Home » Blog » UBIX.Network, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over UBX

UBIX.Network, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over UBX

ubix

Bij het ontwerp van een ecosysteem worden ontwikkelaars vaker beperkt door de keuzes die we maken. Maar dankzij UBIX.Network moeten zij niet langer keuzes maken, maar zijn de mogelijkheden oneindeloos dankzij de hybride blockchainstructuur. Ontwikkelaars kunnen blockchains op maat ontwerpen en deze feilloos laten communiceren met andere blockchains in het netwerk. Gedecentraliseerde applicaties (dApps) worden naadloos geïntegreerd wat de weg opent naar een digitaal universum dat aantrekkelijk is voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. Daarnaast hebben ze hun eigen integraties zoals een exchange, een supper-applicatie genaamd Ubikiri en een eigen crypto bridge.

Wat is UBIX.Network (UBX)?

UBIX.Network noemt zichzelf een ‘digitaal universum met eindeloze mogelijkheden’. Dit is een groot statement dat ze meteen maken, en dit willen ze dan ook bereiken. UBIX is een hybride DAG/blockchain die verschillende soorten blockchains en consensusalgoritmen integreert in één peer-to-peer netwerk. Gebruikers kunnen dus hun eigen blockchain ontwerpen in het netwerk.

Het netwerk is een open ecosysteem dat is ontworpen om verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps) te integreren tot één samenhangend netwerk. Om dit te realiseren, maken ze gebruik van onder andere een DAG-structuur en een Ubikiri-superapplicatie om transacties van onder andere gegevens en data te optimaliseren via een interne API.

Door zijn flexibiliteit wordt UBIX Network gezien als geschikt voor zowel particulieren, kleine bedrijven en zelfs multinationals en overheden. Alle blockchains die op het netwerk zijn ontworpen, bevinden zich in hetzelfde ecosysteem, in hetzelfde netwerk. Dit betekent dat ze elk integreren zonder het gebruik van een gateway, wat zorgt voor een volledige decentralisatie.

Gebruikes van het netwerk kunnen door middel van eigen ontworpen blockchains dus verschillende processen bewerkstelligen, maar ook kunnen ze dit gebruiken voor prive aangelegenheden.

DAG-structuur crypto

Wat is een DAG?

DAG staat voor Directed Acyclic Graph en wijst op een alternatieve manier om data vast te leggen op de blockchain. Bij een blockchain wordt informatie vastgelegd aan de hand van blokken, die lineair worden opgebouwd in het netwerk. Elke transactie moet worden gevalideerd, waarna deze wordt opgenomen in een blok. Deze reeks verschillende blokken, bestaande uit tal van data, vormen de lineaire blockchain zoals we die kennen.

Een DAG is een netwerk van individuele transacties die rechtstreeks gelinkt zijn met verschillende andere transacties. Deze structuur kan men ook vergelijken met een boom, waarbij elke transactie zich uitbreidt met nieuwe informatie en data. Op haar beurt breidt die ook weer uit enzovoort. Bij deze structuur zijn de mogelijkheden eindeloos en kan deze structuur steeds verschillen. Een vereenvoudig voorbeeld zie je in bovenstaande illustratie.

Schaalbaarheid

Bij een DAG kunnen er meerdere structuren ontstaan die elk een andere taak hebben in het ecosysteem. Een ander voordeel van een DAG-structuur is dat deze een hoog volume van transacties kan verwerken, wat direct zorgt voor schaalbaarheid van een protocol. Bij een blockchainstructuur kunnen miners slechts één blok tegelijk valideren. Nieuwe transacties kunnen dus pas gevalideerd worden wanneer de vorige is voltooid.

Voorbeeld: je hebt een databank met sales vanuit een willekeurige onderneming die wereldwijd handelt. Je wil hierbij een overzicht van alle sales per land, uitgedrukt in euro. Hierbij zou je met een DAG-structuur alle gegevens kunnen importeren, om vervolgens deze te scheiden of filteren op basis van verschillende criteria zoals valuta, land en zelfs per product.

Hybride DAG

In de blockchaintechnologie wordt er een onderscheid gemaakt tussen publieke en openbare blockchains. In openbare blockchains kan iedereen de broncode raadplegen, lezen en zelfs meeschrijven om deze te optimaliseren. In een privé-blockchain heeft slechts één partij toegang om deze te lezen en zelfs te schrijven. De nodes, of validators in het netwerk zijn hierbij geperkt waardoor er sneller gevalideerd kan worden. Publieke blockchains hebben vaker te kampen met schaalbaarheid omwille van dit probleem. Dit verschil wordt overgenomen in de huidige structuur van een DAG. Netwerken kunnen dus zowel privaat als publiek zijn, met elk de keuze of ze een Proof of Stake (PoS)-consensus willen of een Proof-of-Work (PoW).

Ubikiri

Ubikiri ontleent zijn naam uit het Japanse woord yubikiri, wat zoveel betekent als ‘pinky swear’. Deze super applicatie is het kloppend hart van het ecosysteem. Ubikiri bestaat maar liefst uit een online wallet, een sociaal netwerk, een exchange, een bridge en veel meer. Het doel van Ubikiri is om een universeel en wereldwijd platform te zijn voor alle juridische overeenkomsten. Dit doen ze door hun Distributed Ledger Technology (DLT). Denk hierbij aan contracten, overdrachten van licenties, algemene betalingen en ook overdracht van informatie. Dankzij de integratie van SilentNotary wordt een bepaalde transactie of actie, meteen een juridisch bewijs. Hierdoor wordt vervalsing ook meteen uitgesloten.

Ubikiri Dashboard

Het platform is ontwikkeld om gebruikers al deze opties te bieden in één gebruiksvriendelijke interface van Ubikiri. Zelf maakt CFO en co-founder Aleksey Petrov de vergelijking met Facebook, het grootste socialmediaplatform ter wereld. Facebook is desondanks niet in staat om juridische verbintenissen aan te gaan. Ubikiri zegt dat noch Facebook, noch LinkedIn geschikt zijn om business relaties op te bouwen en business communicatie mogelijk te maken. Ubikiri is dé oplossing volgens het team.

Ze gebruiken de blockchain en DAG-structuur om deze communicatie vast te leggen op de blockchain. Het is gedecentraliseerd en elke transactie gaat gepaard met een timestamp die onveranderlijk is. Op deze manier willen ze een online platform creëren dat juridische interacties realiseert tussen individuen, bedrijven en zelfs overheden. Via de applicatie kan je in enkele seconde meer informatie raadplegen over een bepaald persoon, alvorens je zaken met hen doet.

SilentNotary

SilentNotary is een gedecentraliseerd notarieel platform met tal van functionaliteiten. De ultieme user-interface, volgens het team zelf.  Het bedrijf valideert de waarachtigheid van bestaande diensten en zet deze vervolgens om in juridisch bewijsmateriaal, waarbij er geen mogelijkheid is tot vervalsing.

Een voorbeeld dat ze zelf aangeven is het copyright van een website. Iedereen heeft toegang tot het internet en webteksten worden erg vaak overgenomen. Wanneer er een geschil ontstaat over wie nu de rechtmatige eigenaar is van het stuk content dat hij of zij heeft geschreven, is het vaak lastig te achterhalen omdat deze informatie nergens staat opgeslagen. Dit is tevens van toepassing voor foto’s en video’s die zonder toestemming worden gedownload, verstuurd en hergebruikt via andere kanalen.

Dankzij de blockchaintechnologie wordt deze informatie verwerkt en opgeslagen op de blockchain. SilentNotary wil dit allemaal mogelijk maken en registreren op hun centraal platform. Daarnaast kunnen nieuwe zakelijke contacten onderzoek doen naar de achtergrond van iemand, op basis van eerdere prestaties. Zo kan je dus ook nooit liegen over je ervaringen of eigendomsbewijzen.

SilentNotary

Distributed Ledger Technology

DLT, beter bekend als Distributed Ledger Technology is een technologie dat gebruik maakt van verschillende systemen en grootboeken. Transacties worden gedaan en vervolgens opgeslagen op een ledger. Deze systemen staan vervolgens allemaal met elkaar in verbinding en werken dus ook samen om meer data te analyseren en op te slaan. Als je zelf crypto hebt, ben je in feite ook onderdeel van een netwerk dat deel uitmaakt van dit groter geheel. Verschillende projecten maken al gebruik van de DLT-technologie, maar volgens Ubikiri komen zij vaak niet verder dan een eenvoudige interface waarbij ze toegang hebben tot een native wallet.

UBIX.Exchange

UBIX Network is veel meer dan een hybride ecosysteem waar iedereen een blockchain kan ontwerpen. Ze hebben zelfs besloten om hun eigen exchange te lanceren. UBIX Exchange is live waar jij actief kan gaan handelen. Tot op heden is deze exchange nog heel erg klein en is het enkel mogelijk om te handelen in volgende tradingpairs:

  • UBX – ETH
  • UBSN – ETH
  • UBXM – UBX
  • UBX – USDT

Het is nog een zeer jonge ontwikkeling van het team en er is dan ook nog niet veel liquiditeit op het platform op het moment van schrijven. Dit laatste is altijd wel een belangrijke factoren alvorens je besluit om op een bepaalde exchange te gaan handelen. Met de ontwikkeling van UBIX.Exchange wil het team een ecosysteem creëren waarbij gebruikers kunnen genieten van alle functionaliteiten die crypto te bieden heeft. Of deze exchange succesvol wordt, zal de toekomst moeten uitwijzen.

UBIX Gratis airdrops

UBIX wil gebruikers stimuleren om gebruik te maken van het netwerk. Dit doen ze door UBX-holders te belonen aan de hand van airdrops. Gebruikers die meer dan één miljoen tokens staken op het platform, krijgen elke dag 0.10% aan UBX-tokens via airdrops. Dit percentage is reeds gedaald, maar is nog steeds een heel mooi return on investment. Deze airdrop blijft bestaan tot alle coins in circulatie zijn. Na maar liefst 20 jaar, zou het liquiditeit fonds gereduceerd worden tot 30%. Op moment van schrijven moet je dus voor minimaal 430 dollar aan UBX-tokens staken via het platform, om kans te maken op deze gratis airdrops.

UBX Bridge

Het ecosysteem van UBIX heeft ook een eigen bridge gelanceerd. Hierbij kunnen gebruikers hun tokens bridgen tussen het netwerk van Ethereum en het netwerk van de Binance Smart Chain. Vrij verkeer is dus mogelijk tussen ERC20-tokens en BEP20-tokens. Ondanks dat deze bridge al live is op hun website, lopen ze nog tegen veel kinderziektes aan. De vraag is dan ook of ze hun functionaliteit gaan uitbreiden naar andere netwerken of zich gaan focussen op de Binance Smart Chain. Er zijn ook steeds meer bridges beschikbaar die meerdere netwerken integreren.

Tokenomics UBIX ($UBX)

UBIX.Network heeft een maximale voorraad van 1 biljoen UBX-tokens. Hiervan zijn op het moment van schrijven grofweg 38,5 miljard van in circulatie. Denk hierbij aan de minimumvereiste van 1 miljoen UBX-tokens om te kunnen staken in ruil voor de gratis airdrops. Maar je kan uiteraard ook UBX-tokens verhandelen, op bijvoorbeeld KuCoin en UniSwap. Merk op dat op UniSwap enkel mogelijk is met traindingpair WETH/UBX.

Het netwerk maakt gebruik van Proof-of-Stake (POS) en mining is dus niet mogelijk. Alle masternodes worden beloond op basis van de transactiekosten. Deze worden uitgekeerd in het native token van het netwerk. 10% van al deze opbrengsten gaat rechtstreeks naar het team voor de verdere ontwikkelingen van het ecosysteem.

Roadmap

Bovenaan hun roadmap stond de branding van hun website. Daar zijn ze reeds mee klaar. Ik geloof dat ze nog de laatste hand leggen aan de laatste links en doorverwijzingen intern. Maar een ander belangrijk punt op hun roadmap is de Binance Smartchain Integration. Dankzij de brug van ERC20-tokens naar BEP20-tokens en vice versa, kunnen tokens op beide blockchains gebruikt en geswapt worden.

UBIX.Exchange

  • Mobiele applicatie
  • Tweestapsverificatie (2FA)
  • Fiat gateway-integratie
  • Vernieuwen dashboard

UBIX.Network

  • Testen van nieuwe geïntegreerde blockchains op basis van Proof-of-Work (PoW)
  • Uitbreiding van sharding
  • Smart contracts vrij advies kunnen laten geven tussen verschillende blockchains (cross-consillum)
  • Integratie waarin het ecosysteem zichzelf gezond houdt, door het automatisch verwijderen van inactieve of foutieve nodes en inactieve blockchains.

Team

Het team heeft met 17 personen maar liefst 4 jaar gewerkt aan de lancering van UBIX.Network. Verschillende expertises hebben hier dagelijks aan gewerkt, tot het ecosysteem dat we momenteel kennen. Nog steeds is het een zeer jong project, maar de grootste groei hebben we te denken aan CEO Max Breus en CFO Aleksey Petrov.

UBX Team

Max Breus

Max Breus is co-founder en CEO van UBIX.Network sinds het ontstaan bijna 4 jaar geleden. Opmerkelijk is dat volgens zijn LinkedIn al sinds januari 2017, zo’n 1,5 jaar voor de lancering van UBX ook al co-founder was van SilentNotary. Max behaalde zijn bachelor in applied physics & math aan de Moscow Institute of Physics and Technology. Hiermee toont hij aan dat hij voldoende kennis in huis heeft. Jaren later, besloot hij een bijkomende studie te doen, namelijk Rechten. Hij stuurde af aan de Moscow State Academy.

Aleksey Petrov

Aleksey, co-founder en CFO, en Max hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie. Ook Aleksey is afgestudeerd aan de Moscow Institute of Physics and Technologie in 2003. Beide mannen hebben zich verdiept in de wereld van technologie en blockchain om vervolgens al hun kennis en ervaring te gebruiken om UBIX.Network te lanceren. Het zal je niet verbazen dat ook Aleksey co-founder is van SilentNotary.

Koers Ubix.Network

Conclusie

UBIX.Network stelt ontwikkelaars in staat om allen hun eigen hybride blockchain te creëren, dat volledig wordt geïntegreerd in een peer-to-peer network. Dit betekent zonder gateways. Een voordeel hiervan is dat alle gedecentraliseerde applicaties (dApps) gebouwd op deze blockchains, feilloos moet elkaar geïntegreerd kunnen worden. Gebruikers én ontwikkelaars hebben voldoende aan één centrale omgeving. Deze individuele applicaties worden vervolgens geïntegreerd in Ubikiri, de superapplicatie, waardoor eindgebruikers alle mogelijke beschikbare diensten kunnen gebruiken.

UBIX heeft ondanks de ambitieuze plannen nog een lange weg te gaan. Op moment van schrijven heeft het netwerk een marktkapitalisatie van 16 miljoen en is er potentieel om te groeien. Deze groei kan enkel gebeuren wanneer ze zichzelf steeds blijven verbeteren en bijvoorbeeld partners aan zich gaan binden. Een lage marktkapitalisatie is geen indicatie voor een groeimarge. Doe daarom ook altijd goed je eigen onderzoek alvorens je investeert.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven