Home » Blog » Wat is SingularityNET ? Uitleg AGIX koers en verwachting en alles wat je moet weten over AGIX

Wat is SingularityNET ? Uitleg AGIX koers en verwachting en alles wat je moet weten over AGIX

SingularityNET

Techniek wordt steeds belangrijk voor de wereld waar we vandaag in leven. Zo zie je steeds vaker dat traditionele middelen worden vervangen door technologische hoogstandjes. Kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als AI, is één van deze moderne snufjes. En dat is precies waar het cryptoproject SingularityNET zich mee bezig houdt.

In dit artikel zal ik je uitleg geven over wat SingularityNET is, hoe het werkt en wat het AGIX-token is. Dat doe ik je door te vertellen bij welke exchanges je het token kunt kopen en hoe je het kunt bewaren. Veel leesplezier! Maar bekijk eerst deze video hieronder.

Wat is SingularityNET (AGIX)?

SingularityNET is een volwaardig gedecentraliseerd kunstmatige intelligentie (AI) netwerk met een AI-as-a-Service (AaaS) marktplaats. Het in Nederland gevestigde project heeft tot doel AI verder te ontwikkelen en te implementeren, en is een partnerschap aangegaan met bedrijven zoals Domino’s Pizza. AGI is het cryptovaluta token dat gebruikt wordt door SingularityNET.

AI is een overkoepelende term die wordt gebruikt om een veelheid aan technologische ontwikkelingen te beschrijven, van chatbots tot domotica, deep learning, machine learning, enz. De AI-markt zal tegen 2024 naar verwachting 191 miljard dollar waard zijn, aldus analisten van Market Research Engine.

Ondanks ons algemeen gebrek aan genuanceerd inzicht, nemen de legitieme gebruiksmogelijkheden voor technologieën als AI exponentieel toe. Chatbots, bijvoorbeeld, zullen naar verwachting 85% van de interacties met klantenondersteuning afhandelen, en Juniper Research schatte dat er eind 2018 2,5 miljard spraakassistenten (Alexa, Siri, enz.) in gebruik waren. (Ja, miljarden.)

Natuurlijk heeft AI ook zijn schaduwzijde: Deepfakes winnen terrein na de media. Jordan Peele en Joe Rogan Deepfakes hebben het internet versteld doen staan. Deepfake.org is gesloten, maar revolutionaire software als Deepfake is voor altijd online.

SingularityNET wil deze markt nog steeds versterken, zelfde partnerschap met Deep BrainChain (DBC), een gelijkaardig AI-project op de NEO-blockchain. In 2019 breidde het zijn partnerschappen uit met de Chinese verzekeringsgigant en vermogensbeheerder Ping An en fastfoodgigant Domino’s Pizza, Inc. helpen de activiteiten in Maleisië en Singapore te stroomlijnen.

Deze high-profile samenwerkingen hebben geholpen om het project in de top 100 van cryptocurrency projecten te krijgen. En daar blijft het niet bij; Deze startup lanceerde medio 2019 ook een accelerator genaamd X-Lab Blockchain AI.

Dit op blockchain gebaseerde computerbedrijf is optimistisch, maar het is niet zonder concurrentie, zoals Deep BrainChain en het op EOS gebaseerde Effect_AI (EFX). Daarom zullen we een diepere blik werpen op het project door het AGI-token, SingularityNET’s eigen ERC-20 token, te onderzoeken, evenals zijn prestaties in de crypto-valutamarkt.

Het doel van het platform

SingularityNET wil dit door grote bedrijven beheerste gebied decentraliseren en toegankelijk maken voor een groter aantal mensen. Via het platform zullen ontwikkelaars hun AI-tools kunnen aanbieden en op de markt brengen, en elk lid van de gemeenschap zal er zijn voordeel mee kunnen doen.

Hoe werkt SingularityNET?

Met de API’s van het platform kunnen ontwikkelaars standaard AI-gerelateerde dienstgegevens invoegen in smart contracts.

Met Deepfake als voorbeeld heeft het programma gewoon zoveel mogelijk foto’s nodig die vanuit de grootst mogelijke hoek zijn genomen om het gezicht in een video te veranderen in het gezicht van een andere persoon. In dit geval zouden de beelden in een smart contract worden geladen door een verkoper en zouden de ontwikkelaars van Deepfake kopers zijn die beeldgegevens zoeken om hun proces te verfijnen. Aan de andere kant zou Deepfake dan een verkoper kunnen worden van zijn AI-gestuurde dienst.

Deze open, tweezijdige markt vertrouwt op smart contracts om interacties te vergemakkelijken, en agent nodes op het netwerk creëren een vertrouwensnetwerk om transacties te verifiëren en te verwerken.

Agenten stellen vertrouwen in elkaar op een eenvoudige schaal van 1 tot 0, en de som van deze scores wordt gemiddeld met AGI-token staking en andere factoren om de betrouwbaarheid op grote schaal te bepalen, zelfs met automatisering.

Naarmate het platform zich verder ontwikkelt, hoopt het team een grootschalig, door AI aangedreven netwerk te creëren dat gemakkelijk de meest complexe technische processen aankan. En het meer dan 50 jaar oude team is hooggeplaatst in wat daarvoor nodig is, met bijna een dozijn doctoraten.

CEO en hoofdwetenschapper Ben Goertzel is tevens voorzitter van de OpenCog Foundation en de Artificial Intelligence Society, en hoofdwetenschapper van Hanson Robotics. Dr. David Hanson is Team’S Robotics, en Sophia, een humanoïde robot ontworpen door Hanson Robotics, dient als de humanoïde leider.

Sophia ziet er weliswaar indrukwekkend uit, maar ingenieurs van techreuzen als Facebook doen haar af als een hightech marionet zonder echte kunstmatige intelligentie. Of SingularityNET de volgende stap is in de evolutie van kunstmatige intelligentie of de zoveelste public relations stunt die nergens toe leidt, valt nog te bezien. Zoals het er nu voorstaat, is het bedrijf bezig met het smeden van belangrijke partnerschappen die het project te gelde kunnen maken.

Grote merken als Coca-Cola geven al veel geld uit aan AI omdat ze de potentiële voordelen ervan inzien. Als de partnerschappen met Domino’s en Ping An winstgevend blijken, heeft SingularityNET een mooie toekomst.

Privacy

Hier controleren de gebruikers ook de privacy van de gegevens. Het maakt gebruik van smart contracts om zo toegang te krijgen validatie door ook het verstrekken van grote veiligheid aan.

De uitvoering van het platform gebeurt met zijn AGI-token dat wordt gebruikt om verschillende kunstmatige intelligentie diensten te kunnen kopen. De talrijke kunstmatige intelligentie-agenten zijn in feite knooppunten op SingularityNET die intelligente contracten uitvoeren.

Zij voeren bepaalde AI-taken uit of vragen erom. Zij maken dit vervolgens mogelijk door interactie met diverse andere nodes. Deze smart contracts hebben een API die een informatie-uitwisseling tussen de agenten uitvoert. Dit wordt ook gedaan voor overeenkomsten, reclame, overeenkomsten die het resultaat zijn van onderhandelingen.

Wat is het AGI-token?

SingularityNET heeft een totaal token aanbod van 1.000.000.000 AGI tokens. De hoogste prijs tot nu toe was 1,61 USD op 30 juni 2021. De SingularityNET ICO token sale vond plaats op 22 december 2017 en haalde ongeveer 33 miljoen dollar op in ETH. De tokeninventaris werd in het genesisblok als volgt verdeeld:

  • 500 miljoen – ICO token verkoop
  • 200 miljoen – Beloningspool
  • 180 miljoen – Stichters pools
  • 80 miljoen – Stichting SingularityNET
  • 40 miljoen – Bounties en andere droppings

AGI wordt gebruikt om transacties tot stand te brengen op de SingularityNET marktplaats, waarbij voor goederen en diensten wordt betaald zoals met digitale valuta. Hodlers kunnen stemmen over netwerkbeslissingen, waardoor het een bestuurstoezegging wordt. De beloningspot wordt door het netwerk in stand gehouden om gebruikers aan te moedigen aan het netwerk deel te nemen, hoewel de exacte beloningsmethoden nog moeten worden vastgesteld. De verdeling van de beloningspot wordt over een periode van tien jaar vastgesteld, en wanneer deze is uitgeput, besluit de gemeenschap een nieuwe pot te vormen of zich aan nieuwe methoden aan te passen.

Staking AGI is nodig om een AI-agent te worden, dit zijn de entiteiten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van SingularityNET smart contracts. De tokens worden gebruikt in plaats van de tokens die worden gebruikt door off-chain protocollen om compatibiliteit tussen ketens mogelijk te maken zonder de noodzaak van extra native tokens.

De SingularityNET ICO

Singularity’s project slaagde erin om 36 miljoen dollar op te halen in slechts één minuut tijdens haar ICO (Initial Coin Offering). Het SingularityNET systeem gebruikt zijn eigen virtuele valuta, AGI’s (Artificial General Intelligence). Deze tokens zullen worden gebruikt om gratis en veilige transacties uit te voeren via het Singularity-netwerk.

Hoe kan ik AGIX-tokens kopen?

Het is mogelijk om AGIX-tokens te kopen bij de grote en traditionele crypto exchanges. Echter raden we je aan om dit niet bij een willekeurige exchange te doen. We raden je juist aan om te kiezen voor Bitvavo of Binance, omdat deze exchanges veel veiliger zijn dan andere crypto exchanges. Daarbij bieden ze ook altijd een hoge liquiditeit, waardoor je AGIX-tokens voor de beste prijs kunt kopen en verkopen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een gedecentraliseerde crypto exchange, zoals Uniswap, Sushiswap of Pancakeswap. Echter kleeft er altijd een groot nadeel aan een DEX. En dat is dat je veel stappen moet doorlopen voordat je jouw tokens ook daadwerkelijk in je bezit hebt. Hierdoor is de kans dat het mis gaat, stukken groter dan bij een centrale crypto exchange. Daarom raden we je ook aan om voor Binance of Bitvavo te kiezen.

Hoe kan ik mijn AGIX-tokens bewaren?

Omdat SingularityNET ondertussen een vrij bekend project is, kun je de munten vrijwel overal bewaren. Je kunt je munten makkelijk en snel bewaren in de hot wallet van jouw crypto exchange. Echter is dit niet altijd de beste en veiligste keuze. Het is namelijk veel verstandiger om jouw AGIX-tokens te bewaren in een cold wallet, ook wel een hardware wallet genoemd.

Een hardware wallet is een USB-stick waar je cryptomunten kunt opslaan. Doordat je een hardware wallet kunt loskoppelen van het internet, is het veel veiliger dan een hot wallet. Wanneer de wallet namelijk niet is aangesloten op een apparaat, is er ook geen internetverbinding mogelijk met de wallet. Hierdoor is het dus voor hackers onmogelijk om toegang te krijgen tot de hardware wallet. Natuurlijk moet je de hardware wallet vervolgens thuis wel goed bewaren. Wanneer je deze kwijt bent, ben je ook alle tokens en munten die je hierop hebt opgeslagen kwijt.

De koers en verwachtingen van SingularityNET (AGIX)

Voor de handelaar of belegger lijkt de SingularityNET gedreven te worden door een zeer ambitieus project. Een project dat uiteindelijk een echte plaats onder de zon zou kunnen veroveren in de ultra-competitieve wereld van crypto’s.

In termen van prijs, is het AGIX-token al bijna een jaar aan een gestage opmars bezig. Hoewel het veel meer afgemeten was in de eerste maanden. Begin 2021 steeg de prijs van AGIX om de grens van $0,52 te bereiken. Na deze piek in april daalde het token weer.

Het token heeft dus gebruik gemaakt van de bull-run in 2021. Op dit moment is het veel minder waard dan de waarde die het had toen het token uitkwam in 2018. Op dat moment was het namelijk meer dan 1 dollar waard. Het is de vraag of AGIX in de toekomst nog naar deze waarde gaat stijgen.

Vandaag (juni 2021) wordt een AGIX-token verhandeld voor ongeveer $0,1645 op de verschillende crypto exchanges. Wil je de koers van AGIX live volgen? Dan kun je het beste gebruik maken van CoinMarketcap:

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie staat ook wel bekend als machine learning. Het betekent dat een machine een bepaalde vorm van intelligentie krijgt, omdat het kan leren. Doordat de software speciale algoritmes bevat, kan het leren van de fouten die het in het verleden heeft gemaakt. Dit doet de software door zijn acties en de fouten daarvan op te slaan, zodat het dezelfde actie niet nogmaals uitvoert.

AI wordt steeds vaker gebruikt. Zo zijn er tegenwoordig robots die steeds slimmer worden omdat ze met kunstmatige intelligentie worden geprogrammeerd. Het voordeel hiervan is dat het weinig onderhoud vergt om zulke machines up te daten. Dit doen ze namelijk zelf al.

Toch is er ook veel kritiek tegen AI. Zo zijn er mensen die bang zijn dat het te ver kan gaan en machines uiteindelijk intelligenter dan mensen worden. Volgens hen kan het in dat geval verkeerd uitpakken, waarbij machines de macht over de mensheid zouden kunnen overnemen. Elon Musk is bijvoorbeeld iemand die hierin gelooft. 

Conclusie

SingularityNET is een ambitieuze blockchain-gerichte AI-marktplaats die is opgezet door het team van Hanson Robotics, verantwoordelijk voor de humanoïde robot Sophia. Het project is momenteel in bèta en is al bezig partnerschappen te smeden met grote bedrijven. Het project draait momenteel op de Ethereum-blockchain, maar de interoperabiliteit kan worden aangepast aan andere platforms, zelfs het eigen platform.

AGI is het cryptovaluta token dat wordt gebruikt door het SingularityNET platform. Tokens kunnen worden gekoppeld voor stemrecht en agent worden of worden uitgegeven aan goederen en diensten op het platform. De SingularityNET Foundation streeft ernaar samenwerkingsverbanden aan te gaan met bedrijven en AI-onderzoek te bevorderen.

Als het gebruik kan blijven maken van technologie en marketing buzz, zou het bedrijf wel eens succes kunnen hebben. Zelfs de meest veelbelovende projecten kunnen gemist worden, en er ligt een lange weg voor ons. Maar SingularityNET heeft tot nu toe veel bereikt in een korte tijd.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven