Cryptocurrency

Fuse Network, Wat Is Dat?

Er komen steeds meer nieuwe crypto projecten bij. Het is zeker niet bij te houden. Af en toe zitten er ook goede projecten tussen. Kleine parels die nog niet ontdekt zijn door het grote publiek. Fuse Network is zo een project. Ze willen financiële transacties en probleemloze betalingen voor iedereen beschikbaar maken. Voor een groot deel van de wereldbevolking is dit helaas nog steeds geen vast gegeven. Fuse wil daar een handje helpen. Ze willen een alternatief betalingssysteem aanbieden. Zonder tussenpersonen of overheden.

Je hebt het vast al door, in deze blog ga ik het over het Fuse Network hebben en het FUSE token. Ik ga je uitleggen wat het Fuse Network precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de FUSE-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het FUSE token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Fuse Network (FUSE)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe FUSE werkt.

Wat Is Fuse Network?

Fuse is in 2019 begonnen. Ze zijn een gedecentraliseerd betalingsplatform. Op een eenvoudige manier willen ze dagelijkse betalingen mogelijk maken, zonder tussenpersonen. Hun pijlen richten ze op ondernemers die hun eigen gemeenschappen kunnen bouwen. Dit wordt in de voorafgaande video uitgelegd. Zo kunnen deze een eigen economische ruimte bouwen en ontwikkelen.

Het team richt zich vooral op het mobiele publiek. Zeker in onderontwikkelde landen en delen van de wereld is dit belangrijk. Hier zijn juist geen goede alternatieven voor banken te vinden. Bovendien hebben hier wel veel mensen al een mobiele telefoon. In sommige delen van de Sahara in Afrika hebben meer mensen bijvoorbeeld toegang tot een mobiel in plaats van drinkwater.

Fuse is gebouwd bovenop Ethereum. Er is een brug naar Ethereum, met als voordeel dat nu alle ERC-20 tokens een weg naar Fuse vinden. Fuse heeft ook zijn eigen stablecoin, de Fuse dollar. Deze zit vast aan de koers van de US-dollar.

Fuse Network Gemeenschappen

De gemeenschappen die je kunt bouwen op Fuse, hebben diverse kenmerken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een eigen token te minten. Deze tokens kun je dan weer delen met je eigen netwerk. Zo zijn er verschillende toepassingen voor Fuse te bedenken. Hier zijn er een paar die al gebruikt worden.

Mystic Valley—Dit is een organisatie die grote evenementen met dans en muziek organiseren. Hier is Bitazza een partner van. Ze zijn op hun beurt weer een opkomende crypto beurs in Azië. Tijdens hun evenementen gebruiken ze de Fuse technologie voor alle betalingen. Denk bijvoorbeeld aan drankjes, eten, of entreekaartjes. Alles speelt zich af binnen een gesloten financieel circuit. Tijdens hun laatste evenement was er voor meer $1.3 miljoen aan transacties.

Kolektivo Labs—Regeneratief economisch project in Curaçao. Dit wordt geleid door toonaangevende DAO-experts van het Ethereum-ecosysteem. Ze gebruiken Fuse om de digitale valuta van het eiland, CuraDAI, rond te sturen. Dit kan dan met een hoge snelheid en lage kosten.

Hoe Werkt Fuse Network?

Fuse Network werkt met drie verschillende componenten.

 1. De Fuse Network blockchain—Dit is de gedecentraliseerde ruggengraat van het Fuse platform en ecosysteem.
 2. De mobiel-gecentreerde open-source technologie-stack—Hier worden de token betalingen mee geregeld. De Fuse Studio backen en de Fuse Wallet maken hier deel van uit. Zo dadelijk meer hierover.
 3. DeFi producten en hulpmiddelen—Deze moeten voor adoptie van het platform zorgen.

Hoogste tijd om de twee belangrijkste onderdelen onder de loep te nemen.

Fuse Studio

Dit is de dApp waar elke gebruiker mee werkt. Deze interface is op Ethereum en Fuse gebouwd. Hiermee kun je dus de gemeenschappen mee opzetten en organiseren. Door smart contracts kun je dan allerlei voorwaarden inbouwen. Belangrijk is dat Fuse op geen enkele manier controle of eigendom heeft over deze data. Op dit moment zijn er al ruim over 2000 Fuse gemeenschappen.

Met de Fuse Studio kun je ook je eigen tokens minten. Bijvoorbeeld voor evenementen, als betalingsmiddel. Maar je kunt ook een nieuwe stablecoin aanmaken. Of bijvoorbeeld een nieuw ERC-20 token. De laatste twee opties hoeven zich niet te beperken tot de eigen gemeenschap.

Verder heeft de Fuse Studio ingebouwde contract opties. Je kunt op deze manier diverse plug-ins maken. Zo zijn er al diverse voorbeelden te vinden waar de gemeenschap met ideeën voor is gekomen.

 • Je gemeenschap beheren. Bijvoorbeeld nieuwe leden toevoegen of admins aanwijzen.
 • De hoogte van de transactiekosten bepalen.
 • White label wallets inpassen.
 • Toegang tot dApp winkels.

De Fuse Studio is toegankelijk via bijvoorbeeld je MetaMask wallet.

Fuse Network, de Studio

Fuse website

Fuse Wallet

De Fuse Studio is gekoppeld aan de Fuse Wallet. Deze wallet zorgt ervoor dat alle transacties op de blockchain terechtkomen. Het is uiteraard ook op Ethereum gebouwd en kan daardoor alle ERC-20 verwerken. Het is makkelijk om je aan te melden en het heeft een snelle verwerkingstijd voor transacties. Deze mobiele app draait op Android en iOS. Wat ook van belang is, is dat deze wallet non-custodial is. Dit betekent dat je met je eigen private keys controle over de wallet hebt. Om de wallet te gebruiken, hoef je echter deze private keys aan niemand te laten zien.

Fuse heeft ook Fuse Cash. Dit is een mobiele wallet voor stablecoins. Je hebt alleen een telefoonnummer nodig om een account aan te maken. Via je credit card of met een bank transfer kun je geld in Fuse Cash storten. Dit wordt dan omgezet in Fuse Dollar, hun stablecoin. Deze zit vast aan de US-dollar koers. Fuse dollar wordt door de USDC stablecoin ondersteund. Voor elke Fuse dollar die ze uitgeven, heeft Fuse ook een USDC.

Het Fuse Network Consensus Mechanisme

Als consensus mechanisme gebruikt Fuse een dPoS module. Dat is delegated Proof-of-Stake. Elke 5 seconden is er een nieuw block, ook als er geen transacties waren. Dit kun je via de Fuse explorer goed volgen. Om node operator te worden, moet je op dit moment minimaal 100,000 FUSE tokens staken. Er kunnen maximaal maar 100 node operators zijn. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn er 61 volgens de Fuse explorer. De validator die een nieuw block goedkeurt krijgt een beloning in nieuw geminte FUSE tokens. Hij krijgt ook alle transactiekosten van de transacties die in het block zijn opgenomen. Omdat het een dPoS mechanisme is, kunnen validators hun validator aandeel verhogen door tokens van delegators te ontvangen. In ruil daarvoor, moeten dan echter wel een deel van hun beloning met de delegators delen.

Er wordt gebruikgemaakt van het Parity’s AuRa (Authority Round) consensusmodel. Dit is onder andere bekend van de xDAI blockchain. Hierbij wisselen validators steeds bij het goedkeuren van nieuwe blocks. Een goedgekeurde block, wordt aan alle validators verstuurd. Als de meerderheid het nieuwe block goedkeurt, wordt het nieuwe block toegevoegd aan de Fuse blockchain. Voor praktische redenen, wordt een transactie als goedgekeurd beschouwd na één validator bevestiging. Op dit moment worden er volgens de Fuse explorer 81 miljoen FUSE gestaakt. Dat is 50% van de tokens in circulatie.

Het Team Achter het Fuse Network

Op hun website staan 20 namen vermeld van teamleden. Dat is een goede zaak, als een project open is over wie er in het team zit.

Mark Smargon is de grote man en is Israëli. Hij is de founder en CEO. Verder heeft hij een achtergrond in web ontwikkeling. Verder heeft hij een ruime ervaring in e-commerce.

Leon Prouger is de CTO en is sinds 2012 aan het programmeren, en vanaf 2018 zit hij in blockchains.

Mikhail Nekrasov is de head developer sinds mei 2021. Zijn ervaring gaat terug tot 2011.

Een relatief klein maar ervaren team dat je makkelijk kunt terugvinden op de Fuse website, met hun LinkedIn profielen.

Fuse Network

Fuse website

Wat is de koers van het FUSE token?

Als je in het FUSE token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het FUSE token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 1 februari 2021 met een koers van $0.08438. In maart ging hij omhoog naar $0.3, zakte toen weer een beetje in kabbelde zo door tot november. Toen ging het opeens snel. Eerst naar $0.6 en op 19 januari 2022 werd de voorlopige ATH bereikt met een koers van $1.9657. Daarna was de koers ook weer gezakt en binnen drie dagen weer terug op $0.8.  De koers bleef dalen met af en toe een kleine opleving. Op het moment van schrijven, juni 2022 is de koers $0.1119.

De market cap is $18 miljoen volgens CoinGecko. Er zijn 162 miljoen van de 335 miljoen FUSE tokens in circulatie. Er zitten dus nog diverse FUSE tokens aan te komen. De TVL (Total Value Locked in DeFi) is $22 miljoen. Wat echter een heel positief teken is, is de market cap / TVL ratio. Die geeft aan of een project ondergewaardeerd is. Een waarde van kleiner dan 1 betekent dat een project ondergewaardeerd is. Fuse heeft een waarde van 0.48.

Bij CoinMarketCap staat hij net onder de top 900 op plek 893. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker als naar de market cap en de MC/TVL waarde kijken. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het FUSE token kopen?

Het FUSE token is nog niet op Bitvavo te koop. Er zijn een paar toonaangevende CEX’en die deze munt wel in de aanbieding hebben. Zoals bijvoorbeeld de actieve en interessant Gate.io beurs. Op Gate.io zijn bijna alle tokens te vinden en wekelijks worden er nieuwe tokens toegevoegd. Een zeer goed alternatief voor Bitvavo als een token daar niet wordt aangeboden. Er zijn ook enkele liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap waar je een FUSE-paartje kunt vinden.

Hoe kun je het FUSE token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je FUSE token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask ,Trust wallet of de Binance Chain wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

De Roadmap van Fuse Network

In januari besprak Mark Smargon de roadmap van het Fuse Network voor 2022. De volgende projecten staan in de planning voor 2022.

Bruggen en on-ramping—Interoperabiliteit met L1 en L2 staat hoog op hun lijst.

FuseX stablecoins—Ze hebben al een Fuse dollar, die dezelfde koers als de US-dollar heeft. Deze is beschikbaar in ruim 180 landen. Ze willen meer stablecoins op de markt zetten, onder andere een Fuse Euro.

E-commerce en NFT’s—Fuse heeft al diverse NFT-marktplaatsen op zijn blockchain sinds 2021. In 2022 gaan ze een grotere nadruk leggen op e-commerce. Dit gaat dan samen met het minten van NFT’s met lage kosten.

DeFi op je mobiel—Hun Voltage Finance app is waar je crypto kunt swappen. Het is een DeFi DEX met yield farming, lenen, en staking.

Schaalbaarheid—Het blockchain vermogen wordt met 100% opgeschaald in 2022. Een onderdeel hiervan is een L2 roll-up.

Dit laat duidelijk zien dat het team niet stilzit. In 2021 werden ook al veel doelen bereikt. In 2022 willen ze nog verder groeien.

Conclusie

We hebben je kennis laten maken met het Fuse Network. Een project dat op dit moment nog een beetje onder de radar vliegt. Het heeft echter wel kans om te groeien en beter bekend te worden bij een groter publiek. Het is ook een uniek project dat je zelf je eigen economie laat opzetten, inclusief je eigen token. Fuse Studio en Fuse Wallet maken dit mogelijk.

Ze bieden een goed gepland en uitgekiend systeem aan, inclusief hun DeFi DEX in de vorm van Volt Finance. Fuse is een project dat ondergewaardeerd is. De kans dat het nog gaat groeien is groot. Een zekerheid is dat echter niet. Daarom, als je wilt investeren in het FUSE token, doe dan eerst goed je eigen onderzoek. Wij geven geen financieel advies.

Heb je nog vragen over het Fuse Network en het FUSE token, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!