Social Media

De 10 Grootste Crypto Influencers op YouTube in 2021

De kracht van social media is weergeloos. Nooit eerder was het zó makkelijk om een miljardenpubliek te bereiken met content als dat dat vandaag de dag is. Met één druk op de knop is het in theorie mogelijk om letterlijk de hele wereld te bereiken met een stuk tekst, een afbeelding, een muziekfragment of een filmopname en daar wordt dan ook door jong en oud gretig gebruik van gemaakt.

Kon je in 1990 nog doodleuk verder gamen terwijl je ondertussen met opa of oma aan de lijn hing? Dat is tegenwoordig wel anders, omdat iedereen met Facetime gewoon met je mee zit te kijken. De illusie van privacy en een beetje persoonlijke ruimte kunnen sowieso de prullenbak in, want nooit was het mogelijk voor iedereen om iedereen sneller en meer te volgen dan vandaag de dag.

Social media is ook niets minder dan een miljardenindustrie geworden. Er worden dagelijks miljarden nieuwe video’s geplaatst. Logischerwijs varieert de kwaliteit daar aanzienlijk van en hebben de meeste video’s helemaal niets met crypto te maken. Toch zijn er een aantal van deze video’s of YouTube-kanalen die extreem de moeite waard zijn om te volgen voor je dagelijkse portie aan crypto-input.

Want net als social media is ook crypto ‘booming’. Desondanks is het een veranderlijke markt waarin het nieuws van een uur geleden al gauw als ‘oud’ wordt bestempeld. Niet voor niets wordt de crypto industrie nog steeds als complex en volatiel gezien en het is – zeker als nieuwkomer – lastig om de juiste paden te vinden om te bewandelen.

Kennis is macht. Met de juiste kennis op het juiste moment kun je jezelf een voorsprong verschaffen ten aanzien van anderen die daar minder mee bezig zijn. De juiste technische analyse, dat fantastische pareltje, belangrijke achtergrondinformatie, de laatste trends en ontwikkelingen, het hoort er allemaal bij.

YouTube is dan ook een heerlijk medium om op dit soort cruciale informatie te jagen. Zeker wanneer je iemand gevonden hebt die qua stijl aansluit bij wat jij zoekt. Want vergis je niet, de stijl van deze kanalen loopt extreem uiteen. Wat voor de een een geweldig kanaal is, is voor de ander nagenoeg waardeloos. Want los van de feitelijke informatie die de influencers proberen over te brengen, is de stijl voor iedereen ook weer verschillend.

Ook dient gezegd te worden dat de informatie zo nu en dan met een spreekwoordelijk korreltje zout genomen moet worden. YouTube draait volledig rondom views en subscribers, dus er wordt dankbaar gebruik gemaakt van clickbait titels zodat er meer mensen besluiten hun video te bekijken. Hierin wordt een beetje drama en theater doorgaans niet geschuwd.

Ook kunnen YouTubers of hun video kanalen gesponsord worden, zonder dat jij dit doorhebt. Het is allemaal niet erg, maar kan wel betekenen dat de informatie die je vanuit zo’n hoek krijgt wellicht wat is doordrenkt met enig eigenbelang. Zo werkt de wereld nou eenmaal, maar het is goed om jezelf er bewust van te zijn.

Ben je zover? Let’s play some video’s!

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande toelichting over interessante Youtube crypto kanalen evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

BitBoy Crypto

Het naam van het YouTube kanaal van BitBoy Crypto doet vermoeden dat je naar een iets te rijke puber met affiniteit rondom Bitcoin gaat kijken, maar niets is minder waar. ‘BitBoy’ is namelijk nauwelijks een Boy te noemen, maar is gewoon een sympathieke vent op leeftijd.

BitBoy, of in het echte leven bekend als Ben Armstrong, is in 2018 begonnen met zijn kanaal BitBoy Crypto en heeft inmiddels 900.000 enthousiaste volgers weten binnen te harken. Met meer dan 75 miljoen bekeken video’s (dus niet 75 miljoen videos) staat hij met kop en schouders bovenaan in de YouTube crypto wereld.

Het zal je ongetwijfeld niet aan de indruk zijn ontgaan dat de ‘Bit’ in BitBoy niet al te subtiel wijst op Bitcoin, maar ook Ethereum en diverse altcoins krijgen steeds meer podium bij BitBoy. Je kunt op zijn kanaal terecht voor het laatste Bitcoin nieuws, verschillende recensies, interessante altcoins en tips over de crypto handel.

