Cryptocurrency

Wat is Injective Protocol? Uitleg INJ en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over INJ

Er zijn verschillende plekken waar jij jouw cryptomunten kunt kopen. En er komen steeds meer plekken bij waar dit mogelijk is. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om jouw munten en tokens bij Injective Protocol te kopen. We leggen je in dit artikel uit wat Injective Protocol is, hoe het werkt en waar je het INJ-token kunt kopen. Zie hieronder een korte video over Injective Protocol.

 

Wat is Injective Protocol?

Injective Protocol is een volledig gedecentraliseerde uitwisseling gebouwd op Cosmos. Als je het nog niet wist; onthoud dan dat Cosmos niets minder is dan een van de referentieprotocollen voor interoperabiliteit tussen de verschillende blockchains van het ecosysteem. Cosmos is bijvoorbeeld compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit systeem zorgt voor de overdraagbaarheid van de meest populaire smart contracts in het ecosysteem. 

Maar waarvoor? Nou, gewoon om je in staat te stellen om te communiceren met de meest bekende projecten gebouwd op Ethereum, zonder onderworpen te zijn aan de risico’s van netwerk congestie en de dan waanzinnige kosten!

Gebaseerd op een “Proof of Stake” architectuur, laat het Injective Protocol toe om zowel het niet-custodiale aspect dat de grootste crypto-experten dierbaar is, te combineren met de veiligheid die gewoonlijk verwacht wordt van de referentiebeurzen.

Geen sprake van compromissen met de idealen van decentralisatie, onder het mom van betere prestaties. Met Injective Protocol krijg je gewoon het beste van twee werelden, zonder hier enige problemen mee te hebben.

Iedereen zal kunnen deelnemen. Het doel is niets minder dan een vrije en ongecensureerde markt te creëren waar cryptocurrencies kunnen worden uitgewisseld volgens iemands wensen. Maar waarom niet ook andere vormen van waarde, zoals bijvoorbeeld termijncontracten. Omwille van de prestaties zal Injective Protocol steunen op klassieke blockchains, die stabiliteit en betrouwbaarheid bieden. Ook is er de beroemde market making mogelijk maken, synoniem met een waarschijnlijke liquiditeit die zeer aanzienlijk is!

Binance Labs

Geïncubeerd door Binance Labs, belooft Injective Protocol: zo’n nabijheid met zo’n historische bron van liquiditeit is een droom die uitkomt! Maar dat is niet alles, aangezien de andere belangrijke partners binnen het ecosysteem, maar ook de vooruitzichten die worden geboden door vloeiende handel tussen interoperabele blockchains, het project tot een weddenschap maken om te volgen.

Zoals nu gebruikelijk is, zal het protocol vertrouwen op een utility token om gedecentraliseerd bestuur, staking en diverse beloningen (zoals affiliatie of kortingen op handelskosten) aan te bieden. Het is daarom natuurlijk ook mogelijk om het token op de exchange van Binance te kopen. Verder in dit artikel leggen we je meer uit over de plaatsen waar je deze tokens kunt kopen.

Het zegt veel dat zo’n project wordt ondersteund door Binance, omdat dit aangeeft dat een groot bedrijf met veel aanzien binnen de cryptowereld vertrouwen heeft in de werking van het project. Daarom kan het voor beleggers interessant zijn om in dit project te investeren, omdat de kans groot is dat het project in de toekomst zal gaan slagen. Dit is natuurlijk nog niet helemaal zeker.

Hoe werkt Injective Protocol?

Het Injective Protocol bestaat uit vijf hoofdbestanddelen:

 • Injective blockchain
 • Injective uitwisselingscliënt
 • Injective API-leverancier
 • Injective EVM RPC aanbieder
 • Injective brugcontracten op Ethereum

injective-ecosystem

Injective blockchain

De Injective-blockchain is de ruggengraat van het laag 2-derivatenplatform van Injective en herbergt een volledig gedecentraliseerd orderboek, een coördinator voor de uitvoering van transacties, een EVM-executieomgeving en een bidirectionele tokenbrug naar Ethereum.

De Injective-blockchain ondersteunt de uitvoering van smart contracten via een modulaire implementatie van de Ethereum Virtual Machine (EVM) boven op de Cosmos-SDK (gebaseerd op Ethermint). Door de EVM op Tendermint te implementeren, profiteren gebruikers van een schaalbare en interoperabele Proof-of-Stake-gebaseerde implementatie van Ethereum.

Bij Genesis worden de volgende contracten op de EVM van Injective gebruikt:

 • Injective DEX Contracten: Injective is een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol dat de spothandel en derivaten ondersteunt. Het DEX-protocol is geïmplementeerd via smart contracts (geschreven in Solidity) en wordt ingezet op laag 2 van de EVM-uitvoeringsomgeving van Injective.
 • Injectieve derivatencontracten: een contract dat handelaren in staat stelt om gedecentraliseerde perpetuele swapcontracten en contracts for difference te creëren, aan te gaan en uit te voeren op elke willekeurige markt.
 • 0x V3 Exchange Contracts: contracten die peer-to-peer spothandel mogelijk maken.
 • Injectief coördinatorcontract: contract dat de 0x-coördinatorspecificatie volgt voor beide 0x-spottransacties. Het hoofddoel van de coördinator is te dienen als een liquiditeitsoplossing die een concurrerender prijszetting mogelijk maakt door front-running te voorkomen en handel met veel lagere latentie mogelijk te maken.
 • Staking Contract: Een contract dat een gecomprimeerde representatie bijhoudt van alle validators in de Injective keten en wordt gebruikt om het Injective Derivatives protocol te regelen. Bovendien zal het de storting/opname van ERC-20 cross-chain tokens afhandelen.
 • Injective EVM Bridge Contracts: contracten die de bidirectionele link tussen Ethereum en de Injective-keten beheren.

Het gedecentraliseerde orderboek van Injective is volledig gedecentraliseerd, gebaseerd op 0x waardoor sidechain order relay met on-chain settlement mogelijk is. Het is een gedecentraliseerde implementatie van de traditioneel gecentraliseerde off-chain order relay die door bijna alle gedecentraliseerde blockchains wordt gebruikt.

De nodes van de injectieketen hosten een gedecentraliseerd, censuurbestendig orderboek dat orders voor contante handel en derivaten opslaat en doorstuurt.

De Trade Execution Coordinator van Injective is een gedecentraliseerde coördinatorimplementatie die gebaseerd is op de 0x Coordinator specificatie. Het beschermt front-running transacties en maakt low-latency transacties mogelijk door progressieve rollbacks.

Injective uitwisselingscliënt

Injective biedt een open-source front-end implementatie die iedereen in staat stelt om gemakkelijk deel te nemen aan het gedecentraliseerde uitwisselingsprotocol op een permissie-loze manier. De Injective Client is een grafische gebruikersinterface die gericht is op het grote publiek, maar ook op meer gevorderde gebruikers. 

Relais kunnen de client op een server hosten om gebruikers in staat te stellen met het protocol te interageren. Particulieren kunnen de cliënt ook lokaal uitvoeren om rechtstreeks met het protocol te communiceren. Uiteindelijk zal de exchange-clientinterface ook op IPFS worden geïnstalleerd.

Injective API-aanbieder

Injectieve API-nodes hebben twee doelen: het aanbieden van transactierelaisdiensten en het dienen als gegevenslaag voor het protocol.

Hoewel gebruikers rechtstreeks met de Injective-keten kunnen interageren, is dit voor de meeste gebruikers vervelend. Daartoe bieden API-nodes gebruikers een eenvoudige HTTP-, gRPC- en Websocket-API voor interactie met het protocol. De API-nodes formuleren vervolgens de passende transacties en geven deze door aan de injectieketen.

De Injective Exchange API nodes dienen ook als datalaag voor externe klanten. Injective biedt een gegevens- en analyse-API die compatibel is met haar interface.

Injective EVM RPC aanbieder

De nodes bieden ook de volledige Ethereum JSON-RPC API die verbinding maakt met de EVM van Injective.

Injective brugcontracten op Ethereum

Gebruikers kunnen ERC-20 tokens overzetten van Ethereum via de bi-directionele Injective Token Bridge, die dient als de Ethereum overgangszone voor ERC-20 tokens om over te zetten naar de Injective chain EVM. 

De overgangszone is gebaseerd op Peggy (een Cosmos SDK-toepassing voor het in- en uitschakelen van activa in EVM-gebaseerde POW-ketens) en wordt beveiligd door Proof-of-Stake. ERC-20 tokens kunnen worden overgezet van en naar Ethereum naar de Injective keten via de Injective Bridge.

Het INJ-token

INJ is de native token van het Injective Protocol en wil een aantal rollen vervullen binnen het ecosysteem. In totaal zijn er 5 use cases voor het token in het ecosysteem:

 • Protocol governance: INJ-tokenhouders zullen kunnen stemmen over beslissingen betreffende mogelijke veranderingen en wijzigingen in het protocol.
 • De waarde van dienstenvergoedingen vastleggen: om netwerkdeelnemers te betalen en vervolgens tokens te verbranden om het aanbod te verminderen en de schaarste aan tokens te vergroten.
 • Onderpand voor derivaten: in feite kan het token worden gebruikt als een alternatief voor stablecoins bij het veiligstellen van een derivatentransactie.
 • Prikkels om deel te nemen aan exchanges: dit is te danken aan liquidity mining, d.w.z. door de actoren te belonen die de liquiditeit van het protocol leveren.
 • Proof of Stake: maakt het mogelijk het protocol te beveiligen dankzij de consensusmethode Proof-of-Stake Tendermint.

Het initiële aanbod is vastgesteld op 100 miljoen tokens en het inflatiepercentage is in het begin vastgesteld op 7%. Een gemeenschappelijk streven is immers om dichter bij een inflatiecijfer van 2% te komen.

Waar kan ik INJ kopen?

Wil je het token van Injective Protocol kopen? Dat kan gelukkig op de meeste crypto exchanges. Dit komt doordat Injective Protocol een vrij populaire munt is, en daarom is opgenomen door de meeste crypto exchanges. Wij raden je aan om te kiezen voor Binance. Deze crypto exchange bieden namelijk de beste veiligheid en hoogste liquiditeit. Binnen enkele klikken heb je INJ-tokens in je bezit.

Daarbij zijn dit ook bewezen crypto exchanges wanneer het op veiligheid aankomt. Je kunt hier INJ-tokens kopen zonder jezelf zorgen te hoeven maken om je veiligheid. Er zijn genoeg andere crypto exchanges waar het in het verleden helaas al eens fout is gegaan.

Het is ook mogelijk om INJ te kopen op een gedecentraliseerde exchange, zoals Uniswap of Sushiswap. Zoals we al eerder zeiden, is de kans dat de aankoop fout gaat stukken groter op een DEX. Je moet namelijk veel meer stappen doorlopen, die voor sommige lastig uit te voeren zijn. Daarom kun je het beste kiezen voor Bitvavo.

Hoe kan ik mijn INJ-tokens bewaren?

Wanneer je INJ wilt bewaren in een wallet, kun je dit in de meeste gevallen doen door gebruik te maken van de wallet van de crypto exchange die je gebruikt voor je aankoop. Denk bijvoorbeeld aan de wallet van Binance of Bitvavo. Het is ook mogelijk om INJ te bewaren in een MetaMask-wallet. Omdat de INJ-tokens ERC-20 tokens zijn, kun je ze in vrijwel iedere wallet opslaan. Dit komt doordat Ethereum-projecten de meest voorkomende projecten zijn. Hier hoef je jezelf dus eigenlijk nooit druk om te maken.

Echter is het opslaan van jouw tokens en munten in een software wallet (ook wel hot wallet genoemd) niet de beste en veiligste manier. Dit komt doordat deze wallets te allen tijde verbonden zijn met het internet. Dat betekent dat er altijd een mogelijkheid bestaat dat hackers in de wallet kunnen komen. En dat zou betekenen dat ze ook de kans hebben om jouw INJ-tokens te stelen.

Wil je jouw INJ wel graag op een veilige manier bewaren? Dan kun je beter gebruik maken van een hardware wallet, wat ook wel bekend staat als een cold wallet. Deze wallets zijn namelijk vele malen veiliger dan een hot wallet, doordat deze losgekoppeld kunnen worden van het internet. Het is in feite een USB-stick, die je fysiek kunt bewaren. Door de hardware wallet in een kluis op te bergen, zijn jouw INJ-tokens beveiligd tegen hackers. Je moet er in dat geval natuurlijk wel voor zorgen dat je jouw hardware wallet niet kwijtraakt. Ledger en Trezor zijn de bekendste en meest gebruikte hardware wallets, welke wij je ook van harte kunnen aanbevelen.

De koers van Injective Protocol

De prijs van INJ-tokens fluctueert heel erg. Hierdoor kan het voorkomen dat het op het ene moment slim is om INJ-tokens te kopen, en het juist allesbehalve verstandig is om dat op een ander moment te doen. 

Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar dit project voordat je besluit om hierin te investeren. Zo zou je bijvoorbeeld een fundamentele analyse kunnen uitvoeren, waarbij je vooral kijkt naar het plaatje om het project heen.

Een andere manier is door de prijzen (koers) goed te analyseren. Je kunt dat het beste doen door de live koers goed in de gaten houden, om zo bepaalde patronen te herkennen. Dat kun je doen via onderstaande link, waarna je naar de koers van Injective Protocol op CoinMarketcap gaat:

Belangrijkste voordelen van Injective Protocol

Het ligt voor de hand om te vragen hoe deze nieuwe gedecentraliseerde exchange zich van andere onderscheidt. En vooral, waarom is het een directe concurrent voor elke andere exchange, of die nu gecentraliseerd is of niet?

Dit komt omdat het een project is dat door Binance Labs is geïncubeerd en dus met een grote speler in de DeFi wereld.

Injective Protocol is veel sneller en goedkoper. Het protocol maakt immers deel uit van laag 2 van Cosmos en hoeft dus niet de congestie van andere gedecentraliseerde uitwisselingen op basis van Ethereum te ondersteunen. Bovendien is het de bedoeling dat het protocol vrij is van gaskosten, maar alleen met servicekosten. De interoperabiliteit van Injective protocol maakt het mogelijk de handel op zowel Cosmos en Ethereum ecosystemen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!