Cryptocurrency, Nieuws

Wat is Ontology? Uitleg ONT, Koers en verwachting en alles wat je moet weten over Ontology/ONT Token

Vandaag staat de teller alweer op 10 coin reviews in 10 dagen, we gaan lekker zo! Dus waar gaan we het vandaag over hebben!? Het is duidelijk, namelijk Ontology! Dus wat is Ontology? Hoe werkt het? En hoe werkt de infrastructuur van Ontology? Alle antwoorden zul je vinden en meer in dit korte en krachtige artikel. Dus zet je koffie klaar en laten we beginnen!

Wat is Ontology?

Heb je je wel eens afgevraagd hoe “vertrouwen” er in een digitale wereld uit zou zien? Of hoe “vertrouwen” digitaal afgebeeld zou worden? Ontology is de infrastructuur voor het woord “vertrouwen”, in de digitale wereld.

Ontology is als project opgericht om invulling te geven aan dit woord wat zo veel voor zo veel mensen betekent. Zonder vertrouwen ben je namelijk nergens. Bestel je een product? Dan wil je erop vertrouwen dat je het product ook daadwerkelijk ontvangt.

Verkoop je als verkopende partij een product? Dan wil je erop vertrouwen dat je ook daadwerkelijk een betaling krijgt voor het product wat je verkoopt. Over en weer wil je dat mensen of partijen zich aan gemaakte afspraken houden. Want dat geeft vertrouwen.

ONTOLOGY snapt dat en heeft zich als doel gesteld om vertrouwen te digitaliseren. Daarmee bout het bedrijf voort op het hele concept achter Bitcoin en de oprichting van blockchain.

ONTOLOGY Video

Uiteraard schrijven we alles even rustig voor je uit. Maar anderen leren liever vanaf een video. Hierbij dan ook een korte introductievideo van 6 en halve minuut die je alle basics rondom ONTOLOGY laat zien. Specifiek gaat de video in op de Ontology Coin (ONT).

ONTOLOGY koers

Uitleg ONTOLOGY

Zoals gezegd draait alles rondom ONTOLOGY om vertrouwen. Vertrouwen draait ook om een gevoel van veiligheid. Iedereen die met crypto bezig is, weet dat veiligheid en vertrouwen twee enorm belangrijke aspecten zijn die hand in hand met elkaar gaan. Er wordt dan met de hedendaagse techniek ook ontzettend veel gedaan op het gebied van veiligheid.

Zeker wanneer je gebruik maakt van een bepaald platform, ga je er een soort van vanuit dat het wel goed zit met de veiligheid. Daar vertrouw je op. Wanneer je bijvoorbeeld inlogt op jouw eigen online bankomgeving, vertrouw je erop dat de inloggegevens en codes die aan jou verstrekt zijn ook alleen bij jou bekend zijn. En dat hier veilig mee omgesprongen wordt. Dat vertrouwen moet aanzienlijk zijn, want het gaat immers om al jouw geld.

Toch wordt dat vertrouwen wel eens beschaamd. Soms omdat wij zelf een fout maken, maar ook wanneer een bedrijf een fout maakt. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin alle gegevens van 60 miljoen Uber-klanten werd gestolen. In hetzelfde jaar werden maar liefst van 2 miljoen klanten de gegevens van een Nederlandse energieleverancier gestolen. Het vertrouwen wat wij in deze partijen hadden, nam stevig af nadat bleek dat er toch niet voor onze gegevens werd gezorgd, terwijl wij dat vertrouwen daarvoor wel hadden.

ONTOLOGY streeft naar een platform waarin dat vertrouwen eigenlijk overbodig is geworden, omdat het vanzelfsprekend is. Dit doen ze door verschillende platforms te integreren binnen hun huidige eco-systeem, zodat je als eindgebruiker alleen nog maar gebruik hoeft te maken van het veilige ONTOLOGY-platform en daardoor dus niet langer afhankelijk bent van de beveiliging van alle platformen van derden. Kort gezegd: Je hebt alleen nog maar te maken met de veiligheid van het ONTOLOGY-platform. De rest gaat vanzelf.

Ontology-network

ID-verificatie met ONTOLOGY

Eén van de slimste eigenschappen van ONTOLOGY is hun ID-verificatie. Elk mens heeft namelijk verschillende unieke kenmerken die ervoor zorgen dat we als unieke identiteit beschouwd kunnen worden. Denk aan een soort van digitaal DNA. Om nu elke keer een DNA-test af te nemen van een persoon die in wil loggen dat gaat wat ver, dus in plaats daarvan maakt ONTOLOGY een digitaal profiel van mensen.

Waar je vandaag de dag op heel veel verschillende plekken verschillende stukjes data hebt staan, wil ONTOLOGY dat graag combineren om zo een digitaal profiel vast te stellen. Daarmee weten ze altijd of degene die in wil loggen ook daadwerkelijk de persoon zelf is.

Denk bijvoorbeeld aan je lengte, de kleur van je ogen, je gewicht, welke auto er op je naam staat, wat je bloedgroep is, de opleiding die je gedaan hebt, et cetera. Door deze gegevens te combineren is het voor fraudeurs veel lastiger om in te breken omdat ze over al deze gegevens moeten beschikken, in plaats van slechts 1 of 2.  Zie hieronder een klein voorbeeld hoe het ongeveer werkt

ONT-ID

ONTOLOGY en Auteursrecht

Vanuit dezelfde gedachtengang wil ONTOLOGY ook bijdragen aan de bescherming van auteursrecht. Natuurlijk verwacht je dat wanneer je content plaatst of schrijft, zoals dit stuk, dat mensen dat niet klakkeloos kopiëren. ONTOLOGY wil ervoor zorgen dat met dezelfde technologie als de ID-verificatie altijd duidelijk is van wie content afkomstig is. Zie het als een digitale handtekening voor content. Je kunt zo dus altijd achterhalen wie er de auteur en rechtmatige eigenaar is van een stuk content, of dat nu een afbeelding of een stuk tekst betreft.

ONTOLOGY DRS-systeem

Het DRS-systeem van ONTOLOGY helpt bedrijven om een selectieproces aanzienlijk te verkorten. Het DRS-systeem staat feitelijk voor het ‘Distributed Reputation System’. Feitelijk dus een manier om de reputatie van een rechtspersoon te controleren.

Stel even dat je een kredietaanvraag wilt doen. Je moet vervolgens talloze gegevens invullen en zult beoordeeld worden op basis van de gegevens die je invult. Natuurlijk doe je dit op een correcte wijze, maar wanneer hiermee gefraudeerd wordt, kunnen de gevolgen voor beide partijen aanzienlijk zijn.

Met het DRS-systeem van ONTOLOGY kunnen alle ingevulde gegevens binnen de kortste keren gecontroleerd worden. Of sterker nog: hoeven ze niet eens meer ingevuld te worden. Dit scheelt iedereen veel tijd en daarmee worden fouten of fraude voorkomen.

ONT Coin

Toen ONTOLOGY toen 2017 werd opgericht door het bedrijf OnChain. Dit is hetzelfde bedrijf wat ook de token NEO heeft verzonnen. Beide platforms werken nauw samen en qua technologie lijkt de ONT coin dan ook op die van NEO token.

Op het NEO-platform bestaat enerzijds de token NEO en anderzijds de token GAS. GAS wordt gebruikt om te betalen op het NEO-netwerk. Dezelfde constructie bestaat ook op het ONT-netwerk. Enerzijds bestaat de ONT-coin en anderzijds heb je de ONG-token (Ontology GAS) waarmee men transacties op het netwerk kan betalen.

ONTOLOGY wallet

Wil je je ONTOLOGY niet gebruiken om te verhandelen, of sla je ze liever veilig op? Dan kun je het beste een ONTOLOGY wallet gebruiken.  Je kunt qua ONTOLOGY wallet doorgaans twee verschillende kanten op. Of je kiest voor een externe software of je kiest voor een hardware wallet. Een hardware wallet is altijd de veiligste ONTOLOGY wallet om je ONTOLOGY tokens in op te slaan. Een populaire hardware wallet is de Ledger Nano.

Ga je liever voor een software wallet? Dan heeft ONTOLOGY een ONTO of OWALLET in het leven geroepen. Hierop kun je moeiteloos je ONT tokens bewaren en heb je ze altijd bij de hand.

De minst veilige optie is om je ONTOLOGY tokens op de exchange te laten staan. Zodra je ONT tokens op een exchange staan, loop je het risico dat de exchange gehackt wordt of dat er door een DDOS-aanval over bevriezing vanuit een federaal onderzoek, je tijdelijk of definitief niet meer bij je ONT coins kunt. Mocht je je ONTOLOGY tokens toch koste wat kost op een betrouwbare exchange willen parkeren? Kies dan voor de cryptocurrency-exchange Binance.

ONTOLOGY kopen

Wil je ONTOLOGY kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. ONTOLOGY kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten. Let op dat de koers van Ontology erg volatiel kunnen zijn.

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je ONTOLOGY coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je ONTOLOGY token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening.

ONTOLOGY kopen? Koop ze direct op Bitvavo!

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *