingeblazen. Het systeem dat ze hebben opgezet werkt in real-time en ze zijn erg op hun gemeenschap ingericht. Ze laten dus alle informatie van deze gemeenschap in lijstjes zien. De ene top 10 na de andere kun je er vinden.

Op dit moment verzamelen ze elke dag bijna 1.9 miljoen sociale mediaposts. Ze verzamelen ook meer dan 215.000 opinies per dag. Er worden 3760 cryptomunten gevolgd en ze hebben 2.59 miljoen gebruikers. En het mooiste is dat het een gratis service is zonder reclame. Een echte verademing. Het is echter wel mogelijk om ook aan betaalde service deel te nemen.

LunarCrush geeft je goed geordende en logische informatie die je nergens anders kunt vinden. Alle informatie die ze kunnen vinden wordt opgenomen, verwerkt, en weer uitgespuwd in de vorm van tabellen. Ze doen dit voor cryptomunten, NFT’s en cryptobeurzen. Hiermee wordt de tijd die je in onderzoek steekt verkort, vereenvoudigd en verbeterd.

LunarCrush info

Foto: LunarCrush website

Tabbladen

Op hun website hebben ze ook een ‘Discover’ tabblad. Hier kun je de ‘munt van de dag’ vinden en de top 10 munten van die dag. Een ander tabblad laat zien wie de toonaangevendste influencers zijn voor een cryptomunt of project. Ze hebben ook nog een tabblad met feeds. Bijvoorbeeld voor Twitter, Reddit, Medium of YouTube. Maar je kunt ook een specifieke munt opzoeken. Al deze opties laten je doelgerichter zoeken en geven een beter eindresultaat. Hiermee kun je weer een betere beslissing nemen of een munt de moeite waard is voor je of niet. De afbeelding hieronder laat dit duidelijk zien.

LunarCrush tabbladen

LunarCrush website

Hoe Werkt LunarCrush?

LunarCrush werkt op een vrij eenvoudige manier. Zo zul je moeten beginnen met het aanmaken van een account. Zoals eerder gezegd, dit is gratis. Hierna kun je meteen je account induiken en kun je beginnen met het kraken, verwerken en beoordelen van data.

Verder maakt LunarCrush gebruik van niveaus voor gebruikers. Als je begint, ben je een Noobie, op niveau 1. Daarna wordt vervolgens een novice, enthusiast, pro of master. Bij elk nieuw niveau, krijg je meer gebruiksmogelijkheden op het platform tot je beschikking. Je zult ook het LUNR-token moeten aanschaffen als je verder in deze rangschikking wilt klimmen.

Portfolio Opzetten

Als volgende stap kun je een portfolio opzetten, met de munten die je wilt volgen. Aan de linkerkant van het dashboard scherm zie je een veld met ‘LUNR-token’. Direct onder de naam van de site, LunarCrush. Dit veld kun je bewegen, en als je naar onderen beweegt, zie je ‘add holdings’. Nu kun je de munten toevoegen die je hebt, hoeveel je ervan hebt, en voor welke prijs je ze gekocht hebt. Je ziet dan meteen de huidige waarde van je portfolio. Bovendien krijg je nu 5 punten! Dat is het leuke van dit platform, als je actief bent, wordt je beloont met punten.

In deze korte video krijg je een idee wat je via LunarCrush met NFT-data kunt doen.

Alarm Instellen en Je Sociale Media Toevoegen

Je kunt nu ‘alerts’ of alarmbellen toevoegen. Dit doe je rechts boven op je screen. Hier zie je dan inderdaad een belletje, en daarmee kun je een alarm instellen, in een pop-up scherm. Dit kunnen e-mails, sms-berichten of Telegram boodschappen zijn. Je kunt de aangeboden alarm opties gebruiken of er zelf een in elkaar knutselen. Hiervoor krijg je dan ook weer 5 punten.

Onder je settings, kun je je eigen socialemediakanalen (Discord), wallets (MetaMask en ZilPay) of de Coinbase exchange toevoegen. Ook hier krijg je weer 5 punten voor.

Deze punten kun je dan ook weer omzetten in het LUNR-token. Maak dus vol gebruik van dit GameFi aspect van het platform.

Het Dashboard van LunarCrush

Hier kun je eigenlijk alle informatie vinden die je nodig hebt. De indeling van de tabbladen en de portfolio had ik al eerder uitgelegd. Er zijn echter ook nog andere interessante kenmerken te vinden hier. Ze maken gebruik van onder andere volatiliteit, sociaal volume, de dominantie van BTC en ETH, het spamvolume, en nog diverse andere. Hiermee wordt dan gemeten hoe een munt presteert. Hier hebben ze natuurlijk ook weer gespecialiseerde kenmerken voor, zoals daar zijn;

 • De LunarCrush Galaxy score—Dit zijn de statistieken uit de sociale media die aangeeft hoe een munt presteert.
 • Correlatie score—Hierbij wordt een munt gemeten aan de data die verzameld wordt uit de hele wereld.
 • LunarCrush Altrank—Nu wordt een munt vergeleken met de rest van de cryptowereld.

Machine Learning

Voor al dat verzamelen en kraken van data, wordt gebruikgemaakt van machine learning. Deze algoritmes krijgen dan een speciale training op diverse gebieden. Het is ook een apart geval, de cryptowereld. Zeker als het op het taalgebruik aankomt. Daar worden veel specifieke crypto woorden gebruikt, Zeker in de Engelse voertaal, waar LunarCrush op is gebaseerd. Zoals, hodl, mooning, degen, anon, we, ser, rekt, hash, fork, enz. Verder worden er ook specifieke crypto data gebruikt. Er wordt ook op getraind om een signaal te interpreteren als ‘bullish’ of ‘bearish’.

Hier een korte video over LunarCrush level 4.

Social Engagement

Voor social engagement wordt dan ook weer op een specifieke manier berekend. Er worden 6 elementen gebruikt, bijvoorbeeld

 • Favorites & Likes—hier worden de likes op een post bijgehouden die van persoonlijke accounts moeten komen.
 • Comments & Replies—Hoeveel commentaar krijg een post op een belangrijke zoekterm.
 • Retweets, Quotes & Shares—Hoe vaak een post gedeeld wordt.
 • Followers—Hoeveel volgers een post heeft die belangrijke termen bevat.
 • Gedeelde URLs—Hoe vaak een belangrijke URL gedeeld wordt in een post.
 • Karma—Hoeveel karma punten heeft een post op Reddit.

De Galaxy Score in LunarCrush

Dit is nog een belangrijk onderdeel van LunarCrush. Deze score geeft algemeen rapportcijfer vergeleken met alle informatie die LunarCrush op het internet vindt. Deze score kun je bekijken als je op niveau 2 beland. Het is een combinatie van factoren die een samenhang weergeven van diverse indicatoren. Deze score kan bijvoorbeeld aangeven of een munt bearish of bullish is.

Deze score wordt bepaald door vier factoren.

 1. Price score—Deze wordt van een moving average genomen, en laat een stijgende of dalende koers zien. Dit is puur gebaseerd op marktwaarde.
 2. Social Sentiment—Weergegeven in een percentage van hoe bearish of bullish een munt is. Dit wordt bepaald door online-commentaren over een munt.
 3. Social Impact—Dit geeft een idee van hoe bekend een munt is en hoe groot het marktaandeel is.
 4. Correlation Rank—Een algoritme dat bepaalt hoe de sociale data van een munt zich verhouden tot de prijs/volume.

Dit zijn de belangrijkste factoren. Er zijn nog andere factoren die ook nog een rol spelen. Deze worden dan allemaal op hun eigen manier beoordeeld. Dat zijn de volgende punten.

 • Sociale Impact
 • Sociale Infvloed
 • Correlatie rangschikking
 • Reguleren van sociale spam
 • Evaluatie van de prijs

Wat is LunrFi

LunrFi is een DeFi suite waar je onder andere LUNR kunt staken. Het regelt ook hoe de beloningen in het LUNR-token verdeeld worden. Er worden zo elke dag nieuwe tokens in circulatie gebracht. Deze worden dan gebruikt voor beloningen voor het;

 • Staken
 • Beheer
 • Liquiditeit

Er komen ook tokens vrij voor uitdagingen voor de gemeenschap en er staan nog andere projecten in de planning. Er wordt met 25.000 LUNR per dag begonnen en dit wordt verhoogd tot 50.000 LUNR per dag. Maar dat is pad in september 2026.

Wie zit er in het team van LunarCrush?

Het is een Amerikaans team bij LunarCrush, en ze zitten schijnbaar nog steeds in Californië. Volgens hun firma LinkedIn profiel, werken er 15 mensen, maar dat kunnen er dus ook meer zijn. Hier is de informatie van hun founder en de CEO.

 • Jon Farjo—Co-Founder, Chief Product Officer en Marketeer. Heeft de California State University in Fullerton bezocht en is sinds 2002 in het bedrijfsleven actief. Hij heeft diverse taken als manager gehad.
 • Joe Vezzani—Co-Founder en CEO. Heeft de universiteit van Michigan bezocht. Is sinds 2006 actief in het bedrijfsleven.

Wat is het LUNR-token?

Het LUNR-token is een ZR2-token dat op de Zilliqa blockchain draait. Er is een maximale voorraad van 250 miljoen LUNR. Daarvan zijn er nu 50 miljoen in circulatie. De market cap is $12 miljoen. De verdeling van de tokens kun je beneden op de afbeelding zien. Het ziet er als een redelijk goede verdeling uit, waar het team zeker niet te veel krijgt.

LUNR-token

Ze hebben bovendien een goede regeling over de uitgave van de tokens, die zich over enkele jaren uitsmeert. Hierdoor wordt de kans op een zogenaamde rug pull erg klein.

LUNR uitgave

Wat is de koers van het LUNR-token?

Als je in het LUNR-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het LUNR-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 21 oktober 2021 met een koers van $14.-. Hij heeft een later al zijn voorlopige ATH bereikt met een koers van $18.50. Daarna is de koers gaan zakken en tussen oktober 2021 en juni 2022 is de koers alleen maar omlaaggegaan. Op het moment van schrijven, eind juni 2022 is de koers $0.240480. Dat is een stijging van 5% in 24 uur. De afgelopen week is dit token 48% gestegen, maar over een heel jaar 17% gedaald.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 3000, op plek 3156. Een jong en nieuw project waar nog veel groei inzit. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker als we de fundamenten en toepassingen van het project bekijken. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Op het moment dat LunarCrush iets bekender wordt bij een groter publiek, zal de koers dat ook weerspiegelen. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Hier is nog een korte video over het LUNR-token.

Waar kun je het LUNR-token kopen?

Het LUNR-token is nog niet op Bitvavo en Binance te koop. Er zijn een CEX’en die het aanbieden, zoals Huobi Global, MEXC en de actieve en interessant Gate.io beurs. Op Gate.io zijn bijna alle tokens te vinden en wekelijks worden er nieuwe tokens toegevoegd. Een zeer goed alternatief voor Bitvavo als een token daar niet wordt aangeboden.  Er zijn ook veel liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap of PancakeSwap waar je een LUNR-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het LUNR-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je LUNR-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

We zijn aan het einde van deze rit met LunarCrush. Een interessant project, waarvan ik niet helemaal goed begrijp waarom het project nog niet bekender is bij een groter publiek. Zeker als je bezig bent met crypto, en onderzoek doet naar cryptomunten, is dit een must have voor bij je onderzoek. Aan de andere kant, het project is nog vrij jong en er zit nog flink wat groei in. Het steekt ook goed in elkaar, met een goede tokenomics en een sterk team. Ik kan alleen maar hopen dat LunarCrush nog verder groeit. Mocht je in het LUNR-token willen investeren, doe dan wel eerst goed je eigen onderzoek, ik ben geen financieel adviseur.

Heb je nog vragen over LunarCrush, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!