Dagelijks verschijnen er wel nieuwe video’s van BitBoy. Zijn strategie is het plaatsen van korte snackable video’s van 5 tot 10 minuten waarin er één specifiek topic wordt besproken. Er komen meerdere video’s per dag uit van BitBoy Crypto.

Coin Bureau

Het klinkt misschien wat goedkoop, Coin Bureau, maar het Youtube kanaal van Coin Bureau kan desalniettemin op meer dan 800.000 volgers rekenen. Het kanaal van Coin Bureau is astronomisch gegroeid het afgelopen jaar. In een jaar tijd wisten maar liefst 700.000 nieuwe volgers het kanaal te vinden.

Dit heeft mogelijk te maken met de presentator van de video’s, Guy. Een zeer likeable kerel die het allemaal leuk weet te verpakken. De video’s zitten goed in elkaar en met ruim 32 miljoen views zijn ze weliswaar niet het kanaal met de meeste views, maar wordt er wel stevig aan de weg getimmerd.

Er wordt door Coin Bureau niet alleen op specifieke hype crypto’s ingezoomd, maar ook op bredere aspecten zoals fouten binnen crypto, walkthroughs van crypto exchanges, onderzoek die ze hebben gedaan en spraakmakende project updates over verschillende crypto projecten.

Heb je dus even wat minder te doen? Dan is het absoluut de moeite waard om eens aan te haken bij Coin Bureau.

Altcoin Daily

Het Youtube kanaal van Altcoin Daily staat zoals de naam al doet vermoeden vooral in het teken van verschillende Altcoins. Het kanaal heeft inmiddels 708.000 subscribers en hier komen dagelijks een paar duizend nieuwe volgers bij. Ook met zestig miljoen video views doen ze het meer dan uitstekend en rinkelt de kassa vrolijk bij de broers Austin en Aaron Arnold, de oprichters van het kanaal.

Een jaar terug werd het kanaal door YouTube uit de lucht gehaald, maar na een stevig charmeoffensief van zowel de broers zelf als hun volgers besloot Youtube om het kanaal weer in ere te herstellen. Sindsdien komen er dagelijks nieuwe video’s over het laatste nieuws rondom altcoins, nieuwe updates en marktanalyse.

Wat ook interessant is aan het kanaal zijn de interviews met iconen binnen de crypto-industrie. Het kanaal is breed toegankelijk, voor zowel de absolute beginners als de crypto experts onder ons en daardoor weten ze veel mensen aan zich te binden.

Ivan on Tech

Van Amerikaanse ‘quantity over quality’ eens naar de robuuste down-to-earth strategie van de Zweedse Ivan on Tech.  Ivan on Tech, of Ivan Liljeqvist, is een programmeur, softwareontwikkelaar en crypto specialist die een technische insteek op de crypto industrie hanteert.

De sleutel van het succes van zijn Youtube kanaal Ivan on Tech is echter om zijn technische insteek op een zeer begrijpelijke en fijne manier uit te leggen aan zijn volgers schare. Waar veel populaire kanalen kiezen voor video’s met spectaculaire namen en liever veel video’s dan echt kwalitatief hoogwaardige video’s te posten, kiest Ivan duidelijk voor de meer kwalitatieve hoek.

Het is misschien te kort door de bocht om te zeggen dat Ivan met zijn video’s echt een impact heeft op de koersen van cryptocurrency’s, maar het is veilig te stellen dat Ivan zijn content bijzonder serieus genomen wordt binnen de crypto industrie. Naast zijn video’s wordt Ivan ook regelmatig ingeschakeld als blockchain expert of wordt hij gevraagd om op internationale events over blockchain te vertellen.

DataDash

Van Zweden weer even terug naar de Verenigde Staten. Het Youtube kanaal van DataDash richt zich specifiek op technische analyse van crypto koersen en het handelen in crypto. Het kanaal van DataDash wordt gerund door Nicholas Merten. Hij is continu bezig met het spotten van kansrijke mogelijkheden op het gebied van crypto trading en financiële markten.

Zijn video’s kenmerken zich voornamelijk door iets meer kwaliteit en wat minder hoog entertainment gehalte en duren meestal zo’n 20 minuten per stuk. Hij probeert elke week zo’n drie video’s live te brengen, dus je kunt regelmatig een update van Nicholas Merten verwachten.

Een extra plus (of misschien juist een extra min) is dat Nicholas het niet altijd alleen maar over crypto heeft, maar ook inhaakt op andere financiële markten.

Boxmining

Wil je het eens over een Oosterse boeg gooien? Dan is het Youtube-kanaal van Boxmining absoluut de moeite waard. Het kanaal van Michael Gu is een kanaal wat zich echt richt op educatie, op het leren van bepaalde zaken. Hierdoor gaat het dus niet puur om filmpjes waar mensen even snel vluchtig op willen klikken door een spectaculaire titel of link, maar leveren de video’s inhoudelijk ook echt wat waarde.

De video’s van Boxmining duren over het algemeen een uur, maar er zijn ook kortere en langere video’s beschikbaar. Vluchtige handelstips hoef je vanuit de Chinese Michael Hu niet te verwachten. Hij richt zich meer op informatievoorziening rondom blockchain en crypto projecten.

In een veelal door de Westerse wereld gedomineerde Youtube hierarchie is de Oosterse kijk van Michael een welkome op het gebied van crypto. Met zijn kijk zorgt hij voor een gezonde balans en weet hij topics aan te snijden die andere Youtube kanalen sneller links laten liggen.

Boxmining geniet momenteel van een kwart miljoen volgers en 12 miljoen video views en timmert dus stevig aan de weg in vergelijking met zijn meer Westerse concurrenten.

Crypto Zombie

Nog een kanaal wat we vandaag bespreken is het YouTube kanaal van Crypto Zombie. Een behoorlijke verandering ten aanzien van het kanaal van Boxmining. K-Dub, de host van Crypto Zombie is een energieke extraverte New-Yorker, dus je kunt van Crypto Zombie video’s verwachten die stijf staan van de adrenaline en het tempo.

Natuurlijk moet je het gesprekstempo wel een beetje liggen, maar hij is lekker enthousiast en hij gaat er in ieder geval wel voor! Crypto Zombie heeft het voornamelijk over Bitcoin en de candlestick charts vliegen je regelmatig om de oren. Crypto Zombie heeft een hart voor technische analyses.

Naast technische analyses rondom Bitcoin kun je van Crypto Zombie meer leren over initial coin offerings (ICO), interviews, interessant crypto nieuws en trends, verschillende altcoins en technische finance ontwikkelingen.

Inmiddels staat D-Hub op 208.000 volgers en zijn zijn video’s bijna 25 miljoen keer bekeken over de hele wereld. Een mooie prestatie voor de 32-jarige Amerikaan.

Crypto Love

Natuurlijk is een Youtube kanaal wat Crypto Love heet een prachtige plek om terecht te komen wanneer je zelf een voorliefde voor alles rondom crypto hebt! Het kanaal wordt inmiddels nauwlettend in de gaten gehouden door meer dan 182 duizend crypto liefhebbers en wordt door de host ‘Randal’ vormgegeven.

Naast de zakelijke insteek zoals veel Youtube kanalen dat hebben, maakt Randal er over het algemeen een feestje van. Hij heeft humor en is een echte entertainer. Wil je dus ook naast stoffige onderwerpen zoals technische analyses en feitelijke updates over crypto projecten ook nog gewoon een leuke tijd hebben? Dan is het kanaal Crypto Love wellicht iets voor jou om te overwegen!

Crypto Love komt een aantal keer per week met nieuwe video’s live. Zijn sterkste punt is het bekijken van technische analyse en zijn mening verkondigen over toekomstige koersontwikkelingen op niet alleen Bitcoin, maar ook verschillende altcoins.

Ben je op zoek naar een kanaal dat niet alleen zich richt op de details van verschillende crypto, maar ook een kanaal dat zich bezighoudt met verschillende trading strategiën en hoe je een trading strategie zelf op kunt zetten? Dan is het YouTube kanaal van Crypto Love een fijne plek om te beginnen!

The Crypto Lark

Het Youtubekanaal van Lark Davis, oftewel The Crypto Lark heeft inmiddels zo’n 320.000 volgers en doet op dat vlak dus lekker mee met de subtop. Het meest iconische aan het kanaal van Lark Davis is toch wel Lark Davis zelf. Voor wie hem kennen: hij is een soort van ‘Weird Al Yankovic’ binnen de crypto industrie.

Maar laat zijn voorkomen je niet verwarren: The Crypto Lark weet namelijk absoluut waar hij het over heeft. Zoek je een kanaal wat uitvoerig en eenvoudig in begrijpelijke taal kan uitleggen hoe verschillende crypto nou eigenlijk werken? Dan ben je bij het kanaal van Lark Davis absoluut aan het juiste adres.

Naast dat hij zijn spreekwoordelijke two cents, of zoals Lark het zelf noemt: zijn ‘two Satoshis’ geeft op verschillende actualiteiten en evenementen heeft The Crypto Lark ook flink wat video’s waarin bepaalde zaken worden uitgelegd of waarin hij interviews afneemt bij de groteren uit de crypto industrie. Zo heeft hij bijvoorbeeld het kopstuk van Binance, CZ, geinterviewd.

Chico Crypto

Ben je het gejubel rondom crypto wel eens zat en ben je op zoek naar een wat sceptischere kijk op de hele crypto industrie? Dan is het Youtube kanaal van Chico Crypto absoluut eentje voor jouw favorieten.

Niet dat de video’s van Chico Crypto (of Tyler Swope, zoals de host eigenlijk heet) alleen maar doordrenkt zijn van sarcasme, cynisme of negativiteit. Tyler Swope is gewoon net even wat kritischer dan de meeste influencers en dat is eigenlijk alleen maar ontzettend waardevol.

In zijn bijna dagelijkse toevoer van nieuwe video’s neemt Chico Crypto namelijk nieuwe projecten onder de loep en hij gebruikt daar zijn vergrootglas voor. De zelfbenoemde die-hard crypto investeerder zoekt namelijk niet alleen naar de positieve elementen binnen crypto projecten, maar onderzoekt met name de risico’s en scenario’s waar je op het eerste moment niet direct aan zou denken.

Als je puur aan de buitenkant kijkt naar wat Tyler te bieden heeft dan raak je wellicht wat afgeschrikt door de manier waarop Tyler zijn verhaal brengt. Hij oogt in eerste instantie wat onprofessioneel, maar als je daar een beetje doorheen kunt kijken of aan gewend bent, dan heeft Tyler wellicht precies de informatie waar je naar op zoek bent.

Tyler Swope heeft mijn zijn kanaal Chico Crypto 237.000 volgers en hier komen wekelijks enkele duizenden bij. Ben je dus in de markt voor eens wat anders? Voeg dan ook dit laatste Youtube kanaal toe aan je favorieten en laat je inspireren door Tyler!

Conclusie

Crypto leren is vaak al lastig genoeg en het aanbod is dan ook nog eens overweldigend. Het is dan ook extreem lastig om het juiste kanaal te vinden wat jou de volgende stap gaat brengen. Dat komt voor een gedeelte natuurlijk door subjectieve oorzaken, zoals je persoonlijke voorkeur (de ene persoon vind je veel beter dan de andere persoon), maar ook je eigen instapniveau.

Het ene YouTube kanaal is namelijk veel meer gericht op beginners, het andere kanaal vooral op de gevorderden. Ook zal het ene kanaal zich vooral focussen op crypto trading, waarbij de anderen weer een wat bredere scope hebben en veel meer kijken naar verschillende marktontwikkelingen, nieuwe projecten en dat soort zaken.

De in dit artikel genoemde crypto Youtube kanalen zijn misschien niet allemaal de grootste of de allermeest bekende, maar vertegenwoordigen wel een breed palet aan verschillende soorten kanalen, zodat jong en oud, beginnen en gevorderde allemaal wel een bepaald soort kanaal kan vinden om eens even lekker voor te gaan zitten.

Zonder uitzondering zijn het stuk voor stuk kanalen die regelmatig nieuwe content plaatsen, zodat je niet alleen ontzettend veel uren kijkplezier in het verleden kunt vinden, maar dat je ook elke week weer verzekerd bent van de allernieuwste content op het gebied van de crypto industrie.

Heb je zelf een crypto YouTube kanaal waar je zelf helemaal enthousiast over bent, maar die nog niet in dit artikel is beschreven? Laat het ons dan weten! Wij kunnen dan altijd kijken of we dit kanaal in het artikel kunnen en willen opnemen.

Hoe meer we met zijn allen leren over crypto trading en blockchain, hoe sneller de globale adoptie gaat. Dat Bitcoin en crypto de toekomst is, daar zijn wij 100% van overtuigd. De toenemende interesse in crypto zie je meer en meer terugkomen in de massale internationale mediaaandacht, maar dus ook in dese spraakmakende YouTube-kanalen.

En onthou: de keuze of en in welke crypto jij je zuurverdiende geld wilt investeren is aan jou en jou alleen!

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!