Home » Blog » Wat is IOTA? Uitleg MIOTA, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over IOTA/MIOTA token

Wat is IOTA? Uitleg MIOTA, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over IOTA/MIOTA token

IOTA! Één van de blockchain die ook wel de Ethereum killer wordt genoemd. Waarom? Omdat IOTA naast smart contract ook gebruik maakt van een eigen protocol bovenop de blockchain. En deze protocol zorgt voor een revolutionaire combinatie. Het wordt ook wel de nieuwe generatie blockchain genoemd door ontwikkelaars. Ben je benieuwd naar wat IOTA allemaal inhoudt? Laten we dan maar snel induiken in dit artikel. Veel leesplezier en ik hoop dat je na het lezen weer een stuk wijzer bent geworden over IOTA.

Wat is IOTA

IOTA  is een cryptocurrency die is gebouwd op het Tangle protocol netwerk en kan worden gebruikt op een IoT ecosysteem. In tegenstelling tot Bitcoin die gebruik maakt van de Blockchain werkt de technologie van IOTA heel anders. De technologie die IOTA gebruikt namelijk (Het Tangle) is ontworpen om een veilig en decentraal, financieel ecosysteem te creëren voor het Internet of Things. De Tangle is een pseudoniem voor Directed Acyclic Graph: Een decentraal netwerk die oneindig schaalbaar is en gebruik maakt van een andere vorm van encryptie.Het Tangle van IOTA richt zich namelijk op 2 belangrijke kenmerken. Namelijk de schaalbaarheid en de transactiekosten. Zie hieronder een foto van de Tangle protocol

tangle-iota

IOTA netwerk maakt gebruik van super snelle computers (Ook wel bekend als Masternodes) die ervoor zorgen dan het uitvoeren van financïele transacties soepel verlopen. Naast data integriteit zijn ook veiligheid, kosten, schaalbaarheid één van de belangrijke factoren voor het succes van de IOT netwerk. Aan deze belangrijke factoren kan IOTA voldoen dankzij de Tangle protocol die op de blockchain geinplenteerd is.

Verschil Tangle Protocol vs Blockchain

Het protocol van de blockchain heeft als eigenschap dat er geen centrale authoriteit en dat de opgenomen data onuitwisbaar is. Ook speelt de capaciteit van de blockchain een negatieve rol omdat deze doorgaans beperkt is.

Voor het bevestigen oftewel veriferen van een block ontvang de miner een aandeel voor het delven. Maar zonder deze vergoeding zouden transacties niet bevestigd worden en wordt deze ook niet toegevoegd in de “blockchain”.

In de blockchain wereld is mining qua nano-microbetalingen niet altijd rendabel. Maar op de Tangle protocol, grootste technologie achter IOTA is dit echter niet het geval.

De Tangle protocol doet niet aan mining, er is dus geen blocks, geen moeilijkheidsgraad en ook dus geen transactiekosten.

De schaalbaarheid van IOTA

IOTA-schaalbaarheid

Het bevestigen van een transactie van IOTA vereist erg weinig rekenkracht dankzij de Tangle, waardoor transacties via je smartphone of moderne computers makkelijk te realiseren is.

Alle apparaten die deelneemt aan de IOTA blockchain creërt automatisch een node op de IOTA tangle protocol. Voor iedere betaling of transactie die je per node verstuurt, moet de node 2 andere uitgaande transactie bevestigen. Op deze manier is er altijd dubbel zoveel capaciteit beschikbaar om alle transactie te bevestigen en wordt het netwerk sneller.

IOTA Koers en verwachting


In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de IOTA koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor IOTA voor 2020 schommelt rond de $0,21 en de $0,32

De IOTA voorspelling voor 2021 varieert rond de $0,43 en de $0,67. De koers voorspelling voor de IOTA koers voor 2025 voorspellen wij boven de $1,00. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspelling is, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in IOTA wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren van cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is IOTA zeker een interessante investering voor in je portofolio.

IOTA Wallet

Als je IOTA hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je IOTA hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet

IOTA Kopen

Ben jij ook van plan om IOTA te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van IOTA hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel IOTA je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop IOTA! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven